jel netko ima preporuku
hvala
jel netko ima preporuku
hvala
mi smo kod dr. ogrizek u dugavama. jako sam zadovoljna. simpa ženska, nikad problema sa receptima i uputnicama, uvijek spremna odgovoriti na sva pitanja. i ono što mi je najvažnije, čini mi se da uvijek zna što radi.
mi smo također kod dr. Ogrizek u Dugavama, i jako smo zadovoljni, pristupačna, zabavna, uvijek je spremna za saslušati te, i efikasno smo sve riješili. Zahvaljujući njoj izbjegli smo upalu mokraćnih puteva i visoku temperaruru (što ima ružne posljedice tijekom života ako se stvarno upali) jer nas je po neznam kojoj osnovi (beba totalno zdrava) poslala na pretrage. I zbog luudo povišenih leukocita završili smo u bolnici, ali to je sad opet druga priča. Uglavnom, i mene je dobro pripremila, i totalno zna s pacijentima!
i mi smo kod dr. Ogrizek i potpisujem sve gore navedeno![]()
Mi smo kod dr. Čičak, isto u Dugavama.
Za ova tri mjeseca sam jako zadovoljna.
Strpljivo odgovara ma tisuće mojih pitanja, jako je prodojeća,
pristupačna...
Mi otisli od Ogrizek.
Njena nesigurnost uvjetovala nase "stradanje".... dijete od 4 mjeseca bilo podvrgavano vadjenju krvi svaki tjedan dok nije napunio 6 mj. Trazili misljenje drugih dr koji okarakterizirali navedenu dr losim pedijatrom i mi otisli,.....
Mi s oba djeteta kod dr. Ogrizek i jako smo zadovoljni. Ima određene principe npr. nedaje antibiotike šakom i kapom - ako nije nešto očito (npr upala uha) prvo radi krvnu sliku što je ok. Preporučili nam je poznati pedijatri s Rebra a i uvaženi dr Jovančević pa dr Sabol i sl.
Kada smo s Paulom išli na alergijske pretrage prvo je doc pogledala na uputnici tko nas šalje i promrmljala a dr Ogrizek - ok. Iste reakcije smo doživjeli kod urologa te na zaraznoj.
S dr Čičak pak imamo loša iskustva (bili kod nje dok je dr Ogrizek bila na godišnjem) - teta nije skužila da Paula ima opstrukcije disanja i još nas našpotala što smo došli (nakon par sati završili u u hitnoj) :/
Pa valjda to tak ide - nismo svi sa svima uvijek zadovoljni... Ja sam isto cula lose o cicak. ... nista iz vlastitog iskustva, vec eto prica se......
a mi sad kod sabola.
Ma svaki ti liječnik može pogriješiti (svi se nadamo da neće baš na nama). Najgore je kad ti dođe dijete iz druge ambulante jer ga neznaš. Još kad imaš obje ambulante - koma.
Dr Sabol je jako dobar izbor.
Sumnja u to zasad raste iz dana u dan... B. s 4 mj. imao povisene jetrene probe i bilirubine, nakon cijepljenja. Nakon 2 mj uzastopnog pikanja na zaraznoj dijagnozu nisu mogli postaviti a Ogrizek inzistirala zbog daljnjeg cjepljenja na daljnjem vadjenju. Otisli Sabolu, napravio nekoliko neuropedijatrijskih pregleda, UZV mozga i jetre. SADA, danas, otkrivamo da nam je dijete hipotono a da je to bilo i s 10 mjeseci jer kifoticno sjedi. I danas idemo na vjezbe (a to smo mogli i trebali napraviti TADA). U medjuvremenu jos jedna beba - odmah kod Sabola - nismo ni trazili drugog pedijatra. Sa 6 mj. na cijepljenje a ja mu velim da mi dijete kljuca dok je na trbuhu. On kaze sve b.o. a ja ipak kod fizijatrice u Klaicevu - ispade hipotonicna.
Pe te pitam - imamo li srece s pedijatrima :?
Ja sam se na sebi naučila da uvijek moram tražiti dva mišljenja i platiti da bi dobila adekvatnu uslugu.
Tako da što se tiče ovih uobičajenih pregleda i kontrola, Čičak o.k., ali sve ostalo tražim drugo mišljenje.
uffff Devotion, a ja u srijedu idem kod Sabola po to famozno drugo mišljenje (neuropedijatrica na Rebru dijagnosticirala distoni, hipertonog tipa).
Nama je pedijatrica puno pomogla. Zvali smo s mora kad se Pauli pojavila krv u stolici i prvo nas je pitala dohranjujemo li je i s čime - telefonska dijagnoza alergija na mlijeko, uzeli pregomin i kasnije pretrage potvrdile. S Filipom u trudnoći pokupila sam rubeolu i ginić nije znao kaj znaći poz na nalazu :shock:
S nalazom sam pokucala dr Ogrizek i pitala a što je to - žena mi sve lijepo objasnila i utvrdila točno kako sam došla u kontakt s istom.
Nakon rođenja s dva mjeseca kad smo se trebali cijepiti - rekla žut je prvo vadite krvnu sliku. Eto žena opet bila upravu F uz rubeolu imao i CMV. Još uvijek nismo cjepljeni jer su nam jetrene loše a idemo svakih par tjedana vaditi krv jer visoki bilirubin i još neke vrijednosti mogu trajno oštetiti mozak. Naravno napravili UZV mozga i proveli 10-tak dana na zaraznoj.
Meni su oboje hipertonični i moramo također na vježbice![]()
I UVIJEK tražim drugo mišljenje - zlu netrebalo :/
Paula, ne znam sto reci - nama bili isto visoki bilirubini i jetrene ali nam nitko nista nije rekao o mogucem ostecenju mozga. CMV, Hgb, Epstein Barr sve je bilo negativno....Bas nitko ni od navedenih ali i drugih doktora nije nam znao reci nista - osim sto je Ogrizek smatrala da se B. ne bi trebao cijepiti s tim vrijednostima dok su Sabol i lijecnici iz Klaiceve tvrdili da se moze i treba cijepiti.
Jednostavno smo prestali muciti dijete stalnim vadjenjima krvi i odlucili poslusati Sabola.
Bio je vec tako visoko istraumatiziran da nam je cak i Sabol rekao da nas moli da prestanemo s tim krvnim pretragama...
Tako da je vadio krv prvi puta poslije cijele price tek s 1,5 godinom. Sve su vrijednosti bile normalne!!!!
Lara, mislim da ce Sabol drugacije tretirati dijete kao neuropedijatar s obzirom da idete po drugo misljenje i da imate vec postavljenu dijagnozu. Naime prije no sto smo dosli do Sabola nasa spomenuta bivsa pedica tvrdila je da B ide na prste a ne na pune tabane pa je eto vec po njoj bio blizu hipertonusa. Sabol ga pregledao i rekao da se radi o normotonusu i da ide na pune plante.
A on zapravo bio hipoton......ne znam sta da mislim.. s obzirom da se prica ponovila i s E. Kako mu je to promaklo 2 puta????
ja sam cula za vise propusta sabolovih, uvijek neka neuroloska dijagnoza koju nije prepoznao![]()
Mi otisli od Ogrizek.
Njena nesigurnost uvjetovala nase "stradanje".... dijete od 4 mjeseca bilo podvrgavano vadjenju krvi svaki tjedan dok nije napunio 6 mj. Trazili misljenje drugih dr koji okarakterizirali navedenu dr losim pedijatrom i mi otisli,.....
Imate sreće što je sa bebom sve bilo u redu. Nas je isto dr.Ogrizek poslala bez razloga na pretrage i HVALA BOGU da jest, jer su našli povišene leukocite i Gizel je završila u bolnici. Sva sreća da bolest nije uznapredovala nego je bila u ranom stadiju - najlakša upala mokraćnih puteva -E.Coli i refluks). Žena s kojom sam odlazila na dojenje ima stariju kćer koja je došla u bolnicu sa temperaturom od 42 stupnja i od tada se redovito muči s upalama. Ja sam zahvaljujući dr. Ogrizek to izbjegla! I kad budem imala drugo dijete molit cu pedijatricu da me pošalje na pretrage jer znam koliko mi je to značilo! Bolje spriječiti nego liječiti!
A nikad se ne zna dal je dijete bolesno ili ne, sreća je kad su nalazi u redu.
Vrlo teško je postaviti točnu dijagnozu kad su u pitanju male bebe.
Paula se grozno uvijala i to stalno. Jedino se nije uvijala kad je bila na pregledu kod dr Ogrizek. Kako smo bili jako uznemireni ipak nam je dala uputnicu za neuropedijatra. Na Goljak se morlo dugo čekati a za Vinogradsku smo našli vezu i otišli tamo. Kad su je pregledali doktori ostali ušokirani - oa se toliko uvijala i drečala da su mislili da nešto nije uredu s kralježnicom, čak su sumljali da je nešto genetski. Na to je teta Beta (tako ju zove Paula) rekla da su babe lude ili histerične. Tek na trećem pregledu se Paula počela onako uvijati.
Hoću reći dijeca se ne ponašaju uvijek isto i onih 15min pregleda nije dovolno da se dobije stvarna slika.
Srećom ispalo da su babe bile histerične i da je Paula imala samo malo jaće zaležani vratić pa ju je to bolilo :D
Ono što je meni najbitnije da se moje dijete ne boji iči doktoru - možete li vjerovati da mi Paula sama kaže - mama boli me uho idemo teti Beti. Mislim da se s time nemože pohvaliti puno pedijatara.
Hvala dragom Bogu da vam je pomogla, ja i dalje ne mislim da je ona dr za izbjegavati, cak sto vise bolja je od mnogih koje sam ja susretala (ipak sam majka 4 djece). Na nama su pukla koplja a mozda bi pukla i kod nekog drugog lijecnika takodjer...s obzirom na cijeli tijek price... Sto se nje tice mislim da joj je savjesnost vrlina ali da ne treba pretjerivati. I bez obzira na sve a i na cinjenicu da bih danas drugacije postupila, mislim da nije zdravo traumatizirati tako malo dijete s bespotrebnim vadjenjima krvi - jer vjeruj mi da si ti prosla trazenje vena svaki tjedan 2 mjeseca bez prestanka i to cesto bezuspjesno, da ne spominjem kako su mu ruke izgledale: narkomani bi pored njega bili mila majka. Zadnji put kad smo bili kod nje i kad nas je konacno zarazna otpustila jer nista nasli nisu, poslala nas je u privatni labos u Dugavama gdje su ga ko prasca obradili. Dosli smo doma krvavi i jadni a dva sata kasnije obavijestili su nas da je krv hemolizirala - sto sam javila odmah dr Ogrizek a ona mi je mrtva hladna rekla da pokusamo opet za dva dana! ETO TO mi je prelilo vec punu puncatu casu....Adrijana66 prvotno napisa
Mislim da lijecnik mora znati odvagati dobrobit pretrage od stetnosti iste pretrage i znati preuzeti odgovornost za svoju odluku. A i roditelj mora ciniti ono sto smatra da je za njegovo dijete najbolje. A kad se te dvije stvari ne potrefe najbolje se razici, zar ne?
Devotion znam točno o ćemu govoriš i jako mi je žao što ste to rolazili.
Neshvatljivo mi je da naši laboratoriji i bolnice nemaju baby sistem za vađenje krvi poput Klaičeve. Mi imamo sreće da Filip ima debele vene pa to nismo morali prolaziti. Pauli su u vinogradskoj vadili krviz glavice - grozno :/
Vi ste stvarno onda imali ružno iskustvo! Zao mi je! i šta je na kraju bilo s bebicom?
ili s djetetom? ne znam sad koliko je bio star?
Sve je to jako ružno i tužno! Svaka doktorica je dobra dok je dijete zdravo i dok mu ništa ne treba! Čim počne druga strana priče, tu ima svačega...![]()
Paula, to za Klaicevu sam saznala netom poslije cijele price.... jedna pedica iz Klaiceve rekla mi je za kremu koja anestezira bolove kod male djece prilikom vadjenja krvi a tako to i rade u Klaicevoj (imaju centar za bol), osim sto su vrlo strucni za vadjenje krvi kod male djece..
Zar mi to nije trebala preporuciti i spomenuta (tada moja - koja se brine o mojem djetetu) pedijatrica i poslati me s uputnicom u Klaicevu....
B. sad ima 2,5 godine i nemamo socijalnog pedijatra. Krv je prvi puta vadio nakon te nemile price prije godinu dana i nalazi su bili super!!!!
Uglavnom odlazimo od tada kod dr. Sabola jer smo procijenili da zelimo samo najbolje za svoje dijete pa kolko kosta neka kosta! Sto se tice tretmana naravno da je to tamo super - nema guzve, ljubazni, brzi - jedino me sada muci to sto ni za B. ni za E.(8 mj) nisu primijetili da su hipotoni?!
![]()
Nazalost, nase zdrastvo nikad nije marilo koliko ćemo mi ili dijete patiti, glavno da oni naprave svoje. Tako još od ginekologa i na dalje s bebom... sve moraš sam znati i saznati jer su jako škrti i na informacijama i... no, da ne duljim. Očito i najbolju njegu i informaciju treba platiti.
Da, čula sam za dr. Sobola, on je inače Međimurac, a ja sam rodom iz Međimurja pa ga svi tamo jako jako hvale. Ako ćemo mi imati nekih većih problema s tim refluksom i ja računam da ga posjetimo. Čim počnem raditi, zarađivati!
Nama je teta Beta super. Nikad nije pogrješila u dijagnozi i uvijek daje dobre savjete. Istina da je kod njih neviđena gužva, abnormalna, ali kaj je tu je. Doneseš knjižicu prije, pitaš ko je zadnji, pa se vratiš otprilike kasnije.
Ona je onak, otvorena žena, predana svome radu, puno puta se naljutim na nju, ali nakon par dana vidim da je bila u pravu. Normalno je da nas ima sa dobrim i lošim iskustvima, sve ovisi kak nam je ispalo s klincima, ali ljudi moji pa nije ona čarobnjak, kak da pretpostvi kaj bude sutra?!
Svako dijete je drugačije, ona daje preporuke po onome što trenutno vidi i na osnovu nalaza krvi odlučuje kako dalje.
Puno nas dođe ponekad prerano, a ponekad i prekasno, to nikad nežnaš.
Mi smo maloga vodili tri puta u zaraznu na pregled, pa ni oni nisu uspjeli vidjeti da bude sutra dobil upalu pluča i ostal u bolnici, kako je i ostal.
Obzirom da smatram Dr.Ogrizek svojim iskustvima vrlo dobrom doktoricom, mogu to potvrditi i razgovorom sa doktorima sa Zarazne, Srebrnjaka i Šalate, koji su mi nebrojeno puta ponavljali: Dobra je to pedijatrica!
Meni dosta! I da opet rodim, vodila bi klince k njoj.![]()
za probleme s mokracnim putevima i sl nema bolje od dr cvitkovic, poliklinika helena. isto privatna. i jeftinija od sabola.
super, hvala ivana7997! Pogledat ćemo to, doktor nam je danas na Šalati dozvolio ultrazvučnu cistografiju tako da ćemo onda ravno k njoj!
Osobno je poznam. Svaka cast!ivana7997 prvotno napisa
Kod nas je s Paulom ispalo sve ok distani sy. A s Filipom još neznamo, prebolio je rubeolu i CMV ali niti jedno ne uzrok lošim jetrenim. Pregledao ga je i na rebru neki doc koji je kod nas tatamata za to i rekao da ga sad malo pustimo na miru i krenemo s vjećbicama (hipertoničan).
glede refluxa preporučam dr Batinicu na Rebru. Meni doslovno spasio život
mi smo kod dr. čičak i zadovoljna sam. Lovro je imao hipertonus i ona je to primjetila na prvom pregledu s mjesec dana. Doduše, tada mi se malo zamjerila jer je samo rekla da mora na uzv mozga, a nije nam ništa objasnila zašto, kako, na šta sumnja... ostala sam totalno isprepadana i ukomirana. Otišli smo hitno Sabolu na uzv i pregled i on je postavio dijagnozu i odmah smo počeli s vježbama tako da je Lovro sad motorički potpuno ok. Dakle, mislim da je možda malo zbunjena u komunikaciji i bila sam tada ljuta na nju, ali sada mi je drago da je bila oprezna i na vrijeme skužila pa smo odmah počeli s vježbama.
Mene je zasmetala ta nezina greška u komunikaciji. Išli smo k njoj jer je naša bila na GO. Pitali smo sestru da li da ju skinem prije pregleda na što nas je sestra pošpotala da netreba - ako će trebati skinut ćete ju kod doc.
Kad smo došli kod nje onda nas je arogantno pitala - kaj ste vi prvi put kod pedijatra pa neznate da se dijete treba prije skinuti :shock:
Nisam ništa htjela reći jer nas je primila na kraju radnog vremena i još nas je sprašila doma da je dijete prehlađeno i da kaj Ogrizekica halucinira (ona ju je prethodno zvala i objasnila koji lijek treba Pauli jer je ona dijete koje je sklono opstrukcijama disanja). Kasnije te noći završili smo na hitoj i još smo morali poslije na pikice a toga svega nebi bilo da je samo dala lijek koji smo i prije u tim slučajevima primali :/
Ne okrivljujem ju, jer nismo bili njezini pacjenti ali joj zamjeram neljubaznost koju nikada nisam doživjela od tete Bete.
Koja je uopće procedura oko izbora pedijatra (prvi put mama)? :?
Gdje sve u NZgb rade pedijatri? Znam za Siget, a iz ovog topica sam saznala sad i za Dugave. Ništa od toga mi baš nije blizu (dobro nije mi ni daleko za otić autom, ali ako baš ne moram......).
Ja živim na pola puta do Velike Gorice i idem u Dugave. Bolje ti idi tamo gdje znaš da je dobar pedijatar nego preko puta ceste pa ti zapacka dijete.
Procedura sljedeća: uzmeš papir o prijavi djeteta (ako ga imaš ali može i bez) i papir koji je beba dobila kod otpusta iz rodilišta (ako ste imali žuticu ili druge komplikacije onda i taj drugi papir s vrijednostima) i kažeš mi bi kod vas ako može![]()
U dugavama ti rade sr Ogrizek parne datume popodne a neparne dopodne
DFr Čičak radi parne dopodne a neparne popodne. Za druge DZ-ove nemam poima
pardon na greškama - pišem brzo da se F ne rasplače![]()
Ne znam, ja sam poslala muža u najbliži Dom Zdravlja da se raspita za pedijatrice, on je upoznao obje, jedna mu se puno više svidjela... i tako. Posrećilo nam se! A čini mi se da nisi napisala otkud si, gdje tražiš pedijatricu?
Ja ti ne znam za pedijatre u Zapruđu... sorry! Jedino ako se ko možda još javi na forum!
A preporuka za pedijatra na Salati? Ili Srebrnjaci ili tako nekako se zove kvart di mi je sestra. Naime, druga kcer joj se lijeci na Salati, pa su si tamo u blizini nasli stan, pa ako netko zna za nekog dobrog pedijatra?
Je li netko zna dobrog pedijatra u DZ Siget?
Hm, Siget, mi smo kod Kuzle Kovačević i tražimo zamjenu. Donedavno sam mislila da je, ajde, good enough. Međutim, stvari su se malčice promijenile.
Otprije me smeta što me nije upozorila na neke stvari po pitanju cjepljenja, znala je tu i tamo 'provalit' ponešto o sokićima, umjetnom mlijeku i takve stvari, a najnovije je da mi E. nije radila kontrolni bris nakon gadne pneumokokne upale (koju dva dana ranije nije prepoznala) pa se stvar razmahala ... da ne duljim, kod nje nemoj.
Molim vas iskustvo - koliko se u prosjeku čeka na pregled kod dr. Ogrizek, jako je hvaljena sa svih strana, ali uvijek uz komentar "prebukirana", pa vas molim što to konkretno znači - nrp. dijete ima neki problem, dođe se tamo, ostavi se knjižica i onda je to koliko sati čekanja? Unaprijed hvala svima!
Moram i ja reći par riječi o teti Beti.
Za početak da kažem da iz Prečkog
odlazimo u Dugave i onda vam je jasno sve.
Moja djeca obožavaju tetu Betu i to mi je
jako važno. Sviđa mi se njen pristup djeci.
A sada ono važnije!
Moja L. ima temperaturu 39,6. Radi
suprotna smjena, dr. Čičak. Dobivam
jezikovu juhu jer to NIJE hitno. Neka idem
doma i skidam temperaturu. Nisam trebala
ni dolaziti. Ove današnje mame...!?!?
Odem doma, skidam temp. ona zbilja lagano pada.
Dočekam smjenu svoje tete Bete i ponovo odlazim.
Kažem joj da je L. bolje ali neka je pogleda.
Isti dan završi na hitnoj, ostaje u bolnici 3 TJEDNA!!!
Reflux IIb stupnja!!!!!
prošla je bez operacije ali je liječenje, pikanje i dr.
trajalo skoro 3 godine!!!
Što bi bilo da se nisam vratila?!
Temperatura bi pala, mirisa urina nije bilo, znakova drugih nije bilo...
Na Šalati sam provela puno vremena i svega se nagledala.
Imam sreću što je mojoj curi otkriveno na vrijeme.
Hvala i ovim putem teti Beti. Refluks je jako važno
otkriti na vrijeme. Moja L. je imala 3 mjeseca kada je otkriven.
Liječila se 2,8 godine i izliječila. Nema ga više.
I nije nama bed ići iz Prečkog u Dugave.
Inače stanujemo PORED DZ PREČKO, nekih 50-tak metara.
Ali teta Beta je jedna.
Moram i ja reći par riječi o teti Beti.
Za početak da kažem da iz Prečkog
odlazimo u Dugave i onda vam je jasno sve.
Moja djeca obožavaju tetu Betu i to mi je
jako važno. Sviđa mi se njen pristup djeci.
A sada ono važnije!
Moja L. ima temperaturu 39,6. Radi
suprotna smjena, dr. Čičak. Dobivam
jezikovu juhu jer to NIJE hitno. Neka idem
doma i skidam temperaturu. Nisam trebala
ni dolaziti. Ove današnje mame...!?!?
Odem doma, skidam temp. ona zbilja lagano pada.
Dočekam smjenu svoje tete Bete i ponovo odlazim.
Kažem joj da je L. bolje ali neka je pogleda.
Isti dan završi na hitnoj, ostaje u bolnici 3 TJEDNA!!!
Reflux IIb stupnja!!!!!
prošla je bez operacije ali je liječenje, pikanje i dr.
trajalo skoro 3 godine!!!
Što bi bilo da se nisam vratila?!
Temperatura bi pala, mirisa urina nije bilo, znakova drugih nije bilo...
Na Šalati sam provela puno vremena i svega se nagledala.
Imam sreću što je mojoj curi otkriveno na vrijeme.
Hvala i ovim putem teti Beti. Refluks je jako važno
otkriti na vrijeme. Moja L. je imala 3 mjeseca kada je otkriven.
Liječila se 2,8 godine i izliječila. Nema ga više.
I nije nama bed ići iz Prečkog u Dugave.
Inače stanujemo PORED DZ PREČKO, nekih 50-tak metara.
Ali teta Beta je jedna.
Evo još jedan topic o pedijatrima u N.Zagrebu. Molim koristite pretraživač.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ight=pedijatar