vidim da svi spominjete no gdje kupiti tu kremu ??? u ljekarni nikad culi ? gdje se to kupuje ?
vidim da svi spominjete no gdje kupiti tu kremu ??? u ljekarni nikad culi ? gdje se to kupuje ?
Imaš ju za kupiti u ljekarni kod Petrove ulice,ustvari kad ideš od Domjanićeve prema Bukovačkoj prvi semafor desno tu ti je ljekarna.Namasobno nije ta krema ništa pomogla i košta 100 kn.
Nama je super, kupili smo je u Grazu. Možeš ju naručiti u većini ljekarni ali se čeka 7-10 dana.
nama je također pomogla a naručili smo je u marketingu na Dolcu
koliko sam skuzila , dobra je za lice i moze neograniceno na kozu, nema nuspojava ko koritk.
parfenac je odličan. nama je izlječio neurodermitis u rekordnom roku. sve drugo nije pomagalo. sada ga koristimo svaki dan nakon kupanja.
mi ju kupujemo u ljekarni kuharić kod hotela panorama. čeka se 7 dana i košta 80 kuna.
Imamo i mi i super nam je.
Ja sam je dobila, mislim da je ima za kupiti u ljekarni u CC1.
Super krema. S njom smo sredili crvene hrapave flekice po licu koje nismo mogli nikako drugačije riješiti (probala Mustelu, ADermu i Afloderm u belobazi). Ima je za kupiti bez naručivanja u ljekarni u Zagrebačkoj (križanje Zagrebačka-Selska, 50-tak metara u Zagrebačku), košta 45 kuna.
joj a jel znas neko ime te ljekarne? ili koje druge koja ju ima ? nisam iz zg pa bi ih zvala da mi poslaju postom ...
Ne znam što mi je bilo, ali sam ti napisala pogrešno pogrešnu ulicu. Radi se o križanju Selska-Zagorska. To ti je Ljekarna Filipović, Zagorska 42, tel. 3692100. Pokušaj ih nazvat, nemam pojma da li šalju poštom.
Meni je sumljiva ta krema :? Ima li mozda na deklaraciji sastav? Ima i drugih sastojaka koji nisu kortiko, a da su stetni.
Meni je sumljiva ta krema :? Ima li mozda na deklaraciji sastav? Ima i drugih sastojaka koji nisu kortiko, a da su stetni.
Točan sastav mogu pogledat kad dođem doma. Doktorica mi ju je prepoporučila da ne bi upotrebljavali kortikosteroide i mogu za sada samo reći da stvar funkcionira. Mislim da krema nije registrirana u HR pošto su joj kutijica i uputa na njemačkom, bez prijevoda. Zašto, ne znam.
kupila mi frendica :D cure kako cesto vam je derm. rekao da se maze lice tj crveni dijelovi ?
Mi mažemo navečer prije spavanja ali sad je toliko dobro (kuc, kuc) da prestajemo. Dok je bilo loše mazali smo ujutro i navečer.
cure, ja malo guglala tu kremu i ovo nasla:
http://www.cbg-meb.nl/CBG/en/human-m...ac/default.htmAugust 9, 2005 - Change in the delivery status of Parfenac
The Medicines Evaluation Board decided on 28 April 2005 to change the delivery status of Parfenac, 5% cream, from OTC to prescription-only. Parfenac is exclusively registered for atopical and contact dermatitis.
The Board came to the decision after review of efficacy and safety. This review took place because of concerns about the safety of the active ingredient, bufexamac, and on the basis of publications regarding the degree of clinical efficacy. Undesirable effects (such as local irritation, a high degree of sensitisation, contact dermatitis and generalised forms of allergy) have been described. Sensitisation can express itself as the insufficient improvement of the disease against which Parfenac is used. On the basis of this, the Board considers use without medical prescription to be unjustifiable.
Mi mazali 2x dnevno, ujutro i navečer, tjedan dana. Nisam sigurna ali mislim da mi je pedijatrica rekla max 2 tjedna.
Meni je dr.Pustajčić u Klaićevoj rekla da je mana njega parfenaca što se nesmije ,ali ne smije stavljati prije izlaska na sunce...sa koža pocrveni...
Podizem da pitam koristi li netko ovu kremu i kakva su iskustva?
Mi smo je koristili prošle godine, za pelensko područje, curka je imala neki lišaj, ali smo je koristili tek na preporuku dermatologa i u kombinaciji s još jednom kremom (mazali naizmjenično s jednom pa s drugom).
To se nakon nekog vremena i povuklo, ali dal' zahvaljujući samo toj kremi ili kombinaciji s drugom, ne znam. U svakom slučaju, pomoglo je.
Mi smo ju koristili u više navrata, ali niti jednom nisam primjetila poboljšanje.
Jedino je dobro što od te kreme nije bilo dodatnog pogoršanja stanja, što se od upotrebe nekih drugih preparata, također prepisanih od doktora, događalo.
Mi smo isprobali dosta kremica, kupki i ostalih čudesa i potrošili na njih masu kuna i eura, a sve bez nekog očitog rezultata i na kraju sam zaključila da tegobe najbrže i bez komplikacija prođu kad ju perem samo s vodom i to po mogućnosti ne svaki dan.
Dakle voda i ne previše iritirati s čestim pranjima, kremicama i sl.
slažem se...nama je parfenac u prvi tren bio ok,ali dok nismo maknuli neke dr.stvari nije baš bilo nekog veeelikog poboljšanja...i nije štetan kao kortici,ali je ipak krema od koje se mora napraviti pauza nakon 2-3tj.mazanja.to nije krema predviđena za neograničeno mazanje.
Mi smo koristili Parfenac pri blagom dermatitisu i vrlo brzo smo ga se riješili.. Zajedno s Parfenacom smo koristili i kremu za tijelo A-Derma Exomega...sve u svemu, mi imamo pozitivna iskustva...
Mi samo kosu peremo blagim prirodnim sredstvom jednom u 10 dana, inace samo vodom, tusira se samo vodom. Exomegu ne mozemo koristiti, iako smo culi da je dobra, no prejako ga pece, pa smo ipak na musteli stelatopii, koja mu je do sada uvijek pomagala, al sad malo "kiksa"Eucerin urea mu nije nikad pomagao, a spricamo i Avene termalnom vodom.
Probala bih s parfencem, onda kad mu se koza bas upali - da namazemo jednom il dvaput tek da smanji upalu, a da ne moramo posegnuti za kortikosteroidom.
Prema vasim iskustvima, pomaze li Parfenac kad se namaze upravo kao sto sam rekla - jednom il dvaput, samo da smiri upalu, ne nuzno rijesi sve?
Thanks!
Nama je poboljšanje bilo vidljivo već nakon kratkog vremena...Ako se dobro sjećam mazali smo nakon kupanja ili jednom do dva puta dnevno s tim da barem pola sata nakon Parfenaca nismo smjeli mazati drugim kremama...
u prvi tren da,pomaže.Evo mi smo čisti tek sad kad znamo kaj nam je smetalo od hrane![]()
Da...i mi smo postali i ostali potpuno čisti tek kad smo skužili da je od omekšivača...Skoro će pa treća godina otkako ga više ne koristimo...
Mi smo eliminaciju namirnica vec napravili, pa je bilo zatisje s predivnom kozom od 2-3 godine. I sada opet, a nikakve se nove namirnice ne uvode. Tak da nam treba nesto za umirenje dok homeopatija ne iscisti sve.
DianaMaximus prvotno napisa
a kako ste saznali što vam smeta?
imaš savjet možda?
mi već 6 mjeseci mažemo nekoliko mjesta na koži naše curke, za koju je potvrđeno da ima AD, i nadala sam se da će proći kad prođe zima..
cijelo vrijeme koristimo A-dermu, Exomegu, ali na tih nekoliko točaka se baš ne da..
čini da ćemo ipak ići sljedeći tjedan na homeopatski pregled?
hvala!
U svezi parfenaka, nesmije na sunce, A to znači ne mazati dijelove tijala koji mogu biti podložni suncu u iduča 2 do tri TJEDNA, znači pošto je jjeć jako sunce otvorene dijelove na izlagati suncu,. Mi to koristimo pretežno u 1 i 2 mjesecu!!!!
bili danas kod pavičića. 300kn pregled...dao nam je Adermu i parafenku..čitam na jednome forumu da to svima daje...mi nismo nikad imali AD...reko je da prestanem uzimati Tridermu koju nam je prepisao pedijatar.....
i mom malom je parfenac pomagao, ali su ga povukli s tržišta prošle godine jer je navodno izazivao alergijske reakcije, tražila sam čak stare zalihe po ljekarnama u sloveniji, austriji, bosni...nisam uspjela ništa nabaviti...