Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: štucanje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno štucanje

doktorka kaže da je to normalno. da se nagutaju zraka. no, moja mala štuca prečesto. pet put na dan. i više.
    netko mi je rekao da to ima veze sa slabim srcem. jer to istina???
    pribojavam se zbog ctg-a koji je jednom bio loš, a i doktorka je na sistematskom kao čula šum. naručene smo na Srebrnjaku uzv ali tek 30.4.
    do tad ću poludit.

kak vaše bebe s tim štucanjem?
    hvala unapred

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dali je povezano sa srcem - nebi znala, ali čisto sumnjam.
    L. isto štuca puno puta tokom dana. Ima dana kada uopće ne štuca, a onda s druge strane zna štucati i po 10 puta. Kad počne dam mu da malo siki i sve 5.
    Mislim da nemaš razloga za zabrinutost što se tiče štucanja

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne brini, meni je H. štucala u trbuhu nekoliko puta dnevno. To se je nastavilo i nakon rođenja. Sad ima 3 i pol mjeseca i još često štuca, ali to je ipak puno rjeđe i kraće nego na početku.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Podoji je i prestat ce.
    Kad moja stuca, ponudim joj dojenje i za pol minute - sve ok.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je također F štucao u trbuhu svakodnevno i sad štuca, ne baš svakodnevno no često. Ne znam kako bi to bilo povezano sa srcem

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sven je u trbuhu stucao barem 3 puta dnevno a kad se rodio i do 5 puta. Ponekad sam ga pustila da odstuca a ponekad mu dala vode na zlicu. Dojenje nije pomagalo. Ustvari je jedini siguran nacin da prestane bio da se rasplace a to se obicno dogodilo kad mu je stucanje dojadilo. Nakon otprilike 4 mjeseca stucanje se svelo na 5 puta mjesecno, ali kratko i prestane samo od sebe. Nije to nista zabrinjavajuce. Probaj bebu poslje podrigivanja jos i na trbuh staviti da izade sav zrak. Tako je meni pedica savjetovala.
    A to da stucanje ima veze sa srcem, to sam i ja cula ali mislim da se odnosi na odrasle i na onu bolnu stucavicu.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

štucanje nema nikakve veze sa srcem.
    moja curka je u početku štucala sigurno po 5 x dnevno. sada rijeđe, ali skoro svaki dan. osobitno štuca kad se jako smije, tj. iza toga počne štucati. prođe samo od sebe.
    ne brini

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne brini se.
    Moj je u trbuhu štucao dosta a i prvih par mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moje oboje je štucalo od trbuha pa nadalje. Maša ima 20 mj. i još uvijek je ulovi štucavica ako se previše smije. Štuca po pola sata i ništa ne pomaže.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moja je već danas sigurno pet puta štucala. Pomaže dojenje, ali često štuca nakon podoja pa više neće papati, onda odštuca svoje i prestane.
    Neki puta bebači počnu štucati kad im je hladno, primijetila sam kad je slabije grijanje da proštuca dok ju presvučem.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj obavezno stuca kad se puno smije... nisan nikad cula da stucanje ima veze sa srcem... nadam se da nema :/

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

e da, za sum nemoj brinuti unaprijed, djeca to cesto imaju, tkz. neduzne sumove. moja kcer je nekidan bila na ultrazvuku jer joj je pedijatrica cula sum i uspostavilo se da ga ima ali taj neduzni...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da bude sve dobro

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma to je potpuno normalno. Štucao je još u trbuhu, kao mala beba prilično često, sada rjeđe ali i dalje kada počne prilično dugo traje

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

normalno je stucanje, ja bi zapca pustila ili podojila. brzo bi se smirilo al znalo je isto bit cesto.

za srce drzim ~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude dobro, bolje da te poslala dr. nego da nije. ma bit ce sve dobro. pusa tebi i umi!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

štucanje bi bilo zabrinjavajuće da traje cijeli dan, ali ovako sporadično i kad prestane nakon što ponudiš cicu ili vodu ništa ne znači.
    pa svi štucamo, šta ne?
    meni su popili krv s tim štucanjem. tu paniku mamama šire neinformirane babe, barem u mom slučaju i ne možeš im nikako dokazati da je to nešto normalno.
    a. je isto štucao u trbuhu, osjetila sam ga od 24. tjedna i sad obavezno štuca ako se jako smije i kad mu je prehladno.
    kad se rodio, prvih par mjeseci štucao je nekoliko puta dnevno od zraka kojeg se nagutao halapljivim sisanjem.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

stucala ko manijak u trbuhu. vec sam je vidjela sa razbijenom glaom od udaranja od kosti.
    nastavila stucati kad se rodila, smanjilo se/stalo nakon nekog vremena.
    rekose mi da je normalno, i da ne treba djetetu nista davati dok stuca.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

štucao stalno u trbuhu i sad štuca bar 2 puta dnevno....ne sprječavam nikako.....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj stuca nakon svakog hranjenja..pustim da samo prestane...ako ga stavim na sisu zagrcava se

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F je štucao često još u trbuhu, kao beba preko nekoliko puta na dan...
    sad je skoro 26mj i štuca skoro svaki dan...
    zdrav je, veliki, super...

a i ja često štucam... mm gotovo nikad

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: štucanje

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    doktorka kaže da je to normalno. da se nagutaju zraka. no, moja mala štuca prečesto. pet put na dan. i više.
    netko mi je rekao da to ima veze sa slabim srcem. jer to istina???
    ma daj, ne. Da ima veze moja bi već trebala imati srčani udar koliko štuca. Šumovi ti mogu biti potpuno bezazleni, smiri se vidjet ćeš kad dođu pretrage. Meni doktorica na Zaraznoj jednom čula šum i to 4/6 što je jako visoko (imala neku virozu, a moj dok bio na godišnjem). Kad sam otišla svom doku on poslušao i niš ne čuje. Veli može biti od viroze jer viroza napada mišiće, a srce je mišić. Kužiš. Ne mora biti ništa strašno, a da je odmah bi napravili pretrage maloj bebi, sigurna sam. E da, možda je beba anemična, od anemije ti zna biti taj šum na srcu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •