Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 99 od 99

Tema: Što danas kuhate? (11. dio)

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Definitivno odličan i vrlo edukativan Podforum!

  2. #52
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Apricot, jel to znači da je dijeta pala u zaborav?

  3. #53

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    JA ću danas musaku s krompirom i brokolijem, a imam i neki neidentifikovani komad teletine za strpat u rernu (nadam se da neće mirisati na Mr. Muscolo jer sam se jučer umilostivila i očistila je).

  4. #54
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Neeee, dijeta je bila do Uskrsa (-4kg), pa za Uskrs puno hrane, pa od jučer opet dijeta da skinem još 3.

  5. #55
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ninet, ja sam u subotu pravila tortu nakon ciscenja rerne Cilit Bang-om i sve je proslo ok, tj. torta je pokojna

  6. #56
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ako vam je ostalo kuhanih jaja od Uskrsa imam dobar a jednostavan recept koji i ja danas pravim da potrošim ista.
    Skuhati cijeli krompir u ljusci i isječi ga na ploške(malo deblje-oko 8 mm), isjeckati i na ulju kratko izdinstati 2 velike glavice luka(kapule), jaja izrezati isto na ploške. Slagati red krompira, gore jaja, luka, pa opet, krompir, jaja. Zaliti s kisleim vrhnjem a može se gore staviti i komadi kobasice, slanine ili ako vam je ostalo šunke. Zapeći u rerni.

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    To ti se ovdje zove francuski krumpir.

  8. #58
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    E baš tako, i kod nas, al' zaboravih napisat naziv!

  9. #59

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Joj ja i moja kcerkica smo tek ustale (zlato moje ponovo je zaspalao sa mnom), tako da smo tek doruckovale. A sta cemo danas kuhati?Imam nekih mohunja u zamrzivacu, ali nece MM. Stvarno nemam pojma sta za rucak

  10. #60
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Mi smo kuhali zadnje u ponedjeljak , al je klopa bila mrak. Ribe prekrivene hrpom soli (barem 2 kile) i pecene u pecnici. Jos se oporavljamo.

  11. #61
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    mi smo jucer imali pilece filete izrezane na kockice, przene, u umaku od parmezana, pomfrit iz rerne s kimom i puuuuno zelene salate s limunom.

    danas i sutra planirane pro-cool-ice

  12. #62

    Početno

    Mi cemo danas prisiljeno zelje, pire i puretinu na grill tavi.
    Snorki, sto se na kraju jelo kao 'krumpir bez mesa'?

  13. #63

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Izrezala sam krompire na kriske, dodala izrezane paprike, crveni luk, zacina, ulje , sol... i sve to ispekla u rerni. Jos se mogu dodati i jaja, ali je mojim u frizideru isteko rok trajanja
    Danas cu nama nesto nabrzinu iz trgovine, jer idemo u hodanje , a za Editu je grasak koji se upravo krcka

  14. #64
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja sam na jogurtu i kornfleksima, i dalje dijeta...

  15. #65
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ma zasto dijeta? posebno tako nezdrava.
    jogurt ima dosta masnoce, a ni kornfleks nije bas sjajan. radije da jedes one muesli-e s gomilom voca ili nesto povrca... :/

  16. #66
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    ma zasto dijeta? posebno tako nezdrava.
    jogurt ima dosta masnoce, a ni kornfleks nije bas sjajan. radije da jedes one muesli-e s gomilom voca ili nesto povrca... :/
    jogur - light, a kornflekse samo malo, za nešto hrušče po ustima

    muslle ne podnosim :/

    ma to ti je dijeta od par dana, voće, juhe, jogurti, malo bijelog mesa i tak, samo da odu ove 2, 3 kile od Uskrsa

  17. #67

    Početno

    Dakle, danas leca bolognese i zelena salata.

  18. #68
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Vidi pametnicu!
    Šta, umjesto tijesta staviš skuhanu leću?

  19. #69

    Početno

    Ha-ha.
    Mozda umjesto mljevenog?

  20. #70

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Danas brancin s povrčem u roli,a za desert kolač od keksa(tinkie w.recept)za večeru obilno pršuta i kolača,a sad se kajem jer se već mjesecima spremam odreći večere(o tome razmišljam kad sam sita)

    Sutra:složenac bezimeni koji ide ovako:

    vatrostalno zdjelu obložiti slaninom,na to red tikvica,pa red prodistanog mljev.mesa,pa red prodinstanog kis.zelja i red krumpira na ploške.Zapeći u roli.

  21. #71

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Kiselo zelje = kiseli kupus?

  22. #72
    pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    Ajmo cure recepte na sunce, ja sam danas bez ideje!

  23. #73
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    Kiselo zelje = kiseli kupus?
    jest`, jest`

  24. #74

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    ...dobro mi nisi rekla : "Šta si ti mislila - da je kiseli špinat?"

  25. #75
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Rano je, čekaj!

  26. #76

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Čekam...
    Ja ću danas dinstanu mrkvu, kojom ću ublažiti dinstane kocke od klempećeg (svinjskog. po bosanski) buta.

  27. #77

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    od klempećeg (svinjskog. po bosanski) buta.
    :shock: :shock: :shock:A danas petak!

    Karfiola s krumpirom na leso i kabeljauw na pari. (apricot, da ne moras guglati - vrsta bijelog bakalara koji se prodaje u filetima duzine 20cm i debljine nekih 3cm - mljac!)

  28. #78

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    kabeljauw?
    mm ga ne gotivi ali i ja razmisljam o ribi
    moram prvo do pijace vidjeti sta izgleda dobro

    najradije bih otisla po lekkerbekjes (kabeljauw pecen u tjestu) ali ne smijem kombinirati zbog dijete.

    Nego, dille, tvoji jedu ribu sa pare? Sta joj uradis? MM-u mora biti pecena inace ko fol nema ukusa. Bas me zanima imas li kakav dobar tip.

  29. #79

    Početno

    Moji jedu sve. Potamane mi i barem glavicu luka dok ga rezem za dinstanje i pola kile mrkvice (isto tako u procesu pripreme)... prije neki dan su grickali i smrznuti grasak dok sam radila rizibizi. Ma uzasni su, pogotovo ona...ali o tome sam se vec jadala na 1-3 ('Dijete koje bi jelo po cijeli dan').
    Kabeljauw (ili tilapiju ili zalm ili bilo koji drugi filet) stavim na masni papir i u onu kinesku parilicu od bambusa, pa na wok napunjen vodom. Dobro posolim, a kad je gotovo (nekih 10tak minuta) polijem maslinovim uljem (pravim domacim, s Hvara) i to je to. I onda se svi utopimo u tome.

    Lekkerbekjes su mi premasni, ali zato bi kibbeling mogla uvijek!

  30. #80
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    kabeljauw
    lekkerbekjes

    Ne mogu se zamisliti da jedem nesto sto se tako zove

    (A sigurno je super :D )

  31. #81

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    ja bih mogla veliki lekkerbekje, kibbeling, 100gr garnala i onda jos jednu haringu. bez puntjeta okolo, onako sa kiselim krastavcima, luk ne mora. :D A poslije toga i jedan peceni list.

    Ne bih se prejela.

    Vidim da ti je recept za parenje, sa izuzetkom opreme i ulja sa Hvara (moje je hajnovsko ali pretpostavljam ipak dobro), kao i moj ali muz je rekao da mu je ipak draze peceno.

    Nastavimo li o ribama necu moci izdrzati i morat cu se spustiti do prodavnice po nekoliko.



    Aha, moram jos ovo: imala sam jednu odlicnu radnjicu gdje su pekli bas super svjeze ribice, jako ukusno i lijepo. Cesto s malcem svracala i svaki puta uzivali. Prije par tjedana slina mi curi, hocu lekkerbekje, dodem tamo ne radi. Renoviraju. Sta je bilo? Kinezi preuzeli od holandeza, 'renovirali' i sada lekkerbekjese peku sa necim sto jako lici na vegetu!!!

    *&#^$(@(@)!^%!$@ i njihovim glutaminatima, u sve ih moraju uvaliti!!!

  32. #82

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    kabeljauw
    lekkerbekjes

    Ne mogu se zamisliti da jedem nesto sto se tako zove

    (A sigurno je super :D )

    joj, sad bih ti isla traziti slike po netu i lijepiti ali se bojim da nam opet ne iscuri bandwidth.

    Zaguglaj lekkerbekje.

    bjutiful

  33. #83

    Početno

    A ja te haringe jos nisam probala!!! Svaki put kad odemo do Simonisa, mislim si - evo, sad cu...ali ne mogu...
    (za apricot - haringe su sirove, marinirane, jedu se u malom pecivu s hrpom luka ili same - onako se prime za rep i samo spuste u grlo)

  34. #84
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Samo ti izazivaj!
    A onda se sakrivaj po cijeloj Nizozemskoj!

  35. #85

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Kako marinirane? :?

    Kod mene nisu. Samo su ociscene.

    I sirove.

    Ali kako su dobre!

    Treba doduse izabrati fine, ako imaju prevelike kosti nije nesto, ali kad stignu nove haringe, sa tankim koscicama, te su super.

    Moram napomenuti da koscice uopce nisu dio gastronomskog uzitka, ali ga mogu pokvariti.


    Ako je u pecivu (puntje) ne mozes je samo spustiti niz grlo.

  36. #86

    Početno

    Kako marinirane?

    Kod mene nisu. Samo su ociscene.

    I sirove.
    Znaci, nisu marinirane UOPCE?!?!?! A kakav je to onda saftic u kojem se pacaju? NJIHOV VLASTITI?!?!?!?! Aaaaaaah!

    Definitivno nista od haringa.

    Samo ti izazivaj!
    A onda se sakrivaj po cijeloj Nizozemskoj!
    Apricot, that's it! Let's take it outside!

  37. #87
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Biraj oružje!

  38. #88

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Saftic? :?

    Znas, sta, ostavi se ti tog Simonisa i dodi ovamo do mene u sezoni kad je nova haringa pa cu ti pokazati.

    Btw, ne moras uzeti lukac, moze i sa kiselim krastavcima.

  39. #89

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Uf, evo me gdje stojim izmedu dvije vatre! :shock:

    Caos dame, odoh po ribu dok vi fajtate.

  40. #90
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Proguglala...

    sve mi je jasno...


    Odoh traziti hranu 8)

  41. #91

    Početno

    Danas ne kuham! MM ima rodjendan, pa idemo nekud na rucak (prvi put u restoran s troje djece!)

  42. #92

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ručak:mahune
    desert:carske palačinke
    večera:upravo pečem pole sa pršutom.
    ak tak nastavimo s desertima,ove god.se neću smjeti pojaviti na plaži.

  43. #93

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Drage moje, ne znam kad uspjevate toliko nakuhat? ja sam jucer zbog svog preradoznalog djeteta tri puta sklanjala rucak sa sporeta. Na kraju to nije licilo ninasta, iako sam se nadljudski trudila
    Pravila sam rizu sa povrcem (tikvice, grasak, luk, paradajiz), te sve to zapekla.
    Danas razmisljam da kuham virsle i jaja sa salatom. Za Editu cu neku corbicu. :/

  44. #94
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja danas đuveđ s karmenadlama.

  45. #95

    Početno

    Dinstano kiselo zelje, palenta i kobasice. Prava lagana proljetna hrana.

  46. #96

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Mi danas pravi proljetni roštilj.....vratina i krumpir na salatu...

  47. #97

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    snicle na naglo i nekakva salata. vrlo mastovito....

  48. #98
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sandraf, dobro nam se vratila!
    Vidiš da nam je topic zamro...

  49. #99

    Početno

    Piletina na kineski i bijela riza.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •