Danas sam razgovarala sa prijateljicom (ima bebu od 3 i pol mjeseca) i veli ona meni da kad navrši četiri mjeseca počinje dohrana kupovnim kašicama, juhicom na brašnu, voćem itd. Rekla sam joj da pričeka da mali navrši 6 mjeseci, a ona meni da zašto kad na kupovnoj kašici H.. piše da je od 4. mjeseca na dalje. Ona ih je naravno već kupila i dohrana počinje za tjedan-dva. Sve moje argumente protiv tako rane dohrane pobija naravno činjenica da na kašici piše da je od 4. mj. na dalje. Baš sam ljuta kad netko ne razmišlja svojom glavom i svetinja mu je to što piše na nekom papiriću, a nije da nema pristup informacijama. Zna da se dohrana savjetuje od šest mjeseci, ali joj je i pedijatrica rekla da ona može početi sa četiri kako bi malom regulirala probavu
. Čaj naravno pije od rođenja iako ga doji, ali po njenom to je zanemariva količina od 150ml dnevno (opet zna da dojena djeca ne trebaju čaj ili vodu).
Tako da ja odustajem od uvjeravanja u suprotno jer pedijatri, proizvođači hrane i susjeda koja svoje dijete od drugog mjeseca šopa sa pilećim juhicama (i niš mu nije) ipak (po njenom) znaju njabolje.