Ovako,pišem za kolegicu,koja nema net,a ja vas puno pratim ali ona svaki dan pita još 100 stvari na koje ja ne znam odgovoriti,pa pomozite

Kod nje se radi o PCOS sa time da spontanu menstruaciju dobije možda 2-3 put godišnje.Napravila je od nalaza samo hormonski status i sve ok. Nije li to malo čudno??Radila je mimo ciklusa,jer nema ciklusa jer nema menge.Je li to bila greška,da li je možda trebalo prvo mengu izazvati...?

Njm je navodno ok,ali sada čeka nalaz spermiograma.

Ona je sada pila Klomifen ,100mg dnevno,juče išla na uzv-kod svog socijalca koji je navodno radio na sv.Duh i bavio se time...i rekao joj da pije sad taj klomifen 3 ciklusa pa će vidjeti ,dalje će ju onda poslati negdje,VV ili sv.Duh.Uglavnom,nema ovulacije,rekao joj je da dođe i slijedeći tjedan ako se možda dogodi zakašnjela reakcija.Taj klomifen joj je dao isto mimo ciklusa i nije prvo pokušao dobiti menstruaciju,rekao je da njih to sad ne zanmima jer je endometrij tanak i bolje da se još ne stanjuje(menstruacijom).Slijedeći put startaju sa 200mg-znači 4 tbl dnevno.
1.koliko dugo ste bile na klomifenu i koliko dugo se smije biti bez pauze?Kolika je maximalna dnevna doza?
2.koji je postupak u žene koja ne reagira na klomifen-dakle koji lijekovi idu dalje,u kojim dozama i o čem se radi?što su gonali,femar,menopur-spada li to u istu skupinu?
3.što je suprefact,u kojem slučaju ide i zašto,što se njime dobiva?
4.vidim da maribor ima dobar postotak uspješnosti,a oni uvijek idu u duge postupke-je li tako bolje?
5.vidim da pišete da se u Hrv čeka i po godina na IVF-a opet onda cure često id i ne dobivam dojam da se toliko čeka-je li to stvar financije-dakle ako sami platimo ne moramo toliko čekati...?Koliko se plaća i što?
6.koliko kojih postupaka žena mora proći da bi išla na IVF/ICSI?vidim da mora na par AIH ...prije?i ako je žena odmah za IVF-koliko se čeka ako sve sam platiš?(i koliko te košta)Pročitala sam da Maribor oko 2500€ ,a kod nas?
7.VV ili sv.Duh??

Eto pa ako netko nađe vremena i strpljenja za sve ovo odgovoriti,puuuuno mu hvala!