Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Porođaj

d_fucak avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Porođaj

Pozdrav svima!!!Ja sam trudna 4 mjeseca i to mi je prva trudnoća.Pročitala sam već svašta o porodu i naslušala se priča o svemu što se događa u bolnici.Toliko sam već zbrinuta za taj porod da niko sa mnom nemože vladati.Pa se ja sada pitam kako je moguće da nas mlade trudnice niko ne može informirati o porodu i konačno pokrenuti taj tečaj za trudnice,pa da se pripremimo za taj događaj koji treba biti nešto najljepše u životu žene.Ali tu samo nešto ne dostaje!!TATA!!Njega nema nigdje,zar je teško omogućiti taj trenutak za oba roditelja???Samo je jednom prvi put i samo tako partneri mogu ojačati svoju ljubav i pružiti djetetu svu ljubav i sreću.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tecaj za trudnice imas u svakom DZ a tata u vecini bolnica moze biti prisutan na porodu a ako ste u apartmanu i poslje moze boraviti s vana u sobi

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

d_fucak, dobrodosla!

naziv tvog topica je malo nejasan pa bih ga promijenila. o cemu zelis razgovarati na topicu? o prisustvu oceva na porodu? o tecajevima za trudnice? ovaj podforum, Rodilista, sluzi za raspravu o pojedinim rodilistima. ako zelis pricati opcenito o porodu, prebacit cu ovaj topic na podforum Porod.

vidim da si iz koprivnice, ne znam kakva je situacija tamo ali dobro da si se javila na topic o koprivnickom rodilistu. tamo ce se vjerojatno naci cure koje su upucenije.

ako te nesto konkretno zanima, predlazem koristenje pretraznika (na vrhu stranice u sredini) ili jednostavno prosurfaj po topicima.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Porođaj

Citiraj d_fucak prvotno napisa
    Pozdrav svima!!!Ja sam trudna 4 mjeseca i to mi je prva trudnoća.Pročitala sam već svašta o porodu i naslušala se priča o svemu što se događa u bolnici.Toliko sam već zbrinuta za taj porod da niko sa mnom nemože vladati.
    takva sam i ja bila u trudnoći. Smiri se roditi moraš, nemaš kud. A vezano za porod, hoćeš li pričicu ili istinu?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Porođaj

Citiraj elin prvotno napisa
    takva sam i ja bila u trudnoći. Smiri se roditi moraš, nemaš kud. A vezano za porod, hoćeš li pričicu ili istinu?
    I istina može biti bajkovita!
    d_fucak za početak zaboravi sve što si ikada čula o porodu (vjerujem da si se, kao i ja, naslušala svakakvih strahota i epova o porođajnim mukama :mad. Zatim, izbaci iz glave misao "Kako su druge tako ću i ja" jer je tvoj porod samo tvoj, jedinstven i poseban, i uvelike o tebi ovisi kakav će biti. Kreni prikupljati informacije ispočetka, ovaj forum je savršeno mjesto za to. Porođaj može i mora biti predivno iskustvo kojem prisustvuju oba roditelja. Put ka lijepom porođaju vodi kroz informiranje i razumijevanje samog procesa poroda, upoznavanje mogućnosti vlastitog tijela, jačanje samopouzdanja i vjere u sebe i formiranje vlastitih (čvrstih) stavova o svome porođaju i načinu na koji želiš da se postupa sa tvojim tijelom. Ti ćeš rađati i pokušaj saznati što te čeka, da ne dođeš u rodilište sva preplašena, misleći kako doktori znaju najbolje. Oni znaju puno, ali tvoje tijelo zna najviše. Vjeruj sebi, svojem tijelu, instinktima... Prije 10000 godina nije bilo ginekologa, pa nismo izumrli. 8) Sretno!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a odakle si tj gdje namjeravas roditi?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

"Ono što je ušlo, mora izać" Na bilokoji način!

Sve se više mislim da li smo mi ženske u današnje vrijeme postale toliko razmažene ili samosvjesne, da nam svaka dlaka smeta.
    E sve bi ovo ili ono, ovako ili onako... Pametne smo za svaku stvar u svako vrijeme.
    E sad da li je to ova naša stvarnost koja nam dopušta da budemo informirane stvarno o svakom najmanjem detalju, bez da se dublje upustimo u istraživanje materije, pa nam se čini da smo stručne za svaku sitnicu, pa sa ogromnim kritičkim okom gledamo na one (doktore) koji bi trebali "savršeno" obavljati svoj posao za koji su se školovali i za koji su plačeni.
    Jel' malo pretjerujemo?
    Ne bi se ja baš ni vratila u doba naših mama i baka kada nisu imale pojma niočemu, pa su se prepuštale stručnima i slučaju što bude bude...
    Nekako sam postala razmažena i želim "kontrolirat" svoju sudbinu u svakom pogledu...
    Ali sve se više pitam, da li je to baš ispravan put?
    Nekad mi se učini da bi bila manje zabrinuta kad ne bi imala pojma niočemu...

A što sam ga izfilozofirala...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sweety ne pretjerujemo. Svaka čast znanosti i liječnicima koji su sveli smrtnost majki i novorođenčadi na najmanju moguću mjeru; dobro je znati da su oni tu, da mogu intervenirati, da nas mogu spasiti ako treba. Ali samo ako treba. Kad ne treba, stay away!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da budem jasnija, na porodu mi je trebalo samo mira, mira i još malo mira. Da me ne gledaju, ništa ne pitaju, ne dišu...ne zato što mi je bilo strašno, nego mi upravo zato što sam imala mira nije bilo strašno. Najljepše je otploviti u svoj svijet, ususret svojoj bebici! To po meni nisu nekakvi-svakakvi-posebni zahtjevi, već minimum minimuma.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sweety potpisujem.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sweety, I ja sam si čak poželjela da o porodu nisam znala ništa i da nisam priželjkivala ništa. Ne zato što mislim da bi zbog toga moj porod bio drugačiji, nego zbog toga što bih ga doživjela drugačije. Vjerojatno bih tada mislila da je moj porod bio skroz ok i da je samo dugo trajao. Mislila bih još da sam rodila prirodno. (Neki su mi rekli: 'Pa kak to misliš da nisi uspjela roditi prirodno? Kaj si imala carski? Nisi? Drip? Ma to ti je sve prirodno.') Možda bih tada i vidjela nešto negativno u toj priči pa bi to vjerojatno bilo da mi je netko nešto kriv jer me nije spasio kad mi je bilo teško. (Mnogi su mi govorili: 'Pa kaj su te pustili tak dugo da se mučiš? Kak to misliš, sama si htjela?..') Tako bih valjda i ja nekako mislila da nisam više znala i htjela. Ja vjerujem da je jedno htjeti kontrolirati svaku sitnicu (po meni kontroli uopće nema mjesta na porodu). A drugo je htjeti svojem djetetu omogućiti najbolji mogući početak... i sebi iskustvo koje ženi/majci pripada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •