Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: socijalni rad i sud

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno socijalni rad i sud

dakle nakon nepojavljivanja u HR od 07/07 i neplacanja alimentacije pokrenula sam na sudu ovrhu-od koje ne vjerujem da ce ista biti posto je on u Ceskoj i ne ulazi u HR iz nekih nazovimo financisko pravnih naloga, i pokrenula sam zahtjev za vidjanje uz nadzor, jer jednostavno me je strah da se nekaj ne desi...da ga netko ne mlatne dok je s malim ili da ga zakonodavne vlasti ne privode uz prisustvo djeteta, i s tim papirima sam trazila na soc.radu privremeno uzdrzavanje.... e sada sutra imam saslusanje na soc radu....zeludac me boli do besvijesti, a 15.5 imam sud....ne znam sto da ocekujem , odvjetnica mi kaze da soc. rad nebu bas sretan zbog moga zahtjeva i da ne vjeruje previse u njega, a sud vidjeti cemo...dakle pucaju me zivci katastrofalno da sam van sebe...... aaaaaaaaaaaaaaaaa...dakle samo koja vibra mi treba pa kako bude.
    uf mislila sam da sam gotova s tim stavrima,,,,,ocigledno mi je to sudjeno zauvijek se ganjati po sudovima i soc. radu.....i kao novi zakon je ok....sad cu bas vidjeti kako funkcionira :? :/

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    drži se, nadam se da će sve proći u najboljem redu za tebe i tvog sinčića

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim na tebe

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jassi što znači :"...i s tim papirima sam tražila privremeno uzdržavanje."?
    S kojim papirima i privremeno uzdržavanje koga?

On topic

Uopće ne razmijem zašto ti tvoja odvjetnica stvara dodatnu nervozu.
    Koliko znam, normalno je ići na razgovor u czss.
    Ja sam išla i kad sam tražila da mi se dijete dodijeli na skrb i odgoj, i kad sam na sudu zatražila alimentaciju.
    Czss mora sudu dati svoje mišljenje.
    Nemaš razloga za uzrujanost. Moje iskustvo sa centrom Medveščak je zbilja ugodno, čak toliko da mi dođe da svako toliko odem popričati s njihovom psihologicom ( ili soc. radnicom- zaboravila sam joj funkciju). Gospođa je bila zbilja umirujuća, stručna, ohrabrujuća da ja nisam k sebi mogla doći.
    Samo mirno to je samo jedan razgovor o vašoj situaciji.
    Ne razumijem stav tvoje odvjetnice. U centru neće biti ni sretni ni nesretni, odraditi će svoj posao i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

~~~~~~~
    ~~~~~~~

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jassi,

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da bi dobila tj mogla traziti privremeno uzdrzavanjemorala sam na sud predati zahtjev za ovrhu....tek onda sam od soc rada mogla traziti pomoc, jer je to dokaz da ne dobivam alimentaciju.

iskustva na mom soc radu su dvojaka...prvi puta je bilo ok, nije bilo nikakve guzve jer smo se sve dogovorili prije...drugi puta sam setana od nemila do bestraga jer odvjetnica je tvrdila da soc rad radi neke stvari, soc rad je tvrdio da to radi odvjetnik i da oni nemaju s timenista...tako da je trajali dok su tri dopisa nasla svoje konacne adrese. ishod...pa ako ne uspijem zivjeti cu kao i do sada, ako uspijem mozda dobijem oko 300 kn pomoci sto bi mi dobro doslo. no kako sam rekla, ja s time nemam iskustva..ono sto cujem ne cini me smirenom i sretnom...no kako god vidjeti cu sutra kakav ce biti ishod.........

bilo bi krasno da svi imamo pozitivna iskustva jer su te ustanove da nam pomognu a ne da imamo nervozu od njih i da s osijecamio nemocno.

ja sam imala veliku nervozu jucer i danas, a bilo mi je neugodno i osjecala sam se kao obicna jadnica kada sam zadnji puta na hodniku odvjetnici morala -UKRATKO_ govoriti kakva je situacija i zasto sam dosla jer nismo mogli u kancelariju pa je cijela cekaonica buljila u menedok sam ja govorila, na kraju je rekla da idem odvjetnici i bla bla bla.........e pa to mi je bilo sve osim ugodno, i na kraju kad sam pljunula 1000,00 kn za dva dopisa , odvjetnica je rekla da zaista ne razumije zasto sam kod nje i placam ju kad to treba sve napraviti pravna sluzba soc. rada. pa sada ako ja odlazim strucnim osobama i salju me po svom saznanju o zakonu i sl na odredjene institucije ja tako i radim. jer odakle da ja znam da ipak neke stvari radi soc rad, odakle da znam kakvi su zakoni....pa zato postije odvjetnici.... ma da ne duljim, nadam se korektnom saslusanju i rijesavanju stvari ali sam s razlogom nervozna...kad cu imati drugacija iskustva onda cu biti opustena i sretna, sto sada nisam

a i mala napomena, dva dana zovem stalno sluzbu od 8-15,30-svakih pola sata i cesce i ne uspijevam ih dobiti jer ne dizu slusalicu-e i to nije prvi puta...nije mi niti to ugodno iskustvo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Shvaćam sad priču.
    Moj problem sa pravnom službom u czss, je bio taj što me dugo nisu zvali.
    Prvo sam ih zvala, a onda i otišla tamo i poprilično ljuto rekla da očekujem poziv sljedeći tjedan, jer ako ne bude da idem kod njima nadređenih sa žalbom.
    Tad sam saznala da je ta njihova pravnica stalno na bolovanju i bla, bla...rekoh da me ne zanima.

Jassi to što si doživjela da svoju situaciju pričaš nekom na hodniku, je po meni totalna katastrofa i znam da se ne bi mogla suzdržati, svega mi nazvala bi gradski ured, odjel koje je za činiti pismena/usmena/kakva već žalba.
    Meni se sad digao tlak od ove njihove bezobraštine.
    Što se tiče ovog našetavanja između odvjetnika i njih. Mislim da će ti tu nažalost pomoći samo to da se prije svega dobro informiraš, a onda kad te pokušaju prošetati jasno im daš do znanja kako to nije tako.

E i da...to njihovo mišljenje oni moraju poslati na sud ili?
    Pitam te zato, jer je meni odvjetnica rekla da jedno tjedan dana prije ročišta odem do czss-a i podsjetim ih da pošalju mišljenje, da nam ne bi propalo ročište zato što se czss nije očitovao.
    Naravno, nije tvoj posao da misliš na to, ali to je po onom principu pomozi si i Bog će ti pomoć.

Ajde, galvu gore i nedaj im da te šeću.
    Idem malo prošvrljati i vidjeti tko je nadređen czss-u. To da od 8:30- 15:30 ne možeš nikog dobiti je blago rečeno katastrofa (a bome znam da zna biti tako npr. kod komunalnog redara...nakon što sam im urgirala kod nadređenih, bome su se počeli javljati)
    Ajde, sretno i mirno ti bilo!
    I glavu gore, ne ideš ti tamo prosjačiti nego po nešto na što imaš pravo....i što ti ova država daje, jer nije sposobna omogućiti djetetu da ga uzdržava onaj tko bi trebao. Ajme, ajme, ajme... bolje da brišem s ove teme jer mi se odmah počne dizati živac zbog tromosti institucija...sjetih se sad i alimentacijskog fonda na koji mi se diže živac....gaaah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra

P.S.Ma moram te još pitati zašto odvjetnica misli da oni neće biti sretni, pa ne daju iz svog đepa novce. Uostalom boli tebe briga za njihovo oduševljenje. Ja bi ih pitala da li možda ima još neki vid pomoći koji bi ti mogli pružiti ili je ovo sve.

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jassi, drž' se!
    ~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jassi, drž' se!
    ~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~

javi kako je proslo...tu smo uz tebe

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Znaš da smo uz tebe i držimo fige da dobro prođe.
    Uopće ne sumnjam u tebe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Shvaćam sad priču.
    Moj problem sa pravnom službom u czss, je bio taj što me dugo nisu zvali.
    Prvo sam ih zvala, a onda i otišla tamo i poprilično ljuto rekla da očekujem poziv sljedeći tjedan, jer ako ne bude da idem kod njima nadređenih sa žalbom.
    Tad sam saznala da je ta njihova pravnica stalno na bolovanju i bla, bla...rekoh da me ne zanima.

Jassi to što si doživjela da svoju situaciju pričaš nekom na hodniku, je po meni totalna katastrofa i znam da se ne bi mogla suzdržati, svega mi nazvala bi gradski ured, odjel koje je za činiti pismena/usmena/kakva već žalba.
    Meni se sad digao tlak od ove njihove bezobraštine.
    Što se tiče ovog našetavanja između odvjetnika i njih. Mislim da će ti tu nažalost pomoći samo to da se prije svega dobro informiraš, a onda kad te pokušaju prošetati jasno im daš do znanja kako to nije tako.

E i da...to njihovo mišljenje oni moraju poslati na sud ili?
    Pitam te zato, jer je meni odvjetnica rekla da jedno tjedan dana prije ročišta odem do czss-a i podsjetim ih da pošalju mišljenje, da nam ne bi propalo ročište zato što se czss nije očitovao.
    Naravno, nije tvoj posao da misliš na to, ali to je po onom principu pomozi si i Bog će ti pomoć.

Ajde, galvu gore i nedaj im da te šeću.
    Idem malo prošvrljati i vidjeti tko je nadređen czss-u. To da od 8:30- 15:30 ne možeš nikog dobiti je blago rečeno katastrofa (a bome znam da zna biti tako npr. kod komunalnog redara...nakon što sam im urgirala kod nadređenih, bome su se počeli javljati)
    Ajde, sretno i mirno ti bilo!
    I glavu gore, ne ideš ti tamo prosjačiti nego po nešto na što imaš pravo....i što ti ova država daje, jer nije sposobna omogućiti djetetu da ga uzdržava onaj tko bi trebao. Ajme, ajme, ajme... bolje da brišem s ove teme jer mi se odmah počne dizati živac zbog tromosti institucija...sjetih se sad i alimentacijskog fonda na koji mi se diže živac....gaaah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra

P.S.Ma moram te još pitati zašto odvjetnica misli da oni neće biti sretni, pa ne daju iz svog đepa novce. Uostalom boli tebe briga za njihovo oduševljenje. Ja bi ih pitala da li možda ima još neki vid pomoći koji bi ti mogli pružiti ili je ovo sve.
    sud -dakle morala sam dati na czss potvrdu da je sud primio zahtjev za ovrhom- da mogu traziti-sto ne znaci i dobiti jednokratnu pomoc,
    po tome se czss nema sto ocitovati na sudu

na zahtjev za promjenu vidjanja uz nadzor se czss mora ocitovati i odrediti osobu

czss odlucuje o privremenom uzdrzavanju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koji su uvjeti za dobivanje privremene pomoći?
    jel to subjektivna ocjena nekog referenta ili?
    mislim postoji li objektivni razlog da ti je ne odobre? (dobra priprema zlata vrijedi, pa da otkloniš taj razlog )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

gle moras im dati na papiru

-visina tvojih primanja

-visina tvojih davanja kao-rezije, krediti-opravdani su stan ali nei auto, visina ljekova koji su nuzni a ne idu na recept............pa kad to zbrojis i oduzmes, napomenes koje su potrebe jos higijenske,odjeca,obuca djeteta, hrana,vrtic..............i onda oni valjda odluce da li ti treba pomoc ili ne- ja to tako shvacam posto sam sve stavila na papir, kopirala platne liste, kredite, racune ljekova, rezije........sve

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    ja sam imala veliku nervozu jucer i danas, a bilo mi je neugodno i osjecala sam se kao obicna jadnica kada sam zadnji puta na hodniku odvjetnici morala -UKRATKO_ govoriti kakva je situacija i zasto sam dosla jer nismo mogli u kancelariju pa je cijela cekaonica buljila u menedok sam ja govorila, na kraju je rekla da idem odvjetnici i bla bla bla.........e pa to mi je bilo sve osim ugodno, i na kraju kad sam pljunula 1000,00 kn za dva dopisa , odvjetnica je rekla da zaista ne razumije zasto sam kod nje i placam ju kad to treba sve napraviti pravna sluzba soc. rada.
    Za ne povjerovati!!!

Držim ti palčeve da sve prođe glatko i sa najboljim mogućim ishodom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~~~~~~~ da ti se trud isplati

(planirala sam jednom staviti svoju listu u jedan topic da olakšam izradu iste roditeljima kojima će ubuduće trebati, baš bi to mogla napraviti, pa onda možemo malo i usporediti. sjećam se da mi je pao mrak na oči kad sam sve popisala...a radila sam je prije tri godine, kad još nije bilo nikakvih sportsko/glazbeno/kojekakvih aktivnosti i kad nije derao tenisice i hlače kao da su od papira)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

drž se, jassi !

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jassi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jassi , javi kako je prošlo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dakle ukratko i sazeto dok nebum imala vise cajta.
    Pravnica u czss je ok. odma mi je rekla da necu biti sretna radi novoga zakona ali da ce se potruditi mi pomoci. dakle, prvo sam povukla ovaj zahtjev jer tek 15.4 ce biti preko 6 mj ne placanja alimentacija kad cu ga opet predati njoj uz izlist tekuceg gdje se vidi koliko je i do kada placao, i onda ce se ici u obradu s time da zakon vise ne glada tvoja primanja i davanja pa odredjuje visinu pomoci vec decidirano kaze 50% od odredjenog minimuma sto inosi oko 400,00 kn mjesecno...no otom potom kada sve krene u ovbradu. isto tako mogu traziti jednokratnu pomoc za izvanredne situaciej kao kupovanje inhalatora, ionizatora, popravak vesmasine, naocale klinca ...i sl...i priloziti racune-ja sam sve ves pokupovala , retroaktivno ne moze ...jos moram razmisliti-rekla je da joj se javim kad dojdem psihologici na vjestacenje prije suda.......i tako sad cekam novi poziv, idem pisati nov zahtjev i molim Boga da dobijemo barem tih 400,00 kn. opsirnije se javim jerbo se tesko suzdrzavam da pocnem kmekati i bestimati i urlati ovuda jer sam kao ocijedjeni limun.
    hvala svima na podrsci---javim se jos, neka mi se slegne danasnji daaaaaaaaaaaaaaan

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

isto tako mi je rekla da je toncek mogao dobivati pomoc s obzirom na diagnoze kaj smo imali i goljak i srebrnjak...... :? a nosila sam vec to prije sve od dokumentacije ljecnicke i nitko nista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! sad sam bijesna-JAKO

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    isto tako mi je rekla da je toncek mogao dobivati pomoc s obzirom na diagnoze kaj smo imali i goljak i srebrnjak...... :? a nosila sam vec to prije sve od dokumentacije ljecnicke i nitko nista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! sad sam bijesna-JAKO
    mogu misliti.....drzi se...ispusi se..i dalje ce polako ici na bolje..ne daj se....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jassi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jassi, ja se ništa ne bi smirivala, već telefon u ruke i nazvato onog tko im je nadređen i pitati gdje možeš predati žalbu.
    Zašto se žališ?
    Zato jer ti nadležni czss nije ukazao na sve mogućnosti poboljšanja vašeg statusa na koje imaš pravo, već su ti to napomenuli sad kad više ne možeš do tog novca.
    Mislim!!! da je bar šutjela nego ti još ide reći pametnjakovićka

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jassi, ja se ništa ne bi smirivala, već telefon u ruke i nazvato onog tko im je nadređen i pitati gdje možeš predati žalbu.
    Zašto se žališ?
    Zato jer ti nadležni czss nije ukazao na sve mogućnosti poboljšanja vašeg statusa na koje imaš pravo, već su ti to napomenuli sad kad više ne možeš do tog novca.
    X

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jassi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zašto se žališ?
    m kad malo razmislim i ja potpisujem!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma kontam i ja no-posto je trenutno pravnica i vise nego korektna ne bi ju htjela pehati prije nego ovo rijesim, vise ne vjerujem nikome a kamo li nasoj drzavi i kvazi pomoci jednoroditeljskim obiteljima...drage moje zakon je sada u najanje mogucoj pomoci jer npr. do sada je soc.rad odredjivao pomoc prema kalkulaciji primanja i davanja a sad kaze 1/ od minimuma ( za tonijevu dob kn) i nema odmaka i sve je fuj. i reagira nakon mj neplacanja , ili u 9 mj neredovitog neplacanja za ukupno 6 mj.....a taj period i period potreban da se donese odluka drage jednoroditeljske -ajmo kopati po kantama i prositi pred elektrom da nas ne iskopcaju......ma fuj odurno.
    isto tako jednokratne pomoci se dobivaju za izvanredne situacije kao sto gore napomenuh, a ne za prezivljavanje neki mjesec kad zagusti, sto sama pravnica kaze....te pomoci trebaju ljudi da prezive....strasno dragi moji. Mislim da cu opet Kosorici jedno pismo napisati

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

danas sam razgovarala s odvjetnikom poznanikom koji mi je na sve ovo rekao-a da, nazalost nista tu se ne moze napraviti jer je takav zakon.....i tako eto ja sjedim u nadi i cekam da dojde 15,4 pa da opet saljem i nadam se da ovaj moj bivsi nece mi uplatiti recimo 100 kn i da mi onda sve padne u vodu :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakav je zakon?
    takav da ti u czss-u mogu zatajiti nešto na što imaš pravo???

Dok to toleriramo, može im i biti.
    Ja bi ipak išla sa upitom nadležima i upitala tko je odgovoran za to što mi nije pružena informacija na vrijeme!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •