Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Prestati dojiti na 24 h???

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Prestati dojiti na 24 h???

Pozdrav svima!
    Mali problem: imam bebicu od 6 mj koju isključivo dojim (pojede tu i tamo koju žličicu nečega, ali nevoljko) i ginekolog mi je dijagnosticirao neke gljivice koje mogu izliječiti samo tabletama zbog kojih moram prekinuti dojenje na 24 sata. To je kod nas nezamislivo! Je li tko imao takav problem i kako da ga riješim? Postoje li neki prirodni lijekovi za vaginalne gljivice i kako ih primjeniti?

P.S. Admini, oprostite ako je već bio ovakav topic, ja ga ne mogu naći :?
    Ako postoji, pls polinkajte me! Hvala!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pogledaj topic Vaginalne infekcije i češnjak na Zdravlju odraslih

koje gljivice su pronađene, je li u pitanju Sumamed? tj. koji lijek ti je preporučio?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

preporučio mi je medazol. MM je već popio svojih 5 tabletica, a ja ne mogu zbog dojenja. Pije se 5 tableta odjednom. Nije mi rekao točno o kojim se gljivicama radi... :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je li bas moras piti ili mozes uzeti vaginalete? Uz vaginalete bi mogla dojiti (sjecam se da je bio topic o tome).

Osim toga, mozes traziti od doc. da ti propise lijek kompatibilan s dojenjem.

Ali, moras biti jasna (i glasna ako treba) da ti zelis dojiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pokušala s vaginaletama i kremama, gljivice se malo kao pritaje i onda se vrate. Veli doktor da jedino s tabletama mogu otići zauvijek...
    pokušat ću malo s prehranom, pa ću vidjeti. Znam samo da ne želim ugroziti dojenje i svoje dijete, ali isto tako želim se riješiti ovog zla jer je to već zaista neizdrživo! Otići ću još jednom doktoru pa ću probati naći neko rješenje, ali ako ne uspijemo, morat ću trpiti i boriti se s gljivicama dok dojim, jer dojenje ne prekidam!
    Hvala na savjetu, javim se s novostima!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Gljivice ne mogu "otići zauvijek", jer one nisu strani organizam, nego dio naše normalne flore. Učestalim gljivičnim infekcijama mora postojati uzrok, ponekad se ni ne otkrije, ali nema trajnog rješenja dok se ne otkrije zašto gljive divljaju.

Osim toga, Medazolom se gljivice ne liječe :/.

Više o indikacijama za metronidazol imaš na http://www.belupo.hr/Default.aspx?si...howNonOTC=true

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja stari ginek. je nakon neuspješnih poušaja sa geonistinom, kanastenom ... došao na kraj na jedini izbor: medazol, no sumnjala sam u trudnoću i odbila sam liječenje

pokušaj sa Laktogyn - obnavlja dobru floru i vrača balans u rodnicu
    ili češnjak-terapiju koja je meni pomogla

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Problemi s gljivicama su počeli prvoj trudnoći. Nakon nje sve je bilo ok, onda su u drugoj trudnoći opet malo divljale i sad evo nakon nje još uvijek tulumare! Prestala sam nositi dnevne uloške, nosim samo pamučno donje rublje, ne koristim sapune... Jedino mi još ostaje prehrana.
    Martina, ne znam, gin mi je rekao da su u pitanju gljivice. Doduše, iscjedak mi je drugačiji nego kao kad sam prije znala imati gljivice :/ sad je jako sluzav i neke žuto-zelenkaste boje :? možda ću potražiti drugo mišljenje. i usput pokušati češnjak!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Foxylady prvotno napisa
    Martina, ne znam, gin mi je rekao da su u pitanju gljivice. Doduše, iscjedak mi je drugačiji nego kao kad sam prije znala imati gljivice :/ sad je jako sluzav i neke žuto-zelenkaste boje :? možda ću potražiti drugo mišljenje.

Takav iscjedak može upućivati na Trichomonas, i onda Medazol ima smisla. On nije gljivica.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pozdrav,

ja sam ti liječila Trihomonas tabletama i dojila malog koji je imao oko godinu dana. Pokušali smo obustaviti dojenje na 48 sati, ali je bilo nemoguće, pa sam na kraju popustila i pustila ga da doji.

Na jednoj stranici njemačke neonatologije pronašla sam popis lijekova po kojem medazol ide uz dojenje bez problema. Činjenjenica je da metronidazol prelazi u mlijeko i zbog toga se dojenje ne preporučuje, međutim kakav učinak on ima na dijete, mislim da je nedovoljno istraženo.

Ako razumiješ njemački, mogu ti poslati link s popisom ljekova. Naglašavam da ja nisam liječnik i da ništa ne mogu savjetovati, samo ti prenosim svoje iskustvo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Curke, ipak je Trichomonas u pitanju. Stanje se pogoršava i sad se pojavilo i peckanje, svrbež i iscjedak je samo obilniji. Još ću pokušati na netu malo pročačkati ima li kakvih alternativnih i prirodnih lijekova... Marie, hvala ti i možeš li mi staviti link da pogledam te njemačke stranice?
    Hvala ti na savjetu!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

šaljem Ti link na listu lijekova neonatologije Sveučilišne bolnice u Berlinu.
    http://www.medizin.fu-berlin.de/kind...09.%20Aufl.pdf
    Lijevo su nabrojani ljekovi odnosno njihovi glavni sastojci, u sredini da li je lijek za vrijeme dojenja dozvoljen, zabranjen ili je pak potreban oprez, a desno da li prelazi u mlijeko, te raznorazna opažanja.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala, Marie!
    nego, malo sam progooglala i pronašla da je i tea tree uspješan u liječenju! Pa evo već tri dana odnosno noći koristim tea tree ulje i kremu i već sam nakon prvog korištenja vidjela rezultate. Ne mogu reći da je iscjedak skroz nestao, ali pojavljuje se samo kad idem piškiti :D što je već veliki napredak. Peckanja i svrbeža više nema! :D Primjećujem da mi je koža malkice suha, ali i to rješavam. Čitala sam da čajevac dosta isušuje kožu... Naravno, miješam ulje s vodom, ne koristim čisto ulje. Eto, sretna sam i presretna i vidjet ću hoću li se uspjeti skroz riješiti tricha s čajevcem ili ću ga samo malo suzbiti! Javit ću svakako rezultate!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probala sam i ja s Femigelom (na bazi čajevca), nisam sigurna koliko je tretnam bio uspješan, ali je stvarno super za dojilje koje imaju problema sa suhoćom....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •