Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 387

Tema: Vinogradska - novosti?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    nešto sam zabrljala..Htjedoh pitati:

Citiraj teta prvotno napisa
    knjižice ti se predaju do 11 ujutro)
    Da li i trudničke knjizice? Naime ja je uopće nemam..Samo obične nalaze privatnog ginekologa...
    Ja isto nemam trudničku knjižicu ali mi je rečeno da ostavim zadnji nalaz od ginekologa, uputnicu i zdravstvenu ( ako plaćaš onda ne treba ).
    Upozorenje - užasna je gužva. Počeli su g.o. pa su dva doma zdravlja prebacili pacijente k njima a i kod njih su krenuli g.o. Ja sam bila ovaj tjedan i čekala sam od 9 do pola dva.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bok
    jel netko zna da li se bas mora narucivati za ultrazvuk ili se mogu praviti blesava i samo doc i trazit da me prime?
    ne bi ja forsirala da mi nije fakat vazno

moon&sun avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Samo za double test se koliko ja znam prima kad dođeš, a sve ostalo naručivanje, i to tek za 3-4 tjedna.
    Kada sam pred 2-3 mjeseca zvala druge bolnice, ni kod njih nije bilo brže.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To naručivanje za ultrazvuk u Vinogradskoj mi je bilo zanimljivo. Ako zoveš telefonom onda ima mjesta tek za x mjeseci. Ali ako ti oni na ultrazvuku napišu "kontrola za 7 dana" onda ima mjesta za 3 dana. :?
    Dakle, nekako sumljam u to da su baš tako pretrpani. Ako gin. napiše na uputnici neku "požurnicu" možda bi te mogli ugurat. Pa ne možeš zaustavit trudnoču da dođeš na ultrazvuk.
    Ja sam se uvijek naručivala pa i za 7 dana.
    A kad je bilo hitno tj. panika van radnog vremena onda primaju.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je, evo friske informacije za sve koje zanima - ako bih se danas narucila dobila bih termin 1.9., ali posto mi je hitno, mogu doci i danas i objasniti da mi je hitno

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imam dva pitanja u vezi Vinogradske.
    Prvo se tice ultrazvuka. Zadnji uzv sam obavila kod svoje priv. doktorice s 34tj. i par dana i bilo je sve u savrsenom redu. Trebam li jos u bolnici otic na uzv? Bila sam u bolnici na kontroli s 36tj., ali samo u trudnickoj ambulanti, i tada nitko nije spominjao uzv, a ja zaboravila pitat. Realno, mislim da nema potrebe, ali ne bih htjela da me netko opere zbog neceg sto nisam napravila, a kao trebala sam.
    Drugo, treba li nosit pelene za bebu kad idem rodit? Tnx.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a cuj, to kaj ti nitko nije spomenuo to ti samo znaci da se moras brinuti sama za sebenjih ti tam nije bas previse briga
    ne znam ti bas odgovor, meni je privatnik stalno govorio kad da dodjem kod njega na pregled, a on mi je uvijek radio ultrazvuk
    a inace, mozda ti je bolje ostat kod privatnika na uzv, jer se u bolnici ceka sto godina ako se hoces naruciti

pelene trebas za izlazak iz rodilista, nekih dva komada ak se beba slucajno ukaka u ovu prvu pa ju odmah trebaju presvuc i to ti muz donese kad dodje po tebe, nema potrebe da to ti nosis

moon&sun avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Palagruža prvotno napisa
    Imam dva pitanja u vezi Vinogradske.
    Prvo se tice ultrazvuka. Zadnji uzv sam obavila kod svoje priv. doktorice s 34tj. i par dana i bilo je sve u savrsenom redu. Trebam li jos u bolnici otic na uzv? Bila sam u bolnici na kontroli s 36tj., ali samo u trudnickoj ambulanti, i tada nitko nije spominjao uzv, a ja zaboravila pitat. Realno, mislim da nema potrebe, ali ne bih htjela da me netko opere zbog neceg sto nisam napravila, a kao trebala sam.
    Drugo, treba li nosit pelene za bebu kad idem rodit? Tnx.
    Koliko znam, bilo bi uputno prje poroda napraviti jedan UZV da se sve još jednom prekontrolira, i vidi veličina bebe.
    Meni su to napravili i tjedan- dva pred porod, i kada sam došla na porod. Ne znam jel to praksa ili su radili zato jer je moj mali bio veliki -da vide jel ću moći normalno roditi(?)

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

to kaj ti nitko nije spomenuo to ti samo znaci da se moras brinuti sama za sebenjih ti tam nije bas previse briga
    Da, tako nekako sam i ja mislila. Nazvat cu ih u pon i probat se narucit, a ako me ne mogu utrpat onda cu otic do svoje privatne doce na jos jedan uzv. Ako ne rodim prije nego sto se ona vrati s godisnjeg

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da sama odgovorim na svoje pitanje o ultrazvuku (saznala odgovor jutros u trudnickoj ambulanti), mozda nekom drugom posluzi informacija.
    Buduci da sam na zadnjem uzv-u bila kod svoje doce s 35 tj. i bilo je sve ok, ne moram vise dolaziti kod njih. Tj. kad dodjem rodit, onda ce mi napravit i uzv i to je to. Ima smisla

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pitanjce - koliko dugo bude beba s mamom nakon poroda? Pitala sam i prije nekog vremena već, samo provjeravam da li se što mijenja na bolje... :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Palagruža prvotno napisa
    Da sama odgovorim na svoje pitanje o ultrazvuku (saznala odgovor jutros u trudnickoj ambulanti), mozda nekom drugom posluzi informacija.
    Buduci da sam na zadnjem uzv-u bila kod svoje doce s 35 tj. i bilo je sve ok, ne moram vise dolaziti kod njih. Tj. kad dodjem rodit, onda ce mi napravit i uzv i to je to. Ima smisla
    Ima smisla. Tim više što procjene težine u poodmakloj trudnoći nisu baš precizne, sad već i pipaju vodeću čest... tako da uzv i nema neke koristi (što manje to bolje).

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    Pitanjce - koliko dugo bude beba s mamom nakon poroda? Pitala sam i prije nekog vremena već, samo provjeravam da li se što mijenja na bolje... :/
    Vrlo kratko, barem u mome slucaju. I nisu mi je dali na podoj odmah, ali vjerujem da je to zbog epiduralne bilo...tako da je prvi podoj bio tek nakon 4 sata

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bebu ti daju odmah na porodu da ju poljubis (sunce moje malo me pogledalo u oci ), a ja sam ju bez obzira na carski dobila jako brzo u intenzivnu. vjerovatno ovisi kad rodis, ja sam rodila u 1 popodne (sivanje do 2 i nesto) i u 3 sam dobila bebu na redovni podoj. doduse, nisam bas mogla doci k sebi pa ju je sestra odnjela ali bitna je namjera da mi ju daju

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I dalje skupljam informacije - pa dajte drage cure koje ste nedavno rodile u Vinogradskoj, recite jel istina da imaju nove stolove za rađanje koji se daju dobro podešavati?

Negdje je pisalo da su ih prije pola godine (ili više) dobili, ali još nisu bili montirani, pa me zanima je li tu ima napretka zadnjih mjeseci.

Thanks unaprijed!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni su definitivno bili novi, jer sam zadnji put radjala prije 3 godine, pa je valda to to. i dosta se toga ponovilo na odjelu..osim spavacica

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam rodila 24.04.08. i taj dan su ih postavili. Rodila sam s epiduralnom, pa sam morala lezati u boksu 4 sata, i bas mi je bilo udobno

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

novi su,ja sam rodila 16.06.08. Fino su se mogli namjestit bas kako mi je odgovaralo :D

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote="ivy"dosta se toga ponovilo na odjelu..osim spavacica[/quote]
    ja sam rodila prosle godine u 7. mjesecu i tad su bas dobili nove spavacice. tad mi je babica rekla evo stigle su nove spavacice, samo sto ce zas kojih mjesec dva izgledati kao da su iz proslog stoljeca. dakle oni dobivaju nove, ali se jako brzo pohabaju.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je jedini problem bio jastuk koji je pretvrd pa sam MM trazila da mi donese od doma neki,a i bolje sam se mogla namjestit za dojenje s vise jastuka

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kakva je situacija s rasporedom doktora u trudnickoj ambulanti sad kad su godisnji zavrsili? Ima li netko frisku informaciju?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I kakve su vizite?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam rodila u cetvrtak, a u petak je bila nekakva "velika" vizita, kada ide hrpa doktora u vizitu, cijela svita... Ma OK, taj dan su nas malo detaljnije pogledali, pocistili dobro sobe, iako i inace su uredni...Ostale dane je sve nabrzaka. Meni je inace to bilo toliko bedasto sto ih moras cekati s gacicama dolje a oni ponekad kasne pa ti tako lezis i lezis...i lezis...Ma mi u sobi smo umirale od smijeha.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zar još uvijek to praksiraju? :shock: :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koja je procedura ako prebivalištem ne spadam za Vinogradsku, a htjela bih tamo roditi?
    Trebam uputnicu za 20tj trudnoće, pa da l da se samo tamo naručim; je l me mogu odbit; da ih molim da me prime il da se pravim luda ?
    Hvala cure

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="little duck"]Ja sam rodila u cetvrtak[quote]
    Čestitam!

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala, Bubica..Mi smo ti vec "veeeliki", 4 mjeseca smo prosli. Ja sam isla kod privatnog ginica koji povremeno operira u Vinogradskoj, pa kada su me ulovili trudovi prvo sam kod njega na pregled, pa ih je on nazvao da stizem. Bez uputnice. Za inace ne znam...

I da, Diami, nazalost, da, jos uvijek je tako.No nije to kraj svijeta, mi smo iz toga napravili zezanciju u sobi... :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj little duck prvotno napisa
    Hvala, Bubica..Mi smo ti vec "veeeliki", 4 mjeseca smo prosli.
    8) a ja mislila da si rodila sad u četvrtak, nisam ni računala koji je danas dan, a već nam pišeš

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vinogradska uglavnom ne radi probleme oko primanja trudnica koje ne spadaju tamo. Izgleda da gužva nije došla do neke alarmantne razine, pa uspijevaju to hendlati bez većih problema. Zato Sv. Duh zna raditi probleme - kako koji dan, ovisno o gužvi.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jel treba za Vinogradsku nešto nositi? Spavaćice, pelene?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jel treba za Vinogradsku nešto nositi? Spavaćice, pelene?
    Ponesi si spavacicu koju, jer im se zna dogoditi da im nestane, a trebat ce ti da se presvuces. Bilo je zena i u pidjamama. Pelene ne treba, ali im je jedan dan navodno ponestalo :? pa su isli po sobama pitati da li tko ima... Bas mi je to nekako bio bad, u kojem nam je stanju zdravstvo. Ja sam si ponesla i tablete protiv bolova, paracetamol, i zamjenu za Voltaren Rapid, zove se Diklorapid, zbog stezanja maternice...

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jeste čule za ove 2 blizanke, primalje iz Vinogradske, i muža od jedne, anesteziologa iz Vinogradske kaj su zajedno sa sinčićem stradali u ovoj prometnoj u nedjelju.... Baš čitam na Večernjakovom sajtu. Koji užas.

Početno

Sve one koje su poznavale sestru Karmelu (primalja u Vinogradskoj), mogu reći da nas je prerano napustila u tragičnoj prometnoj nesreći 31.08.2008. pokraj Varaždina!

http://www.vecernji.hr/newsroom/blac...56501/index.do

http://www.vecernji.hr/newsroom/blac...do?fotoIndex=0

Hvala joj na svemu!
    RIP

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

potpisujem za karmelu....rodila sam prije 6 mjeseci tamo, ona i babica blaženka ostale su mi u sjećanju kao super žene, ugodne, profesionalne, bile uz mene cijelo vrijeme mog dugog poroda...ježim se jer sam nju fakat zapamtila i ne mogu vjerovati...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Poznavala sam ih sve...bili su predivni ljudi, dragi i skromni...

Tri puta sam rodila u Vinogradskoj i sestra Karmela mi je ostala u naročito lijepom sjećanju.

Strašna tragedija...

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne mogu vjerovati. Sestra Karmela mi je bila na porodu prije samo 19 dana. I dobra mi je bila. Uzasno mi je zao.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cure, ja sutra idem 1. put na pregled u TA u Vinogradsku, baš sam nekak znatiželjna koji će me doktor zapast, jel uopće još ureduju po onom nekadašnjem rasporedu od prije godišnjih i kak će to izgledat. Dala mi je soc. ginićka uputnicu za pregled u TA i za CTG, kad su ga vama radili?? Ja sutra ulazim u 37.tj.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nikad neznaš koji će doktor biti...ja išla ponedjeljkom....bila na 3 pregleda a nijednom me dr. Košec nije pregledala...

meni ctg radili na hitnoj 2 tj prije poroda jer sam mislila da mi voda curi i na porodu..na redovnom pregledu samo poslušaju srčeko...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja se spremam prvi put u vinogradsku, pa imam pitanjce:
    trebam li odmah uzeti uputnicu i za ultrazvuk ili samo za trudničku ambulantu? ili da uzmem 2 uputnice odjednom (meni se ne ide 10x kod soc. ginića)
    kad je najbolje doći, oko koliko sati da izbjegnem višesatno čekanje?

i ima li još kakvih novosti, vidim da u zadnje vrijeme slabo pišete na ovoj temi...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da , i mene sve ovo zanima? Ajmo tete, vi koje imate novosti iz Vinogradske pomozite nama koje se tamo spremamo!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dvije uputnice. Gužva je kako kad ali sigurno je bolje doći negdje oko 10, obavezno prije 11 jer poslije više ne primaju uputnice.

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    i ja se spremam prvi put u vinogradsku, pa imam pitanjce:
    trebam li odmah uzeti uputnicu i za ultrazvuk ili samo za trudničku ambulantu? ili da uzmem 2 uputnice odjednom (meni se ne ide 10x kod soc. ginića)
    kad je najbolje doći, oko koliko sati da izbjegnem višesatno čekanje?

i ima li još kakvih novosti, vidim da u zadnje vrijeme slabo pišete na ovoj temi...
    Za pregled mislim da je najbolje doć iza 10, tad obicno već pregledaju dio trudnica, izbjegneš čekanje od 7 do iza 9 (neke žene dođu tak rano) kad još ni ne počnu pregledavat jer su oko 8 tek u viziti pa iza toga imaju sastanak), a još stigneš predat zdravstvenu (primaju do 11h). Ja sam nedavno rodila u Vinogradskoj, a sve skupa sam tamo boravila 3 tj. pa sam savladala rutinu, upoznala doktore, sestre, hodnike, tuševe ... Ugl. mogu odgovorit kaj koga zanima.

Ukratko, imam samo riječi hvale za rodilište, sestre, doktore i sve skupa. Osjećala sam se sigurno i dobro, na odjelu mi je bilo onolko super kolko god boravak u bolnici može bit super. Sretna sam što sam izabrala baš to rodilište. Najviše su me razveselile drage i tople sestre za bebe koje je svaka rodilja mogla pitati za pomoć oko dojenja, i ne samo to, nego bi one same tokom dojenja obilazile sobe i pitale treba li tko pomoć, ide li s dojenjem, kad bi uzimale bebe pitale bi imate li mlijeka, jel beba jela i sl. Najviše me raznježilo kad mi je sestra Zila donjela malog sat vremena ranije nego ostale bebe jer je gladan drečao tam kod njih, micek mali

Doktori su bili simpatični i skoro uvijek nasmijani, a najbolji mi je bio Ivičević. O njemu sam se naslušala svakakvih priča, ali ja u 3 tj. boravka tamo nisam naletila ni na jedan njegov loš dan. Dapače, u razgovoru s hrpom ostalih trudnica složile smo se da je možda najtemeljitiji doktor tamo. Meni je, uz ostalo, definitivno bio najviše simpa. Eto. Ko što rekoh, ako koga kaj zanima, pitajte, možda mogu pomoć.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Neroslava - da li je mm bio s tobom na porodu?
    kako je prošao porod?Epiziotomija? da li su poštivali tvoje želje oko poroda?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pisale su cure da se s pedijatrima može dogovoriti "dojenje na zahtjev" kad malene donose i ako izvan rasporeda zaplaču, a po noći dođi po tebe. No, zadnja info je da kao "treba imati neki razlog" da se to upiše na karton bebe. Znaš li nešto o tome?

Jesi li imala kakve želje oko poroda i kako si s time prošla?

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa
    Neroslava - da li je mm bio s tobom na porodu?
    kako je prošao porod?Epiziotomija? da li su poštivali tvoje želje oko poroda?
    Lucas, Diami, mm je bio samnom u boxu, ali porod nije napredovao (nisam dobivala prave trudove pa nije bilo ni potrebe da razmišljam o epiduralnoj) pa sam na kraju završila na carskom, tako da taj dio naravno nije mogao biti samnom, već je čekao ispred pa su mu pokazali bebu nakon carskog i pustili su ga kratko k meni na intenzivnu kad su me smjestili u sobu. Prije carskog su me bili pitali želim li spinalnu ili opću anesteziju, i strpljivo su se trudili jedno 15tak min da se ja nariktam kak treba da me mogu pogodit kak treba za spinalnu. Meni je već bilo pomalo neugodno jer se usprkos njihovim objašnjenjima nisam uspjevala ''namjestit'' kak treba, ja bi na njihovom mjestu već bila popi.dila i poslala me na opću, tak da fala tetama anesteziologicama

Imala sam napisan plan poroda, ali ga na kraju nisam ni predala - kako sam bila 2 tjedna prije poroda na odjelu, upoznala sam hrpu rodilja i čula njihova iskustva i jednostavno na temelju toga stekla povjerenje u doktore i babice - da me neće rezati ako ne treba (jer sam upoznala i prvorotkinja i višerotkinja koje nisu rezali, i na svoje uši čula dr. Ivičevića kako hvali babice što jedna prvorotkinja u mojoj sobi nije bila rezana niti je pukla), da mi neće davati drip ako ne bude potrebe, da će mi muža pustiti bez ikakve posebne procedure, da ću moći tražiti i dobiti epiduralnu ako se za to odlučim na licu mjesta i sl....

Pisale su cure da se s pedijatrima može dogovoriti "dojenje na zahtjev" kad malene donose i ako izvan rasporeda zaplaču, a po noći dođi po tebe. No, zadnja info je da kao "treba imati neki razlog" da se to upiše na karton bebe. Znaš li nešto o tome?
    Definitivno se može reć pedijatrici ako želiš dojiti na zahtjev, a sad za neki poseban razlog ne znam... Znam da definitvno ne nadohranjuju bebe po difoltu (možda se to tako nekad ranije radilo, ali danas više nije tako), oni ih hrane samo jednom tokom noći (ili po potrebi ako vide da beba na podoju kod mame nije baš ništa pojela - jer ih važu prije i poslije podoja), a ostalo vrijeme su bebe kod mama svakih 2 sata po sat ili 2 sata u komadu, od pola 6 ujutro do 11 h navecer.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Slažem se u svemu sa Neroslavom. I ja sam bila malo duže na njihovoj brizi ( 2 i pol tjedna ) i stekla sam potpuno isti dojam. Od toga da je Ivičević 8) do toga da ti plan poroda ne treba jer niti jedna trudnica nije imala više intervencija nego što je potpuno, tj. bilo je žena kod kojih nije bilo uopće. Drago mi je što sam boravila na odjelu prije nego što sam došla roditi jer kada je došao taj trenutak došla sam u bolnicu sa punim povjerenjem. Kasnije smo se u sobi zezale da bi sve trudnice trebale biti 2-3 dana na odjelu umjesto da idu na tečajeve u dom zdravlja jer ono što sam tamo čula i vidjela mi je puno pomoglo da se pripremim i na porod ( rješilo me straha ) i na sam dolazak bebe.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

potpuno - potrebno vrijeme je za spavanje....

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Neroslava hvala i

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sto se dojenja na zahtjev tice, ja osobno ga nisam trazila, ali kao sto je Neroslava rekla, ne cini mi se da bebe sopaju po difoltu. Moja mala je htjela cicati svaki put kad su mi je donijeli (osim prvi puta nakon poroda, kad je spavala, ali valjda je bila iscrpljena). Za razliku od frendice koja je rodila u Vinogradskoj prije dvije godine - njena beba je uvijek spavala i bljuckala adaptirano mlijeko. Tako da moguce da se nesto promijenilo nabolje u medjuvremenu.

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •