Bravo Black Woman...mirno do kraja i školski želim...
Miuta![]()
hej tal, evo ja sam prije 2 mjeseca po prvi puta išla na fet i ostvarila prvu trudnoću koja je nažalost završila u 5 tjednu.
nisam primala boostere, bila sam na utrićima 3x2, estrofemu 2x1 i decortinu (prednisonu).
sam fet sam jako pozitivno doživjela, postupak sa puno manje stresa i brige, bez bolova i natečenosti, sve je nekako bilo lakše i ugodnije za podnijeti.
znaš li već na kakvom ćeš protokolu biti?
Početkom svibnja išla sam prvi put na FET i evo me sad u 32. tjednu trudnoće. Nisam primala boostere. Uzimala sam utriće 3x2 i estrofem 3x1. Brzo sam utriće zamijenila sa Duphastonima zbog krvarenja (hematom). Od nekih 12-13 tt nisam više ništa koristila. Sretno tal!!
Hvala!!!
Zapisala sam si kad sam s čim počela pa evo... 3dc sam bila na ultrazvuku i od tad mi je dao estrofem 3x1. Onda sam bila 12dc i dogovorili FET za 5 dana jer je bila blastica. Od 13dc sam počela sa utrićima vaginalno 3x1, a od transfera utrići 3x2 i nastavila sa estrofemom 3x1. Brzo sam prokrvarila, već 10dnt i od tada sam bila malo na duphastonima, pa kad prestanem krvariti opet utrići vaginalno. Kako sam često krvarila (do 9 tt), nastavila sam sa duphastonima. Od 12-13 tt nisam više ništa koristila. Na dan transfera endometrij mi je bio 12mm.
Sretno LaraLana!!!
Biska žao mi je al znam da češ uspjet i držim fige od srca . Rebecca baš mi drago čut za uspjeh .
Čitala sam negdje da po novim istraživanjima nepreporučuju bostere baš radi neuspjeha pa zato vas pitam o tome . Ja sam malo starija od vas al nadam se da če biti nešto i od mog fet . Cure hvala i ako ima još cura sa kojim iskustvom nek se javi .
ja sam imala FET prije 5 dana, vratili dva trodnevna embrija odlicne kvalitete (tako bar kaze biologica).
ugl bez ljekova do transfera a onda dobila folacin i 3x1 utrogestan.
malo me bila panika hoce li prezivjeti odledjivanje ali sve proslo super.
Evo da i ja javim svoje iskustvo s FET-om. Jedno dijete već imamo iz svježeg transfera nakon kojeg su nam ostali smrzlici.
Prvi FET bio je u lipnju i završio biokemijskom a drugi FET bio je uspješan, danas točno 12tt i čekamo twinse!
Prvi FET bio je sa decapeptylom i estrofemom te utrogestanima od dana "ovulacije".
Drugi je bio u prirodnom ciklusu, pratili smo moju ovulaciju, i dan nakon sto je puknuo folikul uveli utrogestane.
U drugom FET-u sam nakon transfera počela i sa fragminima.
Meni FET očito pase jer sam prije prvog djeteta imala hrpu svježih transfera bez uspjeha.
Čestitam Gabi.
Danas 8dp3dt, FET dva trodnevna.
Cure dobile varičele prije 3 dana pa nemam nikakav feeling da sam u postupku. Varičele nadam se nemaju utjecaja jer sam ih ja imala.
Dobar distraction svakako samo nisam sigurna kako nošenje 15 kila i nespavanje djeluju na implataciju. I djeluju li uopće. Žene maštu girjom te težine pa ostanu trudne
Nastojim smanjiti nošenje na minimum ali kad su ovako skuhane od fibre moram ih nekad podignut.
Legal ja svoju malu nisam nosila samo prva tri dana, poslije jesam. Ima 14 kg. Do sad se već ili implantiralo ili nije.
Kad će test? Beta?
legal sretno!
evo, ja ti mogu reci da sam ostala trudna kad sam intenzivno vjezbala i jos i trcati pocela
nosala ih sve 3 (12-25 kg)
jest da nije bio ivf, al eto
drzim fige!
Hvala Gabi i Ginger!
BTW Ginger pala sam na dupe kad sam skužila da stiže kinder surprise nakon svega.
Dobila sam uputu da vidim krv 14 dana od transfera ali vadit ću 11. dan. Ako stignem.
Žao mi je što se moram svrstati na negativnu stranu statistike FETa. Danas 11 dan od transfera 3dnevnih embrija beta 0.
Ovo je ujedno moj oproštaj od Mpo maratona. Sve skupa dvije operacije, 7 postupaka, više od 40 jajnih stanica, 15 embrija, 7 transfera, 2 biokemijske, jedna blizanačka trudnoća i dvije prekrasne cure.
Sretno svima!
Slucajno naletila na temu...pa samo da i ja prijavim uspjesan FET (nakon neuspjesnog prvog ET-a).Ostvaren odmah sljedeci mjesec nakon ET-a. Trenutno 9+5.,terapija utrici,folna,andol.Sretno svima.
Bok, cure! Vraćam se nakon 2 godine pa više ne znam kako stoje stvari u MPO svijetu. Mamino zlato uskoro slavi 2. rođendan pa mislim da bi bilo idealno vrijeme za FET. Sad me zanima što sve trebam od papira... Pretpostavljam da trebam napraviti papa test i briseve. Može li mi tko napisati, tako da si sve obavim dok čekam M...?
Vec godinama ne pratim rodu, ali kako pocinjem raymisljati o bebi , prelistah forum. nakon 2 neuspjesna IVF-a sa vrlo dobrim blasticama, imamo troipogodisnjeg sina iz Mariborskog FETa (uradjen transfer dvije petodnevne odmrznute blastice). Ostala nam je jos jedna blastica za ako Bog da drugu bebu. Lijep pozdrav svima i Sretno.
I ja sam počela razmišljati o tome jel bude uspio FET... prvi puta kad smo išli nije uspio. Sad imamo smrznute 2 blastice, za 2 FET-a i strah me jel bude što...
Cure,
evo da se i ja priključim
Ja sam u iščekivanju vađenja krvi nakon vraćene blastice - FET...
Sljedeći petak mi je vađenje krvi, dotad samo čekanje...
Par dana sam odležala nakon transfera, a onda iz Zagreba doma...
Ovo nam je drugi FET, a mjesec prije sam imala laparo, histero i scratching maternice... ništa nisu našli, ali evo...
Pozdrav,ima li netko slicno iskustvo.
U stimuliranom ciklusu sam,imam 3 folikula na lijevom i 2 na desnom jajniku.
9.dc folikuli su od 11-15mm ali endometrij je 14.8mm.
Nije li to previse za 9.dc?
Rakoder 6.dc je bio 12.5....
Da li se zbog toga odgada transfer ili?
Smrzavaju se samo blastociste ili?
Oprostite na hrpu pitanja.
Snelly
što kaže tvoj doktor?
endometrij je velike debljine za fazu ciklusa (kasna proliferativna/preovulacijska faza). kad je planirana aspiracija?
što se tiče zamrzavanja, mogu se zamrzavati i raniji razvojni stadiji, ne samo blastociste.
danas se često provodi praksa "freeze all", tj. svi dobiveni zametci se zamrznu i fet radi u novom ovarijskom ciklusu. na taj način se organizmu daje prilika da u ciklusu bez upotrebe vanjskih hormona za stimulaciju, postigne bolje okruženje za implantaciju embrija.
razgovaraj svakako sa svojim doktorom o ovoj opciji.
Meni je dr rekla da smrzavaju i 3.dan,al tad moraju biti savrseni. Mislim da to ovisi o klinici
ja bih uvijek tražila da mi se zamrznu svi viabilni zameci. ne bih dopustila da se na osnovu morfološki karakteristika određuje koji će se zamrznuti. ne-zamrzavanje samo za embrije koji su se prestali razvijati.
Nije bilo dr.Skvorca nego njegova zamjena.Nije nista komentirao.
Aspiracija bi trebala biti u srijedu,1.3.
Znaci endometrij je ipak predebeo
Kad sam bila 6.dc rekao je da je lijep cak ni tada nije reagirao na debljinu,a u Vinogradskoj u proslom postupku je dr . na 6.dc i debljinu 10mm rekao da je neprimjerena?!
Da li bi bilo pametno dr. predlozit da se napravi i schretching endometrija u prirodnom ciklusu prije transfera?
Da li ima razlika u uspješnosti FET-a kad se radi u prirodnom ciklusu kad je bila ovulacija, i kad je ciklus s Estrofemom bez ovulacije?
Nema jednoznačnih nalaza nažalost. Što po meni znači da razlike u uspješnosti (ukoliko uopće postoje) nisu velike.
I mene je isto to kopkalo jer sam u prvi FET išla s estrofemom i baš mi je taj ciklus bio anovulatorni, pa me strašno opterećivalo da idem u FET u suboptimalnom ciklusu.
Na kraju mi je taj FET bio jedini na kratko uspješan pokušaj.
Tak si i ja mislim, što nije tijelo pripremljenije ako je bila ovulacija. Svi ostali hormoni, sve što je u vezi...
Ali moje ovulacije su skoro nepostojeće ili nisu dobre da bi podržale FET.
Jednom sam imala FET, 2012., ali tad se sjećam da sam pikala Decapeptyl, a mislim da je i Estrofem bio u igri.
Moram malo ispitati doktoricu...
od 2 dc je išao estrofem, 2mg ujutro i navečer.
uz to samo prednison i euthyrox.
Joj biska, i ja sam dobila isti protokol. S time da mi pise i utrogestan, ali nije navedeno od kojeg dana. I dobila sam protokol bez datuma, pa ce tu biti vjerojatno i koja promjena. No, brine me jedna druga stvar. Sto je s heparinom kada se ide u FET? Ima li netko iskustva s tim. Danas mi je gin rekla da onong momenta kad vidim plus da ju odmah zove pa makar bila ponoc i da ce me odmah poslati u bolnicu jer sam u visokorizicnoj skupini zbog moje trombofilije inrezistencije. Poslal sam mail klinici i pitala za heparin, no jos nema odgovora.
I meni je dr rekla da Estrofem deblja endometrij i zaustavlja ovulaciju, tj.rast folikula
Moji svi FET-ovi su bili sa Estrofemom 3x2 mg i utrićima, s obzirom na PCOS i nepostojeću ovulaciju. Rezultat zadnjeg je u potpisu![]()
Vrci ja sam u prvi FET išla s decapeptylom i estrofemom, onaj standardni Lucingerov i VV protokol. Bila je biokemijska. U drugi FET sam na svoje traženje išla sa svojom prirodnom ovulacijom i bez lijekova, samo utrici nakon transfera i bio je dobitan.
Iako sam isto čitala da nema razlike u uspješnosti između jednog i drugog protokola.
Mi smo s mojom ovulacijom trebali sad,al nije valjalo.
Pa cemo na estrofem. Nije mi jasno zasto luci daje i decapeptyl, cemu on onda sluzi?
Evo danas obavljen fet 2 blastice(jedna dobra, druga malo losija) ali glavno da su prezivjele odmrzavanje. Terapija od danas 3×1duphaston, 2×1folacin, 1×1andol. Sad cekanje 12dana do bete...ali oko 8 dana testjavljam rezultat...
Sretno Bond. I ja sam trenutno u pripremama za FET. Jesi li uzimala kakvu terapiju prije transfera ili radite po tvojoj ovulaciji? U kojoj si bolnici? Ja sam na v.v. i od 1dc do sedmog koristim injekcije decapeptyla, tri estrofema na dan i decortin. u četvrtak ultrazvuk pa će valjda reći kad bi mogao transfer...
Apsolutno nista nisam uzimala, sve prirodno do danas.ja sam u Vg.
Super,, i ja sam htjela prirodni FET no na v.v. nažalost tako ne rade..Ne znam u biti što je bolje no već sam imala jedan neuspješan FET sa estrofemom pa sam htjela pokušati po mojoj ovulaciji,,no prijedlog nije bio uvažen od strane doktora na v.v![]()