-
Potpuno suha nocna pelena (i pojacano dojenje za utjehu)
Evo tipicne situacije kada mami bez iskustva treba koja rijec od onih koje su sve to vec prosle 
Dakle, vec neko vrijeme primjecujem kako nam je nocna pelena do jedva malo mokra do jutra, a danas se desila i - potpuno suha pelena. Doslovce sam ju pregledala cm po cm da vidim je li neka kapljica promaknula, ali pelena je definitvno suha.
Period u kojem je pocelo smanjeno nocno mokrenje traje vec nekih 15-20 dana i ne preklapa se u potpunosti sa polaskom u vrtic. U vrtic smo krenuli tek od ovoga tjedna po pola dna, do sada je bio samo tri dana po sat vremena. Napominjem ovaj detalj jer znam da djeca dozivljavaju i prozviljavaju promjene na svoj nacin, ali polazak u vrtic za njega znaci promjenu sredine, a biti bez mene po danu je vec navikao jer su ga dva mjeseca kod nas doma cuvali djed i baka.
Otprilike u istom razdoblju primjetila sam i promjene u ucestalosti i (hm, kao reci) vrsti dojenja. Postalo je vise dojenje za utjehu, a manje nutritivno. Tako mi se bar cini, jer ne cujem da puno i dugo guta. Uglavnom se ugnijezdi kod mene kad smo popodne skupai hoce se maziti. Pa i nocas se budio 5-6 puta i svaki put trazio siku da bi zaspao, ali ocito nije nista vukao dok je pelena bila suha. Ili je nesto drugo po srijedi?
Doduse, u ovom periodu nicu mu i ocinjaci s kojim se mucimo malo vise nego sa bilo kojim zubom prije.
Pa me zanima sta bi to trebalo znaciti? Spremni smo za poceti skidanje pelena? I jos vaznije, jer pomisao da bi mogao prestati dojiti mi je nekako nezamisliva, da li mi pokazuje znakove da se mozda dojenju priblizava kraj (a ja ih nisam spremna vidjeti jer mi se cini da je to nekako prebrzo doslo)?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma