Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Traži se osobni asistent u vrtiću

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Traži se osobni asistent u vrtiću

Dakle, traži se odgajatelj, defektolog i sl. za rad tri puta tjedno po dva sata (otprilike) sa 3-godišnjim djetetom u sklopu vrtića Savica. Sve ostale informacije na pp.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti samo saljem malo pozitivnih vibri da se stvori savrsena osoba

zao mi je sto se ovako koprcate da maloj i sebi organizirate najnormalniji zivot

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Vidjela sam Frida, hvala, ali nam vrtić uvjetuje da ne može biti student već osoba sa diplomom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imaš PP

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nemam :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zvjerka je zabunom poslala na mene, poslat cu ti pp koj mi je stigao

moj mali sad ide u skolu (tu se krece sa 4) pa sad osobne asistentice dolaze doma pomagati, a intenzivnije dolaze kad su dani bez nastave ili ferije

u igraonici je imao asistenticu od nekih navrsenih 3,5 god i kad je napokon stigla talentirana cura svi smo odahnuli i sve se pokrenulo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je ja sam krivo poslala. . Šaljem ponovo.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ... i kad je napokon stigla talentirana cura svi smo odahnuli i sve se pokrenulo
    ...tome se ja nadam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako je tebi, ali ja do dolaska asistentice nisam imala apsolutno nikad nikog da mi na 5 minuta uskoci, znala sam se po 2 dana ne otusirati ako je mats bio na putu

sebastian se sa godinu i pol uspio popeti nakuhinjske elemente, sjesti u sudoper i igrati se tamo sa vodom

odlasci u kupovinu su bili nocna mora

kad je stigla asistentica ja sam po prvi put imala nekog da ga umjesto mene pricuva da ja mogu obaviti nesto drugo (cak i kad je u pitanju najobicnije kuhanje)

vidi sa tom osobom kako se igra, tvojoj maloj treba neko ko ce ju kroz igru naucitinormalnim socijalnim situacijama

jedan od savrsenih medija za razvijanje maste i poticanje komunikacije je najobicniji plastelin, imaj lutkice od recimo lega, ili playmobila ili slicno jer se sa tim moze raditi dijaloge

nabavi (napravi) kucicu, model di su dostupne sve prostorije i onda je mozete namjestati (kreet ide gore-dolje, lijevo-desno, u spavacu sobu ili sto vec hoce). pa onda imas uobicajene dnevne situacije, od ustajanja kreveta pa redom dalje

nisam te pitala, ali kako tvoja mala stoji sa motorikom.

mi smo prilikomo rada kod logopedice kao popratnu aktivnost znali koristiti velike drvene perle, i ostale vjezbe za motoriku. onda je ona sa tim perlama sa njim radila na tome da dijele aktivnost, jednu perlu ona, jednu on, nizali su ih na istu spagicu. njemu je to dijeljenje aktivnosti bilo jako tesko za apsolvirati, danas se najurednije igra i dijeli sve

u biti, kad skuzis kako razmisljaju i kad vidis na koj nacin ih se dobije da prokomuniciraju poslje ide lako

kod svih stresnih situacija, kad ga je aktivnost tjerala u meltdown i ocaj tjesili su ga oni koji su sa njim radili. nikad ga niko nije strpao u cry out. uvijek su mu u tim situacijama objasnjavali sto i kako se radi i zasto

drzim fige

(vidi kad razgovaras sa tom osobom kako se igra sa malom, moje je iskustvo da ako je to ljubav i kemija na prvi pogled sve dalje funkcionira. kad osoba nije kliknula na prvu optu, nikad se to nije uhodalo)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sory, kaj ti nemogu pomoći, pa kaj tete u vrtiću ne poznaju baš nikog ko je iz Zg da bi ti mogao uskočiti.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ne znam kako je tebi, ali ja do dolaska asistentice nisam imala apsolutno nikad nikog da mi na 5 minuta uskoci, znala sam se po 2 dana ne otusirati ako je mats bio na putu

vidi sa tom osobom kako se igra, tvojoj maloj treba neko ko ce ju kroz igru naucitinormalnim socijalnim situacijama

nisam te pitala, ali kako tvoja mala stoji sa motorikom.
    Kod nas nije toliko stvar u neimanju vremena (na to sam navikla) već u tetama u vrtiću koje se nemaju vremena baviti Evom a mene ne zadovoljava opcija vrtića kao "ostave" za dijete.

Eva je što se tiče motorike u granicama normale, s tim nemamo problema a do sada se jako dobro privikla na defektologa i logopeda pa ne očekujem probleme oko vezivanja za asistenta.

Hvala na sugestijama

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    Sory, kaj ti nemogu pomoći, pa kaj tete u vrtiću ne poznaju baš nikog ko je iz Zg da bi ti mogao uskočiti.
    Mislim da tete još ni ne znaju za naš dogovor sa ravnateljicom, ovaj smo tjedan doma na bolovanju. Tek sam počela tražiti, u svakom slučaju hvala na ponudi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokusavam zapravo pismeno objasniti kako se neka aktivnost (recimo vjezba za motoriku) koristi kao paravan za govorne vjezbe

prvo ga uvuce u neku aktivnost i onda u prvoj fazi ona prica i svoju i njegovu konverzaciju, poslje kad je on od silne zelje da se dogodi ono sto on hoce poceo pricati samo su na to dodavali

zanimjivo je da je on u tjednu kad je pocela gluten free dijeta progovorio, doslovno je u tjedan dana propricao i tad je islo svjetlosnom brzinom

super je sto ti mala ide u obican vrtic, jako puno klinci nauce jedni od drugih. nije ti vrtic samo ostava za djecu, taman i da tete ne rade sa njima

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Podižem! Ovo nam je opet aktualno i prilično HITNO!

Dakle tražimo apsolventicu/a radne terapije, defektologije i sl. za rad sa 3,5 godišnjom curicom 3xtjedno po 2 sata u DV Savica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •