Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 95 od 95

Tema: tamno smede krvarenje

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

predivna vjest..pratila sam situaciju jer sam i sama bila u slicnoj samo ne sa tako sretnim ishodom i sretno dalje..

Scila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pozdrav cure, evo s obzirom da imam isti problemčić odlučih da ga s vama podjelim. Iskreno kada sam bila u nedoumici zbog svog tamno smeđedgiscjetka pronasla sam na Rodinom forumu dosta utjesnih postova i na tome sam veoma zahvalna.
    Kada mi je ustanovljena trudnoca sve je bilo ok, nitko sretniji, ali vec sa 6 tjedana problem.
    Zadnja M bila je 6.2. i 19.3. prilikom posjeta WCu noge su mi se posjekle kada sam uočila tamno smeđi iscjedak na vešu.
    Odmah sam odjurila kod gin koji je rekao , možda je neki kapilar puknuo ili je hematom,
    UZV jedan plod sa + TT 6mm=6,0
    piti Dabroston 3x1 i mirovanje te kontrola za 2 tjedna

takav tamni iscjedak pojavio se opet 22.3. plus temperatura, 37.2 ali ipak zabrinjavajuća. MM i ja odlucili smo na prirodno snižavanje temp i mirovanje.

na kontroli UZV jedan plod sa + TT 15 mm =7,6
    posteljica sprijeda VAT i morfoligija uredni za dob
    U donjem dijelu polu hematom 30x25mm
    i dalje piti Dabroston i STROGO MIROVANJE
    kontrola z a2 tjedna

za sada smo OK, mirujem i spavam , bebica raste a nadamo se da ce hematom nestati , ako tko ima slicna iskustva rado bih cula
    pozdrav svima

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, ja imam smeđi iscjedak od kada sam ugledala plusić na testu... Prekjučer sam na poslu odjednom jako prokrvarila (točno kao menga 1.-2. dan) i nazvala ginekologa, koji mi je rekao da ležim i dođem sutradan na pregled... Tako sam jučer otišla na prvi pregled, pravo krvarenje je već bilo prestalo, ali je smeđeg iscjedka bilo toliko da je ginekolog iskomentirao mrlju koju sam ostavila za sobom i pokazao sondu (straaašno gadljiv prizor). Rekao je da je plod, srećom, očuvan, ali imam jako veliki peridecidualni (?) hematom koji ozbiljno ugrožava trudnoću, ali se može apsorbirati pa da sve bude u redu. Napomenuo mi je da samo ležim i ništa ne radim.
    CRL 9mm=6+6, KČS+
    Utrogestan 3x1 i strogo mirovanje, 020.0, kontrola sljedeći tjedan

...Uvjerena sam da će se hematom povući zbog progesterona i puno mi znače vaši postovi- vidim da puno cura u ranoj trudnoći ima problema sa krvarenjem i uglavnom sve dobro završi...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod mene ne da je bilo smeđa mrlja, nego sam na putu do bolnice toliko krvarila da su mi hlače bile totalno mokre od krvi, začudilo me kako se doktori nisu ni najmanje uzbuđivali a ja sam mislila da je gotovo, malo sam ležala u bolnici, pa duuuugo doma ( ali zaista ležala ), i evo me sad u 28 tj. sve je ok, beba je super i ja čekam da napokon vidim svog malog anđela, dakle mislite pozitivno i nadajmo se da će sve sretno završiti, ja sam dugo bila u depresiji jer sam mislila da je sav moj trud i muka uzaludan jer sam krvarila čim bi se digla na noge
    šaljem vam puno vibrica

Scila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod mene se pojavilo točno kada bi mi bila sljedeća M da nisam ostala T.
    zaboravila sam gin pitati jel to možda povezano?!
    A poslije samo trag na papiru.
    I ja sam čula da se hematom povuče sam od sebe, nadam se da će tako i kod mene biti.
    ipak najvažnije da mrvici srce kuca i da raste.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam za vrijeme očekivanih mengi dobila taj smećkasti iscjedak.A u zadnjoj trudnoći sam imala i hematom i sve je prošlo Ok bez ikakvih lijekova.A i bez mirovanja jer mi je uz dvoje djece to bilo malo neizvedivo.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je vise ginekologa reklo da krvarenje/braon iscedak nema veze sa menstruacijom koja je trebalo da dodje, ali sam po forumu procitala bas mnogo iskustava od zena kojima se bas tako desavalo, pa cak i dva puta (kao 2 menstruacije).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

odgovorila sam dva puta na istu temu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I ja sam imala smedi iscjedak koji me jako zabrinuo, jer je bio popracen bolovima (prethodno imala pobacaj, pa to nije pomoglo).
    Medutim, doktorica mi je rekla da je to normalno i ukoliko krv nije svjeza (crvena), da nema razloga panici.
    To je bilo prije par mjeseci, sad ulazim u svoj 28-i tjedan trudnoce, i sve je super!

Znam da je tesko (boze, sto sam mrzila kad su meni to govorili) : NEMOJ SE BRINUT, sve ce biti OK

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod mene više nema nikakvih tragova krvarenja!! :D
    Hematom je sigurno još prisutan, ali ja nemam smetnji.
    Molim vas da mi objasnite što potiče/ zaustavlja krvarenje iz hematoma i što se događa kada je krv svježe crvena a što kada je prisutan smeđi iscjedak? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa koliko sam ja uspjela shvatit iz svog stanja smeđkasti iscjedak znači da je krvarenje prestalo ( to je stara krv ) a crveni da je prisutno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drage trudnice,
    i ja sam jedna od vas koja ima problema s iscjetkom/krvarenjem od početka trudnoće. Čim mi je utvrđena trudnoća pod terapijom sam Utrogestanom 2x2 vaginalno, ali sam normalno radila i obavljala sve kućanske poslove. Već drugi dan od uzimanja Utrogestana krvarenje je prestalo sve do 2. očekivane "menstruacije" kada sam imala bolove, probadanja i pritisak u donjem dijelu trbuha i ponovo se pojavio tamno smeđi iscjedak. Tada sam bila u inozemstvu, gdje sam odmah u bolnici obavila pregled i uzv te je dr. rekla da ne vidi uzrok krvarenja, nema hematoma niti ugrušaka koji bi ga uzrokovali. Nakon toga sam se odmah vratila u Hrvatsku, dr. koja vodi trudnoću je potvrdila isto, povećala dozu Utrogestana 3x2 oralno, strogo mirovanje i uzela briseve koji su uredni!
    Sada je prošlo već 10 dana i ja strogo mirujem i dalje krvarim/ imam tamno smeđi iscjedak i jednostavno ne znam što da mislim. Iskreno sam se nadala nekoj bakteriji, jer bi si tada mogla objasniti otkud krvarenje, ali ovako...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

znam da je grozno kad neznaš uzrok al ja ti savjetujem da se ne opterečuješ previše s tim, možda doktori jednostavno nisu vidjeli hematom a on je tu negdje, ni ja nisam znala zašto mi se zapravo to događa a doc su malo vidjeli hematom a malo nisu ( a ja iskreno ni ne znam odakle ti hematomi :? ), sve u svemu pokušaj se opustit i ne razmišljat negativno jer ti to ni najmanje ne treba, pusti vrijeme neka ide, krvarenja će ionako najvjerojatnije prestat čim se plod učvrsti, želim ti puno sreće i što manje sekirancije

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dragica, samo miruj i uzimaj utrogestane
    to je sve što možeš napraviti, ali proći će, ne brini
    probaj se što manje živcirati

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lilamili i Ginger,
    puno hvala na potpori
    Lilamili, vidiš uopće nisam mislila da bi im hematomi mogli promaknuti,
    ali i to je realno moguće.
    Danas konačno imam žuti iscjedak Nikada nisam mislila da ću mu se toliko veseliti
    Samo da napomenem da mi je ovo druga trudnoća, u prvoj sam zatrudnjela od prve i radila do zadnjeg dana, a u ovoj smo se namučili skoro godinu dana da uopće zatrudnim, i evo problemi otpočetka.
    Samo da sve dobro završi.
    Želim vam svako dobro.

Scila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo da javim dobru vijest, već staru poprilično ali nema veze.
    UZV jedan plod SA+FP+TT 27mm =9,6
    poluhematom 15x9mm
    tada sam bila u 10w1d
    sve napreduje u pravom smjeru,

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni se pojavilo smeđe krvarenje u 32 tj i to par sati nakon pregleda.

ima li netko sličnih iskustava?

cijelu trudnoću nisam imala nikakvo krvarenje do trećeg tromjesečja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vjerojatno je dr.bio grub.Pojačana je prokrvljenost pa je i veća mogućnost krvarenja nakon pregleda.
    Meni se desilo u prvoj trudnoći(također nakon pregleda) ali je dr.bio još grublji pa je krvarenje bilo jaće(kad sam se u panici vratila u bolnicu sestre su samo komentirale:"a bili ste kod DR...,je on baš nije nježan" )

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa
    meni se pojavilo smeđe krvarenje u 32 tj i to par sati nakon pregleda.

ima li netko sličnih iskustava?

cijelu trudnoću nisam imala nikakvo krvarenje do trećeg tromjesečja.
    Što je trbuh veći to je maternica rastegnutija i kapilare napetije te lakše dođe do krvarenja nakon pregleda. Ništa zabrinjavajuće, miruj 2-3 dana i bude se smirilo. Ukoliko se uiscjedak ne smanjuje nego pojačava pravac bolnica (netrebaš uputnicu za to, samo pičiš u bolnicu).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sličan slučaj, samo ja još nisam otišla do gin. jer mi se čini nekkao rano
    a opet, brine me...
    naime, tek mi je 5 tjedan, pojavio se spotting 2 puta u nekoliko dana (smeđa mrlja na rublju) i imam povišenu temperaturu (cca 37.5)
    da li je to normalno za ovaj tjedan, znam da krvarenje jest, ali temperatura me nekakko zabrinjava...
    savjet?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i, da nadodam, imam jedan spontani iza sebe...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

savjetovala bih ti da ipak odes do ginekologa.
    povisena temperatura je normalna za trudnocu, normalno ako se ne penje iz dana u dan.
    spotting isto ne mora nista znaciti, ali ipak odi do ginekologa, vjerovatno ce ti dati Utrogestan.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čak i toliko povišena (temp., op.a.)?
    da, vjerojatno bih ipak trebala otići...
    hvala

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage moje! Ne znam je li možda pre rano da szdjelujem u ovoj temi ali imam jedan sličan problem. Naime M mi je došla jučer točno na dan kad je i trebala doći. Krvarenje još nije počelo nego imam samo taj obilni čokoladno smeđi iscjedak. Ima ga toliko da mi nije dovoljan dnevni uložak već koristim onaj normalan za M. Obično kad mi krene M takav iscjedak imam najviše pola dana i onda krene krv. Sada krv evo već drugi dan ne dolazi ali mi se pojačavaju bolovi u trbuhu i nogama. Po noći loše spavam i jako me bole vene na nogama. Bebicu smo radili ali mi je teško za povjerovati da je možda u pitanju T jer imamo problema sa "plivačima".

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nešto me je omelo u pisanju pa sam ustvari zaboravila postaviti pitanje. Imate li možda ideje što bi to moglo biti i ima li smisla raditi test?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ankara, neznam šta bi ti rekla. Trudnoća je moguća, ali ja bi radije prićekala još par dana pa napravila test. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Napravi test za trudnoću. Točno tako je bilo i meni. Smećkasti iscjedak je bio malo blaži od tvog i trajao je dan-dva. Napravih test 2 dana po izostanku menge i u roku od 10 sekundi pokazao se +
    Sretno i držim palčeve da si trudna!!!

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ah, da! Hvala vam cure ali nažalost, morat ću i vas razočarati kako sam i sama sebe. Jutros je krenula krv i to doslovno u slapovima. Ma znala sam da se nemam čemu nadati. Ali eto, izgleda da je i mali tračak nade bio dovoljan da se ulovim za slamčicu. Hvala vam svejedno na dobrim željama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se jučer vratila iz bolnice nakon 5 tjedana boravka radi hematoma.Prokrvarila sam u 13.tjednu i oko tjedan dana nakon krvarenja sam imala smeđi iscjedak,a jedini lijek za to je mirovanje i samo mirovanje.U bolnici sam trošila utrogesrane koje trošim od početka i normabele svaki dan,a inekcije protiv bolova po potrebi,sad sam u 18.tjednu i na mirovanju.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su na SD rekli da trudnice ne smiju piti Normabele :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam ih pila 2 put dnevno po 5 mg i tak 35 dana i još sam ih dobila za doma,po potrebi,a u bolnici ih svaka trudnica dobiva,to ti je doktorima sve normalno,davati kaj trudnice nebi smjele piti,još sam pila radi streptokoka b amoxicilina i izračunala sam da sam u tih 5 tjedana popila oko 100 tableta,nadam se da s bebicom bude sve u redu!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam dobila Cordipin 2x dn. koji sam pila 2 tjedna. Kada sam pitala dr. za Normabele on je rekao da to nije za trudnice (vrsta narkotika i tako nesto) i da to ne daju trudnicama na SD.
    Bilo mi je to cudno jer ih je moja sogorica u Petrovoj i druga u Merkuru dobila "pod normalno" :?

ah...sto manje lijekova to bolje, valjda

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Normabel se daje za smirenje i na Sv. Duhu ih daju pod normalno. Meni su također davali one od 5 mg, no nisam ih pila. Na koncu kad mi je već bilo dosta bolnice i svega sam tražila Normabel jer nisam mogla više ni zaspati u miru, ali onaj od 2mg.
    Pazite, cure, stvara ovisnost.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam u popila i tabletu Normabela u prvom tromjesecju jer nisam mogla zaspati i mjesecarica sam cijelu noc i pricala... muza sam totalno isprepadala jer me pratio sto radim
    zaspala sam ko top u 9h i spavala do 13h. Tada sam zakljucila - -nikad vise!
    Ne bi ni dala da mi ga daju, ako nije bas nuzno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ćao cure,ja sam 6+2 uzv pokazao da srčeko kuca veličina 7 mm,gast.vrećica 40 mm,no nisam u miru jer me progoni smeđi iscjedak i bolovi leđa i trbuha kao prije menge, grrrr...Ginić mi je dao da uzimam 3*2 utrića,nije spominjao mirovanje,da mogu na posao,ali ja nisam mirna...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pozdrav cure,
    danima već pratim vaš forum koji je toliko "raširen" da ne znam da li sam se priključila na pravu temu. Situacija je sljedeća: tri predivna klinca nakon kojih planiramo četvrtu bebu (+ jedna ekstrauterina trudnoća, dakle iskustva u trudnoći mi ne nedostaje, no ipak ne znam na čemu sam). Nakon 9 godina Triquilara te prve "prirodne" menstruacije ja zaključujem da sam trudna, sve odrađeno školski, simptomi T prisutni gotovi svi (mirisi, povećane grudi, pa čak i iscjedak iz grudi, konstantno povišena temperatura, nekoliko puta mučnina), implantacijsko krvarenje, smečkasti iscjedak oko očekivane M. M kasni 4 dana, napravila brdo testova (većinu od uzbuđenja i nestrpljenja svjesno prije vremena) svi neg. Jučer mi se, nakon malo pojačane tjelesne aktivnosti koje se suzdržavam od ovulacije (inače sam, budući da radim u sportu, tjelesno vrlo aktivna-gotovo svakodnevni treninzi), pojavio mali smečkasti iscjedak koji se ponovio jutros. Budući da sam predzadnju trudnoću od samog početka do nekog 4. mjeseca strogo mirovala zbog krvarenja, bojim se da se opet ne ponovi isto, ako upoće ovo moje stanje jest T, a ne plod mog uma, koji uz MM silno želi još jednu bebu. A obzirom na ekstrauterinu, pomišljam da manjak hormona iz toga, ne bi bio razlog negativnim testovima. Da li je možda netko imao sličnih problema? Čekam da mi gin. otvori ordinaciju (radi poslijepodne) pa se naručujem odmah.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

nakon jučerasnjeg pregleda 38+2 sinoć i jutros smeđa krv na vesu ,odvratna .neznam jeli od pregleda jer je gledao kolikos am i jesam li otvorena(nadam se da jeste jer dr nije njezan) ili nesto drugo.jeste imali slično iskustvo.njega nemogu dobiti prije popodne a dotad poluditi

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

laky neznam odgovor al se iskreno nadam i vjerujem da je od pregleda jesi ga probala na mob

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

nije K nego socijalni a idem do njega u 13.30 po nalaze pa ću ga pitati mada mislim da je od pregleda a u pon ,uto idem u bolnicu svakako

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pozdrav svima! Htjela bih vas pitati za savjet,zamro mi je plod prije 4 mjeseca,radila sam kiretazu,to mi je bila prva trudnoca,sad sam hvala Bogu ponovo trudna sam 4 sedmice i sad mi se pojavila braonkasta flekica,ne bi me to toliko plasilo da mi se to nije desilo kad su mi rekli da mi moraju odstraniti plod prvi put Odmah sam dobila folnu kiselinu i utrogestan,mislim cim sam ostala trudna drugi put i to redovno koristim,nemam bolove,al me to zabrinjava..pa ako mi mozete pomoci bil bih vam zahvalana,ne radim nista pretjerano tesko osim vesa i rucka ...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Želim samo ovdje napisati da bilo kakav iscjedak ili krvarenje u trudnoći ne mora nužno značiti loše,ali bi svakako odmah trebalo otići kod ginekologa i nikako to zanemarivati.Ja sam imala oskudni smeđi iscjedak koji se tu i tamo pojavio nakon pozitivnog testa,bez bolova i bila je vanmaternična trusnoća,a isto tako u prvoj trudnoći sam prokrvarila baš krv u 12-tom tjenu i bio je hematom koji je otišao bez problema i rodila sam zdravo dijete,sad sam trudna 14tjedana,imala 2 puta vrlo mali bež iscjedak trudnoća u redu.Zato želim napomenuti da svakako se obratiti što prije liječniku po pitanju ovoga jer svatko je drugačiji i svaka trudnoća može biti drugačija,Sretno svima.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Molim vas pomazite!
    Kasni mi menstruacija 10 dana,a sinoc sam pvi put imala crveni iscjedak prilikom mokrenja. Tokom dana nema krvarenja,samo prilikom mokrenja. Nisam radila test za trudnocu,a posljednja menga bila 5.12.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

i meni se isto desava sad, i sumnjam na trudnocu, jer nikad ne koristimo zastitu sa mojom deckom; pomalo se bojim, al sutra cu uraditi test, moram ici i kod ginekologa
    3dana imam mali braon iscedak, a proslog meseca sam imala kraci i manje obilniji ciklus, samo se nadam da nije nisto strasno, bolje je trudnoce nego hormonalniji poremecaj
    pozdrav iz Makedonije

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

drage moje...

posto sam nov na ovom forumu,a jako me zanima ova tema, moje pitanje je slijedeće: menstruaciju imam redovno, od prvog puta kada sam je dobila...ja i muž pokušavamo dobiti bebu skoro 9 mjeseci i do sada nista...zadnju menstruciju sm imala 24 februara, tako da sam ovu ocekivala 20-22 marta, ali umijesto menstrucije mi se pojavio smedji iscjedak i to 18.03. i traje evo dva dana bez bolova bez ikakvih smetnji i jako je oskudan....to mi se prvi put desilo jer menstrucija mi je redovna i jako obilna...da li je moguce da sam trudna....ili ....

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

pozdrav
    u 33 tjednu sam i danas je vec treci dan kako mi se pojavio jak bijeli iscjedak a sinoc cak i kad sam otisla u wc i obrisla se na papiru se i pojavili tragovi krvi ustvari to je izgledalo kao kad puhnes iz nosa pa bude malo krvi i one sline....bila sam kod dr 21.3. i rekao mi da mirujem da se beba malo spustila i okrenula rekao neka prodje bar ovaj mjesec dana...a beba mi se vrti jako puno i mislim da je dobro ali ne znam sta je ovo sad ne bi da zovem dr jer ce mi odmah reci da dodem u bolnicu na lezanje a svi znamo kakve su bolnice...evo danas cijeli dan lezim pa da vidim je li to bas od kretanja i rada...pa ako je neka ima slican problem neka mi pomognem molim vas sve.pozzz

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •