Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Nagli prestanak dojenja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nagli prestanak dojenja

Zbog trudnoce i vise drugih razloga odlucila sam prestati dojiti.
    Kako ide za sada,mislim da je presavrseno da bi to proslo samo tako.

Zato sam nocas u pola 3 u noci izdajala rukom kako god sam znala skupa s MM.To nikad u ovih 25 mjeseci nisam trebala,no eto.
    Laura je naglo i odlucno rekla NE.

Pokusavali smo je cak nagovorit da povuce bar malo da mi olaksa jer su se stvorile bolne kvrge,no nije htjela.
    Jutros sam vec u 8 bila u ljekarni i kupila prvu izdajalicu koju sam nasla.

Prvo sam se istusirala u toploj vodi,a onda masirala kvrge i izdojila se malo. Izaslo je ca.100 ml iz obje dojke. Bol je popustila,samo jos malo boli na onoj strani ispod pazuha.

Zanima me jesam li dobro postupila i kako sad dalje da se nesto ne zakomplicira?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dobro si napravila.

Mozes stavljati obloge od kupusa da se upala ne bi ponovila. Ili stavljaj obloge od persina, oni ce ti potpuno smanjiti laktaciju. Ili kombiniraj.

Svakako, ako se kvrga ponovi - izdoji.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene je zelje spasilo. Svaka dva sata , odnosno čim bi se zgrijali listovi mijenjala bih ih. Tako prvi tjedan, plus malo izdajanja kad su bile jako napete.
    Mene je grozno boljelo i cice su mi bile bomba napete, vruće , kvrgave. Trebalo je oko dva tjedna postupno.
    sretno..

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

persin djeluje brze
    a kupus je bolji kod upala
    najbolje je kombinirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jucer me uhvatila takva tuga zbog prestanka dojenja
    Plakala sam skoro cijeli dan. I nekako sam sva depresivna.
    Sve mi je to doslo tako naglo...
    Jel normalno da se tako osjecam?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jako normalno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako se rade oblozi od peršina,isto se kao kupus stavi na cicu ili nekako drugačije?Jeli smanji mlijeko ili samo upalu?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja bih htjela prestati dojiti iz istih razloga, ali užasno mi je teško. Fizički mi više ne godi dojenje, ali psihički sam ovisna o tome i vidim koliko to puno Patriku znači. Ne znam ni sama što da napravim. On sigurno ne bi tako lako popustio kao Ninina curica pa ne znam da pokušavam postepeno ili da napravim nagli rez. Iskreno, hvata me jeza od same pomisli na prestanak, ali osjećam da bi nam ono kasnije moglo stvarati probleme kad dođe nova beba.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kako se rade oblozi od peršina,isto se kao kupus stavi na cicu ili nekako drugačije?Jeli smanji mlijeko ili samo upalu?
    listove prognjecis i u grudnjak. manje grancice ne smetaju, vece i deblje maknes

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dorotea vjeruj mi da mi je netko jos prije 4 dana rekao da ce ici ovako lako,odmahnula bih rukom i rekla-ne poznajes ti moju Lauru.

Ocekivala sam proteste,suze,dugo tjesenje... Pa sam jos uvijek u soku kako je glatko proslo.
    Cak se i prehladila,pa joj nosic stalno curi,pa cendra i ne moze spavat,prije je kad je bila bolesna uvijek pojacano trazila cicu,a sada nista!
    Ja se cak bojim da to nije ona nekako ljuta na mene i cicu,pa zato odbija i zapravo je tuzna. No ne izgleda tako. Povremeno trazi vidjet cicu i pomazi ju,poljubi i ide dalje. Mozda je bio samo pravi trenutak. Neznam.

Inace-kupus sam kupila i upravo ga odoh isprobat.

I jos jedno kratko pitanje-Jel normalno da iako se izdojim i izmasiram kvrzice,ipak osjecam laganu bol u dojci,na strani ispod pazuha?
    Ili toga nebi smjelo biti?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ili toga nebi smjelo biti?
    nisi se dobro izdojila, ostala je neka kvrga unutra, bas na tom mjestu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Natasa na odgovorima
    Kupus je zaista divni izum!Bas mi je pomogao! Super mi je pasalo kako hladi.

Sad su mi cice mekane,nema kvrzica i ne bole.
    Jucer sam ujutro i navecer izdajala i masirala. Izaslo je ca.30 ml iz obje dojke.
    Izgleda da nema vise.

Moram li i dalje izdajati iako me ne boli?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sad su mi cice mekane,nema kvrzica i ne bole.
    ne vise, da ne nabildas proizvodnju opet
    ali prati situaciju, pogotovo tamo gdje je bila kvrga, moze se pojaviti opet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •