Definitivno odličan i vrlo edukativan Podforum!
Definitivno odličan i vrlo edukativan Podforum!
JA ću danas musaku s krompirom i brokolijem, a imam i neki neidentifikovani komad teletine za strpat u rernu (nadam se da neće mirisati na Mr. Muscolo jer sam se jučer umilostivila i očistila je).
Neeee, dijeta je bila do Uskrsa (-4kg), pa za Uskrs puno hrane, pa od jučer opet dijeta da skinem još 3.
Ninet, ja sam u subotu pravila tortu nakon ciscenja rerne Cilit Bang-om i sve je proslo ok, tj. torta je pokojna![]()
Ako vam je ostalo kuhanih jaja od Uskrsa imam dobar a jednostavan recept koji i ja danas pravim da potrošim ista.
Skuhati cijeli krompir u ljusci i isječi ga na ploške(malo deblje-oko 8 mm), isjeckati i na ulju kratko izdinstati 2 velike glavice luka(kapule), jaja izrezati isto na ploške. Slagati red krompira, gore jaja, luka, pa opet, krompir, jaja. Zaliti s kisleim vrhnjem a može se gore staviti i komadi kobasice, slanine ili ako vam je ostalo šunke. Zapeći u rerni.
To ti se ovdje zove francuski krumpir.
Joj ja i moja kcerkica smo tek ustale(zlato moje ponovo je zaspalao sa mnom), tako da smo tek doruckovale. A sta cemo danas kuhati?Imam nekih mohunja u zamrzivacu, ali nece MM. Stvarno nemam pojma sta za rucak
![]()
![]()
Mi smo kuhali zadnje u ponedjeljak, al je klopa bila mrak. Ribe prekrivene hrpom soli (barem 2 kile) i pecene u pecnici. Jos se oporavljamo.
![]()
mi smo jucer imali pilece filete izrezane na kockice, przene, u umaku od parmezana, pomfrit iz rerne s kimom i puuuuno zelene salate s limunom.
danas i sutra planirane pro-cool-ice![]()
Mi cemo danas prisiljeno zelje, pire i puretinu na grill tavi.
Snorki, sto se na kraju jelo kao 'krumpir bez mesa'?
Izrezala sam krompire na kriske, dodala izrezane paprike, crveni luk, zacina, ulje , sol... i sve to ispekla u rerni. Jos se mogu dodati i jaja, ali je mojim u frizideru isteko rok trajanja![]()
Danas cu nama nesto nabrzinu iz trgovine, jer idemo u hodanje , a za Editu je grasak koji se upravo krcka![]()
ja sam na jogurtu i kornfleksima, i dalje dijeta...![]()
![]()
ma zasto dijeta? posebno tako nezdrava.
jogurt ima dosta masnoce, a ni kornfleks nije bas sjajan. radije da jedes one muesli-e s gomilom voca ili nesto povrca... :/
jogur - light, a kornflekse samo malo, za nešto hrušče po ustimawewa prvotno napisa
![]()
muslle ne podnosim :/
ma to ti je dijeta od par dana, voće, juhe, jogurti, malo bijelog mesa i tak, samo da odu ove 2, 3 kile od Uskrsa![]()
Dakle, danas leca bolognese i zelena salata.
Vidi pametnicu!
Šta, umjesto tijesta staviš skuhanu leću?
Ha-ha.![]()
Mozda umjesto mljevenog?
Danas brancin s povrčem u roli,a za desert kolač od keksa(tinkie w.recept)za večeru obilno pršuta i kolača,a sad se kajem jer se već mjesecima spremam odreći večere(o tome razmišljam kad sam sita)![]()
Sutra:složenac bezimeni koji ide ovako:
vatrostalno zdjelu obložiti slaninom,na to red tikvica,pa red prodistanog mljev.mesa,pa red prodinstanog kis.zelja i red krumpira na ploške.Zapeći u roli.
Kiselo zelje = kiseli kupus?
Ajmo cure recepte na sunce, ja sam danas bez ideje!![]()
jest`, jest`ninet prvotno napisa
...dobro mi nisi rekla : "Šta si ti mislila - da je kiseli špinat?"![]()
![]()
Rano je, čekaj!
Čekam...![]()
Ja ću danas dinstanu mrkvu, kojom ću ublažiti dinstane kocke od klempećeg (svinjskog. po bosanski) buta.
:shock: :shock: :shock:A danas petak!ninet prvotno napisa
Karfiola s krumpirom na leso i kabeljauw na pari. (apricot, da ne moras guglati - vrsta bijelog bakalara koji se prodaje u filetima duzine 20cm i debljine nekih 3cm - mljac!)
kabeljauw?
mm ga ne gotivi ali i ja razmisljam o ribi
moram prvo do pijace vidjeti sta izgleda dobro
najradije bih otisla po lekkerbekjes (kabeljauw pecen u tjestu) ali ne smijem kombinirati zbog dijete.![]()
Nego, dille, tvoji jedu ribu sa pare? Sta joj uradis? MM-u mora biti pecena inace ko fol nema ukusa. Bas me zanima imas li kakav dobar tip.
Moji jedu sve. Potamane mi i barem glavicu luka dok ga rezem za dinstanje i pola kile mrkvice (isto tako u procesu pripreme)... prije neki dan su grickali i smrznuti grasak dok sam radila rizibizi.Ma uzasni su, pogotovo ona...ali o tome sam se vec jadala na 1-3 ('Dijete koje bi jelo po cijeli dan').
Kabeljauw (ili tilapiju ili zalm ili bilo koji drugi filet) stavim na masni papir i u onu kinesku parilicu od bambusa, pa na wok napunjen vodom. Dobro posolim, a kad je gotovo (nekih 10tak minuta) polijem maslinovim uljem (pravim domacim, s Hvara) i to je to. I onda se svi utopimo u tome.
Lekkerbekjes su mi premasni, ali zato bi kibbeling mogla uvijek!
kabeljauw
lekkerbekjes
Ne mogu se zamisliti da jedem nesto sto se tako zove![]()
![]()
![]()
(A sigurno je super :D )
ja bih mogla veliki lekkerbekje, kibbeling, 100gr garnala i onda jos jednu haringu. bez puntjeta okolo, onako sa kiselim krastavcima, luk ne mora. :D A poslije toga i jedan peceni list.
Ne bih se prejela.
Vidim da ti je recept za parenje, sa izuzetkom opreme i ulja sa Hvara (moje je hajnovsko ali pretpostavljam ipak dobro), kao i moj ali muz je rekao da mu je ipak draze peceno.![]()
Nastavimo li o ribama necu moci izdrzati i morat cu se spustiti do prodavnice po nekoliko.![]()
Aha, moram jos ovo: imala sam jednu odlicnu radnjicu gdje su pekli bas super svjeze ribice, jako ukusno i lijepo. Cesto s malcem svracala i svaki puta uzivali. Prije par tjedana slina mi curi, hocu lekkerbekje, dodem tamo ne radi. Renoviraju. Sta je bilo? Kinezi preuzeli od holandeza, 'renovirali' i sada lekkerbekjese peku sa necim sto jako lici na vegetu!!!![]()
*&#^$(@(@)!^%!$@ i njihovim glutaminatima, u sve ih moraju uvaliti!!!![]()
![]()
anchi pp prvotno napisa
joj, sad bih ti isla traziti slike po netu i lijepiti ali se bojim da nam opet ne iscuri bandwidth.![]()
Zaguglaj lekkerbekje.![]()
bjutiful![]()
A ja te haringe jos nisam probala!!!Svaki put kad odemo do Simonisa, mislim si - evo, sad cu...ali ne mogu...
(za apricot - haringe su sirove, marinirane, jedu se u malom pecivu s hrpom luka ili same - onako se prime za rep i samo spuste u grlo)
Samo ti izazivaj!
A onda se sakrivaj po cijeloj Nizozemskoj!
Kako marinirane? :?
Kod mene nisu. Samo su ociscene.
I sirove.![]()
Ali kako su dobre!
Treba doduse izabrati fine, ako imaju prevelike kosti nije nesto, ali kad stignu nove haringe, sa tankim koscicama, te su super.
Moram napomenuti da koscice uopce nisu dio gastronomskog uzitka, ali ga mogu pokvariti.
Ako je u pecivu (puntje) ne mozes je samo spustiti niz grlo.![]()
Znaci, nisu marinirane UOPCE?!?!?! A kakav je to onda saftic u kojem se pacaju? NJIHOV VLASTITI?!?!?!?! Aaaaaaah!Kako marinirane?
Kod mene nisu. Samo su ociscene.
I sirove.
Definitivno nista od haringa.
Apricot, that's it! Let's take it outside!Samo ti izazivaj!
A onda se sakrivaj po cijeloj Nizozemskoj!
Biraj oružje!
Saftic? :?
Znas, sta, ostavi se ti tog Simonisa i dodi ovamo do mene u sezoni kad je nova haringa pa cu ti pokazati.
Btw, ne moras uzeti lukac, moze i sa kiselim krastavcima.
Uf, evo me gdje stojim izmedu dvije vatre! :shock:
Caos dame, odoh po ribu dok vi fajtate.
Proguglala...
sve mi je jasno...
Odoh traziti hranu 8)
Danas ne kuham! MM ima rodjendan, pa idemo nekud na rucak (prvi put u restoran s troje djece!)
ručak:mahune
desert:carske palačinke
večera:upravo pečem pole sa pršutom.
ak tak nastavimo s desertima,ove god.se neću smjeti pojaviti na plaži.![]()
Drage moje, ne znam kad uspjevate toliko nakuhat? ja sam jucer zbog svog preradoznalog djeteta tri puta sklanjala rucak sa sporeta. Na kraju to nije licilo ninasta, iako sam se nadljudski trudila![]()
Pravila sam rizu sa povrcem (tikvice, grasak, luk, paradajiz), te sve to zapekla.
Danas razmisljam da kuham virsle i jaja sa salatom. Za Editu cu neku corbicu. :/
Dinstano kiselo zelje, palenta i kobasice. Prava lagana proljetna hrana.
Mi danas pravi proljetni roštilj.....vratina i krumpir na salatu...
snicle na naglo i nekakva salata. vrlo mastovito....
sandraf, dobro nam se vratila!
Vidiš da nam je topic zamro...
Piletina na kineski i bijela riza.