Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Uvjeti za upis u jaslice

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Uvjeti za upis u jaslice

Jednostavno mi ne ide u glavu zašto moram ić djetetu vadit krv i dat mokraću kako bi dobila potvrdu da je zdrava.

Je l' to uobičajena procedura kod svih pedijatara kad se dijete daje u jaslice?

:?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nije, neki daju potvrdu bez da vide dijete, a neki daju i stolicu na analizu.

Mi smo napravili sve troje, ja u tome nisam vidjela nikakav problem, dapače, ljute me liječnici koji izdaju potvdru na neviđeno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj doktor je pregledao malog, ali je smatrao da nije potrebno rutinski raditi analize, pa nam je dao potvrdu!

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

S obzirom da nam Roko (dosad) nije bio bolestan, doktorica ga je pregledala (poslušala, virnula u grlo), dala nam potvrdu i poželjela da se i dalje rijetko viđamo.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislite li da je pametno da odbijem napraviti to? Kolika je sansa da naljutim gospodju doktoricu? Je li netko kojim slucajem to napravio od vas iskusnijih mama?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Titimita zbog čega ti je to takav problem?

Bez potvrde nemožeš upisati dijete, doktorica ti ju može izdati i bez pregleda ali ako joj to nije praksa ne vidim čemu inzistirati.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma nisam ja neka osoba koja bi inzistirala do kraja... I više lajem nego što bi to zapravo uradila. Samo me, eto, zanima u slučaju da se ohrabrim...

A problem je jedino u tome što se ja zbilja grozim bespotrebnih pregleda i zahvata :/

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako doktorica inace salje djecu na vađenje krvi, davanje stolice na analizu...a ti to odbijes, mislim da onda mozes i ocekivati da ti doktorica odbije dati potvrdu

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    ako doktorica inace salje djecu na vađenje krvi, davanje stolice na analizu...a ti to odbijes, mislim da onda mozes i ocekivati da ti doktorica odbije dati potvrdu
    Pa, da, zapravo vrlo logično... Sutra idemo na vađenje...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Nije, neki daju potvrdu bez da vide dijete, a neki daju i stolicu na analizu.

Mi smo napravili sve troje, ja u tome nisam vidjela nikakav problem, dapače, ljute me liječnici koji izdaju potvdru na neviđeno.
    Gle, da je mene tražila da to sve napravim, napravila bih. Ali nije. I izdala je na neviđeno. Potvrdu sam nosila u 6 mj a u vrtić je krenula u 9 mj. Pregledala je njezin karton i na temelju toga dala potvrdu. Ako je nešto virozna u 6 mj., to nema veze s 9 mj.

Možda nisam u pravu, ne znam :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nas je slala na pregled stolice, to smo čekali 5-6 dana, krv mu nije vadila jer je odnedavno imao "frišku" krvnu sliku, pregledala ga je, izvagala...sve komplet.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam, mislim da ne bih svoje izlagala nepotrebnim pretragama i traumama. Ako to ne rade svi doktori, onda cemu?

Moji su i puno previse visili po doktorima, specijalistima i raznim dodatnim pretragama, jer su ranije bili rodjeni, pa su kao nedonoscad isli na vjezbe do svojih 15 mjeseci, na razne EEG-ove, slusne i vidne potencijale, kod neuropedijatra, logopeda, psihologa i sta ti ja znam sta vec.

Dunja se prestravi kad ugleda bijelu kutu.

I, ponavljam, ako to svi ne rade, onda cemu? Mozda slusanje pluca, gledanje grla, uha, ali krv, stolica? Ne znam...

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A ima li vremensko ograničenje koliko taj nalaz odnosno potvrda, mogu biti stari?
    Mi smo naime danas vadili krv i dali urin (kaže dr. normalan pregled sa godinom dana), pa možemo li na temelju ovog nalaza tražiti od nje potvrdu koju bi odnijeli na upis u svibnju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •