Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Samohvala i pitanja

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Samohvala i pitanja

Postoje već topici od odvikavanju o pelenama, ali ovo je tak velika stvar da zaslužuje poseban topic.

Naime, moja Jana, s 19,5 mj. mogu reći preko noći je postala bespelenašica. :D Jedno jutro se probudila s praktički suhom pelenom, cijeli taj dan bila u gaćicama, piškanje i kakanje obavljala u tutu. Iduće jutro pelena potpuno suha! Ostatak dana suh, čak i popodnevno spavanje.

Onda je uletio vrtić, pa je u gaćicama bila samo popodne, ovaj vikend upala uha, ostala doma i evo od ponedjeljka nijednu pelenu osim noćne nije popiškila.

Samo jedan dodatak - ona u tutu kaka od svojih 11 mj., s time nikada nije bilo problema, baš sam ponosna na nju zbog toga. Ovo skidanje iz pelena planiram već jako dugo čisto iz fore, da probam. I eto jadno dijete je moralo samo pokrenuti stvari kad je mama bila tak inertna.

E sad slijedi set pitanja.

Ona ne javlja kad joj se piški. Zapravo, po novome čak i da, ponekad se hvata za hlačice. Ja ju samoinicijativno stavljam na tutu svakih sat vremena i uvijek neš napravi (čim sjedne, nema dugog sjedenja).

1. Kako funkcionira s nastavkom za wc dasku? Zapravo, što u ovoj fazi odvikavanja radite kad idete van?
    Razmišljam da li bi htjela piškiti kad bih ju držala vani iznad trave.
    Bili smo kod frendova, bez tute, pokušala ju držati iznad wc-a, ali nije htjela, posjela ju na dasku i držala ju, nije htjela.
    Zapravo, mislim da mi je nužno kupiti to čudo i za početak probati. Njoj je super fora mene gledati kak piškim, ali ne znam kak bi joj bilo da sama sjedne na to veliko čudo.

2. Postoje li kakvi tips&tricks za ovu fazu odvikavanja? Recimo pročitala sam na jednom topicu da ak je pelena suha 3 jutra to znači da može bez nje.

3. Jel bih mogla produžiti period nepiškanja?
    Dakle, stavljat ju svakih sat i pol, dva. Bojim da se ne upiški u gaće pa da se ne "razočara". Ma vjerojatno brijem.

4. Koliko često bespelenaški klinci te dobi idu piškiti?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

wow! čestitam!

mi smo u fazi odvikavanja.
    srećom, ovaj tjedan sam na GO pa mi je lakše.
    F javlja već duže da piški.
    samo je u gaćicama i jučer i danas ujutro mu je jednom pobjeglo (danas je plesao, pa nije stigao reagirati), ali je danas poslijepodne počeo piškiti, stisnuo i tražio tutu, sjeo i vrlo brzo nastavio...

pustim mu da se zapiški - ne smeta mu i traži samo gaćice.

budući je vani zima, za van i noć mu stavljam pelenu, ali se poeo buniti...
    dopalo mu se bez

sretno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Samohvala i pitanja

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ona ne javlja kad joj se piški. Zapravo, po novome čak i da, ponekad se hvata za hlačice. Ja ju samoinicijativno stavljam na tutu svakih sat vremena i uvijek neš napravi (čim sjedne, nema dugog sjedenja).
    e sad cu te ja razocarati i iz ciste zavisti ti reci da ti ovo uopce nije po bespelenaskoj ideologiji

samo da te upozorim, ako kupujes nastavak za wc, obavezno kupi onaj mekani kolut, mi imamo onaj BC plasticni i to je koma! uopce nije udobno za sjediti

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pih, je ti hvala
    Slatkica je negdje s 8-9 mjeseci 85% kakanja obavljala u kahlicu, sad s 19 mjeseci kaka 99.9999% u kahlicu (2-3 puta dnevno), prije dva tjedna je počela tražiti "pi-pi" i od petka je prek dana bez pelene. Ima dana kad joj ništa ne pobjegne, a jedan dan joj je i tri puta pobjeglo u gaćice. Noćna pelena je jutros bila skroz suha :shock: (od 20:00 do 9:00 uz cijelonoćno nacicavanje).

Super za skidanje iz pelena. Ja se samo bojim da mi ne propadne ovaj pokušaj skidanja pelena jer sam se baš navikla na nju s tom malom guzom.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jelka čestitamo!!! :D
    Bit će pelena na burzi

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    baš navikla na nju s tom malom guzom.
    Joj, ja isto! Premedena mi je ta mala guzičica kojoj se vide obrisi preko hlačica.

Elinor, točno sam si mogla misliti da će sad biti navale! Da ti pravo kažem, baš sam jutro razmišljala o tome, ali nekak me strah nadati se da bi ovo moglo biti to. U svakom slučaju, ne dam bambusićke!

meda, ajd da ne lutam, znaš možda gdje ima ti mekanih kolutova (hvala za info!)? Ma koja ideologija, čovječe, dok ovak ide, ja ću je stavljati, ali već vidim pomake kod nje (to hvatanje za hlačice, a i svekrva veli da sama tutu traži).

magriz, sretno! Ja isto mislim da bi se Jana mogla uskoro početi buniti protiv pelene, ipak je ovak puuuno pokretnija.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

znam da ima u kiki kolutova

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam opet došla zavidiiit

blago vama, ovaj moj će imat pelene do.. ne znam ni ja do kad

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    A jesi već probala držati ga u gaćicama?

meda

Nego, jedno pitanje koje se pomalo izgubilo, a jako mi je važno. U ovoj fazi odvikavanja, kad idete negdje, kako obavljaju nuždu?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kad se vec hvalimo
    moj dorian vec desetak dana pokazuje na guzu kad mora kakati ili se vec pokakao (ovo drugo je puno cesce ), i poceo je jucer govoriti kaka !
    popiskio se u hodniku dok sam ja ispirala ulozak od pelene, dosao k meni i pokazivao mi na 'kaka' u hodniku. i danas je mojoj mami pokazao i rekao kaka gdje se on jucer popiskio

jelka, za van mozes staviti pelenu, a uzeti sa sobom kahlicu pa ju ponuditi u wc-u u gostima.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma S. kaže: kaka mi se. onda ja kažem: hoćeš na tutu ili na ce (vece, jelte)? i onda on počne vrištati: neće tutuuuuuu!!!

nisam, Jelka, mislila sam pokušati kad barem počne nešto raditi na tutu. da probam?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. mrzi tutu i sjediti na njoj
    jednom je piskio u wc, a neki dan se popiskio u bebinu tutu velicine salice (na moje pitanje gdje ces piskiti ak neces u tutu, on je donio tu malu)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i S. ju je mrzio do jučer. jučer je cijelo popodne sjedio na njoj jer mu paše biti gologuz.

ali kad se ustao s nje (a stalno je vikao "piškiti tutu, kakati tutu"), onda se slavodobitno popiškio po podu dnevnog boravka i ugazio u lokvicu s bosim nogicama.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

thalia, ma probaj, nemaš kaj izgubiti! Samo se opskrbi gaćicama i hlačama, zapravo i potkošuljama jer bodiji otežavaju skidanje i oblačenje.

meda, to za nošenje tute u goste, kao prvo nije baš mala. Kao drugo, dokle će tako? :/ U svakom slučaju, hvala na savjetu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F je dečko, pa ćemo vani piškiti stojećki, ali probaj ju malo i doma stavljati iznad wc-a ili kade na rukama, da se navikne za van...

glede daske za wc - F ne voli spužvastu jer mu nije ugodna, preferira plastičnu jer mu je slična tuti...

ali dok se ne nauči skroz kontrolirati, odnosno dok ne zatopli, van idemo s pelenom

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I kaj da ja sad kupujem tu mekanu ili tvrdu? :/ Jani niš ne smeta sjediti na tuti, ponekad ju ostavim da se igra (nisam sretna zbog toga, ali u tom trenu neš uspijem obaviti), pa provede tak i 15-ak minuta.

Sad se ja pitam kak će to izgledati na velikom wc-u gdje će joj noge visiti u zraku. :/

magriz, probala sam ju jednom držati iznad wc-a, ali nije se dala.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako hoces ja ti dam svoj produzetak koji je kao tuta. nikad koristen, da se razumijemo

a ovo za van i nosenje tute...ovak, meni ej to bezveze, jer ocito onda dijete nije spremno ako mu trebaju neki posebni uvjeti. a cure su pricale da kupuju putne tute i slicno pa sam mislila da to mozda funkcionira

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i ja! A voli biti gol valjda više nego cice jesti

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa

i ja! A voli biti gol valjda više nego cice jesti
    OT dok je trajalo kod nas je cica bila apsolutni No1

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Elinor, točno sam si mogla misliti da će sad biti navale! Da ti pravo kažem, baš sam jutro razmišljala o tome, ali nekak me strah nadati se da bi ovo moglo biti to. U svakom slučaju, ne dam bambusićke!
    Ti fino rasprodaj pelene, i onda nema nazad! Da ne dođeš u napast odustati od odvikavanja ako ne bude sve teklo glatko. A bambusićke čuvaj za bracu ili seku!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mali update...

Jana je još uvijek doma zbog upale uha. Osim spavanja, više uopće ne koristi pelenu. To za sada vrijedi samo kad je doma. Ali ogromna je to stvar i ja sam jako ponosna na nju.

Još se nisam odvažila otići vani bez pelene, s obzirom na ovaj glupi vjetar i upalu uha, kaj ak mi se upiški. Doduše, planiram izaći pred zgradu, pa ak i treba, doma smo za pola minute.

Novost je da je počela javljati kad piški, gotovo uvijek. :D Zadnjih dana krene piškiti, i javi mi, ja ju stavim na tutu i ona obavi posao do kraja. Na gaćicama vidim da joj je pobjegla možda kapljica.

E sad, veli mi frendica da je to jako loše, da ona prekida započeto piškanje. Ali nije mi jasno kak onda djeca mogu naučiti kontrolirati mišiće? Pa ne može im samo u jednom trenu kliknuti u glavi i eto ga, sad piški ko veliki. :/

U svakom slučaju, idući korak mi je isprobati piškanje vani, i doma s nastavkom za wc.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ivor zna i 4-5h ne piškiti i to ugl. prijepodne :/ . Do sada sam mu stavljala pelenu ako bi se planirali duže zadržati vani ali uvijek bi došli suhi doma.
    Zapravo sam se iznenadila, kada sam mu skinula pelenu prije 2 mjeseca, da piški samo 4-5x na dan.
    I ja sam rasprodala pelene 8) Lakše mi proprati 4-5 gaćica nego mu stavljati pelene a on je puno zadovoljniji. Sada se popiški jednom ili nijednom na dan. Nema smisla da zbog toga nosi pelenu. Naučio je sam skinuti hlače i gaće i, ako se baš ne zaigra, ide sam na WC. Više voli WC od tute. Stavili smo mu stepenicu po kojoj se sam može popeti i baš se vidi kako je ponosan. Najviše voli čuti `buć`

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mali update...

Još se nisam odvažila otići vani bez pelene, s obzirom na ovaj glupi vjetar i upalu uha, kaj ak mi se upiški. Doduše, planiram izaći pred zgradu, pa ak i treba, doma smo za pola minute.
    Ovog ti je i mene bilo frka. Uglavnom, nakon 9 dana ne nošenja dnevne pelene, odvažili smo se otići do Zg-a (sama vožnja u jednom smjeru je nekih 45 minuta). Otišli od doma u pola devet ujutro i vratili se oko 4 popodne u istoj odjeći!!! Piškila je dva puta na wc (skinula sam ju, njena leđa naslonila na sebe, nogice joj držala u zraku i čim sam ju stavila iznad wc-a cura je piškila) i to je bilo to. U šetnje idemo pješke blizu kuće ili ako idemo kolicima onda nosim kompletnu dodatnu odjeću. Ak joj se piški, piški iznad trave tak da ju držim isto kao i iznad javnog wc-a. Samo ti kreni s njom van da ona skuži kak joj ne treba pelena niti dok je vani.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo svoju Em odmah od pelene navikavali na školjku, jest da je to malo teže nego počet s tutom jer je bezbroj puta rekla da joj se piša a nije joj se pišalo, a da ne pričam o čišćenju školjke nekoliko puta na dan, ipak mislim da je opet to lakše nego najprije je navikavat na tutu a onda ponovno odvikavat od tute i navikavat na školjku, a moram priznat da me oduševljava onaj nastavak za školjku iz Necermana sa stepenicama i drškama za ručice, to ću definitivno kupit za drugo djetešce ( ima li tko taj nastavak i kak je zadovoljan s njim )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •