Postoje već topici od odvikavanju o pelenama, ali ovo je tak velika stvar da zaslužuje poseban topic.![]()
Naime, moja Jana, s 19,5 mj. mogu reći preko noći je postala bespelenašica. :D Jedno jutro se probudila s praktički suhom pelenom, cijeli taj dan bila u gaćicama, piškanje i kakanje obavljala u tutu. Iduće jutro pelena potpuno suha! Ostatak dana suh, čak i popodnevno spavanje.
Onda je uletio vrtić, pa je u gaćicama bila samo popodne, ovaj vikend upala uha, ostala doma i evo od ponedjeljka nijednu pelenu osim noćne nije popiškila.
Samo jedan dodatak - ona u tutu kaka od svojih 11 mj., s time nikada nije bilo problema, baš sam ponosna na nju zbog toga. Ovo skidanje iz pelena planiram već jako dugo čisto iz fore, da probam. I eto jadno dijete je moralo samo pokrenuti stvari kad je mama bila tak inertna.![]()
E sad slijedi set pitanja.
Ona ne javlja kad joj se piški. Zapravo, po novome čak i da, ponekad se hvata za hlačice. Ja ju samoinicijativno stavljam na tutu svakih sat vremena i uvijek neš napravi (čim sjedne, nema dugog sjedenja).
1. Kako funkcionira s nastavkom za wc dasku? Zapravo, što u ovoj fazi odvikavanja radite kad idete van?
Razmišljam da li bi htjela piškiti kad bih ju držala vani iznad trave.
Bili smo kod frendova, bez tute, pokušala ju držati iznad wc-a, ali nije htjela, posjela ju na dasku i držala ju, nije htjela.
Zapravo, mislim da mi je nužno kupiti to čudo i za početak probati. Njoj je super fora mene gledati kak piškim, ali ne znam kak bi joj bilo da sama sjedne na to veliko čudo.
2. Postoje li kakvi tips&tricks za ovu fazu odvikavanja? Recimo pročitala sam na jednom topicu da ak je pelena suha 3 jutra to znači da može bez nje.
3. Jel bih mogla produžiti period nepiškanja?
Dakle, stavljat ju svakih sat i pol, dva. Bojim da se ne upiški u gaće pa da se ne "razočara". Ma vjerojatno brijem.
4. Koliko često bespelenaški klinci te dobi idu piškiti?