Citiraj Moover prvotno napisa
Citiraj kahna prvotno napisa
Kako vi muški doživljavate orgazme?
jes pitala muža?
BTW, ne očekuješ valjda da će ti tatek u detalje opisat kako koluta očima dok svršava??? :?
A zakaj ne?
BTW, Nena-Jabuka ti je dobro rekla za ovo sa voajerizmom ...

Daklem, meni se čini da je kod nas muškijeh to sa orgazmima podosta slično kao kod vas žena osim što je kod nas to nekak dosta linearno, pojednostavljeno ... uzbuđenje ide gore, više, još više, najviše ... onda dođe tih 5-10 sekundi nirvane ... i nakon toga slobodni pad, praznina.
I to su oni trenuci koje opisuju mnogi autori, od Johna Graya pa nadalje, kad se muškarci zatvore u svoju "pećinu", zašute, hiberniraju (pale cigaretu, zaćore, što već).
Neki kažu, to je zato što se tad muškarci osjećaju ranjivi, neki kažu da je to zato jer nisu naučeni pokazivati osjećaje ... ja osobno pojma nemam koji je razlog tome niti znam što osjećaju drugi muškarci (nisam nikad razgovarao niti sa jednim drugim na ovu i slične teme ... to je u muškom svijetu teško kršenje nepisanih pravila ), ali potvrđujem da postoji taj neki osjećaj praznine, vakuuma nakon vrhunca.
(i to je nevezano da li je to "real sex" ili "ručni rad")

Meni osobno je taj vakuum često bio neugodan, osoba sam koja voli toplinu i osjećaj zajedništva, prije, za i nakon seksa ... a ovo je baš totalni osjećaj praznine.
No, paradoksalno, kad sam skužio da je to sasvim ok, da se valjda većina tako osjeća, tad mi je taj vakuum počeo nestajati i sad ga više gotovo ne osjećam i to me jako veseli.

E sad, na tu temu muške "linearnosti" ima još dodataka ... mislim da dosta veliki broj muškaraca osjeća kao svoj zadatak zadovoljiti ženu (što god to značilo) i da često uz svoj užitak velik dio svoje pažnje posvećuje ženi ... "jel to ok? možda je presporo? a sad bi mogli možda ovako? Zadnji put joj je bilo ovako super ...".
Mojem modelu mozga je to valjda serijski ugrađen dio i nisam ga u stvari bio ni svjestan ... sve dok se jednom, stjecajem okolnosti, nisam uspio potpuno prepustiti SVOM užitku. I to je bio fantastičan osjećaj. Jasno, nije sad cilj da sad uvijek tjeram samo svoje zadovoljstvo, seks je igra za dvoje ... ali je baš fora tu i tamo uključiti automatski pilot i prepustiti se - super stvar koja otkriva nove horizonte.
(naravno, fora je nekad to priuštiti i partnerici )

I još jedna stvar - već sam tu na forumu pisao o knjizi "Muški orgazam bez granica" (pretražite postove tamo negdje od ožujka!) koja daje neke savjete vezano uz odricanje odnosno odgađanje muškog orgazma vezano uz produženi užitak i čuvanje životne energije. Ima tamo cijela filozofija na tu temu, opisane su razne tehnike ... neke stvari su mi bez veze, no neke su sasvim ok i ono što sam osobno isprobao je bilo jaaaako dobro i produžavalo je taj neki "skoro pa klimaks" osjećaj na vrlo dugo vremensko razdoblje. Tko ima želju nek pronađe tu knjigu (ima je za posuditi u Gradskoj knjižnici) i nek pročita i eksperimentira.

Dakle, na kraju se ipak ima ponešto za napisati ...