-
Pitanje
Ako ručnom (kršitelj koda)ovom izdajalicom u 15 minuta izdajanja uspijem iscijediti 60 ml mlijeka, da li imam dovoljno mlijeka za hranjenje blizanaca? I koliko dugo bi trebao trajati podoj, pod pretpostavkom da dijete normalno sisa?
Imam naime osjećaj da mi nakon dojenja ostaju gladni...
Pedijatrica tvrdi da ne bi trebali sisati dulje od 20 minuta, a jedna od beba bi mogla sisati i po dva sata... što kažete vi iskusne dojilje?
-
Osoblje foruma
-
speranza,
koliko su stare bebice? Da li ih isključivo dojiš?
kolika im je bila težina prilikom poroda, otpusta, sada?
Koliko pokakanih pelena, a koliko popišanih dnevno imaju?
kako ih dojiš? (svaka beba na jednoj dojci ili mijenjaš svaki podoj?
Kakvo im je opće stanje? Kako sišu? Aktivno ili spavaju na dojci?
Mikka ti je dobro rekla, izdojeno mlijeko nije dobar pokazatelj jer izdajalica nikad nije efikasna kao beba/bebe i savjet pedijatrice nije sasvim dobar.
Ajde molim te odgovori mi na ova pitanja pa da možemo dalje
-
[/quote]koliko su stare bebice? Da li ih isključivo dojiš?
kolika im je bila težina prilikom poroda, otpusta, sada?
Koliko pokakanih pelena, a koliko popišanih dnevno imaju?
kako ih dojiš? (svaka beba na jednoj dojci ili mijenjaš svaki podoj?
Kakvo im je opće stanje? Kako sišu? Aktivno ili spavaju na dojci?
[quote]
[b]Sun[b],
bebe imaju 7 tjedana i nažalost ne dojim ih isključivo, djelomično zato što od samog početka nisam samo dojila jer mi je mlijeko došlo tek 8 dan od poroda, a jedna od beba je bila tjedan dana na intenzivnoj gdje su je hranili infuzijom i kasnije na bočicu.
Manja je bila teška 2200g po rođenju, 2150g po otpustu a sad ima oko 3,5 kg.
Veća beba je bila 2900g po rođoenju, 2600g kod otpusta sad blizu 4 kg. Nisam sigurna u sadašnju težinu, ali su u prvih mjesec dana obje dobile oko 900 grama.
Veća beba dosta dugo siše i čini mi se da veći dio vremena spava na sisi. U prvih mjesec dana sam vodila detaljne bilješke o hranjenju i broju mokrih i pokakanih pelena dnevno iz kojih sam vidjela da veća beba može i nakon sat sisanja popiti još 50 ml iz bočice, a jednom mi je popila čak 90 mln (istina, nakon toga je dosta i povratila), a nekad se znalo dogoditi i da odbije bočicu.
Broj mokrih/kakanih pelena kod obje bebe je u prosjeku oko 6 dnevno (koristim jednokratne pelene).
Manja beba ima problema sa sisanjem, često se zagrcne, plače, propinje se i nateže dojku pa s njom vrlo brzo odustanem od dojenja. Kod nje dojenje funkcionira jedino po noći kad je smirenija i kad je dojim ležeći. Ona jede češće i po malo (danas me izludila, jela je svakih pola sata po 20 ml iz bočice, malo je i sisala u međuvremenu).
Probala sam ih dojiti i istovremeno, ali to vrlo kratko traje jer manja počne vrištati pa je moram maknuti, napravim joj adaptirano mlijeko ili joj dam izdojeno dok drugu bebu dojim.
Kad ih dojim mijenjam dojke, čini se da im je svejedno koju sišu.
Evo, ja sam se malo raspisala, nemojte mi zamjeriti, stvarno bih htjela što više dojiti, a što manje davati adaptirano, pa čak ga i ukinuti ako je to moguće. Nadala sam se prije poroda da ću samo dojiti, čak nisam kupila niti jednu bočicu, pa smo na kraju morali u hitnu kupovinu kad smo došli iz bolnice.
Hvala vam unaprijed na odgovorima, pusa
-
evo, samo kratko....
A. doji (isključivo) već 6 mjeseci i uredno dobiva na težini (u prvih 4 mjeseca, preko kile svaki mjesec, sada nešto manje), a ja na jedvite jade izvučem par kapi izdajanjem (bilo izdajalicom, bilo ručno) tako da to koliko mlijeka uspiješ izdojiti nije apsolutno nikakav pokazatelj koliko mlijeka imaš.
mlijeka se stvara onoliko koliko beba/bebe posisaju jer njihovo sisanje šalje tijelu impuls koliko mlijeka ptreba proizvoditi. što više sisaju, tijelu se šalje impuls: 'ajmo, ajmo, brzo...proizvodnja!'
i da, A. je u početku (prvih cca 2 mjeseca) non-stop bio na cici. otprilike je to izgledalo ovako: ja ga nahranim, pa brzo trčim u kupaonicu da se otuširam i čim sam gotova, opet odmah hranjenje. to je normalno da su u početku stalno na ciki i kada su gladni i kad nisu, onako da se malo maze.
sada je hranjenje sasvim druga priča, sada ja njega naganjam ne bi li se 5 minuta skoncentrirao na jelo
samo hrabro...
ovo baš i nije ispalo kratko, al eto...valjda će pomoći
-
e da... i ako možeš nazovi sos telefon. savjetnice će ti 'uživo' puno brže i lakše pomoći
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma