Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: zavaljena maternica?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno zavaljena maternica?

evo sad sam došla s ginekološkog pregleda i malo sam :/ :?

mislim kod tog dr idem evo već 2 godine,i nisam ni zadovoljna ni nezadovoljna,onako...prosjek

i pošto mi je preporučio da ponovim papu zbog gardernelle,ja sam danas došla na pregled

i uzima on uzorak i konstatira:" joj vama je maternica zavaljena "

ja pitam što to znači ,on veli ništa :?

pa sad ,naravno da ću promijeniti doktora,ali me zanima da li se ta maternica sama od sebe može "zavaliti" ili on to 2 godine nije vidio :?

i što to točno znači

porod sam imala carskim

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod mene je to značilo da je materica urodjeno smještena prema ledjima, težu mogućnost da zatrudnim jer je "daleko" (ja zatrudnila iz prve), malo bolniji snošaj i gin. pregled, malo veći oprez u trudnoći (istina)...i ništa vise. Navodno se nakon trudnoće malo "ispravi" i vrati prema naprijed.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je gin rekla da bih radi toga možda malo teže zatrudniti, ali da na tijek trudnoće to nema utjecaja, jer kad maternica počne rasti zauzme 'normalni' položaj.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je moj rekao da to nema veze. Zatrudnila odmah drugi mjesec pokušavanja, ali po savjetu ginića koji položaj da zauzmem
    Trudnoću mi nije zbog toga drugačije vodio, niti je to tada uopće spominjao.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemam ni ja neku novu informaciju. I meni rekli da mi je maternica prema nazad, da će zbog toga začeće možda biti malo otežano. Evo čekam drugo dijete bez ikakvih komplikacija, bilo prije trudnoća, tijekom njih, ni poslije.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala!

ja sam si već vrtila kojekakve crnjake........(naravno u svom sdtilu,naglo je narastao tumor i izvrnuo maternicu )

uz dijagnosticiran izražen gastrtis i visoli tlak ne treba mi još nešto.....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo s tumorom me podsjeća na mene. Ja uvijek posumnjam prvo na to, a kad sam baš u crnjaku i pregled bude B.O. onda mislim kako mi iz sažaljenja nisu htjeli reći pravu dijagnozu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Brunda,kako da fino pitam za položaj??????

jer mi smo par mjeseci probavali svakako ,najviše misionarski i točno znam datum kad sam zatrudnila....

nije bio misionarski 8)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je doc savjetovao "pseći" položaj. Zatrudnila iz misionarskog. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sleđa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamazikaaaa, cure prostače

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

No, pa eventualno da se prebaci na "Prije začeća". Nakon tvojih "putrića" ovo je sve luk i voda...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Nakon tvojih "putrića" ovo je sve luk i voda...
    samo joj daješ nove ideje...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemojte mi sad izbrisat topic

mislim bila sam fina,a i nisam stavljala osobna imena...

šalu na stranu,ja sam veliki paničar,(KARCINOFOBIČNA SAM )

tako da ste me lijepo umirile

hvala svima

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Brunda,kako da fino pitam za položaj??????

jer mi smo par mjeseci probavali svakako ,najviše misionarski i točno znam datum kad sam zatrudnila....

nije bio misionarski 8)
    Suprotno od misionarskog

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod mene ista dijagnoza,ali nisam imala problema sa začećem,mada je dr. savjetovao da poslije odnosa,koji može biti u bilo kojem položaju,legneš na leđa i digneš noge da spermići lakše dopluvaju u principu ne smiješ odma trčati u kupaonu.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja imam zavaljenu. nista posebno, samo preporuca se s ledja, i poslije lezat na trbuhu, a ne noge u zrak i na zid ko sto se cuje za "normalnu" matermicu

ah, da - ima nesto - bolne mjesecnice, navodno jer je maternica vise grci da izbaci van iz sebe :/ :/ :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

maria i mene je to uvek zbunjivalo... :? na jednom pregledu mi kazu da je zavaljena, na sledecem da je normalan polozaj, pa opet da je zavaljena, prosto ne mogu da verujem da materica moze tako da menja svoj polozaj, cas napred cas nazad mora biti da je to do lekara... a normalno sam ostajala trudna...i to uglavnom onda kad sam prestala da trcim odmah posle da se tusiram

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj plavaa prvotno napisa
    ja imam zavaljenu. nista posebno, samo preporuca se s ledja, i poslije lezat na trbuhu, a ne noge u zrak i na zid ko sto se cuje za "normalnu" matermicu

ah, da - ima nesto - bolne mjesecnice, navodno jer je maternica vise grci da izbaci van iz sebe :/ :/ :/
    je i bolniji trudovi :shock:

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i ja imam zavaljenu maternicu i sada nakon svega dr kaze da zbog toga ne mogu zatrudniti vec 3 godine!!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ti prvotno napisa
    i ja imam zavaljenu maternicu i sada nakon svega dr kaze da zbog toga ne mogu zatrudniti vec 3 godine!!!
    A jel' bi meni netko od vas rekao je li vaš ginekolog možda ikad upotrijebio izraz "retroponirana".
    Naime, moja je maternica retroponirana tj. postavljena otraga (što valjda znači i to "zavaljena").
    Ako je to to, onda samo mogu reći da nisam pazila ni na kakve poze kod začeća djeteta, štoviše, nisam ni planirala zadnje dvije trudnoće baš u to vrijeme kad su se dogodile, dakle, položaj maternice nije ništa ometao ni najmanje.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i meni je ovo gin. rekla tek sada. već imam jedno dijete. nisam ni znala ništa o ovome.ona mi je rekla da to ne znači ništa.sad sam u panici. kakve metode???položaji????želim drugo dijete....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •