Vidi rezultate ankete: Što vas više smeta?

Glasači
135. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Diranje trbuha

4 2.96%
  • Diranje djeteta

45 33.33%
  • Oboje

57 42.22%
  • Nijedno

29 21.48%
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 117

Tema: Pipkači beba i trudnica

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pipkači beba i trudnica

Potaknuta zadnjom temom o neželjenom pipkanju bebača u kolicima i brojnih tema o diranju trudnica, palo mi je na pamet da vas postavim malu anketicu 8)

Naime, ja sam valjda rođena s urođenom manom da uopće nemam zaštitnih ograda oko sebe
    Kad sam bila trudna, bila sam toliko sretna zbog toga da mi je bilo fakat super što mi čak i nepoznati/polupoznati ljudi žele dotaknuti trbuh, valjda ko talisman za sreću. Osjećala sam se ko velika zečja šapica i bila sam sretna što sam nekog usrećila i prenijela mu dio svoje sreće i pozitive :D

Isto tako se ne uzbuđujem gotovo nimalo oko pipkača Leone, ionako se dogodilo svega par puta da su je dirali na ulici. Kad bi se oni udaljili, ja bi joj obrisala rukice, a ako je bilo pipkanje preko odjeće, nisam se uopće uzbuđivala oko toga, već mi je opet bilo drago što su ljudi otišli sretni jer i dodir s djetetom usrećuje

Moram naglasiti da je ova moja propusnost jednosmjerna! Pošto ne sudim svijet po sebi i znam da je ova moja osobina vjerojatno rijetka, nikad ne diram trudnički trbuh bez pitanja, niti tuđu djecu, pogotovo nepoznatu. Priznajem da rado bi ali pošto znam koliko to većini mama smeta, poštujem njihove osjećaje bez problema

Pa me sad baš zanima, je li osjetljivost na intimni prostor vas i djece istovjetan. Npr. jeste li lakše podnosile nepozvano diranje trbuha, a diranje bebača vas izrazito smeta, ili ste ga jednako štitile od početka, dok je još prebivao u trbuhu

Mene je nasmijao moj Miro neki dan. Njegova kolegica s posla već ima krasam okrugli trbuh i Miro ju je pitao smije li ga dodirnuti jer uskoro opet postaje otac pa se sav raspekmezi na trudnice
    Ona se nasmijala i dozvolila mu, a Miro je zaključio da su trudnice ko peseki - i njima moraš pružiti šansu da te onjuše prije nego ih možeš počohati po trbuhu ili riskiraš da te ugrizu za ruku

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam glasala za nijedno,

jer ako mi netko podraga trbuh(eto baš mi se desilo prije sat vremena,mislim na trbuh koji se odjednom pojavio pa šokira ljude)
    ili pomiluje dijete,to je u pravilu s iskrenom dobrom namjerom i s puno topline i ne vidim način na koji bi me to moglo zasmetati

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaaaaaaah, ima nas još :D
    Znači nisam sasvim nenormalna ili nas dvije dijelimo istu genetsku mutaciju

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pipkanje trbuha mi je grozno, pipkanje djeteta nije

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vjerujem da će se javiti i osobe koje to smeta,al mene iskreno ne

a i sama sam takva,volim tjelesni kontakt

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne dam se dirati nepoznatim ljudima otkako znam za sebe

a isto tako sam bila na diranje Marka u kolicima....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nijedno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se stvarno nije dogodilo da mi totalno nepoznati ljudi naskoče na trbuh ,znaju se osmijehnuti no to je sve

a za klince mi se znalo dogoditi da komplimentiraju /podragaju ih i slično

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ima ljudi koji bi te odmah cmakali čim te upoznaju i grle te ko hobotnice, to ne volim

očito imam osobni prostor tipičnog Australijanca

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

očito imam osobni prostor tipičnog Australijanca
    ma daj???pa kaj nisu oni isto ko Ameri,ono,navaljuju a ti se odmičeš?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mene bi smetalo da mi nepoznati diraju trbuh, ili neko poznati, ali s kim nisam bliska, i ako bi to napravio jako napasno

ne volim ni kad mi nepoznati diraju ili komentiraju dijete, jer obicno iza toga ide neki komentar-kritika...a nije mu zima/vruce, nije stisnut u marami, nije premali da ide van i slicne gluposti
    ako ga posmatraju s pristojne udaljenosti i die mu se me ne smeta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a negdje sam pročitaal da imaju velik osobni prostor....možda griješim

ja ponekad ne volim ni ruku dat, jer odmah vrtim film o tome kako jako puno ljudi ne pere ruke poslije male i velike nužde

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

oboje.
    jer je to zadiranje u intimnu zonu, ne znam koliko cm od tijela, ali dodir - jest. Diranje trbuha je po meni jako neukusno i nije mi ga dirao nitko osim jako bliskih prijateljica i to onih kojima sam rekla da zelim da osjete bebu. I mm-a - ali to se podrazumijeva.
    Diranje djeteta mi se ne svidja jer ona je premalena da kaze NE i zato to moram ciniti ja.
    Kako bi bilo da netko od nas sjedi u tramvaju i pridje mu bakica i izljubi mu rukice? Zacijelo bi svatko to smatrao cudnim. A pipanje trbuha i djecjih rukica se smatra normalnim :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oboje
    ne volim da me diraju ni trudnu ni netrudnu
    sjećam se jednom u nekom butiku me neka nametljiva prodavačica "oblačila" pa mi namještala robu, pa stavljala maramu oko vrata, ja se ukočila, a ona na mene "je, pa kaj ste se tak ukočili, nikaj vam ne bum napravila"
    ne volim i gotovo, a ni moja Vanja ne voli, dodirivati i grliti je smiju samo jako bliski
    i ja izbjegavam dirati nepoznatu djecu, ma koliko mi bila draga i slatka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    oboje.
    jer je to zadiranje u intimnu zonu, ne znam koliko cm od tijela, ali dodir - jest. Diranje trbuha je po meni jako neukusno i nije mi ga dirao nitko osim jako bliskih prijateljica i to onih kojima sam rekla da zelim da osjete bebu. I mm-a - ali to se podrazumijeva.
    Diranje djeteta mi se ne svidja jer ona je premalena da kaze NE i zato to moram ciniti ja.
    Kako bi bilo da netko od nas sjedi u tramvaju i pridje mu bakica i izljubi mu rukice? Zacijelo bi svatko to smatrao cudnim. A pipanje trbuha i djecjih rukica se smatra normalnim :?
    Eto, ne moram se truditi pisati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

oboje.
    Isto ovako.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uopće mi nije smetalo kad su mi dirali trbuh, jer su to uglavnom bile bliske osobe a ne netko nepoznat i baš mi je drago kad vidim da se ljudi raznježe kad vide trudnicu.
    Meni više smeta kad mi diraju bebu. Zapravo smeta mi samo kad joj netko dira ruke jer si ih stalno stavlja u usta. Inače mi se nikad nije dogodilo da je diraju nepoznati kad sam ju vozila u kolicima, nego samo ljudi koji nam dođu u goste.
    Baš ne kužim ljude kojima smeta da netko bebu uopće dotakne. Ja inače obožavam bebe, i uvijek sam se topila kad sam srela nekog s djetetom i uopće mi nije padalo na pamet da nekom smeta da diram bebu dok nisam tu na forumu to pročitala.
    Kad smo MM i ja pokušavali začeti bebicu, srela sam jednu kolegicu s faksa s prekrasnim sinčićem od 6 mj. kojeg je držala na rukama i nisam mogla odoljeti pa sam ga malo pogladila po kosici. Ona je napravila facu otprilike ovak :/ i samo se izmaknula unatrag skupa s njim i meni ništa nije bilo jasno. Baš mi je bilo neugodno. Sad znam da ne smijem dirati tuđe bebe

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nijedno!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, glasala sam za oboje ali mi vise smeta diranje trbuha. mozda zato jer nisam primjetila da mi netko previse dira dijete, a to je mozda zato jer sam ga stalno nosila? ne znam. ali trbuh.. to mi je bas smetalo.

kao da je sad neko javno dobro, zato jer sam trudna.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam toliko voljela da mi se mazi trbuh, da mi uopće nije bilo bitno tko ga mazi!Tko god bi stavio ruku na njega ja bi se rastopila!A s bebačem je malo drugačije! Kad je netko dira odmah mi se vrti film di su te ruke bile i što su radile prije nego su dospjele na moju bebicu! Uf! A htjela bi da si ne zamišljam to tako slikovito!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

glasala sam za "diranje deteta", a u stvari mi smeta diranje veoma male bebe (u principu novorodjenceta).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala na ovoj anketi: konačno sam saznala da nisam usamljeni slučaj.

Maria, av70

Naime, ja zaista ne mogu podnijeti da me neki ljudi diraju. Čak ni neki koje znam desecima godina. Rijetki čiji me dodir ne smeta mogu mi raditi kaj god hoće, a bilo mi je ok i kad su mi dirali dijete, ali većina.... Kaj da vam velim: na vlastitoj svadbi mi je najveća frka bila od čestitanja. Opet, postoje ljudi koje, čim ih upoznam, poželim dodirnuti, paše mi ako su mi blizu...

NARAVNO da sam bila alergična na dodirivanje trbuha i djeteta bez pitanja.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nijedno!

Nisam staklena a nisu to ni moja deca.

Stomak je mogao da mi pipne ko je hteo. Mogli su da mu se dive, čude, sortiraju ga po obliku...Nisu se mnogi usuđivali da ga dodirnu bez pitanja a mislim da ga je najviše ispipao moj najbolji prijatelj sa kojim sam većinu radnog vremena (a radila sam do 28. sedmice) igrala yamb - išla ga je kocka uglavnom pa je na svaki moj promašaj 'tapšao' svoje buduće drugare jer rade za njega i šutiraju mamu svaki put kad igra najavu ili dirigovanu

Bebe je mogao takođe da dira ko hoće. Ja sam do skora toliko verovala da su svi ljudi dobri da mi nije na pamet padalo da im i neko dobar može preneti virus ili bakteriju . Jedino sam kategorički branila da ih ljube po licu. Celog leta sam ih vozila bosih nožica i mislim da ih je ceo grad ili poljubio ili barem dodirnuo na šta sam se ja redovno topila. Sećam se jedne male koja je imala sestricu par meseci stariju od nas koja bi nas bukvalno vrebala da prođemo da bi dotrčala, bez reči ih poljubila u obe ručice i obe nožice i sva rumena od stida otrčala svojima

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam alergicna na dodire :/
    ponekad se najezim i na MM (kad mi je takav dan).

I nisam voljela diranje bebice - ali nisu ni pokusavali kraj mojih pogleda .

Ja isto ne pokusavam dirati tudje bebe niti trudnice.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, aj en volim kad neko na cesti ili u tramvaju pocne dirati doriana, al mi ne smeta ako ga neko podraga od prijatelja ili rodbine, u mjeri u kojoj im to on dopusti.

meni se uopce ne svida ta paranoja da bi neko pogledao ili dodirnuo necije dijete, pa i ja volim rukovati se, poljubiti ili zagrliti osobu koja mi je draga.
    istina, ne volim ni pretjerivanje, ko francuzi na primjer

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

potpisujem Luciju ellen i mariu71 i a70v, i mim i ariens...

moji na poslu znaju da se ja ne ljubim ne volim dodir, ali kad mi dođe netko i potapša me...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne smeta mi ako me netko poznat/prijatelj podraga po trbuhu i sl. (dozivjela sam nedavno da me muz frendice izljubio u trbuh, ulovio me nespremnu da sam ostala :? ), nije mi se nikad dogodilo da mi to napravi nepoznata osoba.
    Ne volim kad netko dira dijete, a da nije djetetu jako dobro poznata osoba. Ne volim kad itko nepozvan (dakle, da ja dam signal da je ok) nateze novorodjence.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Glasala sam diranje djeteta, al mislim na diranje i pipkanje male bebe.
    A za starije dijete samo ako vidim da njemu to ne smeta
    (primjerice Luka ne voli da ga njegov krsni kum dira, pa mu ni ne dam. Samo uznemiri klinca)
    Općenito sam velika maza, ali još mi se nikad nije desilo da me netko nepoznat dira po trbuhu, ali i kad bi vjerojatno bi se samo blesasto nasmijala.

Priznam... i ja sam od pipača trbuha
    Ali ne iskačem iz grmlja, no frks

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma vis, ja san bas razmisljala ovo vrime otkad san stavila post tamo na LE temu jel stvarno moguce da ga svo ovo vrime nitko nije dirao ili meni to ne smeta pa zato nisam primjetila? hm...

inace san osoba koja se grli i ljubi (dobro ne bas sa svima) al uglavnom sam otvorena i topla i dodir mi puno zanci i mi smo doma svi mazasti. ali se sijecam da mi je u trudnoci znalo zasmetat (jako) kad bi me netko dotakao po trbuhu, ali to bi redovito bili ljudi koji mi nisu dragi, sva bi se najezila. i odmakla. i kad bi se nasla u nekoj neugodnoj situaciji koja bi mi izazivala nervozu obavezno bi stavljala ruke na trbuh, a to bi svima slalo poruku da vise nitko tu nema pristup pa me ne bi ni dirali.

sad sa bebacem bi mi stvarno smetalo da ga netko nepoznat dodiruje.

i ne mogu virovat da iman osjecaj da ga stvarno nitko ne dodiruje iako svi komentiraju kako je sladak... hm.. dala ste mi sad ti i LE mislit...

u svakom slucaju koliko god se ja rastapala kad vidim trudnicu i malo dijete trudnicu ne dodirujem bez da prvo pitam jel joj smeta a dijete nikad ako mi samo ne pridje i ne pokaze da se ne boji. ima djece koja bi mi u busu/kaficu sama sila u krilo a prvi put bi me vidili.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    ma vis, ja san bas razmisljala ovo vrime otkad san stavila post tamo na LE temu jel stvarno moguce da ga svo ovo vrime nitko nije dirao ili meni to ne smeta pa zato nisam primjetila? hm...

.
    ako ti ne smeta, ne smeta ti, to je ok. pa makar njih jos sto tu napisalo da bi nekome otkinuli glavu da im pogleda ili dodirne dijete

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dete ne dam! U stvari,ozbiljno mislim.Uzasava me kako bi svako hteo da pomazi bebinu ruku,a da ne pominjem pokusaje poljubaca.A stomak mi ionako niko sem meni dragih i poznatih nije pokusao da dira,pa prosto i nemam neku odbojnost.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

smeta mi i jedno i drugo..ne znam, valjda nemam povjerenja u ljude (većina ih ne pere ruke kad dođu u goste i počnu mi pipkati dijete na što ja popi.. jer sam toliko pristojna da ne mogu ništa reći)
    U trudnoći me samo muž dirao po trbuhu, od drugih sam se čuvala,par puta mama i sveki su me dotakle kad bi beba lupkala i to je to. Imala sam i jednu neugodnu situaciju - ujna me pitala jel može dotaknuti trbuh i onda mi ga je počela prilično jako masirati i lupkati bebi , kao, da je pobudi :shock: mala se uznemirila jer je ja uvijek mazim nježno! kako je to bilo neugodno!! fakat ima blesavih ljudi..došlo mi je da joj opalim nogu u guzicu al nisam mogla onako trudna

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne volim to , smeta mi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nema mi gore životne situacije kad me netko polupoznat, krene grliti kao da sam pojas za spašavanje i cmakati, oblije me hladan znoj...

par puta sam morla otpriti izljeve nježnosti od mlađih osoba jer bi mi bilo žao da se nelagodno osjećaju...

npr kraj školske godine i djeca ,osobito ona koja završavaju školu tj taj stupanj školovanja , imaju potrebu se nekako oprostiti.....i onda mi je grozno da se osjećaju odbačeno, ajde tu napravim kompromis ( a svake godine ih je sve više i više ..... )

odrasle cmakače držim na pristojnoj udaljenosti

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    ujna me pitala jel može dotaknuti trbuh i onda mi ga je počela prilično jako masirati i lupkati bebi , kao, da je pobudi
    E, lude li žene :/

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni nitko nepoznat ne dira stomak. Ne smeta mi diranje, ali pod uvijetom da je stomak fino velik i zategnut Sada bih se zgrozila da me netko podraga po malom stomaku u početku trudnošće i osjeti salo
    Diranje djeteta me ne smeta osim diranje male bebe na što sam alergična.
    Glasala sam na nijedno, ali sa izuzetkom tog diranja male bebe što ipak smatram nekim osnovnim higijenskim bontonom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se nimalo ne bojim virusa, bakterija i zmazanih ruku. Meni ili djetetu draga osoba može nas dirati pa čak i da je malo prije kopala po blatu. Ono što ne podnosim je zadiranje stranaca u moj/naš intiman prostor. Kao što ne dopuštam da tetke i strine koje Kaleb vidi jednom godišnje navale na njega (ili traže pusu koju on ne želi dati), tako neželjene dodire ne dopuštam ni strancima. Dakle, nema veze s čistoćom i bolestima.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je muz pricao da je imao nekog ujaka koji ga je stalno htio ljubiti u usta :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

oboje!
    jasno mi je da trudnice i deca bude nezna osecanja i kod ljudi koji ih cak ni ne poznaju. To mi je super, pa i ja se cesto nasmejem trudnici ili zastanem da pogledam bebu. Ali fizicki kontakt sa bilo kojom nepoznatom osobom u bilo kojoj varijanti .

Kao što ne dopuštam da tetke i strine koje Kaleb vidi jednom godišnje navale na njega (ili traže pusu koju on ne želi dati), tako neželjene dodire ne dopuštam ni strancima.
    Tetke i strine su mi prica za sebe. Zene koje moje dete uopste ne poznaje je grle i ljube. Cak i po cenu da se ona rasplace, jer, nek' istrpi dete, pa toliko su je se uzeleli. Grozno!
    I dan danas se secam porodicnih okupljanja iz detinjstva i kako mi je uvek bilo neprijatno to sto se uvek nadje neka zena koja me svo vreme pipka... I nekako uvek ispadne da te tetke, osim sto izljube dete, ne pokazuju nikakvo interesovanje da se bave istim tim detetom i da se sa njim igraju.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, nema veze s čistoćom i bolestima.
    x

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa

.
    ako ti ne smeta, ne smeta ti, to je ok. pa makar njih jos sto tu napisalo da bi nekome otkinuli glavu da im pogleda ili dodirne dijete
    pa bez obzira sta drugi misle (a vidis da tu ima svakakvih razmisljanja) ja cu napisat ono kako se ja osijecam. ovo je vise bilo introspektivno razmisljanje preneseno u topic, i dala sam si mislit (ko i nakon svake teme koju procitam, a zanimljiva mi je).

i tocno je ovako kako san napisala. inace san osoba kojoj ne smetaju dodiri ali u trudnoci mi je smetalo od ljudi koji mi nisu dragi i kad se P rodio svih sam tjerala da peru ruke i da nije mi bilo drago da ga ljube, ni najblizi - al to je bilo radi bakterija, sad ga najblizi drze, maze i to mi je ok. a u setnji nam se stvarno nije dogodilo da ga netko nepoznat dodiruje. eto ipak nije. izanalizirala san hrpu situacija i nepoznati ljudi su ga do sad gledali, komentirali i nisu ga dirali. ni kad je bio u kolicima ni u narucju. i ne bi mi bilo drago da ga netko nepoznat (ili tko mi nije drag) stipka i pipka. al eto nije se dogodilo (jos). i na one primjere od LE bi se i ja najezila.

mogla bi sazet kratko - smeta mi ako me/bebaca dira netko kog ne volim, ne poznajem i nemam povjerenja, inace mi ne smeta od poznatih dragih i bliskih ljudi.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ja se nimalo ne bojim virusa, bakterija i zmazanih ruku. Meni ili djetetu draga osoba može nas dirati pa čak i da je malo prije kopala po blatu. Ono što ne podnosim je zadiranje stranaca u moj/naš intiman prostor. Kao što ne dopuštam da tetke i strine koje Kaleb vidi jednom godišnje navale na njega (ili traže pusu koju on ne želi dati), tako neželjene dodire ne dopuštam ni strancima. Dakle, nema veze s čistoćom i bolestima.
    Upravo ovo potpisujem.
    Ne bojim se boleština, ne smetaju me prljave ruke (ok, ne jako), ali to zadiranje u moj psihološki prostor (Reikista sam pa ću to ipak zvati aurom) me ubija. I s vremenom sam uočila da me dodir nekih ljudi jednostavno smeta, a drugi mi odgovaraju. Neke prijateljice cmoknem kad ih sretnem, a od drugih se odmaknem. Neki nepoznati ljudi mi ne smetaju u gužvi u tramvaju ako se i naslone na mene, a od nekih koje znam pobjegnem što dalje. Vjerojatno je riječ o kompatibilnosti energija. Voljela bih čuti kako to osjećaju druge cure koje se bave nekom "altetnativom".

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Diranje trbuha u trudnoći još i mogu pregristi ali diranje djeteta od strane nepoznatih ljudi me jako jako smeta !Iako u trenutku kad ga "pipkaju" najčešće ne reagiram jer ne želim biti bezobrazna i neugodna,jer vjerujte mi da tad otvorim usta ne im se dobro pisalo!

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

diranje trbuha mi je super (bilo bog ili tuđeg). diranje djeteta ne volim niti mog niti tuđeg, eventualno ako se desi spontano, pa ti djete samo dođe se pomazit ili moje ide drugome, ali inače mi to izgleda kako nepotrebno uznemiravanje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    I s vremenom sam uočila da me dodir nekih ljudi jednostavno smeta, a drugi mi odgovaraju. Neke prijateljice cmoknem kad ih sretnem, a od drugih se odmaknem. Neki nepoznati ljudi mi ne smetaju u gužvi u tramvaju ako se i naslone na mene, a od nekih koje znam pobjegnem što dalje. Vjerojatno je riječ o kompatibilnosti energija. Voljela bih čuti kako to osjećaju druge cure koje se bave nekom "altetnativom".
    pa ne moraš se bavit alternativom da to osjetiš . energija sama po sebi utječe na to koliko ćeš nekom dozvoliti da ti se približi, ali isto tako - postoje i kulturološke razlike (mislim da se tak neka zove )...

pustinjak npr. ima puno veću "zonu" osobnog prostora, od npr nekog tko se svaki dan vozi u tramvaju. način života (ako hoćeš i gustoća naseljenostni nekog područja) utječe na taj imaginarni prostor...

intimna zona
    osobna zona
    socijalna zona
    javna zona...

svaka od njih ima svoje nevidljive granice...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sorcie, utjece i razina poznanstva. Stranac ti je u intimnoj zoni na vecoj udaljenosti od tvog tijela od recimo bliskog prijatelja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stranac ti je u intimnoj zoni na vecoj udaljenosti od tvog tijela od recimo bliskog prijatelja.
    lucija ellen, strance baš i ne puštamo u tu zonu...

stranci su obično u javnoj zoni. ponekad budu i u socijalnoj zoni. ak se npr. voziš u tramvaju, dođu i do osobne zone... ak te u tom tramvaju počnu pipati - već su u području intimne zone...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne volim pretjerani ni jedno ni drugo, niti mi pretjerano smeta. Glasala sam da mi više smeta diranje trbuha, ne znam, nekako mi ga niko nije ni dirao osim MM-a. Zavisi valjda od ljudi, i od načina na koji se to dešava.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uvijek pitam da li smijem, a i volim kad mene pitaju

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Stranac ti je u intimnoj zoni na vecoj udaljenosti od tvog tijela od recimo bliskog prijatelja.
    lucija ellen, strance baš i ne puštamo u tu zonu...
    dobro zboris - ne pustamo - ali diranjem trbuha zadiru u nju. I to opako. Isto je s unosenjem u lice i diranjem rukica, nogica, obraza...
    ali, kuzimo se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •