Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: noćno dojenje i razmaci

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno noćno dojenje i razmaci

Ela će sada 6 mj,i u zadnjih tjedan dana sisa u 1sat pa spava do 6 ili u 12 pa do 5!znam da je to san svake majke(kao i moj)ali me zabrinjava,produkcija mlijeka!znam da joj je dosta jer smo ovaj vikend imale"skok u razvoju"sada po danu doji svaka 3 sata,a još nismo krenule sa dohranom!
    ako neko ima iskustva....

nisam našla sličan topic!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da se ne trebaš brinuti. beba ima svoj ritam. ako preko dana papa svaka 3 sata vjerojatno popapa dovoljno pa nije gladna po noći.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa ima i beba koje s mjesec dana prespavaju cijelu noć, zapravo je noć stvorena za spavanje.
    Mislim da se ne moraš brinuti, da je beba gladna, probudila bi se.

I L. (3 mjeseca) zna odspavati 5,6 sati u komadu i ja ju ne budim, kad ogladni, javi se. Moram priznati da je i meni to čudno jer M. kao beba nikad nije spavao duže od 2 sata.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i meni je problem što sa tim nemam iskustva,stariji je bio na siki dan-noć,svaka dva sata!

a ona (zlato mamino-prekrasno)svaki 3 sata,a noću još duže,a ja kao i svi, kad je nešto drugačije odmah u sekiraciju!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne brini. Leda od trećeg mjeseca spava cijelu noć, od 9/10 navečer do 7/8 ujutro. Mlijeka je uvijek bilo dosta. Lovro je bio druga priča, 2-3 buđenja u noći.

Leonie

Početno Podpitanje

Kaže se "od viška glava ne boli", ali...što ako se noću, dok beba spava, dogodi prepunjavanje i uslijed toga upala dojke? (već mi se dva puta to dogodilo kad je beba prespavala više od 5 sati)

Trebam li je buditi da se to ne bi dogodilo ili možda pokušati svaki put produžiti termin buđenja za malo dok se i ja ne naviknem da je pustim spavati cijelu noć? (lakše mi je dojiti je noću nego stavljati obloge i listove kupusa

POSTOJI LI KRITIČAN BROJ SATI (PITANJE SE ODNOSI NA NOĆNO DOJENJE I MAMU KOJA IMA DOSTA MLIJEKA) KOJI TREBA POŠTOVATI DA NE BI DOŠLO DO UPALE DOJKE?
    THNX!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Leonie, ovisi o tome koliko je staro dijete, kakvo je opće stanje i dali ti noćni podoji trebaju da bi povećala/održala laktaciju.
    Ako je s djetetom sve u redu, ponuda i potražnja su uspostavljene, noću ga ne trebaš buditi.

Oblozi nisu potrebni, dovoljno je da se ti izdojiš, ne do kraja već samo onoliko koliko je potrebno da popusti napetost u dojkama.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni kad bi se upocetku tako napunile ponoci a ona spava i nece primit dojku u snu isla bi se izdojit malo tek tolko da popust

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nisam stigla jucer jer me djete zvako ali poini is da kad osjetis napetost odes i izdojis koliko treba i vratis se spavat

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni se isto događa ta prepunjenost. Jučer je zaspala u 19:30 i probudila se u 4 ujutro a ja sam skužila da sam sva mokra od mlijeka

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Meni se isto događa ta prepunjenost. Jučer je zaspala u 19:30 i probudila se u 4 ujutro a ja sam skužila da sam sva mokra od mlijeka
    Malo OT. Do kada ti ujutro spava kad tako rano zaspi?
    Moj L. ako ga okupam i stavim na spavanac prije 22, probudi se u 4-5 ujutro i ne spava mu se više

Leonie

Početno

Hvala curke na odgovorima. Moja beba je sada 3,5 mjeseca (bucka, dobro sisa i spava) i nekoliko dana sam "hrabro" pustila da prespava od 23 do 7 ujutro i na moju radost, ništa se lošeg nije dogodilo. Izgleda da smo uskladile ponudu i potražnju.

Onaj savjet da malo izdojim je super jednostavan, ali ga se nisam sama sjetila. Što dalje, to mi se više čini da se svi odgovori polako nađu promatrajući dijete i sebe, i da je sve u nama već savršeno isprogramirano da pratimo jedna drugu.

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj sin isto od samog početka češće spava noću duže od 3 sata u komadu nego što se budi, s nekih 10-tak dana je prespavao 7 dana u komadu

u početku sam bila uplašena ali onda logikom pa da je gladan probudio bi se (naravno druga stvar su nedonoščad)

naravno javljao se problem prepunjenosti ali meni se to zna javiti i za manje od 3 sata i uvijek to riješavam izdajanjem do olakšanja

što vrijeme ide dalje sve je manji i taj problem prepunjenosti ali svejedno se ponekad još uvijek javi

onda je uslijedila faza 1 buđenja po noći nakon cca 4 sata spavanja a sad zadnja 2 tjedna opet spava 6-7 sati u komadu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •