Results 1 to 13 of 13

Thread: alergija na polen i trudnoca

Default alergija na polen i trudnoca

Drage moje, sada sam u 26 sedmici trudnoce i trenutno je sve uredu medjutim ocekujem da cu u ovom narednom periodu imati probleme sa alergijom.
    Inace imam alergiju na polen koja pocinje od aprila a najveci intenzitet ima u maju i junu - upravo kad su meni zadnji mjeseci trudnoce. Koristila sam prije Flonidan tablete koje su mi najvise odgovarale, sada ne znam sta cu. Alergija je zadnjih par godina izdrzljiva nekako se smanjila sama od sebe al se desi da ponekad imam neku vrstu napada kao npr - otezano disanje i strah da cu se ugusuti od toga. Ima li neka od vas takodje sa alergijom da me uputi koje tablete ili neki drugi preparati pomazu a da nisu stetni za bebu?

ANKARA's Avatar

Draga Saby ! Budući da su nam simptomi gotovo isti mislim da ti mogu predložiti rješenje tvog problema. Naime, ja sam prije godinu dana dobila od svoje alergologinje Tafen nasal. To je potpuno bezopasan sprej protiv alergija. Mogu ga koristiti i trudnice a ako ga ne koriste prije trudnoće, u trudnoći smiju s njim započeti kada prođu prva tri mjeseca T. Meni je život bez njega nezamisliv. Raspitivala sam se kod nekoliko ginekologa o njegovoj štetnosti za plod i baš svi su mi odgovorili isto. Nije štetan! Zato, odi kod svog gin. spomeni mu Tafen i dobit ćeš recept. Sretno!.

Ivany's Avatar

Saby, opusti se, dobro je pripremiti se u slučuju da ti zatreba nešto. Ali eto malo za utjehu, ja u trudnoći nisam imala nikakve simtome alergija u perijodima kada inače nemogu gledati koliko mi suze oči, nemogu biti vani bez stalnog kihanja... valjda mi je trudnoća povećala imunitet i kažem uopće nisam imala problema s alergijama. Sretno!!

monax's Avatar

Ja sam dobila alergije poslije prve trudnoće i imala sam jako teške momente. Imam devijaciju septuma što dodatno pogoršava situaciju. Kad sam ostala opet trudna alergija se povukla, ne baš skroz nestala ali nisam morala ništa koristiti. Inače sam ovisna o spreju Flixonase! Nakon poroda u roku od mjesec dana pojavila se ponovo ista preosjetljivost.

happygirl's Avatar

Default alergija, uh

Ja sam u 4.tjednu trudnoće, tj. ovih dana sam saznala da sam trudna. Muku mučim sa alergijom na pelud, nos curi, grlo otiče, oči peku i svrbe-užas jedan. Išla sam u apoTeku i po savjet liječnika međutim svi kažu da ništa nije preporučljivo za bebu a da koristi protiv alergije, i da radije izdržim ako mogu nego da išta uzimam. I tako se evo mučim, kašljem, kišem, šizim...ne znam kako ću izdržat ako potraje... čak ni lijekovi na biljnoj bazi nisu preporučljivi... koma!

monax's Avatar

Ginekolog ti neće ništa dati, možeš probati za nos s Nasonex u prahu, i obilno ispiri s fiziološkom.
    Drži se, valjda te popusti

happygirl's Avatar

Quote Originally Posted by monax

Ginekolog ti neće ništa dati, možeš probati za nos s Nasonex u prahu, i obilno ispiri s fiziološkom.
    Drži se, valjda te popusti
    da, Nasonex su mi preporučili i pomaže...ali, sve je to :/ :/
    izdržat ću...vidim po forumu da ima puno gorih stvari od alergije pa neću više kukat

nego zanima me nešto još...često me uhvati kašalj jer mi alergija iritira sluznicu pa me guši...da li jaki napadaji kašlja mogu nepovoljno utjecati na plod? Uhvati me jako kašljanje i onda se jako naprežem i u stomaku...
    Zapravo sada više nisam ni sigurna jeli to od alergije ili sam uhvatila jaku prehladu ali već mi je i nebitno..
    Pitanje je-može li jaka kontrakcija abdominalnog dijela uzrokovana kašljem biti pogubna za bebu?

monax's Avatar

Quote Originally Posted by happygirl
    Pitanje je-može li jaka kontrakcija abdominalnog dijela uzrokovana kašljem biti pogubna za bebu?
    Najbolje je da ovo pitanje postaviš na podforumu za trudnice.

I mene je zabrinjavalo kašljanje dok sam bila trudna. Ružan neki osjećaj dok se tijelo zdrma :/

monax's Avatar

Quote Originally Posted by monax

Najbolje je da ovo pitanje postaviš na podforumu za trudnice.

Totalno sam prolupala i nenaspavana

meni su savjetovali ništa ne uzimati, ni za vrijeme trudnoće, niti za vrijeme dojenja.
    ovo sad mi je treće proljeće da ništa ne uzimam i užasno mi je.

međutim, možda ti donekle pomogne primitivan trik sa jestivim uljem. namastiš prst i lagano namažeš nosnice. to bi trebalo dijelom ublažiti tegobe, jer bi se dio peludi zaljepio na masne nosne dlačice.

pomogne onak, lakše je, ali i dalje se patiš.

happygirl's Avatar

Default more

Nisam mogla izaći na kraj sa curenjem nosa pa sam probala "ušmrkavati" more ...i upalilo je, samo jedan dan i sinusi se pročistili bez problema. Preporučam curkama koje žive uz more neka im MM donese jednu bocu kući...meni je upalilo! Spasila sam se, nisam mogla spavati po cijelu noć, funkcionirati... sad sve 5!

Mirtusha's Avatar

Default Alergija u ranoj trudnoći?!?

Poštovane,

novopečena sam trudnica oko jedno mjesec dana. Imam na stotine pitanja i puno su mi pomogla vaša pitanja, odgovori i rasprave. Imam jedan problemčić. Jutros kad sam se probudila, uocila sam ispod lijevog i desnog oka kao malu oteklinu. Oči me isto uzasno svrbe. Inače nisam na ništa alergična, a sinoć sam jela sve normalno ko i obično. Pa može li mi itko pomoć da li je moguće da sam odjednom postala alergična na nesto ili se tijelo možda privikava na novo stanje..Stvarno me brine i najmanja sitnica...
    Pa eto curke, ako mi netko može nešto više reći, bila bi zahvalna

Osoblje foruma sirius's Avatar

Dobro došla na forum.
    Imamo već sličnu temu pa sam ju spojila sa tvojom.