Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: JAKO FINE KREMSNITE

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno JAKO FINE KREMSNITE

Jako , jako fine kremsnite pa da podijelim s vama

PETIT BEURRE KEKSE ( KRAS)
    SLAG ( JA KORISTIM HULA-LA)

KREMA
    1l mlijeka
    15 dkg secera
    6 zutanjaka
    1 puding od vanilije
    10 dkg brasna ( ostro)

SNIJEG
    6 bjelanjaka
    15 dkg secera

Zutanjci se mijesaju s 15 dkg secera, 10 dkg brasna i pudingom od vanilije.
    Prokuha se 1l mlijeka i izlije se u prethodu promijesanu smjesu i sve se kuha jos cetiri do pet minuta uz stalno mijesanje.
    Kad kremu prokuhamo stavimo ju na stranu i istucemo snijeg i polako ga s zlicom stavljamo u kremu i mijesamo.
    Kremu izlijemo na kekse poslagane u protvanju i na kremu opet kekse i
    na kraju slag.

Kremsnite su jako , jako fine i bitno je da se radi bas po redoslijedu kako sam napisala.

Uzivajte

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa tak sličan imam i ja recept ali bez pudniga i prefine su, ali kad ubacim snijeg razrijede mi se! zašto :?
    znaš li možda?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja snijeg stavljam dio po dio u kremu i lagano mijesam s zlicom.
    Mozda je u tome problem :/
    Kako ga ti stavljas?
    Krema je zaista jako , jako fina, kao kod pravih kremsnita

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja koristim sličnu kremu, ali bez snijega od bjelanjaka, jednom sam stavila snijeg od bjelanjaka i nije mi upola bila dobra kao bez.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam isto probala vise varijanta i isto tako kao sto si i ti , znaci bez bjelanjaka, ali mi je puno finija ova s bjelancima

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a ne znam kak stavljam snijeg, kad sam isprobala samo jednom i nisu mi uspjele, pa sam odustala.
    krema je bila prefina ali tekuća, a došli su mi frendovi, pa je bila cijela sprdancija. MM im je to lijepo servirao u duboke tanjure sa žlicama za juhu . veli MM to je jedini kolač koji si napravila da što ga više vadiš iz protvana, protvan je uvijek pun.
    imamo sve i obilježeno na fotiću, svi smo krepavali od smijeha i sve pojeli. rekli su da su mrak, a kćer od frendice je nakon par mjeseci ozbiljno pitala mamu jel bum napravila opet one fine kremšnite

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ček, ček, mislim da kod mene piše da se snijeg stavlja u toplu kremu. u kakvu ga stavljaš ti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    a ne znam kak stavljam snijeg, kad sam isprobala samo jednom i nisu mi uspjele, pa sam odustala.
    krema je bila prefina ali tekuća, a došli su mi frendovi, pa je bila cijela sprdancija. MM im je to lijepo servirao u duboke tanjure sa žlicama za juhu . veli MM to je jedini kolač koji si napravila da što ga više vadiš iz protvana, protvan je uvijek pun.
    imamo sve i obilježeno na fotiću, svi smo krepavali od smijeha i sve pojeli. rekli su da su mrak, a kćer od frendice je nakon par mjeseci ozbiljno pitala mamu jel bum napravila opet one fine kremšnite

I meni su jednom bile dosta mekane, ali zato jer samo morala ici u sobu dati cici , cici , a muz je ostao mijesati i mijesao je tako dugo dok nisam izasla iz sobe

Ja stavljam snijeg u toplu kremu i bitno je da stavljas zlicu po zlicu i polako mijesas.
    Mozda nisi dovoljno dugo kuhala kremu. Krema ti mora biti cvrsta.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tnx
    probat ću, al ne tak skoro, na dijeti sam od danas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •