-
Trichomonas, metrozol i trudnoca
Zbog infekcije Trichomonasom uzimala sam metrozol (metronidazol) tablete i vaginalete 7 dana, ne razmisljajuci da sam mozda u to vrijeme bila trudna (terapija je trajala od 15. do 22. dana nakon zadnje menstruacije). Sad sumnjam na trudnocu (iako postoje male sanse) i zanima me da li je netko imao slicnu situaciju, obzirom da se metronidazol ne preporucuje uzimati u trudnoci, posebno u prvom trimestru. Isto tako, da li prisustvo trichomonasa u vrijeme zaceca moze imati utjecaj na plod? Bojim se da bi mi ljekar predlozio prekid trudnoce u ovom slucaju(?)
-
ne brini. mi smo u početku trudnoće saznali da muž u brisu ima "nešto" trihomonasa, pa je gin pogledala i kod mene. isto ih je malo bilo i prepisala mi vaginalete medazol. isto piše da se ne preporučuju u trudnoći, ali ja joj 100% vjerujem. i nije uopće dizala paniku oko trihomonasa.
mislim da bakterije mogu naštetiti embriu ako ih ima puno i različitih, a nije dobro da ih imaš kad se beba rađa i prolazi kroz porođajni kanal. a cure u ranoj trudnoći uzimaju i neke antibiotike i bude sve ok, ne brini.
-
Ula, hvala ti na utjesnom odgovoru, na svu srecu nisam trudna, a ovih nekoliko dana neizvjesnosti mi je uzelo pola zivota. Ne zelim ni misliti kako bih provela trudnocu misleci da li ce dijete biti ok ili ne, a pogotovo prezivjeti prekid trudnoce zbog eventualnog rizika. Hvala na podrsci u svakom slucaju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma