Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Tata koji je odsutan

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Tata koji je odsutan

MM radi vani. Nema ga dva mjeseca onda je s nama samo tjedan ili dva. Kad se je Eva rodila bio je s nama tri mjeseca i bio je tu tri mjeseca od njenih 9 do 12 mjeseci. Sada ga opet nema tj. opet je u režimu dva mjeseca odsutstva.
    Pretpostavljam da ovdje ima još mama kojima su muževi pomorci ili rade vani ili ...
    Mene zanima kako i koliko su vaša djeca povezana s očevima u slučaju takve odvojenosti. Ona prva tri mjeseca tata je bio ravnopravan samnom u recimo uspavljivanju. Sada nema šanse da ju uspava. Inače ga dobro prihvaća i znaju se zaigrati, ali mene brine je li to dovoljno. Ljubavi i razumijevanja boli zbog odvojenosti ima s muževe strane i više nego dovoljno. Drugi mi kažu: Ma pusti, ona je još mala i ne kuži, a ja mislim da ipak kuži puno.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

AMZ . Vjerujem da ti nije lako. MM radi ovdje i zato ti ne mogu niš pametnog reći. Ali nedavno je dobio ponudu za rad vani. Ne bi ga bilo dva mjeseca, pa bi bio mjesec doma. LOva bi nam super došla (jer sad stvarno krpamo kraj s krajem), ali oboje smo se užasnuli ideje da on Erin ne vidi po dva mjeseca. Još uvijek ne znam kako će završiti s tom poslovnom ponudom, ali znam da će taj dio oko male biti najgori.
    Ni ja ne mislim da su premale da bi to kužile. Mislim da itekako kuže.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kuži ona sve, naravno. MM je isto dosta odsutan. Prošle godine je bio na projektu 5,5 mjeseci. U tom razdoblju smo se vidjeli par puta, na par dana. Naravno da je 'osjetila' da ga nema, da sam i ja drukčija, da joj je falio ... Nastojali smo nekako nadoknađivati propušteno sad kad se vratio. Ja ti nekako brijem da naravno da im nije dovoljan tata kojeg nema mjesecima, odnosno da to malo što su skupa ne može nadoknaditi propušteno, ali nastojim to prihvatiti i izvući maksimum iz zajedničkog vremena. Jednostavno, postavili smo si neki cilj, znamo koji je ulog i furamo taj film najbolje što znamo. Držite se, cure

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama je bilo vrlo potrebna lova jer smo u kreditu za stan. Tako da nam je ovo bilo dobro financijsko rješenja, nadam se da će do kraja godine biti gotovo i da će se vratiti u Hrvatsku.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam u takvoj situaciji sa svojim muzem i djecom,ali sam bila u djetinjstvu zbog prirode posla mog oca.....ok,on nije izbivao u tolikim vremenskim razmacima ali je bio na putu preko tjedna,pa bi dolazio za vikend ili svaki drugi,ljetne praznike bi dosao ili na kratko ili bi opet zbog posla ga morao prekidati(to sam tesko prihvacala,sjecam se).......naravno da sam bila vezana uz majku ali njega sam obozavala....i nismo bili stranci..... uloge oca u mom djetinjstvu nije mi nedostajalo....a danas smo vezani "pupcanom vrpcom".
    Idealnih situacija nema....a sto ako je otac tu pa radi po cijele dane,ili radi u smjenama kad su djeca doma,ili kad je tu ali ne obraca previse paznje na svoje ocinske duznosti....ako vam se egzistencija imalo popravi zbog njegovog odlaska,a ljubavi i tolerancije ima medju roditeljima(da opstanu kao par zbog razdvojenosti), ta zrtva ce se podnijeti.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja ti mogu dati našu razdvojenu sliku. tata radi u drugom gradu i dođe vikendom. klinci ga obožavaju i jako se dobro slažu. ali činjenica je da se njemu jako teško uključiti u obaveze oko njih(čitaj nje,jer je on veliki i ne treba ga uspavljivati, kupati i slično). ona više voli da ja to napravim, pa se on puno ne gura.
    mislim da je veliki dio posla tu na mami, mislim na njihovo povezivanje, na primjer kad kažem da ih volim uvijek spomenem i tatu. uvijek kažem da je i on sretan i ponosan zbog nekog njihovog postignuća. ali nikad,nikad ne radim ono što vidim da moje frendice rade a to mi je koma, da kažem vidjet ćeš ti kad ti tata dođe doma...
    i na kraju želim reći da moja cura kao urica zna kad je petak i traži tatu noći po krevetu kad je dovučem u naš krevet. a ista stvar je bila s dadom kad je bio mali.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pink Panther,

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Nama je bilo vrlo potrebna lova jer smo u kreditu za stan. Tako da nam je ovo bilo dobro financijsko rješenja, nadam se da će do kraja godine biti gotovo i da će se vratiti u Hrvatsku.
    to sve tako pocne..i moj je otisao samo rijesiti malo para da si sredimo stan i to malo se je oduzilo na 15 godina ...to je uzas za dijete...meni se cini da je jos gore nego rastavljeni roditelji..jer kad su rastavljeni dijete zna nismo zajedno jer se ne slazu........
    meni je bilo uzasno tesko jos kad vidis kako vam je lijepo kad ste svi zajedno pa kad je dosao trenutak odlaska tu je pocelo moje visesatno plakanje...umjesto da bude lakse bilo je sve teze..i nakon 15 godina samo poceli svi zajedno ziviti u italiji...zao mi je da nismo odmah probali...ja sam imala 7 godina kad je otisao...to mi je bilo kao smak svijeta....
    zato vam preporucujem da pokusate zajedno vani zivjeti ako ima i minimalna sansa

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemam bas tako losu situaciju, MM rdi u drugom gradu i dode samo subotom navece, nedjelju je doma ali mor rano lec jer putuje u ponedjeljak u noci. Malac je jos premali da bi kuzio, ima svega 6 mjeseci, ali taj njegov posao morat ce, nazalost, potrajati jos par godina zbog, naravno, kredita. I strah me kako ce malac to podnositi. Vec sad, kad se u nedjelju ujutro svi zajedno probudimo, malac izmedu nas, uhvati mene s jednom rukom i tatu s drugom pa gleda malo mene malo njega sa smjeskom na licu, mene uvijek nesto stegne oko srca jer se ponasa kao da zna.
    Tesko je, jako tesko biti zena terenca, koliko god on malo ili puno bio odsutan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ana i mamino zlato, baš mi je drago da si pokrenula ovu temu jer već dugo kontam o tome.
    Nit mog dragog nema. živi i studira u Beogradu. nemre doći studirati tu zbog Bolonje. Ne preostaje nam ništa drugo nego završiti fakultete pa onda odlučiti što dalje...
    nema ga već mjesec dana.
    došao je tu tjedan dana prije poroda (Uma kao da se nije htjela roditi dok on ne dođe) i ostao još dva tjedna. otad ga nema. o tome koliko mi fali neću nit pisati ali muči me ono što i tebe: koliko će se on vezati za malu i ona za njega. bedira me to. ponekad mislim da on nit ne zna tko je ona. proveo je s njom samo dva tjedna! :?

ma ne znam... ta razdvojenost ubija me u pojam. no, dolazi u petak!!! :D :D
    i to je pozitivna stvar ove naše situacije: svaki novi suret kao da je prvi. kao da se ljubav opet rađa ispočetka, jača i moćnija nego prije. da smo zajedno non stop možda nit ne bi znali cjenit to što imamo. gledaj to s te strane. živi za te trenutke i kad ti je dragi tu, nemojte se odvajati beba, ti i on! ljubav je ipak jača od par stotina šugavih kilometara!!!!!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi imamo vječno odsutnog tatu. I vjerujte, što je dijete starije sve je teže!
    MM ima vlastiti biznis u drugoj državi, posao mu dobro ide, dobro zarađuje, ja ne radim, doma sam s malom, ali situacija nam je nezavidna. MM je tu po par dana pa ga deset dana nema i tako. Nura je luda za njim i on za njom. Kad on dođe razumljivo je da pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme i onda slijedi popuštanje u svemu, ispunjavanje svih njenih prohtjeva i naravno moje vječno protestiranje zbog toga. Kad je on tu, malena ide spavati u ponoć. Sva naša rutina pada u vodu i svakim njegovim odlaskom ja moram sve iz početka.
    No ono najbitnije jest što primjetim da malenoj jako fali, spominje ga, zna se rasplakati kad priča s njim na telefon i boji se svakog njegovog izlaska iz stana pa makar to bilo i odlazak u dućan.
    Mislila sam da će nam s vremenom biti sve lakše, da ćemo se priviknuti no sve nam je teže i teže kako je malena starija...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    I mi imamo vječno odsutnog tatu. I vjerujte, što je dijete starije sve je teže!
    MM ima vlastiti biznis u drugoj državi, posao mu dobro ide, dobro zarađuje, ja ne radim, doma sam s malom, ali situacija nam je nezavidna. MM je tu po par dana pa ga deset dana nema i tako. Nura je luda za njim i on za njom. Kad on dođe razumljivo je da pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme i onda slijedi popuštanje u svemu, ispunjavanje svih njenih prohtjeva i naravno moje vječno protestiranje zbog toga. Kad je on tu, malena ide spavati u ponoć. Sva naša rutina pada u vodu i svakim njegovim odlaskom ja moram sve iz početka.
    No ono najbitnije jest što primjetim da malenoj jako fali, spominje ga, zna se rasplakati kad priča s njim na telefon i boji se svakog njegovog izlaska iz stana pa makar to bilo i odlazak u dućan.
    Mislila sam da će nam s vremenom biti sve lakše, da ćemo se priviknuti no sve nam je teže i teže kako je malena starija...
    ja bih ti preporucila da idete svi vani i ako imate i najmanje sance...znam jako dobro kako joj je..iskusila sam na svojoj kozi...uzasno je......oni dani kad je bio doma su prosli u sekundu, a dok je bio ca godinama su meni trajali...vecinom se radilo da je bio ca 3 ili 4 mjeseca

sve ce joj biti teze i teze...vjeruj....i meni je bilo uzas...kad je bio doma nije mogao nigdje bez mene....niti u garazu ispred kuce..nigdje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •