Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dojenje i prehrana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno dojenje i prehrana

ja sam friska mama - dojim 2 mjeseca i super nam ide, ali imam problem sto se tice prehrane - jer ne znam sta da jedem!! dakle:

ne smijem:

agrume (narance, mandarine, limun), mahunarke (mahuhe, grah, grasak) jer se to nikome ne preporucuje

mlijeko, kozervans (sve salame i sve konzervirano uopce) - jer je mali dobio neki osip pa mi pedica rekla da to izbacim

i jos ja imam problema sa zatvorom pa se trudim ne jest rizu, banane cokoladu, mrkvu i sve sta zatvara
    i jos naravno izbjegavam kupus i karfiol.

na kraju ja vise ne znam sta da jedem, a inaca imam problema sa MANJKOM kila i pokusavam se udebljat.
    dajte mi molim vas ideju sta da skuham jer vise ne mogu svaki dan jest piletnu i krumpir. ne znam ni sta da za dorucak pojedem.
    ja gladujem
    sta vi jedete?

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

draga jednom rijrečju-SVE!!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mlijeko ti je jak alergen najvjerojatnije je on
    konzervanse opet probaj nr. slaninu, kvalitetnu šunku, pršut, pureću šunku, u roku 24h treba biti reakcije

mahunarke i kupuse probaj , nemoj se prejesti prvi dan, ako ne bude grčeva (muči se poprditi) sve 5 možeš

ja sam jela sve osim mlječnih proizvoda jer Nera ne podnosi mlječ. proteine - imala je grčeve od toga

ne postoji univerzalni recept, dijete je unikat, jedinstveno, imaš na raspolaganju samo sistem pokušaja i pogrešaka

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa toliko su me svi isprepadali da ne smijem ovo ili ono, da svaki put kad uzmam neku namirnicu u ruke se dobro zapitam dal to smijem ili ne...

hoce smetat mojoj bebi ili nece...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

on se i inace muci kad prducka ili kaka. ima tu zelenu stolicu, pa mislim da se zbog nje malo vise muci.
    ajde probat cu malo uvest ''zabranjenih'' namirnica pa da vidimo...samo me tog osipa strah..jucer sam pojela konzervirane pelate..nisam primjetila da se pojacao osip

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema zabranjenih namirnica.
    uistinu možeš jesti sve.
    namirnice se izbacuju ako se pojavi rekacija, kao što ti je pedica savjetovala da izbaciš mliječne proizvode i konzervanse zbog osipa.
    i to je to.
    uživaj

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cure, a kakvo je ovo novo dukatovo mlijeko s manje laktoze? možda bi njega dojilje mogle piti bez straha za bebine grčeve, alergije...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ula prvotno napisa
    cure, a kakvo je ovo novo dukatovo mlijeko s manje laktoze? možda bi njega dojilje mogle piti bez straha za bebine grčeve, alergije...
    bolje je onda piti jogurte, oni nemaju laktozu jer se razgradi u procesu stvaranja jogurta

Nera je imala grčeve zbog kravljih proteina, ne laktoze (šečer), tako da nisam smjela jesti ništa mlječno ili šta ima mlijeko u prahu u sebi (čokolada, sladoled..)

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sve jedem, u početku sam izbjegavala mahunarke, agrume, i gledala u predivno stablo puno limuna u vrtu. ove godine svakodnevno cijedim limune
    ovisna sam o mlijeku i čokoladi i nikad nije bilo problema.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i ja sve jedem. samo sam jedno vrijeme izbacila mlijecne ko mgrubi vec dosa dugo jedem opet sve (osim zelne salate jer smo skuzili da mu se guza ospe pa eto da ga ne mucimo).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja sam sa starijom bila izbacila salatu. i paradajz.
    mlađoj ništa ne smeta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •