Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: "otok" u sredini kuhinje

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno "otok" u sredini kuhinje

tko ga ima? i komentari? dali prostor zahtjeva nesto posebno...

vidjela sam da cak ni velicina kuhinje nije uvjet, jer i malecki otoci koji s dr strane gledaju u DB (pa su ustvari sankic s te strane) super izgledaju.

dali je bolje imati sudoper ili sporet u sklopu otoka..i kako rijesiti instalacije ili odvod u slucaju sudopera...

tko je sam radio tako nesto doma?

sve me zanima.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ima moj kum. kod njega je sporet na njemu. zivi u jako malom stanu pa je tako dobio vecu kuhinju. naime to je bas kako si rekla s jedne strane je za papati, a s druge su neki ormarici, pecnica, a na njemu ploca keramicka. meni izgleda super i bas mi je gust kod njega tako sjesti, ali kako je on jos uvijek sam u stanu, k tome jako puno radi ne znam kako izgleda i da li je prakticno za obitelj :/ . a veci stol za rucavanje je uzeo OVAJ te na taj nacin rijesio i problem veceg stola, koji mu ne zauzima puno mjesta i koristi ga po potrebi.
    ako zelis jos nesto pitam ga. e da, instalacije je izvodio dok se stan jos radio pa nije bilo frke oko toga.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hm, da...manji je pothav ako stavljas pec u sredinu..za sudoper treba odvod. tako bi onda i kod nas bilo...i cak bih taj sank u "L" stavila...da bude sa 2 strane za prisjesti.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi nemamo otok ali imamo šank koji nam odvaja kuhinju od blagovaonice. Naime, kada je pravljen plan za stan (u pitanju je kuća na sprat, za devera i nas, identičnog rasporeda soba) kuhinja je urađena kao deo blagovaonice - praktično je samo deo jednog zida odvojen za nju. U takvoj kuhinji stao bi frižider, sudoper sa jednom kadicom i radna ploča od 50-tak centimetara s tim da šporet bude maknut negde između kuhinje i stola za ručavanje.

Pošto ja ne umem da funkcionišem u tako malom prostoru (naročito jer kroz ostatak stana od 120 kvadrata možemo auto da vozimo) odlučili smo da to uradimo drugačije od devera i nekako fizički odvojimo ova dva dela kuće. Zid nije dolazio u obzir pa je jedino rešenje bio šank.

Kuhinja mi je sada u obliku ćiriličnog P, sa jedne strane su mi šporet i frižider a sa druge (one dograđene) sudoper i svud između radna ploča. dali smo ušrafiti u plafon i viseće delove tako da imam mesta za odlaganje za 3 kuhinje.

Jedini problem u mojoj kuhinji jeste upravo sudoper kome tu nije mesto. Da bi voda otekla iz njega i ulila se u odvod u zidu mora da prođe 4 krivine pa su začepljenja mnoooogo češća nego da je ostao tamo gde je planirano. Sve cevi su fino zamaskirane ali radije bih da se vide nego da mi dvaput godišnje razmontiravaju pola kuhinje da bi očistili začepljenu cev :/

Inače, naš šank nije planiran za obedovanje. Visok je i imamo u desetogodišnjem planu dokupljivanje dve barske stolice koje bi se tu uklopile. Za sad služi samo da mi sakrije prljavo suđe od slučajnih posetilaca

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako staviš štednjak na otok, onda moraš smisliti kako ćeš riješiti napu. A to ti može biti kompliciranije i skuplje nego da dovedeš vodu.
    A postoji i opcija da ti otok bude samo radna ploha, a da i štednjak i sudoper ostaviš uz zid.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Koliko vode trošite?

Odnosno koliki su vam računi za vodu (oni koji imaju vodomjere)? ama dođe cca 200 KN mjesečno ( 70% vremena smo mala i ja same, MM radi vani). To nije veliki iznos kad gledaš u globalu ali kad se osvrnem na 40-50 KN koje smo dobivali u starom stanu kad smo plaćali vodu paušalno, razlika je drastična.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Koliko vode trošite?

Citiraj emira prvotno napisa
    Odnosno koliki su vam računi za vodu (oni koji imaju vodomjere)? ama dođe cca 200 KN mjesečno ( 70% vremena smo mala i ja same, MM radi vani). To nije veliki iznos kad gledaš u globalu ali kad se osvrnem na 40-50 KN koje smo dobivali u starom stanu kad smo plaćali vodu paušalno, razlika je drastična.
    a joooj... postano na krivom topicu

SORRY, ignorirajte

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ako staviš štednjak na otok, onda moraš smisliti kako ćeš riješiti napu. A to ti može biti kompliciranije i skuplje nego da dovedeš vodu.
    A postoji i opcija da ti otok bude samo radna ploha, a da i štednjak i sudoper ostaviš uz zid.
    Možda joj ne treba napa. Možda ima prozore. Ja imam onu na ugljeni filter i ne mogu reći da je nešto puno palim, ali zato imam prozor.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Možda joj ne treba napa. Možda ima prozore. Ja imam onu na ugljeni filter i ne mogu reći da je nešto puno palim, ali zato imam prozor.
    Imam i ja prozor, ali i kuhinju spojenu s dnevnim boravkom.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

imaju ga moj tata i moja mačeha, i fantastično se uklopio u kuhinju, a i njihovi komentari su super. sastrane dole ima još par polica i ladica, visok je pa na njega idu barski stolci, i jako nam je svima drago sjedati uz njega.
    napravljen je od mramorne ploče, veličine stola, i na njemu nema nikakvih dodataka poput štednjaka....

meni se jaaaako to sviđa i da imam veliku kuhinju sigurno bi i ja tako nešto stavila!

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naša kuhinja s otokom je upravo u fazi žbukanja, a nadam se da će potkraj ljeta biti i useljena :D Mi ćemo u otoku imati sudoper i perilicu posuđa. Tu prostoriju za novu kuhinju smo dogradili, pa nije bilo problema sa odvodom i dovodom vode, samim tim što je MM majstor te struke pa nije bilo frke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

di bi ti zguzila otok? u ovom postojecem stanu?

ne stane ti, jedino da pretvoris boravak u kuhinju

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je super kad je sporet na otoku, pa mozes 2 sata kuhat a nisi usamljen nii izoliran i sve je pod nadzorom...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: "otok" u sredini kuhinje

Mi smo se sjetili da bi htjeli otok kad su majstori već napravili odvod u zidu i
    izlili betonsku ploču za pod. Pa su je razbijali i stavljali cijevi u pod.

Naš je otok prilično velik, stavili smo u njega sudoper jer bi nam napa kvarila pogled kroz prozor (na susjede ), a u njemu je i suđerica, koš za smeće i puuno prostora za tanjure, lonce i šalice. Imamo barske stolce, a ugradili smo u njega i stol na izvlačenje na kojem jedemo i nakon upotrebe ga elegantno gurnemo natrag u otok . Ma sve kuhinjske potrepštine su nam u njemu! Uz zid smo stavili fridž, štednjak s ugradbenom pećnicom i dvije male radne plohe ispod kojih su ladice.

Prvo smo htjeli gore staviti mramornu ploču, ali smo shvatili da nam to ne paše (osjetljivost, mogućnost pucanja ploče) pa smo stavili obične glatke pločice i super izgleda i lako je za održavanje.

Ne bih stavljala štednjak na otok zbog nape (napu treba imati bez obzira na prozore), prskanja hrane tokom prženja i sl. Mislim da se to daleko lakše riješi ako je štednjak kraj zida.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ima li negdje kakva slikica takvog otoka? Nikad nisam vidjela ništa slično pa me zanima...

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa evo ovak ( za stray )

moja kuhinjica JE mala. sada je u obliku "U". 2 strane (1,60 i 2,30 m ) se naslanjaju duz 2 zida, a 3.-a gleda prema db, i tu je namontiran gips-zid (2,50 m)

planiram srusiti taj zid i tu treccu stranicu slova "U" pretvoriti u otok-sank. s druge strane tog gips-zidica ionako stoji stol, pa eto opet bi se tu sjedilo, samo za tim sankicem.

ova ideja sa stolicem sto se na klap izvuce ispod sankica, je odlicna.

sankic zelim da mi je bar 60 sirine i da je malo visi (30cm) od kuhinjske visine, te se tako malo naginje nad nju ( tko je skuzio, sjedi 5!)

duzina sanka bi bila 150.

i vjerovatno bi se taj otok drzao jednim dijelom za ostalu kuhinju koja ide uza zidove... (ovak nekak samo 16 puta manje!! )
    http://home-and-garden.webshots.com/...97949111sdPbwk

a mozda i ne bi
    :/ ...vis' to moram jos malo prokontat...gibam po metar

za devet_mj otok :
    http://home-and-garden.webshots.com/...97949111pfJcoC
    evo jedna svamirska huge verzija...i kuhinja dimenzije moje kuca, buohohohoh

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e da , u ikei su izlozene kuhinjice sa malim otocicima ( razvedena obala ) dimenz. 120-150 kvadrat sa pecnicom, ili sudoperom ili samo radna ploha-ormaric.

i cesto sa tim sankicem.

ma super racionalno iskoristen prostor i rjesenje za malo kvadrata!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •