evo napokon da i ja napišem kako je protekao moj porod. ja sma rodila na carski i sve je prošlo super. imala sam mogućnost biranja: opća anestezija ili spinalna tj. anestezija lokalne naravi gdje si svjestan poroda. izabrala sam spinalnu anesteziju. ušla sma u rđaonu u 9.45 ujutro, a tj.oduzet od ispod prsiju pa do nožnih prstiju. točno je bilo 9.54 kad sam osjetila da su me zaparali (čitaj rezali za otvor), a bembo je vani bio u 10.02 min. kasnije im je trebalo još pola sata da me "zakrpe". kroz cijeli porod me je vodio moj prijatelj anesteziolog koji mi je pričao sve što mi rade tako da iako nisam vidjela, sve sam čula i osjetila-bez boli naravno.nakon toga sam bila 2 sata u šok sobi gdje su me došli vidjeti i samnom biti i moji najbliži-prošvercali su se. premda sam izbjegla sve čari prirodnog poroda i time sam sasvim sigurno na gubitku, ipak sam uspjela uhvatiti djelić tog osjećaja time što sma išla na spinalnu anesteziju. nikada se nisam osjetila kao kad su mi donjeli mog sina pokazati. pružio je ručicu i 2 puta me pogladio po obrazu. refleks je to bio naravno, ali mi je tada izgledalo kao da mi je rekao: "mama, ja sma tu, ne brini se više. sve je u redu". Bože, nikad to neću zaboraviti!!!! dr.anestezije koji mi je kako sam već napisala prijatelj i koji zna kako sam došla do bemba je počeo plakati nakon toga skupa sam mnom, a kasnije su mi dvojica dr-a koji su me šivali dok se to sve događalo rekli da su im se ruke zatresle od emocija(posljedice te trešnje sma osjetila sutradan kad me je jedan šav toliko uništavao da sam mislila da ću poludjeti od boli). bilo je tako dirljivo. i sad mi se stegne u grlu dok se toga sjetim. to je bio najveličanstveniji trenutak u mom životu. i ne mogu Bogu zahvaliti dovoljno što mi ga je omogućio. oporavak je već druga priča, ali o tom ako nekoga više interesira.