Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Molim pomoć-prijeti prijevremeni!

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Molim pomoć-prijeti prijevremeni!

Pozdrav svima! Prošlo je puno vremena od mog zadnjeg pisanja! Bebica je tu, sve je u redu, tj bilo do nedavno! Sad smo 34 tj. u subotu sam imala dosta jake kontrakcije, popračene bolovima.. U nedjelju je bilo bolje, ali sam ipak otišla kod gin! Ctg mi je mjerio trudove ja ih nisam baš osječala (Samo neko stezanje, bezbolno) i rekla mi je da strogo mirujem, i izdržim još bar tjedan-dva! Danas idem na uzv da procjeni veličinu/težinu bebe! Prošli put u 30 tj je bila 1,700 gr! E sad mene zanima šta ako dođe do poroda!? Šta sa bebom? Koliko će još biti u bolnici? može li imat problema? Sve me brine

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

e da, još mi je dala i spasmex, pijem ga jednom na dan! Nije mi rekla koliko sam otvorena... I mirujem, malu mi čuva ujutro svekrva, popodne muž... stezanja osjetim i dalje, ali bezbolna, beba se normalno miče!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

da te malo utješim moja prijateljica je jučer rodila 35+4 i beba je dobro,2200g....probaj malo još mirovati tj ili 2 kako su ti rekli...sve najbolje ti želim,da ti sve dobro prođe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    da te malo utješim moja prijateljica je jučer rodila 35+4 i beba je dobro,2200g....probaj malo još mirovati tj ili 2 kako su ti rekli...sve najbolje ti želim,da ti sve dobro prođe
    X

Probaj izdržati još malo, ali ako i ne uspiješ, nemaš više razloga za paniku. I ja sam mlađega rodila s toliko tjedana, nakon višemjesečnog čuvanja. Sve je bilo ok. Imao je malo preko 2000g kad se rodio. Brzo je on to nadoknadio. Sretno!

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I moje dijete je rođeno s 35 tt, 2 kg. U bolnici je proveo 3 tjedna zbog kilaže. Pustili su ga s 2,3 ili 2,4 kg (ne sjećam se točno). Drugih nikakvih problema nije imao.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam u 35. tjednu trudnoće imala kontrakcije od kojih me uhvatio napad panike.
    Odjurila na hitnu jer tad u tom trenu nisam znala kaj mi je, samo mi se stvrdnuo trbuh i bolilo me i nisam ni bebu osjetila da se mrda.
    Došla gore, ono trudovi i to ne baš mali. Malo su me držali gore, a ja sam se, kad sam vidjela da je beba super, da srčeko kucka kako treba i da je s njom sve ok.
    Poslali su me doma uz upozorenje da isto tako mirujem i da izdržim još bar 2-3 tjedna.
    Dobila normabel, koji sam popila samo jednom, puno više odmarala, ništa dizala, nisam se naprezala.
    Tjedna dana sam osjećala sbakodnevno grčenja i stezanja, ali što je vrijem eviše prolazilo sve manje.
    Na kraju sam dočekala datum temrina, dan prije je moja cura rođena na carski. (to je druga, preduga priča i nema nikakve veze s tim trudovima).
    Ugla, vjerojatno ej da će biti sve ok do kraja, samo se opusti i odmaraj!

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Još sam zaboravila napisati da me dokica (u rađaoni) uvjeravala da je s 35 tjedana dijete već zrelo i da nemam kaj brinuti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja rodila dvojac sa 35+2, sve okej, nikakvog inkubatora, injekcija, ma ništa...

rođeni sa 2430 i 2180 g, začas su dostuigli vršnjake, sad su među višima i jačima

a ja 1,60 i 45 kg

4-ti dan ujutro smo već bili doma

i otad

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja E. je rođena 33+6 iz čistog mira tj. bez ikakvih predradnji (bez kontrakcija, bez komplikacija, ma bez ičeg)...samo sam dobila trudove, odjurila u bolnicu i tamo mi nisu uspjeli zaustaviti trudove nego sam se unatoč svemu otvarala brzinom svjetlosti
    malička je imala 1.920, bila je 10 dana u inkubatoru i još tri tjedna u bolnici da nadoknadi težinu (pustili su ju s 2.500 g)
    do njene godine dana smo jednom mjesečno išli fizijatru na pokazne vježbe i vježbali s njom doma da nadoknadi vršnjake u motorici
    sve ostalo je bilo ok

malac je rođen 35+3 (za njega sam dobila još u 26 tt injekciju za pluča jer sam onda završila u bolnici zbog kontrakcija) s 2.620 g
    bio je samo 24 sata u toplom krevetiću na promatranju i to je to
    ni kod fizijatra nismo morali ići

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da te i ja utjesim. prvi "napad" bio je u 31.tt, drugi 35. rodila sam CR s nepunih 39tt nakon sto mi je izasao sluzni cep (razlog nisu trudovi vec placenta praevia).
    bilo je sve isto kako ti opisujes samo sto sam vec od prije lezala na odjelu.

sretno!
    Posljednje uređivanje od leonisa : 15.03.2013. at 15:08

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zvrkice evo i ja cesto imam kontrakcije i bolucka me svasta pomalo. Sad sam 35+3 isto sam na mirovanju od 33.tj. kad je otkriveno da sam otvorena prst. Dosta lezim i odmaram da pokusamo dogurati do 36.tjedna.
    Ne sekiraj se jer ces si samo nastetiti. Miruj sto vise i odmaraj prije umora koji te ceka

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo mogu se i ja pridruziti... Prije tjedan dana 32 tj prst otvorena, cerviks skracen 33 cm , vec pipa glavicu, sve dole nabijeno.... Strogo mirovanje, poslala me ginica sva u panici na Sv duh kod dr Hafnera-a on da nije tak panicno alarmantan nalaz, je za mirovanje, ne moze mi garantirat da necu sutra rodit ( sad sam 33+2), al i da rodim da nije smak svijeta!!! A meni dvogodisnja djevojcica u bolnici vec 6 dana...pa sad mozes mislit koliko mirujem i ne ludim doma... Probada me, boli, pritisce cim se dignem, al nadam se da cu izgurat jos 3 tjedna bar...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Angel sretno ti i da ti princeza sto prije dodje iz bolnice

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala vam puno!! Zbilja mirujem, strah me za bebicu, da se nebi rodila prerano.. strah me posljedica, inkubatora, biti dugo u bolnici.. sad u 18h idem na uzv, jedva čekam, pa da vidim težinu bebice otprilike! Bilo bi mi "lakše" da je ona teža Samo da sve bude u redu s njom!

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

u biti ni neznam točan termin.. prvo mi je rekla 24.04., pa onda 29.04. i sad na pregledu neki dan mi kaže da sam trudna 34 tjedna... znači danas je po njoj 34+4! jer je beba veća! Tako da ni sama neznam kad po "pravilu" trebam rodit

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I meni je tako, po zadnjoj menstruaciji 4.4. a po uzv 16.4. i tako zapravo vodimo od pocetka. Ali sve je to +/- 10 dana tako da se ne treba previse oko toga sekirati

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sretno, bit će sve ok!!

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Hvala sonata, i meni je termin kao 1.5.po zadnhij menstr. Ali po uzv i kako znam da mi je bila kasnija ovulacija, a i odnos termin je 8.5. Tak da moja sluzbena 33tj su ustvari njemu 32 tj sada. Tak da moramo jos izdrzat bar 4 tj. I malenu sam rodila sa 36+5 i bilo sve super..2850g pa valjda ce i braco dogurat do 36 tj
    Drzim fige svima da dođu bar do tog 36 tj !

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo i mene u klubu. Ja sam 34+4. U 30-om tjednu sam baš osječala par dana neku napetost u zdjelici i jaaki umor kod bilo kakvog napora (a uz malu zvrkicu od 2,3 god. ima napora koliko hoćeš), ali je sve prošlo i kod ginekologa je sve bilo ok, pa sam pretpostavila da se širi zdjelica ili što već.
    Danas me opet rastura sve, nisu kontrakcije, nego baš neka napetost i pritisak u čitavoj zdjelici i ogroman umor čitavog organizma. Sutra baš idem na pregled+UZV, pa ćemo viditi što kaže.
    Možda je to naprosto tako u 33-35 tj., kad nas ima toliko sa istim simptomima.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zvrkica jesi bila na uzv-u?

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

evo me! ) sve je u redu, bebica super, plodna voda isto, ima je dovoljno! gin je zadovoljna! Kaže da je beba oko 2,430 gr! i da se vidimo u utorak! ako pregled bude u redu, ne moram više strogo mirovati! )

Lotta i moja je 2,3 god :D ali dobra je, sluša, sve priča i razumije, tako da i uz nju mogu ležat! Ona se igra/čitamo skupa, bojamo,,, sjedne pored mene.. ili mi pjeva, skače okolo, a ja ju gledam..

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

i isto sam danas po njoj 34+4 :D

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Super!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je prijetio prijevremeni... ležala sam od 25 tjedna...
    meni su rekli .. samo da uđeš u 35 tjedan... sve je onda lakše..
    vidim da si ušla - stoga držim palčeve da izdržiš što dulje

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj zvrkica_2010 prvotno napisa Vidi poruku

Lotta i moja je 2,3 god :D ali dobra je, sluša, sve priča i razumije, tako da i uz nju mogu ležat! Ona se igra/čitamo skupa, bojamo,,, sjedne pored mene.. ili mi pjeva, skače okolo, a ja ju gledam..
    Ma ni mozak mi više ne radi, moja cura je 2 godine i 5 mj. Super je i meni ona, ali je oduvijek živa i nema kod nje puno mirovanja. Uglavnom, meni je na pregledu sve ok, malo je nisko sve skupa,ali ne moram mirovati posebno, ali rekao mi je da malo usporim tempo. Eto, dječica su nam baš ono pravi vršnjaci!

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

super!!! i ja jedva čekam da ne moram više tako strogo mirovati... Već mi dosta.. ali samo da bebica bude u redu! Još do utorka nadam se

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ooo bravo! Bas sam htjlea reci da mi se onih 1700 ne cini malo za taj tt.! Ma jos koji dan, i superr! Zenica,cimerica,rodila 35tt.,beba oko 2400,isli su doma 4dan zbog zutice! ~~~~~~~~~ da nam jos vise budes buca i da sa lakocom sve izdrzis!

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala! ) jedva čekam utorak i kontrolu! Samo da izdržim još maalo i super! Nije mi problem ni ležat, mirovat, i brojat zvijezde.. samo da znam da će ostati još tjedan-dva unutra Super su mi vaše pozitivne priče! Iskreno sam mislila da te bebe moraju u inkubator, da se dugo ostaje u bolnici, da su nezrele.. ali očito sam se prevarila

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj zvrkica_2010 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala! ) jedva čekam utorak i kontrolu! Samo da izdržim još maalo i super! Nije mi problem ni ležat, mirovat, i brojat zvijezde.. samo da znam da će ostati još tjedan-dva unutra Super su mi vaše pozitivne priče! Iskreno sam mislila da te bebe moraju u inkubator, da se dugo ostaje u bolnici, da su nezrele.. ali očito sam se prevarila
    ja sam u prvoj trudnoci morala mirovati ( u bolnici ) negdje od 28 TT., nakon mjesec dana su me pustili doma, iako sam bila otvorena 1 cm.. ali ocito bebe sa 32 tjedna vec mogu bez nekih vecih problema biti rodjene.. Inace, na kraju sam rodila negdje u 38 tjednu., a sin je bio tezak samo 2.600 kad se rodio, dobio ocjenu 9/10 odmah po porodu i nije morao u inkubator.
    tako da ne brini tvoja beba je vec dovoljno velika da se nece nista desiti!

ps. ja isto mirujem od proslog petka.. tek je ponedjeljak, a ja cu dobiti popizditis doma.. inace, ja sam tek 25 tjedana, do proslog tjedna sam radila i bilo sve 5., onda u petak prokrvarila i to je bilo to sto se tice posla i poslovanja. sad i meni ne preostaje drugo nego lezati doma i brojati ofce na stropu :/

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Zvrkice sta kaze dok.?

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

evo baš idem opet na pregled! Sad smo 36 tjedana! Za sad sam otvorena jedan prst! A vidjeti ću danas šta kaže! sve je ok, samo me prepone jako bole i baš osjetim da se spustila dolje...

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ctg mi mjeri trudove, ja ne osječam.. samo me leđa i prepone jako bole! Rekla je gin da se ujutro javim na pregled u bolnicu, pa da oni odluče šta čemo.. i da nema panike ako rodim, da je beba razvijena skroz!

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

evo da se javim!! u bolnici su mi rekli da je sve u redu, da sam otvorena samo 1 prst, i da neznaju zašto me poslala uopče! Sad smo 36+2 tj, bebica je super, napreduje! .) I prošli smo "kritično" ako se sad roi ne bi trebala imat problema! ali se ja ipak još pazim, ne šetkam nikamo, i čuvam ju unutra

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Bravoo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor