Crinone ili duphastone bi mogli biti ok.
Ja sad primam injekcije, svaka 3 dana, ali uz utrice 3x2.
Crinone ili duphastone bi mogli biti ok.
Ja sad primam injekcije, svaka 3 dana, ali uz utrice 3x2.
Zeljkice,kako ti?
Ja u utorak imam fet. I svakim postupkom me sve vise strah.
Sad skoro nikom nisam rekla,ne ds mi se slusati.
Ja u subotu imam uzv,pretpostavljam da ce mi u petak bit transfer.Uh o strahu da i ne govorim ,nadem se uspjehu jer neznam kako bi podnjela jos jedan neuspjeh, 6 sreca!
Jeste nakon fet-a isle na bolovanje i jel bilo problema s dr?
Drage žene, zanimaju me iskustva vas koje ste, nažalost, prošle kiretažu nakon koliko ciklusa ste išle u fet?
Moja gin koja me razumije i bez frke pise bolovanje je na go, i jos cijeli iduci tjedan, pa mi malo frka dal cu imati problema kod zamjene
Hvala, evo ak racunamo dane,danas mi bila punkcija [emoji38]
Je,danas popodne. Blastica savrsena,endometrij savrsen,kao i prosli puta .. vidjet cemo. Nemam vise nikakav osjecaj, sad sam kao da se nista nije dogodilo
Draga vrci, navijam na stotu!!!
Hvala. I prošli puta i sad dr kaže da je sve stvarno savršeno i da joj nije jasno ako ne bude. A ja sam takav peh da tko zna što se događa![]()
Sutra dan D, 14 dana nakon FET-a vadimo betu.. jucer sam radila testic i + ...nadam se da nije od brevactida koji sam primila prosli utorak..
Cure jel ima netko da je bio na fet- u na svetom duhu? kakav je postupak feta tamo ? jel se.dobiju kakvi lijekovi osim utrica ili estrofema ?
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Mimsi hvala, spremam se na svoj 1 fet nako3 neuspjesna ivf .sljedeci ciklus krecemo pa me zanimao protokol.tek 3.5 imam konzultacije, tako da sam otisla danas privatno na pregled kod Lucingera. i on preporuca sljedeci ciklus ali malo drugaciji protokol. Tako da mislim da cu kombinirati ovaj fet privatno i u svetom duhu.
Pozdrav. Prvi put imamo smrzlica pa me zanima kako se racuna FET? Hocu li potrositi jedan IVF u prirodnom c. ili je to postupak vise na kojeg imamo pravo?
Nas FET ipak neuspjesan, a sve je bilo skolski.. cekaju nas jos dvije blastociste..pa me zanima koliko ciklusa treba proci do sljedeg FET-a ? Ima li netko iskustva? Ovaj put smo isli u prirodnom ciklusu, samo stoperica i utrogestani..
Mislim da možeš odmah, meni je dr rekla da se to može iz ciklusa u ciklus.
Žao mi je![]()
Cure na osnovu cega doktori odlucuju kod feta da li se ide u potpuno prirodni ciklus bez lijekova ili takozvani modificirani uz lijekove.
Koji je uspjesniji od kojeg ili je to vezano za stanje i nalaze pojedine osobe.
Naime ja sam krajem mjeseca u fet- na sd potpuno prirodno, prethodni ciklus mi je bio neuspjesan stimulirani, a ciklus nakon sam isla privatno dr koji je utvrdio da normalno ovuliran ali mi je isto rekao da je puno bolja uspjesnost sa lijekovima.
kakva su vasa iskustva?
Posljednje uređivanje od iva777 : 04.05.2017. at 13:37
Prirodno se ide ak imas ovulaciju. Uz lijekove ako nemas, il ako necete u takvom ciklusu.
Evo moj fet uz estrofem i bez ovulacije dao pozitivnu betu i ceka uzv
Pitala sam svoju dr,kaze da nema razlike u uspjesnosti ili bilo cemu
Posljednje uređivanje od Vrci : 04.05.2017. at 14:04
hvala Vrci!
Na kraju je odluka pala na to da moram odraditi i biopsiju endometrija i scratching. Odradit ce mi pod opcom anestezijom pa nema straha da ce boljeti. Jedino ne znam koliko cu biti sposobna taj dan za ista.
Cure, koliko nakon biopsije krene menga? Da li bude normalan ciklus ili?
Rominka,ja sam radila scratching i slali su uzorak na biopsiju. Trajalo je 15 sekundi. Osjecaj kao blagi menstrualni grcevi. Krvarila malo tockasto. Nis. Poslije se normalno osjecas i mozes normalno funkcionirati. Radili su mi ga 21dc. Menga dosla po planu.
Meni ce raditi i biopsiju i scratching, tako da u sub ostajem u bolnici. Barem se nadam da ce tako ispasti, jer mi nalazi nisu bas ok, pa cekam internisticki pregled u cet.
Sretno Rominka. Mozda ti se javi netko tko je to isto prosao.
Rominka scratching endometrija u odnosu na sve ovo sta prolazimo je bezbolno..ja sam prije zadnjeg postuoka imala mali polip pa je uz to napravljen i scratching.. sve u sat-dva gotovo u privatnika i bez problema se vratis obavezama..
Bok curke. Trebala sam imati jučer ET, al se sluznica iz trolinijske "ispuhala" i postala hiperehogena (5,3mm). Dr. je savjetovao ne raditi ET, nego ići u idući prirodan ciklus u FET.
Molila bi ako mi možete malo objasniti što slijedi. Posle moje prirodne O započinjem s progesteronom i nakon 5 dana se vraćaju blastice? Ili?
I ja idem sad na prvi FET. Moj protokol je da 2dc uvodim estrofem, prednison i heparin, 11 dc prvi uzv i onda cekamo ovulaciju. Transfer bude 5 dan poslije ovulacije, ili 19/20 dc. S obzirom sa meni o bude obicno 16/17 dan malo
cemo to produziti.
Rominka,kako čekate ovulaciju ako ideš sa Estrofemom?
Koliko mi je poznato se kad se ide u FET sa Estrofemom transfer se planira prema debljini endometrija.
Estrofem blokira razvoj folikula i ovulaciju.Barem je tako kod mene bilo.
Ispravite me ako griješim.
Tako je,i ja znam da se estrofem uvodi ako se zeli izbjeci ovulacija.
Al ako je manja doza,mozda nije problem?
Za izbjeci ovulaciju pije se 3x2mg
Nina, vjeruj mi da nemam pojma. Ja sam si to tako slozila u glavi - hahah. Ovo mi je prvi FET. Kad smo se dogovarali rekli su mi da FET rade 5 dan nakon ovulacije pa sam si ja to tako poslozila. A u biti nemam pojma kako to ide. Koliki endometrij mora biti? Ja sam sad jedva dosla do 10mm jutro nakon ovulacije.
Hi,hi...ja sam mislila da su ti oni tako rekli pa mi ništa nije bilo jasno)..
Pratit će ti debljinu i izgled endometrija,minimalno treba biti oko 7.5 mm i onda se uvodi Utrogestan i nakon 5 dana transfer (ako se radi o blasticama).Svaka klinika može malo modificirati ali uglobalu je tako.
Endo 10mm dan nakon ovulacije je super.
Držim palčeve,sretno![]()
Jesi sigurna da si rekli da cekate ovulaciju? Ja sam u takvom FET-u imala uzv 10,11dc, ako je endometrij ok odmah krenuli utrici i transfer za 5 dana
Ups,malo kasnim,nisam vidjela zadnja 3 posta
Ma bit ce to ok
Moj endometrij na dan pred utrice je bio 11mm, 13mm na dan transfera
Posljednje uređivanje od Vrci : 10.05.2017. at 21:43
Stvarno nemam pojma kako ide taj protokol kad je FET s obzirom da mi je prvi. Imam duge cikluse. Ono sto sam sad dobila je da pocinjem s estrofemom 2dc, 11 dc uzv. Pretpostavljam da je 11 dc zbog duzeg ciklusa. (A mozda je to standardno).
Nema ti veze kakav je ciklus kad si na EstrofemuMoji su svakakvi, ovulacija uglavnom nemam. Pa sam transfer imala standard, 16dc. Inače moji rade 15dc, ali to je bio uskrsni ponedjeljak.
Ako ti je 11dc dovoljno debeo endometrij, od 12dc ćeš vjerojatno na utriće i 16dc bi mogla isto na transfer.
Evo kako je bilo kod mene Rominka.
Prvi utz 7.dc i nalaz estradiola. Kada sam to poslala dr. rekla mi.je da dodjem kod nje za dva dana. Na utz ovdje ispostavilo se da mi je endo pretanak. 3,5 mm i estradiol pre nizak. Poduplali smo dozu Progynove i od subote do utorka endo se podebljao na 7,5 mm što je bilo dovoljno. Malo nas je zezao estradiol ali smo i njega podigli u tri dana sa 25 na 100. Da nismo uspijeli odgodili bi et. Transfer je u nedjelju.
Pratili smo samo debljinu endometrija i estradiol neovisno o d.c.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
A u prirodnjaku? Čeka se O i nakon nje 5ti dan je FET (blastice imam)? Kako da znam da je O bila "dobra"? Ima li to veze?
Da li vadite progesteron na dan planiranog FET-a ili ranije?
E tek sad imam pitanja...bas gledam protokol. Tek 11 dc traze uzv, i za sad utrogestan nije uveden. Znaci, estrofem ce pomoci mom endometriju i po njemu se ravnamo. Kod mene on inace polako raste, pa bih sad mogla ocekivati malo brzi rast. Bas sam si smijesnavec sam rezervirala smjestaj po ciklusu.
Vjerojatno će uvesti utrogestan kad se endometrij dovoljno zadeblja. Tako je bar meni bilo. I meni je prvi put i sve sam si bila složila drugačije u glavi[emoji12]. Et će pasti na moj 18.dc. Mi ovisimo o donorici i njenoj punkciji pa smo zbog toga imali utrku sa vremenom. Kod tebe nema tog problema pa imate vremena. Biti će to ok[emoji6]
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Utrogestan se uvodi od kad odrede da je endometrij dobar. Ako je 11dc dobar, stvarno mislim da će ti odmah uvesti utrogestan.
Inače ja nisam vadila ništa, ni progesteron ni estradiol, ništa u FET ciklusu.
Vrci hvala. Hvala svima na info. Zbunjujuci mi je FET, jer vidm da nemaju svi isti protokol, da sve ovisi od klinike do klinike, a i nas samih. Nekako sam si ja to pojednostavila maksimalno, no budem se sad uhatila u kostac s tim. U svakom slucaju, vec mi je lakse kad otvorim frizider i ne vidim sve one silne gonale.
Pak, fige do neba!
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Doma sam! Sve obavila. Uzela mi je dr dva uzorka za biopsiju i prodrnala me, kako ona to kaze. Rekla mi je da sam sprema za FETnakon sto su me vratili u sobu, kad su me probudili rekla sam doktorici da je nesto zaboravila u meni, da me nesto zulja i smeta. I jutros mi druga smjena govori da slobodno mogu kuci, da dr nije nista zaboravila i umiru od smiha - hahah