Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: prijateljica se ljuti na mene....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno prijateljica se ljuti na mene....

jer sam konacno otvoreno odbila voziti njeno dijete u svom autu bez AS. Potrefi se ponekad da njen muz treba auto i ode negdje, a mi trebamo negdje ici s djecom, bio to bundek, kazaliste bilo sta.
    Par puta me dosada pitala, a dobro zna kolko mi je to tesko i grozno. Svaki put pocne recenicu sa: „Da li bi presla ovaj put preko svojih uvjerenja i prevezla nas?“ Ja nudim da iz mog drugog auta prebacim AS, ona se drzi da OK kad vec gnjavim ali da ona osobno ne vidi razloga ( do prebacivanja AS jos nikad nije doslo). Nekako vrdam, izbjegavam, jednom smo cekali njenog brata da dodje po nju autom, a mala njena je kurila 39, stajale smo tako, brat nikako da dodje, ona je bijesna i uplakana rekla: onda idemo na taksi kad nas ti neces vozit! a ja sam drzala fige da taj brat dodje sto prije, stvarno mi je bilo jezivo ( i srecom dosao je nakon 100 godina). Prijateljica place s bolesnim djetetom u narucju a ja ju ne zelim prevesti! Sad sam cak ponudila da je vozi moj muz, a ja idem svojim autom. I opet se drzala kao: Jadan covjek sta ga gnjavis, nije to opce potrebno!! Jadan covjek medjutim ne moze, ima posla, ja sam joj rekla da si trazi drugaciji prijevoz ili ide tramvajem, i sad je ljuta, opce ne znam kak ce to zavrsiti! a tri mjeseca je trudna! Ja saljem trudnu majku s djetetom po tramvajima! Ne znam sta trazim od vas, neko uvjeravanje da sam u pravu, savjet kaj da joj kazem, ne znam! Ona inace ima AS u autu i brine se za to i malu skoro uvijek veze, i dovukla sam ju i na montazu u heinzelovu itd itd, ali ona misli da to ipak nije TAKO vazno kao sto ja brijem.
    Ja bih joj iskreno voljela reci da me to vise nikad ne pita i gotovo. Sta vi mIsilite?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kaj da ti velim osim sto bi ja napravila - ja bi bolesno dijete stavila u auto i bez sjedalice otpeljala u bolnicu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bila je obicna viroza, malo smrcanja i nis, znas da temperatura nis ne znaci kod dvogodisnjaka. A vracale smo se iz kazalista, u kojem je dobila temperaturu. Bilo je totalno prerano za doktora.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja bi bolesno dijete stavila u auto i bez sjedalice otpeljala u bolnicu
    i ja, ipak dijete ima 39 tem i bolesno je, mislim da si je ipak trebala odvesti a poslije se s njom dogovoriti da više njeno dijete nećeš voziti bez sjedalice jer ne daj bože da se nešto dogodi da ne želiš osjećati krivnju

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA bi je svejedno otpeljala
    ali to sam ja

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Čekaj, ne kužim, vozile ste se u kazalište s tim tvojim autom bes sjedalice ili kaj?
    Jer ako je tako, ne znam, ako si ju već tada peljala sa sobom u kazalište i ako su ju već prije vozila bez AS mislim da si mogla i taj još jedan put kad je stvarno bilo potrebe.
    I onda lijepo sjest s njom i reći joj da je to zadnje i da se tak više ne bu vozila s tobom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ona je htjela ici doma, ne doktoru, kuzite? Razumijete sta ja vas pitam? Da li je opasnija temperatura ili voznja bez AS?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako mi je jako dobra frendica, kvragu, kupila bih joj jos jednu AS.
    I nikad me ne bi uvjerila da ne prebacim svoju AS dodatnu iz drugog auta.
    A bolesno dijete bih odvezla kuci.
    Kad bi se sve smirilo, sjela bih s njom i objasnila joj sto za mene znaci kad me davi da ih vozim bez AS - gazenje po mojim principima i uvjerenjima i poticanje na prometni prekrsaj... to bas i nije dobar temelj prijateljstva.

Nedavno sam prevozila tri 7-godisnjakinje u autu. Moja u AS i dvije cure bez jer ih nemaju (jos mi mala bifla mamin komentar da po zakonu ne mora biti u AS ). Bunile su se da se ne zele vezati na sto sam ja mrtva hladna pred roditeljima rekla da se imaju vezati zele li na rodjendan s nama u autu. Dijete ispod 5 godina bih zaista samo u izvanrednim situacijama vozila bez AS.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U kazaliste ju je dovezao brat i trebao je doci po nju. I dosao je, naposljetku, s pol sata kasnjenja. Nisam ju prije vozila bez AS. Aj zaboravite taj dogadjaj s kazalistem, moze?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kako je došla do kazališta ?

ja sam ti profesionalno cijepljena i sve što radim radim po p.s.-u, pa i nisam dobar savjetodavac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ružica prvotno napisa
    Da li je opasnija temperatura ili voznja bez AS?
    Joj, ne bih ja to tako gledala.
    Ja se ne uzrujavam zbog temperature, a moja frendica moze biti najveca panicarka i to sto je ne zelim odvesti kuci, za nju moze biti najgora vrsta izdaje.
    Drugo, ne znam kolika je statisticka vjerojatnost da ce voznja zavrsiti sudarom s opasnijim posljedicama od vjerojatnosti da je temperatura simptom teze bolesti.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se čini da je tvoj očaj i revolt njenim olakim shvaćanjem sjedalice kulminirao i puknuo baš u najnezgodnijem trenutku

Ona očito misli da spada u onu grupu "Kojoj se ništa ne može dogoditi, jer se loše stvari uvijek događaju drugim ljudima" inače ne bi lagano ironično potezala tvoja uvjerenja kad te pita za prijevoz.

Da je to bilo prvi put ja bi rekla da si je trebala voziti (taj put i nikad više), ali pošto je ovo bio već x-ti put, razumijem da si pošizila i zatvrdoglavila se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tocno Busy Bee, ne znam ni ja statisticki, ali meni osobno je lakse bilo u tom trenutku prihvatiti da jos malo pricekamo brata, nego da se nesto desi. Cinjenica, stavila sam moju osobnu procjenu ispred njene.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem kloklo...

Ja nudim da iz mog drugog auta prebacim AS, ona se drzi da OK kad vec gnjavim ali da ona osobno ne vidi razloga
    pošto je to tvoj auto i ti vozis, nije na njoj da vidi bilo kakve razloge u tome. ti si vozacica, tvoja je odgovornost. stavi svaki put sjedalicu i bez da ju pitas. a kako će ona u svom autu voziti djecu, to više nije tvoja briga (koliko god ti je teško). mene je malo zbunila tvoja priča, jer ne kontam, ima auto, al se sama ne vozi ?!

u slučaju bolest i žurbe prevezla bih dijete i bez AS. u drugim slučajevima ne.

savjetujem ti da otvoreno popričate o tom problemu. da joj možda čak i veliš da si vidjela da si pogriješila i da si u slučaju bolest (kad ste čekali brata) ipak trebala joj prevesti dijete, al da načelno to ne želiš raditi bez AS. da ćeš je uvijek rado prevesti, nju i dijete, i da i imas AS i da ako je ti vozis pitanje AS više neće predstavljati problem jer će ga ti uvijek spremnog montirati.

ponavljam, malo me zbunila tvoja priča i broj auta i manjak AS u njima pa ne zamjeri ako sam nešto pogrešno odgovorila

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad bi se sve smirilo, sjela bih s njom i objasnila joj sto za mene znaci kad me davi da ih vozim bez AS - gazenje po mojim principima i uvjerenjima i poticanje na prometni prekrsaj... to bas i nije dobar temelj prijateljstva.
    veliki potpis. posebice ne vidim potrebu za tim, ako se ima AS i ako tebi nije problem AS prebacit iz jednog auta u drugi. vuk siti i sve ovce na broju. u čemu joj je onda problem? ne zeza se ona s prebacivanjem AS, nego ti. ako tebi nije tlaka, zašto bi bila njoj?! :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ružica prvotno napisa
    U kazaliste ju je dovezao brat i....... Nisam ju prije vozila bez AS.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uf, otišo post

Možda bih u toj iznimnoj situaciji popustila i vozila dijete s temperaturom, ali u potpunosti te shvaćam..Pogotovo ako je kao što kažeš nisi nikada prije vozila bez AS...

A iz tvoje priče je jasno da je imala prijevoz koji je samo malo kasnio (pol sata i nije tako strašno..iako to sad mogu reći, ali da mi je dijete s visokom temperaturom i 5 minuta bi mi izgledala kao vječnost....)

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja G je uvijek u AS, ali jednom prilikom morale smo bez. I meni i mom ocu se pokvario isti dan. Ja nisam znala da je njegov već na servisu, pa nisam vukla AS iz svog.Gitin tata je bio na putu. Situacija je bila takva da smo stvarno morale doktoru, išle smo taksijem bez AS. Meni je to bilo strašno neugodno, pa sam je nazad radje nosila do doma. Pukla mi je kičma.
    Moje je mišljenje da si još taj put trebala odvesti prijateljicu i bolesno dijete, a onda joj otvoreno reći da se to protivi tvojim uvjerenjima i da je to zadnji put. Ako ti je stvarno prava prijateljica shvatit će i neće tražiti od tebe da to ponovno radiš. Pogotovo ako imaš još jednu AS na raspolaganju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kaj da ti velim osim sto bi ja napravila - ja bi bolesno dijete stavila u auto i bez sjedalice otpeljala u bolnicu
    Ja ne bih. Ako je dijete u stvarno teškom stanju, nazvala bih joj hitnu.

Za mene autosjedalica bez iznimke znači upravo to - bez iznimke. Možda će nekima biti čudno, ali kad smo prije 3 tjedna vozili u bolnicu poluobesviješćenog Kaleba kojem je temperatura naglo skočila - bio je u AS. Ja sam bila iza, mazila ga, držala za ruku, ali on je bio u sjedalici. I ja pored vezana. I MD i ja bili smo jako uzrujani, MD je vozio nešto brže, dakle, samim time su šanse za sudar bile povećane. To nije rizik koji želim preuzeti.

Ovakve situacije kakve opisuješ su mi se događale. Bilo je okretanja očima, durenja, komentara i slično, ali baš me briga. Uvijek ću se lakše nositi s nečijom nadurenošću nego s mogućnošću da budem kriva za smrt nečijeg djeteta. A ako se dijete vozi u mom autu i pogine jer nije u AS, onda sam kriva, nemojmo se zavaravati da je riječ o "nesretnom slučaju". Jer puno smrti u automobilskim nesrećama nisu nesretni slučajevi, već nemar, neodgovornost i nepažnja.

Eto. Od mene imaš punu podršku i mislim da radiš pravu stvar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I stvarno mi je koma što bi svi redom vozili bolesno dijete bez AS. Zar je samim time što je bolesno odjednom sigurno od nesreća? Kako možete znati da to baš neće biti TAJ put? To rezoniranje "nikad ne bih, ali tad bih" mi je u rangu s onim "idemo samo do dućana".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    I stvarno mi je koma što bi svi redom vozili bolesno dijete bez AS. Zar je samim time što je bolesno odjednom sigurno od nesreća? Kako možete znati da to baš neće biti TAJ put? To rezoniranje "nikad ne bih, ali tad bih" mi je u rangu s onim "idemo samo do dućana".
    Odakle si ti iscitala, Luna, da itko od nas tko bi prevezao bolesno dijete bez autosjedalice, misli da je dijete sigurno od nesrece?
    Stvar je odluke, vaganja, trenutka, okolnosti, odnosa s tom osobom (i dalje tvrdim da je izuzetno nefer od te mame sto ne postuje stav mame-vozacice o AS), a ne samo principa.

Svijet nije crno-bijeli.
    Ja mogu samo za svoju obitelj (tj. za dio koji se odnosi na moje odluke vezane uz moju djecu) tvrditi da je nesto crno-bijelo i znati da bih ucinila SVE da svoje dijete ne prevezem bez AS, medjutim, cak ni tada, potpuno svjesna da do danas (7 godina i 13 dana) nije vozena bez AS nikad, cak ni kad je isla u tudje aute i nosili smo AS u vrtic i sl., ne mogu reci "nikad". Jer ne znam sto se vec sutra moze dogoditi.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem bb.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam isto mišljenja da ako si ju već nekoliko puta do tada vozila bez AS, zašto si baš tada kada je dijete imalo temperaturu i trebalo ići doktoru odlučila biti odlučna do kraja? Kažem ako si to već radila nekoliko puta prije, zašto nisi još taj jedan, nakon toga stvarno sjela i porazgovarala s njom.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Svijet nije crno-bijeli.
    Ja mogu samo za svoju obitelj (tj. za dio koji se odnosi na moje odluke vezane uz moju djecu) tvrditi da je nesto crno-bijelo i znati da bih ucinila SVE da svoje dijete ne prevezem bez AS, medjutim, cak ni tada, potpuno svjesna da do danas (7 godina i 13 dana) nije vozena bez AS nikad, cak ni kad je isla u tudje aute i nosili smo AS u vrtic i sl., ne mogu reci "nikad". Jer ne znam sto se vec sutra moze dogoditi.
    U zivotu je sve stvar trenutne procjene i odluke, nekad bolje nekad lošije. I mislim da nije dobro biti isključiv.

Ja sam apsolutno za AS, i svoje cure vozim u AS, i kad smo putovali polomila sam se da nađem prijevoz s AS od aerodroma do grada, ali u ovoj situaciji mislim da bi otpelala dijete doktoru.

A kako ti možeš procijeniti da li je temperatura ozbiljna ili nije? Da je nastala frka dok ste čekali prevoz? Kako bi izašla na kraj sa savješću?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ona bi trebala biti ljuta na brata jer nije na vrijeme dosao, a ne na tebe jer si odbila voziti dijete bez AS.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u bratovom autu je bila AS pretpostavljam?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mislim isto kao busybee.
    Uvek bih obezbedila as za dobru, a po tom pitanju problematicnu prijateljicu, bez da je pitam i raspravljam se.
    Ako u svom autu vozi dete u as, zasto ne bi i u mom?

A za da li bi prevezla bolesno dete bez as - i ja bih bila u sivoj zoni..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja u ovoj situaciji ne bi tjerala mak na konac. Odvezla bih bolesno dijete da li kući ili u bolnicu tako je svejedno. Kasnije bi razmijenile mišljenja o AS. Ah to sam ja, kako kaže jedna od forumašica. Draga, ne mora biti, ali čini mi se da si u svojoj tvrdoglavosti malkoc pretjerala. Oprosti, ali to je moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Filipa uvijek vozim u autosjedalici. Kad ga od svekrve slučajno vodim kući bez auta idemo pješice i tramvajem. Išli smo tako i par puta navečer po popriličnoj hladnoći, a ujak nam je nudio da nas on odveze. Hvala lijepo, ako nije nužda,ja ne riskiram. Ako znam da neću imati auto, izvadim AS i stavim je onom tko dođe po nas (moj tata ili taxi).

Ipak, bila je iznimka. Bili kod brata u Vrsaru, ja i Filip došli busom, tamo se vozali u tuđoj AS, ali na dan povratka je dijete čija je AS korištena otišlo sa svojom AS, pa nas je brat vozio bez AS do Kanfanara, a onda još i do Pazine (jer je propustio vlak u Kanfanaru). Bilo me je strah, ali nisam znala kako drugačije da dođem do prijevoza za doma. Filip je ležao na zadnjem sjedalu, a ja maltene preko njega. Ne bih to ponovila, ali nikad ne znaš.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A sto se tice ovog kazališta- ti nisi htjela voziti bez AS. Ona čekala brata. Mogla je zvati taxi, ako joj je bilo hitno. Ja bih je vjerojatno odvezla, ali ne smatram da je zato tvoja odluka pogrešna. Čuj, da se nešto dogodi, ti bi morala živjeti s njom, ne ja.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Možda će nekima biti čudno, ali kad smo prije 3 tjedna vozili u bolnicu poluobesviješćenog Kaleba kojem je temperatura naglo skočila - bio je u AS. Ja sam bila iza, mazila ga, držala za ruku, ali on je bio u sjedalici. I ja pored vezana. I MD i ja bili smo jako uzrujani, MD je vozio nešto brže, dakle, samim time su šanse za sudar bile povećane. To nije rizik koji želim preuzeti.
    Ista stvar i kod nas.

Međutim, moram priznati da tuđu djecu (doduše, malo veću) jesam vozila bez AS, koliko god da mi to nije bilo drago i koliko god sam i u tom trenutku i kasnije bila svjesna da sam išla protiv sebe.

Mislim da kad upozoravamo druge roditelje na takve velike propuste u njima na neki način učvršćujemo inat da rade po svome, jer savjet doživljavaju kao kritiku ili čak kao primjedbu da ne vole svoje dijete dovoljno (jer si savjet o AS često prevode kao: voziš si dijete bez zaštite i riskiraš teške ozljede ili smrt, a to se ne radi onome koga voliš, ergo, ne voliš ga dovoljno), pa se čak i uvrijede. I na kraju stvoriš kontraefekt i reakciju kao iz početnog posta: "znam da je to tebi važno, ali ajde za mene napravi iznimku". Ispada da je to pokretačici topica važno iz nekog njezinog hira.

Nekako imam dojam da bi se i frendica koja bi na poklon dobila AS našla uvrijeđenom, a ne razveseljenom zbog poklona. :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bilo je situacija kad me frendica nazvala dal idemo ja i moji dečki s njima na Sljeme, rekla sam da može ako idemo svaki sa svojim autom, a što njoj naravno nije bilo nimalo jasno i jako se čudila zakaj se moj D.sa svojih osam godina još vozi u boosteru. Tada joj je bilo citiram: "glupo" da idemo s dva auta pa smo se malo porjećkale i propao je izlet.
    Bila je i situacija kod odlaska na Bundek sa drugom frendicom kojoj se taj dan išlo, ali nije imala auto, a ja nisam htjela/mogla voziti četvero djece (2g.,4 g.,6 g. i 7 g.) nju i sebe jednim autom. I ona se uvrjedila naravno. Bila je i sutuacija kad su ostali htjeli moju djecu voziti, a znam da ni svoju ne vežu, a kamoli moju, odbila sam naravno.
    I ako je to razlog zbog kojeg se više neću družiti s prijateljima, onda mi takvi prijatelji ne trebaju. ja imam svoje uvjerenje i uvijek ga kažem na glas, od njega ne odustajem, pa kome pravo-kome krivo.
    Ja nemogu i ne želim se dovesti u situaciju da riskiram toliko jako.
    Doma imam još 1 booster samo pod guzu u kojeg mogu smjestiti još jednog malog frenda kad ih npr.vozim na trening, a njegovi nemogu.
    Znam da je to sad svima čudno i da se nekima čini bezveze, ali ja drugaćije nemogu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja sam isto mišljenja da ako si ju već nekoliko puta do tada vozila bez AS,
    Napisala je kasnije da ju nikad nije prije nije vozila bez AS.

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Kažem ako si to već radila nekoliko puta prije, zašto nisi još taj jedan, nakon toga stvarno sjela i porazgovarala s njom.
    Pa očigledno su već dovoljno puta razgovarale, ako je frendica svaki put svoje žicanje započinjala riječima

„Da li bi presla ovaj put preko svojih uvjerenja i prevezla nas?“

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpisujem Luna Rocco 100 puta, a izdvajam ovo:
    Uvijek ću se lakše nositi s nečijom nadurenošću nego s mogućnošću da budem kriva za smrt nečijeg djeteta. A ako se dijete vozi u mom autu i pogine jer nije u AS, onda sam kriva, nemojmo se zavaravati da je riječ o "nesretnom slučaju".
    da se dogodi nesreća, ja zbog gore navedenog ne bih mogla živjeti.
    za mene i MM AS je uvijek i bez iznimke. ne mogu, niti želim zamisliti svoje dijete nevezano u autu ni u kojem slučaju, a osobito kad je bolesno, pa smo ionako svi izvan sebe.
    u ovom slučaju visoke temperature čekala bih njenog brata ili pozvala nekog drugog tko ima AS, ali bih, dok čekamo, skočila u apoteku po paracetamol sirup (u pakiranju je uvijek žličica) i djetetu dala lijek dok čekamo.
    to bih napravila JA, jednako kao da je i moje dijete u pitanju.
    i poslije sjela i pokušala razgovarat s prijateljicom.
    podržavam te u tvom stavu, iako situacija, zaista, nije lagana.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Znam da je to sad svima čudno i da se nekima čini bezveze, ali ja drugaćije nemogu.
    niti čudno, niti bez veze, ja bih identično

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Međutim, moram priznati da tuđu djecu (doduše, malo veću) jesam vozila bez AS, koliko god da mi to nije bilo drago i koliko god sam i u tom trenutku i kasnije bila svjesna da sam išla protiv sebe.

Mislim da kad upozoravamo druge roditelje na takve velike propuste u njima na neki način učvršćujemo inat da rade po svome, jer savjet doživljavaju kao kritiku ili čak kao primjedbu da ne vole svoje dijete dovoljno (jer si savjet o AS često prevode kao: voziš si dijete bez zaštite i riskiraš teške ozljede ili smrt, a to se ne radi onome koga voliš, ergo, ne voliš ga dovoljno), pa se čak i uvrijede. I na kraju stvoriš kontraefekt i reakciju kao iz početnog posta: "znam da je to tebi važno, ali ajde za mene napravi iznimku". Ispada da je to pokretačici topica važno iz nekog njezinog hira.

Nekako imam dojam da bi se i frendica koja bi na poklon dobila AS našla uvrijeđenom, a ne razveseljenom zbog poklona
    Potpis uz naglasak na boldano.

Meni je muka objašnjavati čak i kad je moje dijete u pitanju, tj. kad nama nude da će povesti dijete u svom autu bez AS, ali srećom Megi je toliko zagrižena po tom pitanju da nema šanse da bi je netko na to nagovorio. Nedavno ju je mama od njezinog naj naj frenda zvala da se poveze s njima "samo" do zgrade (par stotina metara), ja sam se već sva preznojila, a moja pametnica me spasila i uredno odbila.
    Srećom pa se družim s Lunom i učim od majstorice.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja mislim da je svatko odgovoran za svoje dijete. Ako ona svoje dijete ne veže u AS to je njen problem, ona će se nositi s posljedicama. Plus toga to je zakonski kažnjivo.
    Što se tiče bolesnog djeteta, mislim da bolest bilo kakva ima prednost nad svime pa čak i sigurnosti u prometu. Koliki očevi voze prebrzo i ozbiljno ugrožavaju druge kada jure na hitnu pomoć. Ne opravdavam ali razumijem.

Mislim da bi joj se ovaj put trebala ispričati a ubuduće stavi dodatnu AS u svoje auto da izbjegnete konflikte. AS će biti tu pa neće biti dileme.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Phillis75 prvotno napisa
    Ja mislim da je svatko odgovoran za svoje dijete. Ako ona svoje dijete ne veže u AS to je njen problem, ona će se nositi s posljedicama. Plus toga to je zakonski kažnjivo.
    Potpuno se slažem s ovime, međutim u ovom slučaju je prijateljica tražila Ružicu da Ružica bude odgovorna za njeno dijete jer ga je Ružica trebala voziti u svome autu, bez AS. Dakle, zakon bi kaznio Ružicu, u slučaju nesreće Ružica si to nikada ne bi mogla oprostiti jer je vozeći dijete i prihvatila odgovornost za njega, zar ne?

Ružice, svakako porazgovaraj sa svojom prijateljicom i objasni joj koliko bi ti bilo grozno da se nešto dogodi njenom djetetu doki ti voziliš...Istina je da se mnog roditelji uvrijede ako im daješ savjete..ja sam od toga davno odustala..

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Potpisujem u potpunosti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj naty prvotno napisa
    Potpisujem u potpunosti
    x

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Razumijem te Ružice. Ja se isto osijećam x puta ko crna ovca jer sa sestrom ne mogu u grad, a sunčano je i ona me taman zove da se prošetamo, a meni su AS u autu koje je MM odvezao na posao.P nudim da svrati u mene, pa je ona baš htjela nešto mi pokazat u gradu/ili umetnite razlog i da šta kompliciram...al ja sam ga dosad uvijek komplicirala :/

Ima tih situacija, al žongliram sve da smo u ASUIBI

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Citiraj naty prvotno napisa
    Potpisujem u potpunosti
    x
    htjela je ići doma a ne doktoru, brat je (nepredviđeno) kasnio- splet okolnosti u kojima si ti, Ružica, osjetila da trebaš ostati vjerna svom principu, što mi je u ovom kontekstu ok- iako postoje razne situacije u kojima bismo svi bili spremni svoje principe pogaziti (tko tvrdi suprotno, očito se još nije našao u takvoj situaciji sva sreća).
    jedino, prijateljstva radi, ja bih odradila jedan pomirljivi razgovorčić s frendicom, možda se čak i ispričala, čisto radi njenih osjećaja...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...i svog mira, jer tvoj post govori da te to kopka...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni jako hladnokrvno zvuci gledat dijete koje ima temperaturu i drzat se svojih uvjerenja... :/
    Naravno da podrzavam "uvijek i bez iznimke", al mi moja ljudskost ne dopusta da "provarim" scenu vas 4 kako stojite ispred kazalista, dok je dijete pod temp. cekajuci maltene "Godota" :/

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uglavnom vozimo u AS ali ne uvijek. MM je po tom pitanju rigorozniji od mene. A prijateljicu definitivno ne bih ostavila u takvom stanju nego bih joj ponudila svu moguću pomoć u trenutku kad joj je bila potrebna, a kasnije bih s njom otvoreno o svemu porazgovarala. Ja bih ti isto zamjerila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je dijete doista loše, nije li najpametnije pozvati vozilo hitne pomoći? Zašto ta opcija po vama nije bolja od vožnje bez AS? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još mi pada jedno rješenje na pamet - ako ti prijateljica vozi, mogla je odvesti svoje dijete s tvojim autom u bolnicu, a ti sa svojim djetetom pričekati njenog brata. Iako, koliko sam shvatila, situacija uopće nije bila za voziti u bolnicu - dijete je samo dobilo temperaturu u kazalištu, zar ne? Trebalo je uzeti dječji antipiretik u obližnjoj ljekarni i to je to. Ispravi me ako griješim, ali nije bilo pitanje života i smrti, tipa da se dijete ozlijedilo ili da je u nesvijesti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bilo je pitanje toga da dijete u 39 temperaturi stoji na cesti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pola sata.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod nas u Americi se vrti na tv-u jedna reklama (drustva za borbu protiv autizma):

vjerojatnost da dijete strada u prometnoj nesreci: 1:20,000
    vjerojatnost da dijete ima autizam: 1:166

Meni je sve u zivotu vaganje rizika u razlicitim okolnostima. U ovom slucaju, bolesno dijete ili AS, izabrala bih bolesno dijete; s tim da ako nemam AS, pokusala bih minimizirati rizik na druge nacine - zadnje sjedalo, vezanje za mamu maramom itd.

I da, ja nikad svoje dijete ne vozim van AS, cak i par metara daleko i pri jako malim brzinama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •