-
Osoblje foruma
uf moja PAM, samo da znas.... cesto sam te se sjetila ovih godina
) a upoznale smo se davno na Bundeku, ti tad trudna s curicama, sad mi je drago citati da zelite ici na sljedecu trudnocu.
Ono sto se sad pokazuje - a ja cu napisati javno - jeste da su zamrzavali sve i svasta na Vuku gdje si bila pacijentica, Lana tad zbog nedostatka vremena (valjda) je tako radila i znala stavljati i po 4, 5 i cak 6 embrija u jednu slamcicu.......
Prijenos embrija s Vuka u drugu kliniku nije problem, osim koliko znam u IVF centar jer je dugo bio registriran kao d.o.o. a ne kao poliklinika pa je tu bilo problema, koliko sam cula. No nisam sigurna da je IVF centra u medjuvremenu postao registrirana zdravstvena ustanova = poliklinika pa bi taj prijenos trebao biti bezbolan pa cak i u IVF centar kod Lucingera, druge bolnice i poliklinike mislim da nisu nikakav problem. Samo ti treba odobrenje od Nacionalnog povjerenstva za prijenos embrija.
Sukladno ovom zakonu NEMA ZABRANE unistavanja embrija, procitajte si zakon - vidjet cete. Ako su ti i zamrznuli po 2 ili 4 embrija, neka ti odmrznu sve iz te slamcice pa nek ti vrate 1 embrij - SET. To je tvoje pravo sukladno zakonu (jer izrijekom nista drugo nije napisano).
Ako si mislila na FET na VV-u, tamo se bojim da neces bas moci birati, oni su ti vrlo rigorozni i vjerujem da bi ti vratili 2 i 3 embrija ako se toliko odmrzne. Alebic bih rekla je vrlo "konzervativna" struja sto se tice MPO-a as such, nema tu unistavanja embrija.
PAM, ja apsolutno kuzim tvoje strahove i motive za SET i potpuno te podrzavam. Ti si iz prvog "friskog" pokusaja i tad vracena 2 embrija ostala trudna s blizancima, iskreno - veca je vjerojatnost tvoja nego nekoga tko ima x transfera bez trudnoce iza sebe za blizanacku trudnocu pri vracanju 2 embrija, nije iskreno niti toliko bitno tvoja dob sad, dob tvojih j.s. od kojih imas te smrzlice je mnogo bitnija i ustvari sad ulazis u postupak s j.s./embrijima koji su "mladi", mlade zenine dobi.
Ja bih inzistirala na SET-u, sigurna sam i da je zakon na tvojoj strani, ne daj se smesti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma