Results 1 to 50 of 1352

Thread: Uspješnost FEt-a

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Argente's Avatar

Quote Originally Posted by Konfuzija View Post
    Prvi put čujem da hatching blastocyst nije idealna za transfer, ja sam zadnjem transferu imala jednu takvu (5. dan) i dr. i biologica su bili oduševljeni.
    Ma da, krivo pišem, ne kad počne nego kad se već dobrano izlegne (što brijem da brza blastica čini šesti dan). I ja sam imala jednu takvu koju su veličali, ali su isto žurili čim prije ju šušnuti unutra da ju ne bi morali razlivenu hvatati uokolo ali dobro, u FETu to vjerojatno neće biti slučaj.

Quote Originally Posted by Kadauna View Post
    Sukladno ovom zakonu NEMA ZABRANE unistavanja embrija, procitajte si zakon - vidjet cete. Ako su ti i zamrznuli po 2 ili 4 embrija, neka ti odmrznu sve iz te slamcice pa nek ti vrate 1 embrij - SET. To je tvoje pravo sukladno zakonu (jer izrijekom nista drugo nije napisano).

Ako si mislila na FET na VV-u, tamo se bojim da neces bas moci birati, oni su ti vrlo rigorozni i vjerujem da bi ti vratili 2 i 3 embrija ako se toliko odmrzne. Alebic bih rekla je vrlo "konzervativna" struja sto se tice MPO-a as such, nema tu unistavanja embrija.
    Pa je li moguće da doktorova ideologija može stajati iznad zakona, na kakvom Divljem istoku mi živimo da bi na jednoj klinici napravili SET, a na drugoj ne? Da pacijentica mora o svom trošku (bilo vremenskom, bilo financijskom) tražiti drugu kliniku koja poštuje zakon?

Quote Originally Posted by Vrci View Post
    Jedini je problem oko toga je da, ako odmrzavanje prežive 2 od 4, a ti vratiš 1, jedna blastica se mora baciti/uništiti. Jer mislim da ju ne mogu opet smrznuti.
    Znam da su jednoj forumašici u Češkoj ponovno smrzavali embrije iz istog razloga - 4 zaledili skupa, 4 se odledila (i preživjeli su i sljedeće odleđivanje! Do trudnoće nažalost nije došlo). Pa sad, koliko god to u ovom slučaju ne imalo smisla - možda je i to neko kompromisno rješenje?
    Last edited by Argente; 14.12.2013 at 23:14.