-
LEA 0,870/34/23
Kao prvo pozdrav svim forumašicama i veselim se druženju s vama!
Nakon prestrašnog poroda bez trudova i na guranje svjetlo dana je ugledao moj Anđeo, u svega 25 tjednu trudnoće.
Uz velike napore liječnika i sestara bolnice Sveti duh moja Lea se izborila za život. Sa 2 mjesecaoperirana je u Grazu zbog retinopatije (zona I i plus bolest), te nakon 3,5 mjeseca izlazimo iz bolnice. Najveći problem tada bila nam je klopa, obzirom da je Lea rođena bez refleksa cicanja nije znala papati.Strašno je slabo dobivala na kilaži, no nakon mukotrpnog naguravanja i istiskivanja uspjeli smo prevladati najgore.I kad se sve činilo ok sa svega 9mj. starosti dijagnosticiran joj je syndrom west koji ju je vratio na početak.Izgubila je motoriku,govor i kompletan psihički razvoj.Kortikosteroidnim injekcijama zaustavljeni su napadi i nakon 2 mj. izlazimo iz bolnice samo na osnovnoj terapiji apilepsinom.Mjesecima nije bilo napredovanja, no na to su nas pripremili, postali smo očajni no nakon nekog vremena ipak smo se pokrenuli.Dobro je bila 6mj. kad opet počinju napadi iako znatno blaži oni su tu.Sad je u dobi od 18 mj. i trenutno smo u fazi postavljanja u četveronožni položaj, još uvijek ne sjedi samostalno al gura. Ima dioptriju -8,5 na oba oka i nosi male roze nakule.Sa klopom smo također u regresiji iako uz svesrdnu pomoč iskusnih majki uvodimo pediasure na kojeg za sad strašno dobro reagira i krenula je na kilaži nakon 8 mjeseci stagnacije.Teška je 7,5 kg no ono što me najviše veseli probrbljala je. Krećemo se na relaciji Mala kuća(fizio i defektolog),Goljak(fizio, radna,logoped, psiholog i spremamo se na senzoriku.)Prognoze nisu baš bajne, no iskustvo s tako rano rođenim bebama je nikakvo pa se prije svega nadamo Božjoj pomoči, i sreći.
-
Re: LEA 0,870/34/23
dobrodošla na forum
-
dobrodošla, hrabra mama hrabre curice
-
dobrodosla!
-
dobrodosla, hrabra ti je curica
zelim vam svu srecu da izgurate...
-
dobrodošli
-
Dobrodošlenam hrabrice
-
-
-
dobrodošla ti i tvoja hrabra srećica
-
Dobro nam došle curke!
A možda se koji put i sretnemo u šetnji
-
dobrodošle!
-
-
Dobro nam došla
-
dobrodosle hrabre cure
-
Dobrodošli u ovaj mali vitrualni svijet.
Ne mogu ni zamisliti kolika se snaga krije u vama
-
-
dobrodošlica hrabricama!
velika
maloj mrvici i puno, puno sreće
-
dobro došle hrabre cure
-
-
Dobro nam došle
-
Dobro nam došle i moj najdublji naklon za hrabrost objema! (i tati naravno)
-
-
-
-
Dobrodošle!
-
AJME LJUDI HVALA MA VI STE MRAK!!!
HVALA SVIMA NA PODRŠCI
-
Dobro nam došle!
-
-