ina, Bebel, rozalijaina33 prvotno napisa
![]()
U travnju mi je razina estradiola bila prevelika pa je stimulacija odgođena na svibanj. Uz problem s miomima i endometriozom užasavam se estrofema. Endometrij sam imala 19mm u prošlom ciklusu, ovuliram redovno. Ipak su mi u prva dva postupka dali da uzimam estrofem. U oba slučaja sam bila nesretna zbog toga, ali nisam se baš raspravljala s dr-ima, ipak je to njihov posao. Jedino sad u Mb mi nisu dali estrofem.
Zato se ja nadam prvom scenariju, s tim da su ovulacija i testovi kod mene do sada bili uvijek dosta pouzdani, ali bih ja, ina, kao i ti paralelno išla kod privatne ginekologice, just in case.
Sad me još muči, budući da mi je taj travanjski odgođen zbog ciste i estradiola, ne znam je l zbog toga odgađaju samo stimulaciju ili i FET. Ima mi i jedno i drugo logike, s jedne strane pri stimulaciji je važno da jajnici rade kako treba i ako gore sjedi cista, nije baš optimalna situacija, a s druge strane možda iz nekog razloga neće da trudnoća pospješuje rast ciste. Cistu su mi punktirali u Mb prilikom punkcije, ali nisam sad još bila kod ginekologa, mislim da ću sačekati do rujna jer je ipak još par ciklusa do tada.
Inače mi je biolog rekao da oni s ovakvim embrijima imaju 30% uspjeha, ali što više reći o tim statistikama...

Odgovori s citatom