Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kupanje u moru

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno kupanje u moru

evo sa 6 mjeseci sam maloga stavljala plivati u more i uranjala ga...uzivao je..malo lijepo ocistio nosic.....
    proslo ljeto sa 1 i pol godinu isto tako...samo sta je sam usao u vodu i doplivao roneci nekih pola metra do mene.......i volio da ga bacam pritom uranjajuci u vodu......kad bih ga stavila u kolo svako toliko je zaronio sam u more...a sad roni doma u kadi......kaze da jedva ceka u more.....

stavljate li i vi vasu djecu da rone? i plivaju....
    neke mame nisu htjele voditi svoje djete jer je voda valjda zagadena..ma ne znam sta mislit.....znam samo da je moj uzivao ......

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

gledaj dijete i po tome se ravnaj...a o čistoći mora :? ocijeni na licu mjesta

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sa godinu dana išla je u more, a zaronila ju nisam nikad jer se nisam usudila bilo me i jest previše strah i ne želim joj izazvati traume nasilnim uranjanjem u more

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sa 11 mjeseci se kupala, puzala po plićaku, "ronila" svojevoljno, jela pijesak, pila more ... uživala ko prase
    s 13 mjeseci ponovila isto, a ovo ljeto ćemo vidjeti.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sa 10 mjeseci se kupao i uživao, nije htio roniti.
    sa 2 godine jedva bih ga uspjela okupati tako da ga u naručju malo smočim u plićaku.
    sa 3 godine je sam trčkarao i ležao po plićaku, nije se dao u dublje s kolutom ili mišićima.
    vidjet ćemo kako će biti ovo ljeto.

nikad nisam inzistirala, niti ga na silu vodila. puštala sam ga da sam odluči dokle želi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa nek dijete uziva. sto tebe tocno muci?

a to da je more zmazano, pa da neki zato ne vode djecu na more, prvi put cujem :?
    ok, neces ga kupat u luci ili negdje gdej znas da bas izlazi kanalizacija, ali na pristojim plazama sta fali. ja prije ne bi vodila dijete na bazen nego na more

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ne smeta me nista...nego me zanima da li ima i vas drugih da to radite posto su me mnoge gledale na plazi kao da ga mucim a on je uzivao i sa godinu i pol stalno viko jos jos

a sa 6mj se je smijao na sav glas od srece

nikad ga nis nisam silila
    i meni se cini da su glupoti s tim zagadenim morem...ali ima ih koje tako misle

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Blago vama kaj vam klinci hoće uranjati. Jana ne podnosi kapljicu vode na licu, šamponiranje kose je urlanje iz petnih žila, a tako bi joj dobro došlo uranjanje u more da malo taj nosić pročistimo. No, klapamo i bez toga, možda se kaj promijeni ovo ljeto.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja kažem blago tebi što hoće roniti. Patrik je se sa 8 mjeseci kupao svakodnevno u moru, sviđalo mu se, ali nije pokazivao nekakvo turbo oduševljenje. Ronila ga nisam jer nisam imala hrabrosti, ali u svakom slučaju ti čestitam što si to uspjela napraviti. Što prije da nauče plivati i što prije da se oslobode bilo kakvog straha od vode.
    Jedva čekam more! :D

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Asimon prvotno napisa
    sa 10 mjeseci se kupao i uživao, nije htio roniti.
    sa 2 godine jedva bih ga uspjela okupati tako da ga u naručju malo smočim u plićaku.
    sa 3 godine je sam trčkarao i ležao po plićaku, nije se dao u dublje s kolutom ili mišićima.
    vidjet ćemo kako će biti ovo ljeto.

nikad nisam inzistirala, niti ga na silu vodila. puštala sam ga da sam odluči dokle želi.
    identično i kod nas.
    čak i pod godinama.

s tim što je moja u dobi od 9-12 miseci bez problema i "ronila" i nije joj bio problem da je s mula zavrljacim u more. guštalo dite. problem bi bio kad bi pomodrila i ja je želila izvuć vani, a ona neće pa neće.

ljeto nakon toga strava i užas. pola lita nije prišla moru, urlala, derala se ko sivonja čim bi ja spomenila ulazak u more dok se ja nisam sitila prominit plažu (ja bila uvjerena kako će joj se vratit sjećanje na godinu prije i na istu tu plažu koju je odjednom zamrzila). i onda je drugi dio lita bio skroz ok, isto kao i prve godine.

prošlo lito nije bilo problema oko kupanja sve dok ja ili njen tajo ne bi došli blizu nje s idejom da idemo malo zaplivat u dublje. nema šanse. samo plićak i bacanje po plićaku. forsirat nešto na silu nije mi padalo na pamet. stavila bi joj gigantske mišice i pustila je neka se brčka. a ja uživala ležeći i sunčajući se sa nabivenim šugamanom priko glave

vidit ćemo kako će i šta bit ovo lito. šefica viče kako će naučit plivat bez mišica (Bog je čuo jer sam ja u njenoj dobi već debelo plivala bez ikakvih pomagala).

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja imam samoukog ronioca
    već s manje od 5 mjeseci je počelo kupanje u moru, prošlog ljeta s godinu i pol je zabavljao sve ljude na plaži svojim vratolomijama, vidjet ćemo što će biti sad s dve i pol.. morski čovjek, vidim da ga već sad vuče (a i mamu)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita se prvi put kupala u moru sa 3 mjeseca, međutim dobila je gadnu AD reakciju pa je nakon toga cijelo ljeto provela u hladu i daleko od vode (osim još par pokušaja koji su svaki put završili s lišajevima i osipima)
    nadam se da će ovo ljeto biti bolje

zara se prvi put kupala u moru s godinu dana, ronila nije nikad do sad, a u kupanju uživa tek od svoje 3. godine

tako, nije neka bajna situacija :/

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kada se sa 3,5 meseca prvi put kupala u moru, Piku smo povremeno pustali da pliva sama,ispitujuci tako da li je istina da bebe do 6 meseci znaju da plivaju ili je to mit.Naravno,tonula je odmah,uprkos mlataranju rucicama i nozicama,voda bi joj presla preko nosica i okica,i dalje se nismo junacili i gnjavili dete.Posle nekoliko meseci,sa nepunih 6,sedela je u plicaku u pesku,lezala potrbuske,talasi su je zapljuskivali i ulazili,kao i pesak,u malena usta,kosu i usi,a ona nije marila,vec je pokusavala da odgmize za nama u dublje.Nismo je na silu gnjurali....trudili smo se da budemo opusteni u vodi sa njom i da ne radimo nista sto bi eventualno moglo da dovede do toga da se ona uplasi mora.Posto je tata kupa gotovo od kad se rodila,naucio je da savije glavu kada joj kvasi i pere kosu,i neverovatno je kako je ona to super usvojila :D Odusevi me svaki put kako srce vodu koja joj se sliva sa nosica.
    Od nedavno je pocela da sama u kadici zagnjuri glavu i tako pije vodu,na opstu radost svih prisutnih,pa bili to samo mama i tata.U
    Jedva cekam subotu jer konacno idemo na bazen,pa cemo otvoriti kupalisnu sezonu za ovu godinu.....na zalost,na more idemo tek u septembru...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •