Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Kako educirati a ne "pametovati"?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Znam kako je meni kad se meni počne trubiti o ovome ili onome pa ni ja ne trubim drugima. Jedino sam za slatkiše kategorična i redovno se ljutim na sveki i mamu ali one onda udare kontru zašto se ne ljutim npr. na kuma koji im redovno dovuče po džak slatkiša (a dolazi nam jednom u 3 meseca i nema svoju decu pa da bude upućen)

Mm je ovisnik o slanome i zgražava se kad vidi da im npr. pečem jaja na pavlaci bez zrnceta soli

Moja je sreća te ja vodim svoju politiku i jer se niko drugi ne brine o mojoj deci pa mogu dozirati sve po svojoj meri.

A da sam se nagledala svačega bogami jesam. I šestomesečne dece koja se još uvek ne mogu sama posednuti a mame ih uredno vodaju za ruke i jednogodišnjaka koji dobiju coca colu ili kiselu vodu u kafiću i osmomesečne dece koja za gablec dobiju 7days kroasan...I redovno ćutim jer sam dva puta nešto otkomentarisala i videla dignute noseve (i sad ih gledam, nakon 2 godine)

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je stvarno bilo frustrirajuče u rodilištu koliko neke mame žive u neznanju, pošto je meni prva beba bilo mi je teško nešto objasnit im jer ja nemam djece pa lupetam gluposti i one iskusne majke znaju najbolje.npr. nije imala mljeka sa prvom bebom pa kako bi mogla sa drugom, bolje da ti daju drip pa će prije biti gotovo.... Kad sam rekla da imam plan poroda, bilo je čuj ti gospođicu a šta ti je to i kako sam ja pametnija od doktora a nikad nisam rodila!!! Normalno da sam ubrzo odustala od objašnjavanja al bi me steglo u grlu kad bi čula komentare tipa, ko je vidio dojit bebu duže od godinu dana!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    ja sam tupila i tupila i tupila po svom. Dok se nisu svi naučili da je "kako mama kaže".
    Isprva je bilo negodovanja, zajedljivih komentara kako "sve mlade mame pametuju", bla, bla, ali ja se nisam dala

I danas je tako - kako mama kaže, i nikako drugačije.
    Ako imaš prijedlog - izvoli iznesi ga, ali moja je posljednja
    potpis. ali, ovo nije tema ovog topika - tema je obratna, a to je razlika između savjeta i pametovanja.
    Pa čuj, mmm, da preoblikujem...

Kao mladoj mami niko nije dijelio savjete, svi su "pametovali" i ljutili se nemoguće ako bih rekla - ok, ali ja ipak mislim nešto drugo.
    A moje mišljenje po njima nije bilo mišljenje niti stav već "pametovanje" mlade mame.

E neće moći ove noći

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cvijeta73, saučešće tvom mužu, jadan čovjek. E to što se njemu dogodilo je klasično pametovanje. Iako mislim da je žena u pravu, ne bih svojoj maloj dala coca-colu nikada jer sam ja imala stravičnih problema sa tim napitkom (čitaj navikla se i pila po 2l na dan, i nisam mogla bez nje ). Ali da bi se digla i nekome iz čista mira počela truč, truč zakaj ti daješ klincu kolu i to nekome koga ne znam, i da me ništa nije pitao, to mi je

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj ja isto poludim od tih super savijeta. Možda i jesu neki dobri ali treba ju drugi znati da je to tvoje djete i da ti želiš svoje djete odgajati hraniti...
    Ja sam imala sreće da sam uglavnom bila ja ta koja je bila sa svojim djetetom tako da nismo imali previše nekih konflikata i okršaja sa bližom i danjom okolicom.
    Što se tiče tih savjeta kojekakvih, sve sam ja to fino odslušala a radila po svome i opće se nisam trudila objašnjavati zašto je to tako radim.
    Ja sam mislilda da je za moje djete tako najbolje i tako sam i radila.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni jucer mama sva ponosna na sebe obznani da je malcu kupila 2 kasice, jednu s teletinom a drugu s govedinom. Na obje pise da moze od 4. mj. Ma briga me da pise i da ce od toga postat predsjednik!
    Sad ja oprezno, da ju bas ne uvrijedim, zamolim da pogleda dal ima glutena. Ona opet sretna ustanovi da nema. Al ja se nedam i kazem joj da on to jos nebude jeo jer jos nema ni 7 mj. Na sto se ona naljuti i "optuzi" me da cu jadno dijete skroz naviknut na prehranu bez glutena, secera i kravljeg mlijeka!
    Stvarno sam nemajka...
    Probala sm joj objasnit, stvarno sam se trudila ali ona je uvjerena da ja njemu mogu dati kravlje mlijeko ako u njega stavim malo vode jer ipak sam ja jela zgance s mlijekom sa 3 mj. Valjda zato sad imam 20-tak kg viska...
    Cak sam joj i isprintala nekoliko tablica dohrane, da vidi da nisam izmislila ta neka "pravila". Ali ona ipak zna najbolje jer je odgojila troje dijece kojoj nis ne fali. (cak stovise, svi imamo viska )
    I sta da joj ja sad vise kazem?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja valjda ili imam srece ili stav takav da mi ne pametuju pokusaju reci ali kad kazem ne odustaju

ok sveki je tvrd orah ali nju vidim mozda 1 mj pa to nije problem

drugima kazem sto mislim bez pametovanja ili bilocega drugog pa kako hoce ja rekla i meni savjest cista

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja imam tablicu dohrane iz 2006. i po toj tablici dijete može jesti teletinu sa 8 mjeseci. Po novoj - mislim da je mjesec dana kasnije ako se ne varam. Iskreno, ne znam kaj se može toliko promijeniti u godinu dana da po novoj tablici se mjesec dana kasnije uvodi teletina u prehranu djeteta. Mislim da je problem sa tim stalnim mjenjanjima tablica dohrane u tome što danas sve više djece ima te alergijske reakcije na hranu, a stručnjaci pretpostavljaju (ne znaju točno) da ih izaziva prerano uvođenje određenih namjernica u prehranu. Što se tiče tih kupovnih kašica - teletina, govedina, mislim da ti neće htjeti niti jesti. Moja nije htjela, a kad joj ja skuham teletinu dijete potamani. Mislim da je fora u gustoći kašice, moja ti voli da je rjeđe, a ove kupovne su sve od reda gušće, pa ih je povraćala. Reci mami da si mu pokušala dati i da neće (što vjerojatno neće biti niti daleko od istine) i rješila si problem.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Reci mami da si mu pokušala dati i da neće (što vjerojatno neće biti niti daleko od istine) i rješila si problem.
    Ideja ti je dobra ali mislim da kod moje mame nece upalit. Tj. bojim se, jer ga ona ponekad cuva, da mu ona sama ne proba dati kao "od bake ce uzet". Ne daje mu ono za sto sam joj izricito napomenula da mu nesmije davat.
    Osim kad je neko obiteljsko okupljanje pa bake, tete i ostala rodbina imaju ideje da daju malom da proba kolaca, e onda se i moja mama pridruzi glasnom protestiranju protiv mene kad uzmem klinca i odem u drugu prostoriju jer stvarno vise nemam zivaca objasnjavat.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •