Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Nošenje djeteta u trudnoći

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Nošenje djeteta u trudnoći

Haj!! Evo ja saznala da sam drugi put trudna, (radila kućni test), mučnina mi je i nemam mengu. U utorak idem na UZV. Ako sam trudna, imam sina od 21 mjesec, a ima 14 kg. Naravno da ga još moram nositi (u kadu, izvan nje, u sjedalicu, izvan nje, prenašati tu i tamo, stavljati u kinderbet i sl.)To je sve donekle napor. Ne znam koliko je to preporučljivo i je li opasno? Ima li neka koja je slično prošla?? :? :?
    Osim toga sin mi ide u jaslice i svaki mjesec je bar jednom bolestan. Ne idu mi u glavu mame koje kažu kako su svoje djete ostavile doma kada su saznale da su drugi put trudne, da kao na porodiljnom budu s djetetom doma?! Ne znam kako su mogle s trbuhom sve same obavljati, ako im je dijete bilo oko 2 god, i nije još skroz samostalno( Mjenjanje pelena, pranje guze u kadi svaki put poslije i sl. a da ne govorim o kuhanju ručka uz sve to i pospremanje, odlazak u dućan, sve uz dijete i trbuh. Ja mislim da se ipak treba malo drukčije ponašati u trudnoći, a ne nabiti si još obveza. Ipak je to drugo stanje.
    Eto , ako koja ima savjet šta je bolje, doma s djetetom ili u ostanak u jaslicama, i ono za nošenje 14 kg pogotovo u ranoj trudnoći, neka se javi.
    Thanks!! :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam ostala trudna kad je curka imala skoro dvije godine ( skoro isto kao i tvoj sin ) i imala sam istu situaciju. Savjet ginekologice je bio ne dizati djete, odmarati se i ostalo. Ja moram priznati taj dio nisam poslušala. Na svu sreću bila je uredna trudnoća i nikad nisam osjetila da bi to bebici smetalo.
    Većinu vremena sam bila sama i normalno sam dizala za kupanje, ma za sve najnormalnije. Bilo mi je teško, ali sve sam normalno radila ( i više ) i nikakvih problema nije bilo.
    Možda se netko javi sa drukčijim iskustvom, ali moje mišljenje je dok god je sve u redu sa trudnoćom treba nastaviti sve raditi najnormalnije

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

E , da, i nije išla u jaslice, bile smo doma i uživale

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sumnjam da ti itko može savjetovati. Ravnaj se prema sebi, i kako se ti osjećaš. Ja sam ostala na porodiljnom s malom doma, do 7 mjeseca trudnoće, tada sam se vratila na posao, a mala krenula u jaslice. Sad sam opet na porodiljnom i mala je samnom svaki drugi dan, inače u jaslicama

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad smo saznali da imamu drugu mrvu u buši,malecka je bila stara 17 mjeseci,imala sam jake mučnine,i tu su me jaslice i mm spasile,jer sam doslovce ležala i ležala.Kad je to prošlo ona je i dalje išla u jaslice,dok sam si ja ujutro nešto obavila,skuhala,pospremila,i naravno odmorila,tako da sam joj se skroz popodne mogla posvetiti,normalno da je nosim,no ne prečesto,isto u sjedalicu
    ,iz kade pa van idr.Sada sam u 7 mjesecu trudnoće,i zaista mi je sad već malo teško,pa mi mm maximalno pomaže kad dođe s posla.Što se tiče jaslica moja zvrka ih obožava,kad je ostavim nit me ne pogleda trči k tetama i djeci,a ja mislim da joj se fizički,zbog trudnoće nebih mogla skroz posvetiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, thank you cure.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kada sam saznala da sam drugi put trudna, Pia je imala malo više od godinu dana i stalno je bila na rukama.
    Išla je još u jaslice nekih dva mjeseca, ali sam ju odlučila ostaviti doma jer je stalno bila bolesna. Do zadnjeg dana (pa čak i u trudovima) sam ju nosila...
    Nikakvih problema nije bilo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, ja sam trudna s trečim :D te uredno svog dvoipolgodišnjaka i dignem i kupam i stavljam na wc i igram se, a i radim. A ima 17 ipo kg.

Mislim da sve zavisi od toga kako mozes i kako se osjecas, dr. je rekao da je trudnoča uredna te mogu reci da do sad obavljam sve isto kao sto sam i obavljala prije trunoče...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Otkad sam saznala da sam trudna više ga nisam nosila. Znam ga pridići na wc, u kadu, u AS..........ali kad ga god treba nositi, tu je tata ili netko drugi.
    Jest da je stariji, pa smo mu malo lakše objasnili zašto i kako ga sad ja ne mogu nositi, pa je to jedno vrijeme bilo zato i jako zanimljivo i baš je htio da ga ja nosim, ali ubrzo je prihvatio da mama nosi bebu i da ne može nositi oboje.
    Uglavnom, kad rodim, patrik će nastaviti ići u vrtić, jer s obzirom da će već dvije godine ići, bilo bi kontraproduktivno vaditi ga, da doma ludi s nama, a i mislim da će na taj način i jedno i drugo moći dobiti kvalitetnije od mene.
    iskreno, jedan veliki svim mamama koje su doma s dvoje male djece, ja sam prije ove druge trudnoće razmislila o uvjetima u kojima bih ja to mogla što bolje obaviti, a da nitko ne bude previše zakinut i odlučiila da je ovako za sve nas najbolje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ostala sam trudna kad je f imao točno 1 godinu. na početku sam ga nosila, ali sada više ne. presvlačimo se na krevetu na koji se sam popne, na sreću moju obožava hodati, pa nije baš na rukama. dosta me boli trbuh pa ne želim riskirati. a i on svako malo dotrči do mene i onda se moram spustit da on da pusicu braci. u jaslice ide svaki dan, jer jako voli svoje cure koje ga stalno ljube! (u grupi ih ima 17, a samo 5 dečkića!).

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam ostala trudna kad je L imala 9 mjeseci. tokom trudnoće sam bila u dobroj formi od njenog nošenja na 3.kat i svakodnevne šetnje. nisam se baš pretjerano pazila (osim u prvom tromjesečju) jer sam se dobro osjećala.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam ostala trudna kad je moj mis imao nesto manje od 2 god. Sve sam obavljala normalno, ukljucujuci i nosenje, jer mi je gin rekla da mogu jer je sve u redu, dok god sama osjecam da to ide i da mi ne smeta. Inace ne ide u jaslice, cijeli dan smo zajedno. SAda E. ima 2 god i 3 mjeseca, a ja trbuh do zuba. Na zadnjem pregledu u 24. tjednu mi je gin zabranila nosenje. Sto ne znaci da ga ne mogu dignuti iz kreveta, stolice i slicno, vec se misli na duze nosenje. I ima pravo, osjetim odmah kada mi je previse.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja svog dvogodišnjaka nisam nosila jedino nekih dva tjedna nakon poroda. Malo sam smanjila, kad se nisam dobro osjećala par puta, ali smo uživali dok smo bili zajedno nas dvoje.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam također trudna i nosim svoju 19-to mjesečnu curicu (14 kg) i 6-to mjesečnog dečka (8 kg). Doktorica je rekla da ih mogu nanašati jer sam zatvorena pa za sada nema razloga zašto ne bih.
    Inače, dok sam bila trudna s dečecom, nanašala sam curicu i nažalost zbog tog nanašanja sam se dosta rano otvorila i morala mirovati. Inače,nisam baš previše mirovala i dogurala sam do termina. :D
    Ako si zatvorena i ne trebaš se paziti slobodno podižeš dijete. Ipak je tvoje dijete već čvrsto na nogama i ne trebaš ga nositi koliko i ja maloga koji još ne hoda.
    Sretno! :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja isto nosim malog, i na 3. kat pjeske.

smeta mi jedino kad mi se piski pa imam filing da cu se popisati u gace od pritiska , inace sve 5.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam skoro cijelu trudnoću dizala, pa i nosila svog 16-kilaša. Pred kraj čak i intenzivnije jer sam se nadala da ću tako izbjeći inducirani porod u bolnici, ali nije pomoglo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja cura ima oko 13kg i u početku sam je nosila i dizala bez problema. u zadnje vrijeme osjetim da mi postaje sve teže. ovaj vikend sam prvi put osjetila posljedice naprezanja...
    odlučila sam smanjiti, koliko je moguće, podizanje i nošenje moje ljepotice...
    malo mi je frka kad smo same, ali što ću kad nema druge :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam ostala trudna kad mi je malac imao oko 17 mjeseci, nosila sam ga od prvog do zadnjeg dana trudnoce. Naravno trudnoca mi je bila uredna i nisam se morala nista posebno paziti, da nije mozda ga ne bi toliko nosala, sve to zavisi, nekad se moras paziti, a nekad kao u mom slucaju mozes nastaviti raditi sve normalno kao i dok nisi trudna!

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U prvoj trudnoći sam od trećeg mjeseca bila otvorena, i radila do zadnjeg dana, renovirala stan, sa majstorima postavljala pločice, i sve što je i trebalo, i što nije.Rodila normalno, dapače.
    Drugi put sam ostala trudna kada je Kian imao 22mj., i evo trebam roditi kroz koji dan, cijelu trudnoću ga nanašam, više manje, i samnom je doma.Uživamo u zajedničkom vremenu, je da je bilo teško,ali to je sve normalno, samo naše zajedničko vrijeme, jer kada beba dođe,otvorit ćemo novu stranicu.
    Ti sama moraš vidjeti kako je tebi najlakše, ali za tvoje djete si ti nezamjenjiva, i još uvijek treba NAJVIŠE TEBE.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam trudna trideset tjedana, od 24- sam se otvorila i od tada moram mirovati. Moje dvogodišnje dijete ima petnaest kila a ja sam ga nosala normalno ko i do prije trudnoće, zato da mogu vratiti vrijeme nebi se više toliko forsirala. Sve je bilo u redu do četvrtog mjeseca i onda odjednom paf! Ja bi ipak pripazila da sam na tvom mjestu.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja sam se danas točno preforsirala. Trudna sam 21+4 i nosam svoju 12kilašicu koliko bude potrebno. K`o fol se ččuvam, ali očigledno ne dovoljno. Baš me nekada rastuži što ju ne mogu uzeti na sebe da ju uspavam, da se nasloni na mene svim svojim tjelešcem da ju možda utješim... ma ništa ne mogu. Beba se rita, osjetim vesele pokrete i to me smiruje i veseli. No evo sad kad mi je cura bolesna, stvarno se osjećam jadno što je ne mogu maziti i razmaziti baš kad joj najviše treba.

Sve joj se sastalo- i zubi i osip i vrućina i nervoza...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zekana, nemoj se žalostiti..sa svojom curkom se možeš puuuno maziti i paziti i bez nosanja i dizanja..moja mlađa je mala zvjerka, ali isto tako se jako puno voli i maziti i ljubiti i svašta..sve napravimo nas dvije, na krevetu, na kauču..ništa joj ne fali..ne brini..ja sam isto tako u drugoj trudnoći imala momenata kad sam mislila da zakidam svoju stariju kćer za nešto, da će me ta trudnoća udaljiti od nje, bojala sam se toga jako..ali bez razloga..lezi i grli i mazi svoje zlato koliko ti drago..tvoja curka ima tek nešto više od godine i vjerojatno ako idete u šetnju se umori pa će tražit da je nosiš ali i to se da rješiti, ako osjetiš da ti to nosanje smeta, nemoj..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •