Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Štrajka, trebam li se zabrinuti?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Štrajka, trebam li se zabrinuti?

Čula sam za štrajk dojenja, pročitala tekst na portalu, i na početku nisam reagirala, ali evo danas nam je 6. dan štrajka, i sad me već lagano hvata panika. :/
    L. ima 3 mjeseca, dosad je papala bez nekih većih problema, osim previše nagutavanja zraka, ali to je iza nas.
    Uglavnom, već 5 dana jede svakih cca 3 sata, ali ti podoji traju 1-3 minute, i nakon toga samo okrene glavu, kao da nisu njena posla. Evo, jutros je jela u 6 sati, nakon toga ništa do 9, kad je podoj trajao 1 minutu. Sad sam joj nudila, ali ne reagira. Noću se više budi nego inače i jede kao i inače, znači, noću ne štrajka.
    Inače, dobro je raspoložena, nije cendrava, sve standardno.
    Kaka normalno, ali stolice su joj skroz vodenaste, poneka je i zelena.
    Trebam li reagirati, što da radim? Što bi trebale značiti ove vodenaste i zelene stolice?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo ti da te malo utjesim
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...614&highlight=
    da ne pisem kako je kod nas bilo, i to u isto vrime otprilike ko i kod tebe, bilo pa proslo drzi se!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sad sam na brzinu preletila taj topic, malo me utješio, ali ja sam i dalje zabrinuta, danas nam je vrhunac nejedenja, cijeli dan nije htjela staviti cicu u usta u budnom stanju, ali sam je uspjela prevariti u snu.
    Tješi me i ova informacija o najmanje 5 popošanih pelena, ona ih ima toliko.
    zhabice, koliko je kod vas trajao štrajk?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zhabice, koliko je kod vas trajao štrajk?
    uh, ne bi ti znala tocno rec al cini mi se dosta dugo, koji tjedan, al san tek skuzila da strajka kad san vidila ovaj topic. ja san mislila da je zaminija dan za noc pa da sad jede puno po noci a po danu manje. ja san isto pratila popisane i pokakane pelene i kod nas je s tim sve bilo u redu. i ja sam koristila svaku mogucu polusnenu situaciju da mu uvalim siku, jedino bi tako po danu pojeo nesto.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Rhea, kako dojite?
    gdje, u kojoj pozi?
    da li dolazi do refleksa otpustanja mlijeka? vidis li da aktivno doji, vidis li da guta?

sad je u fazi otkrivanja svijeta i cesto djetetu taj svijet moze odvuci paznju dok doji.
    probajte dojiti u zamracenoj, mirnoj prostoriji bez ostalih stimulansta.

takodjer, da li je prosla onaj skok u razvoju sa 3 mjeseca?

da li je kod vas doslo do kakve promjene?
    promjena sapuna, parfema, kreme koju koristis?
    selidba, put, gosti?
    nedavna bolest, prehlada, zubici?
    da li si ti nervozna iz nekog razloga ili pod stresom?

dobro je sto ima dosta mokrih pelena. koliko ima pokakanih, kako kaki?

znam da ti se cini da je ovo puno pitanja, ali probaj za pocetak na njih odgovoriti

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uf, jako puno pitanja, ali ajmo redom.

Najčešće dojimo u sobi u ležećem položaju jer nam onaj sjedeći položaj iz dnevnog boravka previše privlači pažnju. Čini mi se da njoj odgovara taj ležeći položaj, pa ga najčešće prakticiramo.

Često osjetim jaki let down, ali više nas ne muči kao što je to bilo do prije mjesec dana kad se nagutavala zrakom.

Skok u razvoju...nemam pojma, stvarno nisam išla za tim :/

Parfemi, sapuni, selidba, gosti, prehlada...0 bodova, ništa od toga.

Zubici zasad nisu na vidiku, ali može biti da je malo to muči, slini pomalo.

Pod laganim stresom jesam, ali nije tako strašno.

Mokrih pelena ima oko 5, 6, a pokakanih 1-3, s time da je stolica vodenasta, a dogodi se da je nekad i zelena.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prijavljujem i daljnje štrajkanje, ovo nam je negdje deveti, deseti dan, nisam ni ja sigurna koji, s time da smo ušli u novu "fazu" štrajka - ujutro po 6,7 sati neće da pogleda cicu, a popodne malo popusti, pa pojede, ali jako, jako malo
    Ne znam koliko to može potrajati :?

Sutra idemo na redovnu kontrolu, strah me brojke koju ću ugledati na vagi...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jesi pogledala ovaj clanak:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237
    mozda ti pomogne.

drzi se!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Rhea, je li ti ipak povuce dobro u to kratko sto doji? Moguce je da jednostavno brze povuce zato sto je veca.

Kako vam ide dok ste npr. u setnji, zeli li onda podojiti (na nekoj klupici u parku i sl.)? Mozda vam treba samo promjena okoline.

Kako doji u polusnu? Je li se nocu najede?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zhabice, pročitala sam članak, ali nije me baš utješio, jer kod nas ovo stvarno već dosta traje.

Ova zadnja 2 dana su me počele i pelene mučiti, jedva navučemo 5 mokrih pelena, od toga 1 noćna bude dosta teška (mokra), a ove 4 mrvicu mokre, imam osjećaj da popiški samo par kapi.

Ja pomalo postajem očajna jer se stvarno mučimo, da nemam pojma o dojenju i da iza mene nije dugo dojilačko iskustvo, vjerojatno bih već probala s adaptiranim, tako da sad shvaćam žene koje odustanu od dojenja iz ovih ili onih razloga. Naravno, mi ne odustajemo, idemo dalje, nadam se da će ubrzo prestati ova muka.

NatašaMama, povuče ona dobro, ali jako kratko i onda pravi pauzu od 5 sati, a prije štrajka su podoji trajali puno duže i bili su česti.

U šetnji nismo probali papati.

U polusnu i noću jede normalno, kao i prije štrajka.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

je li zdrava?
    odbija li jesti obje dojek ili samo jednu?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mislim, da nema npr. ranu u ustima, da ne nicu zubici ili sl.?
    mozda je boli

ima li bijele naslage u ustima, bijeli jezik? kod soora bebe znaju odbijati dojiti, jer ih boli

takodjer, zna i upala uha uzrokovati odbijanje, mozda da je pedijatar pregleda?

a mozda jednostavno trebate nekako promijeniti polozaj dojenja, mjesto gdje dojite, dojiti u hodu, ... nekako drugacije

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Rhea potpuno te razumin. NatasaM ima puno vise iskustva i savjeta pa nemam sto nadodati osim da sto vise koristis te polusnene/snene minute da joj uvalis siku pa da sto vise posise kad je vec to jedini nacin da pojede, ali pretpostavljam da to vec i radis. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije to prodje i da bude dobro.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zhabice,

A ne znam što da kažem, meni ona djeluje zdravo, vesela je, ne plače i ne pokazuje nikakve znakove nezadovoljstva ili boli, ali zašto neće da jede, stvarno ne kužim :?

Pokušavam doći do nekog objašnjenja ili uzroka štrajka, ali ne ide mi. Nadam se da je to nekakva neobična faza dojenja i da će proći što prije.

odbija li jesti obje dojek ili samo jednu?
    Obadvije dojke jednako odbija.

mislim, da nema npr. ranu u ustima, da ne nicu zubici ili sl.?
    mozda je boli

ima li bijele naslage u ustima, bijeli jezik? kod soora bebe znaju odbijati dojiti, jer ih boli

takodjer, zna i upala uha uzrokovati odbijanje, mozda da je pedijatar pregleda?
    Ne niču joj zubići, nema soora.
    Jučer bili na pregledu, sve ok, u mjesec dana dobila 780 g, što je zadovoljavajuće. Ped. rekla da dođemo na vaganje za 10-ak dana ako se ovako nastavi i izlagala neka čudne teorije da možda nemam mlijeka, pa da to bebu iživcira i zbog toga neće da jede.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tebe nista ne boli?
    Treba li ti doci menstruacija?
    Jesi li trudna?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Tebe nista ne boli?
    Treba li ti doci menstruacija?
    Jesi li trudna?
    Ništa od navedenog

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ajme
    stvarno mi vise nista ne pada na pamet
    ostaje mi samo ~~~~~~~~~~~ da sve brzo prodje

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izgleda da ona dosta posisa u tih 2-3 minute ako je dobila toliko na tezini. ja isto ne znam sta bi ti rekla. moj mali je dobivao minimalno svaki mjesec, a stolica mu je uvijek bila zlatno zuta, po ps-u.

mozda samo voli male obroke?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da je ovih 780 g rezultat normalnog dojenja prvih 20 dana ovog mjeseca, ali svejedno, bilo mi je drago vidjeti da je dobila toliko jer sam očekivala manju brojku.

Ova zadnja 2 dana kao da je počela mrvicu bolje jesti, nije neki veliki pomak, isto se borimo, guram joj na silu cicu u usta, ali ipak nešto pojede.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

L nekada neće cicati, plače se, izvija. Onda ga jedino uspijem sa dudom smiriti i onda uvalim siku. I onda cica normalno.
    Uvijek cica maximalno 5 min. (mislim aktivno guta), s tim da se nekada nacica za 1-3 min i zadovoljan je idućih 2-3 sata. Po noći isto ne cicka duže od 5 min.
    Eto, možda je stvar u tome da je promjenila brzinu cickanja.
    L sa takvim cickanjem napreduje i predobro. Rođen sa 4010, izašao iz bolnice 3700g, a jučer na kontroli 8500g.
    Nadam se da sam te barem malo utješila.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da prijavim da je štrajk iza nas, moje dijete je napokon "ogladnjelo" :D

Nakon 10-ak dana štrajka, sada napokon jedemo bez gledanja na sat, jedemo često i podoji su nam dugi isto kao i prije štrajka.

Ne ponovilo se više...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:D :D :D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D :D :D uh, znam kako si sretna! ne ponovilo se!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rhea,na želost tek sam danas vidjela tvoj post!

Mi smo isto kao i suborka zhabica,imali štrajkače!kod nas je to trajalo odprilike 2-3 tjedna,ali onako intenzivno 4 i pol dana.štrajkanje nam se još jednom dogodilo nakom koja 3 tjedna i trajalo je puna 2 dana.
    ja sam hvatala njegove snene minute,tj.kada je zaspao,odmah sam mu dala cicati.
    mislim,taj mjesec štrajkanja,dečko je dobio 1,5 kg.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma čudan je taj štrajk, ja i dalje ne mogu shvatiti zbog čega nam se to događalo. :/

I stvarno se nadam da se neće ponoviti

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Drage moje, evo ubacit ću se ovdje sa mojim pitanjem. Moja cura ima 11 mjes., ima upalu grlu i štrajk traje 3, 4 dana.
    Ne zabrinjavam se toliko jer vidim po pričama da to sve prođe, a strpljenja stvarno imam. Problem je u tome što ona ugrize svaki put kad je približim dojci. Fino otvori usta, ja mislim sisat će kad ono ugriz. Prsa su mi izgrižena, na rubu sam plača i ne znam kako dalje.

Bojim se da ću odustat.Problem je u tome se naša dohrana svodi na 5 kašika dnevno, a izdajanje šteka.
    Imam i osjećaj da smo u začaranom krugu jer se ja nju bojim stavim na dojku. Ona sigurno osjeća nervozu pa i to pogoršava situaciju.
    Pomozite

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

josipaa bas sam ja jucer gledala topice na tu temu, i mene je poceo grist, jos lijecim stare ragade a sad je poceo i s tim i ja sam isto u grcu kad mu idem dat siku a kad gricne boliiiiiiiiiii. valjda mu nicu gornji zubici, donja ima vec dva. no evo mozda ti pomogne:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=grize

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Haj cure .....evo i mene...
    Sori ak malo fulam temu, al....

Moje malo čudovište je rođeno sa 2,900 kg/47 cm, sad ima 4mj i 5,900/64 cm.
    Prva 2 mj je dobila po kilu, a onda u druga 2 po 0,5 kg. Nisam sigurna jel to ok ?
    :? Savršeno je zdrava, hepi je cijeli dan, brblja 100 na sat, stalno se smije, 2-3 put na dan kaka i sve ostalo popiškano kak treba... E da, i spava cijelu noć od mjesec dana starosti .

Ne dojim jer dama ne zna primit cicu + lijena je vući (a ja nemam baš neki let down, probali smo sve položaje i sve, sve, sve i ne ide.... )

Uglavnom... ja se cijeli dan intenzivno družim sa izdajalicom da bi ona fino i zdravo papala, al muči me količina koju dnevno popije ?
    To ispadne nekih 6- 7 dcl na dan (nekad se zalomilo 8) :? jel to njoj dost ?
    Ima još netko istu situaciju ??? tnx

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da...., naime htjedoh reć da mi bejbe zadnjih dana pojede jedva pol 5-6 dcl dnevno, igra se, smije, može proć po 5, 6 sati a da uopće neće jest :?
    Kad joj samo približim dudu 20 cm od nosa da joj ponudim
    urla ko divlja i trga se :/ a čim ju spustim natrag na dekicu odmah nastane kees i opća sreća i zadovoljstvo...
    Jel to za zabrinut se :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije. sve zvuci super, pogotovo prirast tezine. mozak na pasu i uzivaj!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas je stanje grozno. Sisa samo pred spavanje, ništa drugo ne jede, mislim da je grlo još jako boli.
    Bojim se kako će ovo dalje, valjda će brzo prestat, jer sam na rubu, a o ljudima oko mene ne želim ni pričat. Stalan je pritisak da joj dam ad. ali ona ga ne želi ni pomirisat.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

savitri, pogledaj ovaj tekst
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2562

jopaa, nabavi purelan i mazi dojke, a za grizenje pogledaj ovaj tekst, mozda ti moze pomoci
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1225

nemam vise vremena da vam detaljnije odgovorim

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bila bih sretna da se radi o takvom griženju, ali moja L ne želi uopće početi s podojem, evo zadnji put je sikila jutros u tri, za nju jako neobično.Pokušala sam je stavit negdje oko 7 ali odmah me ugrizla.

Zanima me ima li tko iskustva s prestankom dojenja vezano uz bolest( upala grla, bronhitis)
    I to mi je za nju neobićno, budući je do sad baš najviše bila na dojci dok je bila bolesna.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jopaa, evo iz mog friškog iskustva, znam da je grozno, ja sam bila izluđena i samo sam gledala na sat, pratila vrijeme kad je zadnji put jela i koliko su trajali podoji. I tako više od 10 dana. A ona se ponašala normalno, kao da se ništa ne događa. Znam da ti nije lako, ali vjerujem da će proći, samo treba izdržati.

Da li ste bili kod pedijatra? Pije li ona kakav antibiotik? S obzirom da toliko traje grlobolja, možda je bakterijska infekcija u pitanju?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da, pije silapen tek drugi dan. Evo i sad traje borba, nervozna je, ne zna se smirit bez sike a nju grize. Ja je pokušavam nekako uspavat pa onda stavit na siku

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a mozda je uho boli. tada djeca odbijaju sisat jer ih boli jako kad vuku. otidji u pedijatra.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

utješite me, mogu li se nadat da će je to proć kad ozdravi.
    Kad tako razmišljam onda mi je puno lakše

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

naravno da ce proc!
    otidji u dr. da je pregleda. ako je upala uha onda je u tome stos, kad bebe sisu onda je drugaciji protok zraka u usnoj supljini nego kad u usta otvorena i ako ima upalu uha onda sisanje boli.

a znas da male bebe imaju nevjerovatno brze oporavke ko sto ih i brzo zahvati bolest pa kad ustanovite u cem je stos nadam se da ce brzo proci.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude dobro.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad počne djelovati antibiotik, a to je obično drugi, treći dan, manje će je boliti grlo, pa će valjda početi više papati (ako je grlobolja uzrok štrajku, a najvjerojatnije je)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala cure, bili smo kod ped. nije spominjala upalu uha al je rekla da je jaka upala grla. Ružno zvući al nadam se da je do toga

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

prihvaca li izdojeno na zlicicu?
    mozda je smeta samo dok sisa

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

prihvaća ali to je možda desetak žlica i onda se unervozi. A i ja se uspijem izdojit samo kad su dojke pune.
    Fino sisa kad je u polusnu i nasisa se od jedan put možda i više nego kad je zdrava, ali ćim je budna samo grize, bez da i pokuša sisat.
    Brine me šta će bit s težinom, ustvari sve me brine.

Kad se sjetim što sam prije par dana govorila kako je previše na ciki, e da mi je to vratit, kao i osjećaj opuštenosti dok je stavljam na dojku(a možda je i u tome problem, osjeća nervozu?)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ma nije, bolesna je, jedino je u tome problem
    cim bude bolje, sve ce vjerojatno biti OK

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jopaa, javi nam kako se stvari odvijaju...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo ovako drage moje.
    Jučer je bilo pakleno.Sikila je samo dva puta i to u snu, a ja sam se s njom u naručju gledala u ogledalo i mislila kako je to možda i jedan od zadnjih puta.
    Jednostavno, bol kad ugrize je postala neizdrživa a još gori je strah dok je stavljam na dojku.
    Nisam mislila da će doć do toga, stvarno sam uporna u našem dojenju i uživamo u njemu, a onda mi se odjednom čini da njoj jednostavno više ne paše. Suze same teku.
    Dogurali do 11 mjes. ali sad mi se to čini premalo.
    Jako malo jede dohranu a bočice, kljunove i ostale izmišljotine ne podnosi.

ALI, danas je puuuno bolje. Ugrizla me samo jedan put, a sikila je uredno kao i normalnim danima. Strah me ponadat se da će sve bit u redu.Možda je ipak bolest uzrok takvog ponašanja.
    Držite nam fige

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

naravno da ce bit bolje, to ti je sad takva faza zato jer je bolesna i proci ce, vidis da ide nabolje.

ja san se pokusala opustit tako sto sam sebe uvjerila da taj ugriz ipak nije tako nemoguce bolan, da mogu izdrzat i onaj trik sa malim prsticem mi je nekako nezgodan pa mu ja stavim svoj palac na bradu i kad me podje grist povucem mu bradicu prema dolje i prestane me grist i izbaci bradavicu. valjda mu to odvuce paznju. osijecam se puno opustenjie i sigurnije jer znam da cu navrijeme reagirat a onu pocetnu bol mogu izdrzat. sad vec manje grize, valjda je skuzio da nece dobit siku ako to napravi pokusaj tako.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije bude dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •