Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: olfo kremšnite

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno olfo kremšnite

    jednostavno, jednostavno i jednostavno (ja samo takve recepte )

    treba vam:
    1l hladnog mlijeka
    1 šalica griza (200g - ja kupujem onaj od podravke sa curicom)
    1 šalica šećera
    2 vanilin šećera
    1 žutanjak
    1 maslac (250g)
    keksi petit beurre (par komada, za pokriti dno tepsije)
    šlag (ja kupujem onaj biljni u tetrapaku, super se zgusne, zove se hole)
    čokoladne mrvice

    sve se treba skuhati dok ne zgusne
    kada je skoro ohlađeno, dodati maslac

    u posudu se poslažu keksi, preko toga se izlije smjesa
    gore ide šlag i čokoladne mrvice

    u slast!

    a sada neka me pohvale one koje su probale kod mene

    kolači su fakat

  2. #2
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    e bome cu danas ovo radit, sline mi cure

  3. #3
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    što se događa s manjom količinom putra?

  4. #4
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    ne znam, ja sam radila ovako
    rekoh da ja znam samo jednostavne

  5. #5
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    napravila
    sad moram skupit snage da odem u ducan po slag.
    al ovi moji sumnjivo gledaju u kolac pa se bojim da bi kolaca dok ja odem do ducana- nestalo
    a onda- djabe mi slag

  6. #6
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    ines

  7. #7
    Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Crikvenica/Slavonski Brod
    Postovi
    396

    Početno

    PROBATI ĆU I JA OVO NAPRAVITI DANAS :D

  8. #8
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    kraj price je ovakav:

    poslala sam L. kod svekrve po slag- ja ostala doma strazariti u kuhinji.
    umutila slag- rekla svima da se to sad mora hladiti do ujutro.
    djeca otisla spavat.

    oko devet sati mm izjavljuje da bi nesto slatko.
    neckamo se- ipak bi se trebalo jos hladiti, a i djeca bi ziher jela....

    obzirom smo jadnog karaktera- otvaramo frizider.

    rezem svakom po tanku snitu.
    noz mi 'pobjegne' pa snite ispadnu malo deblje nego su trebale.
    tako da nam je za danas ostalo jos oko pola torte.

    nadam se da cu stic doma prije muza i djece.

  9. #9
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    požuri se

  10. #10
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    buby

  11. #11
    Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    on the edge
    Postovi
    3,230

    Početno

    Ove Olfo kremšnite su tako dobre, da sam ja bez srama kod Buby pitala "Ko hoće još, ja si režem novu šnitu, ajmo ajmo!!" Mislim, inače to nikad ne radim, ali tako je fiiinoooooo MLJAC!!

    Draga, tnx na receptu, danas i ja radim kolace (MM je doma )


  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    67

    Početno

    ajde malo detaljnije o kremi tj kuhanju iste.griz po naputku s pakovanja? kada žutanjak?pomiješati šećere i griz pa umiješati?
    hvala

  13. #13
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    jaje, šećer, vanilin š., griz, mlijeko - da se može razmutiti (tim redom, npr.)
    onda fino miješaš, miješaš dok se ne zgusne (to je najnaporniji dio)
    ostaviš da se ohladi (ne do kraja)
    maslac narežem na ploške i onda unutra (da se brže rastopi)
    izlijem na kekse u tepsiju
    kada se ohladi, ide šlag (a on je isti brzinski, hole)

  14. #14
    Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Crikvenica/Slavonski Brod
    Postovi
    396

    Početno

    Eto i ja sam ga završila, i odmah nestalo pol tepsije
    Buby- hvala na izvrsnom receptu za kolač koji je u trenu gotov (takve najviše volim )

    Evo i dvije slikice moga uratka :D

    U tepsiji
    Komad

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,884

    Početno

    Priključujem se obožavateljicama olfo kremšnita, toliko su dobre da sam uvaljala dijete prvoj žrtvi, sjela za stol i tamanila ih sve dok mi Tiwi nije otela protvan iz ruke.

    Božanstveno!

  16. #16
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    nagovorile ste me, sutra ih radim :D

  17. #17
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    hi hi hi
    tak sam se ja bila navukla na hola kocke

    Irena001, thx za foto uradak

  18. #18

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    :shock:

    Moram onda i ja to sutra smućkati!
    Trebam skriveni kutak, velite?

    Hm...

  19. #19
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Evo još jedne koju si navukla.
    Sutra se ja skrivam.

  20. #20
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Gotovo. Sad samo da se malo ohladi.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    odlične su.

    ja sam ubacila cijelo jaje jer mi se nije odvajati bjelanjak i smanjila sam količinu maslaca na pola.

  22. #22
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    e viš, budem probala i tako

  23. #23

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    67

    Početno

    kolač je super.nestao u tren.dio sam sakrila i odnijela na posao i svi su hvalili.recept se odmah fotokopirao a najviše su ga grabile mlade domaćice koje muče recepti u tri odlomka ili oni s uputom "kolko pita " ili "peći dok nije gotovo".
    u izradi je sudjelovao i moj mlađi sin i večeras je htio da ga opet radimo.eto i to je povećalo vrijednost ovog kolača. hvala

  24. #24
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer sam ga nabrzaka smućkala jer su nam dolazili gosti.

    Totalno smo se oduševili, brzo gotovo (dobro, nekak se hlađenje izdrži ), a ima okus skoro ko prave kremšnite!!

    Malo sam modificirala recept pa sam umjesto četvrtine grisa stavila jedan puding od vanilije, maslaca sam stavila pola manje, a šećera isto četvrtinu manje, a jedno jaje više

  25. #25
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    fino i brzo! i ja sam radila s upola manje šećera i putra.

  26. #26
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Ja radila u petak. S obzirom na ove sve prefrigance oko mene (nema još malih, samo veliki), u toplo sam dodala još 2 rebra čokolade, nisam znala da li će htjeti bez toga.

    U hladno sam dodala sitno sjeckanu čokoladu i oguljene smrvljene bademe.

    I kaže meni MM jučer, da mi je već više puta htio reći, ali nikako da se nađem pored njega taj tren, pa nikako da se sjeti, da mu je ovo jedan od najboljih kolača koje je ikad jeo (a ne može se požaliti da nije svašta jeo), jedino si je na bademu skoro slomio zub, pa to ispada van idući put.

    Tako da idući put pokušavam bez badema, i bez otapanja čokolade, samo malo sjeckane....najbolje u svemu što sam to zaista brzinski smućkala.

  27. #27
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    vidi kaj je nastalo iz mog kolača
    super, obožavam varijante

  28. #28

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    127

    Početno

    buby može par pojašnjenja za mene kaj sam s kolačima "na vi"?

    Veliš da sve treba kuhati dok se ne zgusne, jel to znači da sve sastojke odmah smješam i stavim na štednjak kuhati dok se ne zgusnu ili se nešto naknadno dodaje? :?

    I ovo jel se maslac dodaje onak izrađeni mikserom, ili ga se samo šupi unutra i mješa mikserom?

    I jel mogu stavit pola maslaca, 250 g mi se čini malo puno za moj kolesterol koji je sky-high? :/

    Sori, šta sam udavila...

  29. #29
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    sve sastojke odmah, pisala sam tamo gore (vidi jedan post)
    a maslac narežem na par komada da se prije otopi, ne treba ti mixer
    ms. ivy je radila sa pol manje šećera i maslaca - pitaj meštrice

    ja sam ti isto na "vi" sa kolačima

  30. #30

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    402

    Početno

    buby, kolačić je super

  31. #31
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    kuruza, naravno da možeš staviti pola maslaca

  32. #32
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Evo,da i ja i moji ukućani i susjedi pohvalimo kolač!Nestao je u vidu magle

  33. #33
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    meni smeta mlijeko
    što umjesto njega, a da ne izgubi na okusu?
    nisam nikad probala sojino, rižino i sl. mlijeka pa ne znam kako bi to išlo?

  34. #34
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Aries,a s čim,tj. da li kod kuće radiš puding?
    zbilja ne znam kakvih su okusa ta mlijeka od riže ili soje,ali neće previše utjecat na okus,sigurno.

  35. #35
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    ne radim puding, na žalost, baš iz navedenog razloga :/

  36. #36
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    ja sam radila olfo kremsnite (super mi je naziv, tako sam i upisala u svoju kuharicu ) ali nisam odusevljena. ne znam, meni se previse osjeti taj griz....

  37. #37
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Možda si stavila previše griza jer ja ne jedem niti griz niti pijem mlijeko(to mi je bljak), a "olfice" su mi genijalne. Ja naime uopće ne kužim da je to griz.

  38. #38
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    prvi put uvijek radim striktno po receptu, tako da nisam stavila previse. ne jedem griz od djetinjstva i ne pijem mlijeko (osim u kavi)
    mozda je fora u tome sto sam ja u ovom slucaju kuharica... oni koji su jeli uopce nisu kuzili sto je unutra .... i bilo im je uglavnom super

  39. #39
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    Kolač je predobar. Ja prekjučer navečer radila da bi jučer imala za večeru (UN dijeta ) i ostao mi samo jedan maaaali komad Danas MM tražio da radim opet.
    Također stavljam pola šećera i pola maslaca. I da, pomiješam griz, žutanjak i šećere sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavim kuhat - kad zakipi izlijem unutra. Ja tako sve kreme tog tipa radim.

  40. #40
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    ne jedem griz od djetinjstva i ne pijem mlijeko (osim u kavi)
    A znači ima nas još .

  41. #41
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    napravila sam čokoladnu varijantu, potpuno zaboravila staviti margarin (namjeravala sam 1/4 ovaj put) i uopće ne fali.

  42. #42
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    kak si radila ajvica?

  43. #43
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    sastojcima za kremu dodala sam 3-4 rebra čokse za kuhanje i sve skupa skuhala, te pljusnula na kekse ne stavivši margarin.

  44. #44
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    moram probati i tako

  45. #45
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ovaj kolač, me jako podsjeća na onaj Snoopyčin Griz kolač (samo tamo ne idu jaja)

    inače, obožavam kolače s grizom!!!

  46. #46
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja nedavno radila s korom lisnatog umjesto keksa (nisu mi se baš dopali ti keksi) i još je bolji

  47. #47

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Hvala odlicni su. Jednoglasno smo dodelili 5 za kolace.
    *
    Ja bi sljedeci put namazala nutelu na kekse i staviti cokoladu u krem. Moja cokozavisnost. Moze tako, Buby?

  48. #48
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    ms. ivy je napravila čoko varijantu
    nisam još stigla probati, ali vjerujem da je super. ajvica je majstorica 8)

  49. #49

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    596

    Početno

    pitanjce: da li keksi idu suhi na redanje ili se namakaju u mlijeku ili nečem sličnom??? Ili dobiju mekoću od kreme.

  50. #50
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    krema ih razmoči ako nekim čudom opstanu dulje od 2-3 sata. 8)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •