Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: crvena kokica

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno crvena kokica

vec neko vrijeme Editi se uzasno zacrveni kokica. To traje nekoliko dana, pa se smiri, a onda ponovo. Redovno je perem, mijenjam pelene, mazem, ali ona kaki po 3-4 puta dnevno. I to ko odrasto covjek. :shock:
    Planiram iduce sedmice odvest je ljekaru. Bojim se da nije neka alergija, mada nije jela nista novo ? Uglavnom sve je probala do 10-og mjeseca.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja mislila kakva je to bolest, jel ti to misliš na kozice ili na šta

zari se piša zacrveni rijetko, a i onda to crvenilo prođe nakon 24 sata mazanja kremom...
    ne znam, mislim da se guza crveni i osipa od alergija, a ne piša...
    možda se javi netko pametniji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad ću ja ko padobranac

a da nisu premale pelene :?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i franu se crveni, ali dupence!
    ne znam sto cu, jer su se popodne pored crvenila poceli stvarati pristici, koji cini mi se imaju bijeli vrh.
    pomoc,pomoc, molim.
    mislim da nema sanse da su mu pelenke male. ima 10.5 kila (jucer provjereno), a pelene ili od 7-18 ili od 9-20 kila. cini mi se da su mu dovoljno komotne, a i ne pamtim kad mu je zadnji put promocila pelena

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: crvena kokica

Citiraj snorki prvotno napisa
    vec neko vrijeme Editi se uzasno zacrveni kokica. To traje nekoliko dana, pa se smiri, a onda ponovo. Redovno je perem, mijenjam pelene, mazem, ali ona kaki po 3-4 puta dnevno. I to ko odrasto covjek. :shock:
    Planiram iduce sedmice odvest je ljekaru. Bojim se da nije neka alergija, mada nije jela nista novo ? Uglavnom sve je probala do 10-og mjeseca.
    Izgleda da ima osjetljivu kožicu, nekako mislim da to nije alergija. I nama se to zna desiti (rijetko doduše), npr. kada jede ciklu posebno sam oprezna s presvlačenjem. Možda da promijeniš kremu :? i u debelom sloju upotrijebiš pastu (bijelu kremu koja se ne može razmazati)? Takva ti je npr. Penaten, ima je Chicco, Nivea... I naravno, kao i do sada učestalo mijenjaj pelene .
    Također, nije na odmet isprati upaljeno mjesto s kamilicom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sta ti jede Edita? Da nema citrusa u prisustvu?

Pitam jer to zna cesto izazivati crvenilo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Od rodjenja koristi iste pelene i istu kremu za guzu. I nikada nije bilo problema do prije mjesec dana. MM je donosio neku kremu protiv gljivica, ali nista mnogo nije pomoglo.
    Tweety, crvene tackice su gljivice. To se i Editi ponekad pojavi, pa nestane.

Natasa, narandze, mandarine, grozdje... sve je to probala sa deset mjeseci i jos nikada nije imala nekakve reakcije.
    Mozda joj previse dajem tecnosti, pa zato mnogo kaki.
    Ja sam i sama luda za vodom, sokovima, te mozda je od toga.
    Probat cu izbacit sokove potpuno, pa cemo vidjet.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    i franu se crveni, ali dupence!
    ne znam sto cu, jer su se popodne pored crvenila poceli stvarati pristici, koji cini mi se imaju bijeli vrh.
    pomoc,pomoc, molim.
    mislim da nema sanse da su mu pelenke male. ima 10.5 kila (jucer provjereno), a pelene ili od 7-18 ili od 9-20 kila. cini mi se da su mu dovoljno komotne, a i ne pamtim kad mu je zadnji put promocila pelena
    maži s plimicolom i počni što prije dok prištići nisu postali krvavi,što se zna dogoditi.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to je i meni danas palo na pamet, kad sam vidjela te tockice i pomislila sam na plimikol.ali i za apoteku i za doktora je postalo prekasno.
    znaci od sutra u akciju protiv sampinjonica. nadam se da se ovaj jedan pristic do sutra nece pretvoriti u ranicu.cinio mi se kritican.
    jel to onda posebna komplikacija, ako se pretvori u ranicu. jel moze i na to ici plimikol???

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Možda, ali moja npr. uopće ne pije sokove nego samo i isključivo vodu (oko 2 dl dnevno) pa također ima više puta dnevno stolicu. Najčešće 3 puta - ujutro, poslije ručka i kasnije popodne . Mislim da je to više stvar metabolizma. Moram usput reći da se učimo kakati na vrčinu, možda da i ti pokušaš slično. Posjedni ju dok ne obavi, a onda plješći, pleši i viči braaavvvoooooo . Edita će se tako naučiti kakati pa guza više neće biti crvena 8) .

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam za kokicu ( ) ali nekoj djeci se zacrveni i peče guza kad rastu zubići. Jedna mama (velikih dečki) mi je rekla da se njezinima to dešavalo i sa trajnim zubima. Ono, peklo ih je kao da su jeli feferone

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od rodjenja koristi iste pelene i istu kremu za guzu. I nikada nije bilo problema do prije mjesec dana. MM je donosio neku kremu protiv gljivica, ali nista mnogo nije pomoglo.
    Tweety, crvene tackice su gljivice. To se i Editi ponekad pojavi, pa nestane.

Natasa, narandze, mandarine, grozdje... sve je to probala sa deset mjeseci i jos nikada nije imala nekakve reakcije.

Probaj izbaciti citruse. Nema to nikakve veze sa alergijom sto ti ja pisem. Nego citrusi remete ph vrijednost i kad se djeca mokre znaju izgristi dole. Na to sam mislila. Mala od moje frendice nije smjela ni vitamih koji je bio okus od narandze. Ne znam da se meni desi ja bi probala. Mozda ti previse i kaki od citrusa jer oni pospjesuju probavu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj JaMajka prvotno napisa
    Možda, ali moja npr. uopće ne pije sokove nego samo i isključivo vodu (oko 2 dl dnevno) pa također ima više puta dnevno stolicu. Najčešće 3 puta - ujutro, poslije ručka i kasnije popodne . Mislim da je to više stvar metabolizma. Moram usput reći da se učimo kakati na vrčinu, možda da i ti pokušaš slično. Posjedni ju dok ne obavi, a onda plješći, pleši i viči braaavvvoooooo . Edita će se tako naučiti kakati pa guza više neće biti crvena 8) .
    Planiram sto ranije. Trenutno kupim informacije kako da pocnem.
    Citala sam na AP-u, ali mi je cijeli post zbrkan. :/

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Planiram sto ranije. Trenutno kupim informacije kako da pocnem.
    Citala sam na AP-u, ali mi je cijeli post zbrkan. :/
    Ja ti u kratkim crtama mogu reci kako smo mi poceli. Svakodnevno sam ju pocela stavljati na vrcinu s nekih 8 i pol, 9 mjeseci. Probala sam i ranije ali kako je cura sitna, sva bi utonula u vrcinu, guza bo joj propala pa je plakala i nije joj bilo ugodno. Nisam ju forsirala nego svako malo probala dok nije prihvatila. I tako, kada bi ona sjedila ja sam ispuštala čudne zvukove (imitirala napinjanje - kako bi ona trebala raditi) i s vremenom je shvatila što se na vrčini radi, pa sada čim ju vidi odmah viče . I tako ti sada ona sjedi dok ne napravi (koji puta se i ne pokaka, ali najčešće da), a onda kako sam ti opisala - vičem bravo i pokazujem kako je super to što je napravila. Još ne primjećujem da mi da signal da joj se kaka, ali iz dana u dan sve više napredujemo pa očekujem uskoro i to .
    Za sada ju jednostavno posjednem ujutro nakon doručka, poslije ručka i poneki puta kasnije popodne, prema potrebi.
    Eh, da još jedan pokazatelj da ona ipak shvaća o čemu se radi je taj da čim se pokaka istoga se momenta diže sa vrčine. Tako da ti ja moram stražariti da ne bi bilo svega .

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zaboravila sam dodati - također možeš "hvatati" trenutak kada se ona priprema puniti pelenu (kada vidiš da se napinje, zacrveni ili što već), a ti uleti . Svuci ju u 1 sekundi i omogući joj da se stigne pokakati u vrčinu. I to je jedan od načina da shvati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ma to je i meni danas palo na pamet, kad sam vidjela te tockice i pomislila sam na plimikol.ali i za apoteku i za doktora je postalo prekasno.
    znaci od sutra u akciju protiv sampinjonica. nadam se da se ovaj jedan pristic do sutra nece pretvoriti u ranicu.cinio mi se kritican.
    jel to onda posebna komplikacija, ako se pretvori u ranicu. jel moze i na to ici plimikol???
    ma nije,može i na to plimicol.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sta jos mijenja PH vrijednos (i time podstice razvoj gljivica na vlaznim/mracnim mjestima na tijelu) su mokre maramice. Curica od mije sestre je mjesecima imala problema sa gljivicama dok sestra nije skontala da je od maramica. Izbacila maramice iz upotrebe i problema vise nije bilo!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida ima pet i pol godina, ne koristi vise (vec jako davno ) ni pelene ni mokre maramice a ni citruse ne obozava pa ipak bar 2-3 puta tjedno ima crvenu pisicu...

od cega? od vlage. ima jako osjetljivu kozu i ostane li kap icega (nakon piskenja ili kupanja) odmah joj se zacrveni i u roku nekoliko sati izgleda - spaljeno

pomoc? ekstremno pazljivo brisanje i problema nema. ako se zacrveni - pranje, brisanje i mazanje nekom kremom (pavloviceva ili slicno). jako cesto joj mazem rafiniranim maslinovim uljem (pavlovicevu nisam ni kupila u posljednjih tri godine...)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas, crvena piša, pelene odavno nemamo. :/
    nisu točkice, ni prištići, nego baš cijela piša "iznutra" jako crvena, grozno izgleda.
    zara ništa ne osjeća, ne svrbi, ne peče.
    desilo joj se to i na moru, tad sam zaključila da je od soli i pijeska, mazali maslinovim i prošlo.
    sad smo u zg, ne znam da li da idemo doktoru sutra (namazali smo pavlovićevom)??

inače, ovog topika sam se sjetila zbog nezaboravnog naslova :D

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako do sutra ne bude bolje - odi.

idi je uvijek brzo bilo bolje. i cesto se uopce ne zali da joj smeta, a sad vec i sama nakon kupanja provjerava je li joj crveno ili je sve u redu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod moje Ive

vodila sam je liječniku i nosili smo urin u laboratorij - ništa se nije pokazalo

namažem kremom za guzu koja ima cinka u sebi i prođe, ali barem jednom tjedno se žali ...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

m. od rodjenja ima osjetljivu kokicu, guzu i opcenito kozu.
    ja je nakon kakanja perem tako da joj rasirim nogice i perem nad lavaboom pod mlazom vode.
    odkad ide kod bake koja je pere u kadi s tusem, cesto joj se zacrveni.
    ne znam kako vi, ali taj drekec je skoro nemoguce saprati tusem. a ako potegnes maramicom ili vatom onda riskiras da govance utjeras u vaginu.
    u svakom slucaju kod nas crvenilo obavezo prodje preko noci. samo trebamo malo vise paziti na cistocu ali i na to da se dobro osusi, namazati pavlovicevom, a u tezim slucajevima namazem sudocream.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    evo i nas, crvena piša, pelene odavno nemamo. :/
    nisu točkice, ni prištići, nego baš cijela piša "iznutra" jako crvena, grozno izgleda.
    zara ništa ne osjeća, ne svrbi, ne peče.
    desilo joj se to i na moru, tad sam zaključila da je od soli i pijeska, mazali maslinovim i prošlo.
    sad smo u zg, ne znam da li da idemo doktoru sutra (namazali smo pavlovićevom)??

inače, ovog topika sam se sjetila zbog nezaboravnog naslova :D
    Isto se dogodilo nama unazad par dana, pelene isto više nemamo. Što si ti napravila po tom pitanju Lutonjice? Ste išli kod pedijatra ili je prošlo? Tea isto veli da ju ništ ne boli, al fakat je crveno da je grozno za vidjet....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nama se je ista stvar dogadjala svakih nekoliko dana se je žalila i bilo je crveno! Slućajno sam naletila na gel za int.njegu koji mogu koristit i djevojćice starije od 2 godine potrošili smo jedan i od tada se ne pojavljuje a prale smo svaka dva do tri dana sa njime!

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li hoda bosa, možda se prehladila pa u mokraći ima nekakvih bakterija?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne mogu reći da uopće ne hoda bosa, izuje se ponekad.

Al zeznuto mi je to što joj se preko noći povuče. A preko noći ima pelenu. Preko dana ima pamučne gačice i kad ju navečer okupam skužim crvenilo i mislim si kak idem sutra doktoru s njom, a ono ujutro nestane. I navečer opet....
    A pelenski osip baš nikad nije imala pa mi je čudno da se crvenilo javlja sad kad nema pelene. Guzu uredno operemo nakon kakanja i mislim da nam je higijena u redu.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mom bebaću od 5 mj. zacrvenila se cijela regija, mislila sam da je pelenski osip i nosila ga pedici.
    Ona posumnjala na alergiju na nešto što sam ja jela (dojim) i kako nije prošlo radili urino kulturu. Nalaz loš. Našli 2 bakterije u urinu koje su uzrokovale crvenilo.
    Sutra idemo nefrologu na UVZ jer nam se situacija nemijenja već mjesec dana.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Podizem...
    Moja cura ima 2 godine,treci mesec ide u jaslice i isto toliko nema vise pelene.
    Povremeno joj se pisica zacrveni iznutra(kada se rastvore velike usne)i to obicno brzo prodje kada prebrisem blaznicom namocenom u vodu.
    Veceras je bilo crvenije nego proslih puta i cak kao malkice nateceno.
    Zanima me,da li se ta regija s obzirom da je skoro sluznica sme mazati s kakvom kremicom?U svrhu zastite...
    Za spolja mi je jasno,i imamo citav arsenal kremica koje nam retko zatrebaju(Sudokrem,Desitin,Peneten cinkovu,nivea sos..)i obicno je nicim ne mazem spolja.
    Izbegavala sam mackanje i dok je nosila pelene,i nikada nije imala problema.
    Sad pelene nema i vidi ti... To je pocelo otkako je u jaslicama...

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi to brzo rješavamo kantarionovim uljem....

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da li je to ulje koje je specijalno za sluznicu(unutrasnju upotrebu),ili moze bilo koje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je to ulje koje je specijalno za sluznicu(unutrasnju upotrebu),ili moze bilo koje?
    To je maslinovo ulje u koje se potopi gospina trava (kantarion). Evo recepta kako se to radi doma: http://www.coolinarika.com/recept/kantarionovo-ulje
    Ja znam donijeti s mora ili mi kolegica s posla donese (iz Dalmacije je). Ima za kupiti po biljnim ljekarnama.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni mama pravi domaće ulje,na bazi maslinovog.... ali ako nemate, može i ono iz biljne apoteke, ne traba biti nešto posebno za unutrašnju upotrebu, rezultat je vidljiv već sutradan

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i mi smo imali stalno problema sa crvenom pikicom....mazali bi, ali bi se opet ponovilo za mjesec- dva, radili pretragu urina- sve je bilo uredu, ali smo onda slučajno otkrili kad smo završili u bolnici zbog nekog drugog razloga da urinokultura nije bila u redu, Ec. Coli 10 na 5, nije stvarala nikakve upale odnosno infekcije, al smo je se trebali riješiti podhitno i jesmo sa probioticima i konc. brusnice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •