Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 251 to 300 of 387

Thread: Vinogradska - novosti?

nela08's Avatar

Cure, stvarno ste super sa svim ovim iskustvima, baš mi je to lijepo čitati kad nađem vremena. Mi žene smo stvarno zakon, kad malo bolje promislim, kao nisam to znala, hahaha. Super iskustva iz bolnice, sa poroda, sa čuvanja trudnoće, lijepa iskustva .....ne znam koji muški bi to tako doživio (evo, moj macho baš "umire" od začepljenog nosa i misli da će smak svijeta svaki čas )

Srećice, po svemu sudeći totalno si u pravu i ja se sa svojim stvarno pozitivnim/veselim i nastojim i mirnim stavom nadam i faktoru sreće. Jedna stvar, koja je definitivno odlučena šta se mene tiče je, da definitivno ne želim drip (nadam se da će me i pitati??!!!). Napravit ću plan poroda dok padnu i ostale odluke, pa ćemo vidjeti....

Ivy, ti si bila svjedok da postoji prvorotkinja koja nije bila rezana???!!!! Vau!!!! :D Stvarno, lijepo za čuti, pročitala sam već priče par srećkovica i sama se nadam istom...u nadi je spas, kaj ne?

donata i cubana!!!!! JEEEEE!!!!! Cure, nadam se da se vidimo, moja beba će se vjerovatno zvati Nela ili možda Ela (iako tatici baš i ne sjedaju ta imena, ali tko njega pita, , pa ćemo se prepoznati, nadam se!!!! Donata, s obzirom na moje "omiljeno" piće zadnjih mjeseci i ja sam si mogla dati tvoj "nick"!

Dr.House?! Obožavam ga, totalno je lud, nadam se da ću vidjeti tog dr. Ivičevića!

Osoblje foruma spajalica's Avatar

Quote Originally Posted by nela08
    postoji prvorotkinja koja nije bila rezana???!!!! Vau!!!! :D Stvarno, lijepo za čuti, pročitala sam već priče par srećkovica i sama se nadam istom...
    evo jedne "sreckovicke", ali dovoljno je da kazes molim vas bez rezanja koliko se ja sjecam s drugog poraoda. na prvom nisam nista rekla, ali zato je MM sam pitao, sto mi je i danas misterija od kud mu je to doslo, jer o tome nikad nismo razgovarali. uglavnom babica mu je sa smijeskom odgovorila da ce probati i kad je bilo sve u toku, obavijestila ga je da eto nije trebala rezati.

Cure, nadam se da se vidimo, moja beba će se vjerovatno zvati Nela ili možda Ela (iako tatici baš i ne sjedaju ta imena, ali tko njega pita, , pa ćemo se prepoznati, nadam se
    bebe se tamo vode pod maminim prezimenom, dakle bila beba ela ili nela to u rodilistu bas i nece skvadra znati.
    nadam se da ću vidjeti tog dr. Ivičevića!
    ne raaduje se necemu sto bas i nisi sigurna kako ces dozivjeti. meni on nije smetao, niti mi je bio simpatican i sl. osobno me napao da ta imam knjigu, zar sam dosla u rodiliste citati. na sta sam mu odbrusila a sta da radim dok cekam vizitu ili da mi donesu bebu. uglavnom cure je zano i rasplakati i nasmijati, ali to ovisi o puno stvari.

Ivy, ti si bila svjedok da postoji prvorotkinja koja nije bila rezana???!!!! Vau!!!! :D Stvarno, lijepo za čuti, pročitala sam već priče par srećkovica i sama se nadam istom...u nadi je spas, kaj ne?
    Niti ja nisam rezana, popucala sam vrlo malo, svega neka 2 savica, samo povrsinski. Stvarno je u mome slucaju za to zasluzna babica.

Osoblje foruma srecica's Avatar

Jedna stvar, koja je definitivno odlučena šta se mene tiče je, da definitivno ne želim drip (nadam se da će me i pitati??!!!)
    Stavi ovu stavku u plan poroda, a plan poroda na vrh papira kad dodes u rodiliste i uz tvoj smijesak reci 'Nadam se da cete postivati moje zelje sve dok je sa mnom i bebom sve u redu.'

I ja se prikljucujem sreckovickama koje kao prvorotke nisu rezane.

Palagruža's Avatar

Ni meni Ivicevic nije simpatican. Probusio mi je vodenjak bez da me ista pitao Jest da je to napravio sa smijeskom i sretno konstatirajuci da sam otvorena 6-7cm i da cu rodit za cas, i da sam ja u tom trenutku bila spremna prihvatit taj zahvat, ali me stvarno smeta sto me nije pitao.
    Srecom, to je bio moj jedini susret s njim na porodu. Ostali svi su bili ok, u smislu da su me uvijek pitali za suglasnost prije nego sto su nesto napravili (a toga, na srecu, nije bilo tako puno).

nela08's Avatar

Pa onda to i nije tako rijetko da prvorotkinje prođu bez rezanja! :D :D :D
    Moj dr. kaže da od njegovih 8000 poroda (stažirao je u Petrovoj) epiziotomiju je radio u 90-95 % slučajeva, a ne sjeća se ni jedne prvorotkinje koja je prošla bez. Uz još neke informacije, to mi je Petrovu prekrižilo s popisa rodilišta. Ma nema on pojma!

spajalice
    bebe se tamo vode pod maminim prezimenom, dakle bila beba ela ili nela to u rodilistu bas i nece skvadra znati,
    pa da logično je da se vode po prezimenu, nisam o tome razmišljala, ali ja ću biti sigurno glasna (takva sam nema mi pomoći) pa će me svi znat, nadam se po smijanju, a ne po vrištanju.
    ne raaduje se necemu sto bas i nisi sigurna kako ces dozivjeti. meni on nije smetao, niti mi je bio simpatican i sl. osobno me napao da ta imam knjigu, zar sam dosla u rodiliste citati. na sta sam mu odbrusila a sta da radim dok cekam vizitu ili da mi donesu bebu. uglavnom cure je zano i rasplakati i nasmijati, ali to ovisi o puno stvari.
    Ne mogu vjerovati!! Ajme, majko, pa taj je .....malo luđi!!!! a na mene će onda vikati.......jako!!!!

srećice
    Stavi ovu stavku u plan poroda, a plan poroda na vrh papira kad dodes u rodiliste i uz tvoj smijesak reci 'Nadam se da cete postivati moje zelje sve dok je sa mnom i bebom sve u redu.' Heart
    hvala na savjetu! Definitivno ću tako napraviti!!![/quote]

Willow's Avatar

evo moje iskustvo iz Vinogradske, budući da sam nedavno rodila :D

što se tiče poroda - vrlo individualno - od nas 4 u sobi bilo je svega, od potpuno prirodnog poroda (čak je žena i htjela nešto protiv bolova ali joj nisu dali da ne truju bebu!), drugorotki sa i bez epiziotomije, carskog reza i kompletne usluge s dripom i epiduralnom :shock:

sve u svemu, kako kome, vrlo je teško reći što vas čeka, ovisi o situaciji ali i o liječnicima, uglavnom - kad te prištekaju na CTG nema više mrdanja :/

partner može biti s vama cijelo vrijeme i to je najbolje od svega u boksu 8)

meni su u lijepom sjećanju svakako ostale sestre za bebe, bile su izvrsne.
    iako su bebe naravno donošene po rasporedu, trudile su se oko dojenja, stalno su pitale treba li kome pomoći, pokazale ručno izdajanje, masirale cice, pomogle cimerici s uvučenim bradavicama da profunkcionira dojenje i općenito ulile nam samopouzdanje oko dojenja a to je mislim, najvažnije :D

bebe su dolazile u pravilu gladne, moga bebača su u par navrata donijeli mimo rasporeda jer je plakao pa da mu bezveze ne daju adaptirano kad mama ima mlijeka, a kako su rekle sestre inače ih dohranjuju samo po noći, preko dana isključivo ako plaču
    nažalost, po noći ga nisam uspjela dobiti jer mi je pedijatrica rekla da im je teško organizirati noćne podoje

pedijatrice su inače prekrasne (posebno jedna crvenokosa) i sve ti super objasne tako da sam s njima bila prezadovoljna

jedino je prehrana vrlo oskudna pa unaprijed pripremite muževe i ostale da vam donose klopu jer njihove porcije nisu dosta ni za dijete od 5 godina

Palagruža's Avatar

jedino je prehrana vrlo oskudna pa unaprijed pripremite muževe i ostale da vam donose klopu jer njihove porcije nisu dosta ni za dijete od 5 godina
    Potpis! Nije klopa tako losa, ali ja bih definitivno mogla pojesti tri puta tu kolicinu koju oni daju u porciju.

ivy's Avatar

Quote Originally Posted by Palagruža
    Potpis! Nije klopa tako losa, ali ja bih definitivno mogla pojesti tri puta tu kolicinu koju oni daju u porciju.
    jel i juhice?

Willow, hvala na ovakvom postu! Ulijevaš samopouzdanje i snagu nama koje se tek spremamo u Vinogradsku. Nije da me nečeg posebno strah (poroda mislim-samo da sve prođe dobro), al kako mi se bliži termin, ipak mi nije svejedno!

Lucas's Avatar

willow hvala na izvještaju- a da li si imala svoju spavaćicu u rađaoni ili njihovu? da li muž dobije onu zaštitnu navlaku-odijelo za ulazak u rađaonu ili mi to moramo kupiti?
    hvala unaprijed na odgovorima

IAKO sam se grozila njihovih spavačica i ponijela svoju piđamu, ipak sam rađala u njihovoj koja i nije tako loša a i bilo mi je drago da nju sprljam a ne svoju, ja se nakon poroda otuškala, skinula tu koja koja je samnom prošla sve to u boxu i odmah se uvukla u finu moju :D navlaku za razliku od drugih bolnica dobiješ tamo, dakle ne treba kupovati

ivy's Avatar

većinom su žene poslije poroda voljele nositi njihove spavačice, do negdje recimo drugog, trećeg dana, jer se zakrvariš koliko god da paziš

Lucas's Avatar

hvala cure na odgovorima... uskoro ću i ja tamo pa se pokušavam psihički pripremiti...

ja sam nosila njiohove spavacice, kojih je u oba moja poraoda bilo. na drugom porodu sam dobila novu spavaciu i sestra koja me vodila na tusiranje mi je ispricala kako on dobiju novve spavacice i kako izgledaju prekarasno, ao onda par mjeseci izgledaju kao da ih nisu godinama dobili. navodno zbog nacina i ucestalosti pranja.
    odjelo je MM dobio od njih prije ulaska u bok.
    i jos jendom cu napisati meni je u vinogradskoj svaki put bilo jako jako dobro i imam samo pozitivna iskustva, ali kao sto je neko ispred mene napisao stvarno svasta ti se moze dogoditi. ja sam u oba slucaja imala istog ljecnika, bolancu, s tim da ga je u prvom porodu zamjenio grbavac. a obje babice su bile super.

Willow's Avatar

muž dobije odijelo, ne mora se kupovati

a spavaćice - dobiješ njihove ali ja sam nakon 1. dana (kad ti stvarno dobro dođe njihova jer krvariš) obukla svoju jer su njihove jako neudobne (grub materijal + ogroman broj) tako da nije loše ponijeti svoju
    neke cure su bile i u pidžamama 8)

zaboravila sam napisati, još uvijek se puši u WC-u, usprkos 100 pisanih zabrana i upozorenja tako da kad se odete istuširati, može vam se dogoditi da se vratite i smrdite po dimu
    veliki minus šefu odjela za cigarete a još veći rodiljama i trudnicama koje puše

potpisujem za bolanču a i za grbavca :D !

wilov, to ti je friška info?ne mogu vjerovati, a još gore mi je kaj sam se svaki put smrzla u tom wc-u jer bi pušačice naravno otvorile prozor nakon popušene cigarete...brrrrrrrr došlo mi je da koristim onaj loš tuš s početka hodnika, koji nema ni varat nego neku odvratnu zavjesu i smrdi ali tam je uvijek toplo...pa ko voli

Willow's Avatar

kad sam ja bila u bolnici taman su polijepili obavijest da je pušenje strogo zabranjeno (u krugu bolnice, novi zakon!)
    ali ništa se to ne provodi, mi smo se žalile sestrama, sestre su kao malo podviknule ali ništa...
    možda da im naplate onih 1000 kuna, možda bi ih to smirilo :?

a sad malo o tom pusenju. kad sam ja prvi put bila u rodilistu nisam znala da se u zadnjem WC pusi. ulazim ja a "trci" jedna rodilja zamnom i vice gospodjeo mogu i ja s vama. meni :? :? , a ja njoj pa brzo cu ja . aonda je zenska skuzila da fakat idem na WC a da ne pusim . a i ja sam skuzila tek tad o cemu se radi.

Willow's Avatar

spajalica (iako je zapravo za )

inače, sjetila sam se još onog stola za rađanje, baš su i cimerice prigovarale da im ti stolovi stoje tamo samo za ukras, bilo bi dobro da ih malo i upotrijebe :/
    naime, rađaš tako da ležiš sa skvrčenim nogama i držiš se za noge (a k tome držači od stola su totalno neiskorišteni) :shock:

mogli bi oni te stolove i puno bolje u praksi upotrijebiti :?

nela08's Avatar

Baš sam i ja "gruntala" o spavaćicama. Gledala sam malo po dućanima, i ima stvarno odličan izbor babskih i skoro pa ništa normalno. S obzirom da inače nosim isključivo pidžame, a ako se tamo dobije onda ne trebam ni kupovati, jel da? A možda mogu i obući svoju pidžamicu....
    Zanima me kako izgledaju vizite u Vinogradskoj? Čula sam par priča o viziti u Petrovoj koja je povezana s nošenjem spavaćica.... Jel to tako svuda?!!!??? Katastrofa!!! :/

nela08, ni ja nisam od spavačica pa sam furala svoje piđamice i jednu spavačicu, nikome to ne smeta osim..na viziti bi trebala imati spavačicu, ili skinuti donji dio piđamice... da spoooky kao što zvuči i da svuda to izgleda isto mislim, gola, uložak među nogama koji držiš s nogama (dakle prije vizite gaćice moraju dole) i pokrivena s plahtom čekaš da se pojave na vratima i onda širiš noge...okrutno zvuči? baš tako i izgleda, ali čovjek se na sve navikne, jedino me nerviralo kaj je vizita kretala u 8 pa si gol čekao da doktori dođu do tvoje sobe, pa sada ako si na početku hodnika, brzp si gotov ali ak si na kraju...onda se fino načekaš tako gola...

nela08's Avatar

Isuse Bože, koji je to negdje prizor...... i osjećaj.... i to u tom rasturenom stanju...... jadne mi žene!!! Ne znam jel to za ili !!! Al nema nam druge.....pa se bolje smijat....

ivy's Avatar

već sam to negdje pisala, jedna ženskica iz moje sobe je bez obzira kaj joj je dijete bilo gore na odjelu mjesec dana, ipak svaki dan morala bez gaća čekati vizitu strašno.

nela08's Avatar

već sam to negdje pisala, jedna ženskica iz moje sobe je bez obzira kaj joj je dijete bilo gore na odjelu mjesec dana, ipak svaki dan morala bez gaća čekati vizitu Smile strašno.
    Užas!!!

Točka's Avatar

Ma i ja sam mislila da će mi te vizite biti nešto najgore u životu.
    A zapravo samo mi je prvi put bilo malo neugodno. Pregled traje neke 3 sekunde doslovno. Meni i nije bio neki bed.

ivy's Avatar

ma nećemo pretjerivati, nasprav svih strava koje tamo prođemo, vizite i nisu nešto
    a i na kraju krajeva, to je jedina situacija u kojoj vam doktor nešto kaže o vama - ako imate sreće

ivy's Avatar

e, da, ima još jedna stvar koju je korisno znati -dok je pedijatrica u viziti ne smijete ništa, pričati jedna s drugom dok ona govori trećoj, hodati po sobi, imati puštenu vodu u umivaoniku i sl. oni žele potpunu tišinu i mir dok govore sa majkama..i ne daj bože ostaviti dijete na većoj udaljenosti od metar od sebe

levinja's Avatar

Meni je najgore kod vizita bilo docekati ih! I stvarno traje 3 sekunde, otkrijes se i pokrijes. I ja sam imala produzeni boravak jer je moja cura bila na neonatologiji, a "gledali" su me samo tjedan dana (sama sam odlucila da mi nemaju kaj vise gledat). Nakon toga su me samo ispitivali kad cu doma (odnosno kak je curetak)

Quote Originally Posted by marka99
    nela08, ni ja nisam od spavačica pa sam furala svoje piđamice i jednu spavačicu, nikome to ne smeta osim..na viziti bi trebala imati spavačicu, ili skinuti donji dio piđamice... da spoooky kao što zvuči i da svuda to izgleda isto mislim, gola, uložak među nogama koji držiš s nogama (dakle prije vizite gaćice moraju dole) i pokrivena s plahtom čekaš da se pojave na vratima i onda širiš noge...okrutno zvuči? baš tako i izgleda, ali čovjek se na sve navikne, jedino me nerviralo kaj je vizita kretala u 8 pa si gol čekao da doktori dođu do tvoje sobe, pa sada ako si na početku hodnika, brzp si gotov ali ak si na kraju...onda se fino načekaš tako gola...
    pa da. al ne može te nitko natjerati da se skineš

nela08's Avatar

Ma vjerujem da nakon svega vizite i nisu neki problem, ali dok si to onako vizualiziram.... nije kao u filmovima....
    Ivy, hvala na još jednom korisnom savjetu! Sve pamtim!!!

Willow's Avatar

stvarno su vizite najmanji problem, jedino što se stvarno načekaš, sestre dignu uzbunu u 7 (skidajte gaće, stiže vizita) a vizita dođe u 8.15

ivy's Avatar

evo mene sa još jednim tips&tricks madam se da vam ne dosađujem

mi , koji smo bili na carskom, pa ostali još 6 dana nakon poroda smo se ko od zla bojali temperature. Bila je naime jedna pedijatrica na odjelu za bebe, za koju je moja pedijatrica rekla da je školski tip i da je cijeli život pisala knjige a tek sad počela raditi u praksi, koja nam ako bismo imali temp veću od 38 nije dala djecu na podoj (neću komentirati logiku) i samom time ne bismo mogli ići šesti dan doma. A svi smo imali blago povišenu temp upravo zbog nadolaska mlijeka treći dan. I to fakat svi, dobro , možda nam baš nije prelazila 38, al mislim si valda i carski ima tu veze i dolazak mlijeka i ko zna šta još.
    I onda je bila taktika, čim vidiš da malo kuriš, probudi ti se onaj iskonski strah da ti neće dati dijete i vadiš toplomjer negdje na 36, 8
    (svi u sobi smo vidi čuda imali 36,8 )
    a onda poslije mjerenja trčimo kod ovih na čuvanju trudnoće da nam posude toplomjere da vidimo koliko imamo stvarno temperaturu

dobro,, možda baš nije stvar koju bi se trebalo preporučivati ljudima da rade, al nekako zaključiš po sebi da nisi bolestan i da je korist od laganja veća od one da ti ne daju bebu

Quote Originally Posted by Willow
    stvarno su vizite najmanji problem, jedino što se stvarno načekaš, sestre dignu uzbunu u 7 (skidajte gaće, stiže vizita) a vizita dođe u 8.15
    joj...ali meni ne pada na pamet na brzinu skidati gaće i raširenih nogu dočekivati vizitu... mislim... to jednostavno... ne dolazi u obzir...

Točka's Avatar

Quote Originally Posted by ivy
    I onda je bila taktika, čim vidiš da malo kuriš, probudi ti se onaj iskonski strah da ti neće dati dijete i vadiš toplomjer negdje na 36, 8
    (svi u sobi smo vidi čuda imali 36,8 )
    a onda poslije mjerenja trčimo kod ovih na čuvanju trudnoće da nam posude toplomjere da vidimo koliko imamo stvarno temperaturu

dobro,, možda baš nije stvar koju bi se trebalo preporučivati ljudima da rade, al nekako zaključiš po sebi da nisi bolestan i da je korist od laganja veća od one da ti ne daju bebu
    Da nije za preporučivati, pogotovo zato jer povišena tjelesna temperatura upućuje na zaostali komadić posteljice u maternici. Stoga cure oprezno!!!

Lucas's Avatar

e cure imam jedno malo bedasto pitanjce....
    sutra bi trebala u vinogradsku na pregled a nemam pojma gdje je ginekologija i kam da idem???
    dođem lijepo pješke do gore kad se skinem s tramvaja i kam onda? kad ima sto zgrada gore.....

ivy's Avatar

prođeš kroz glavni ulaz i onda lijevo dijagonalno po stazici. na kraju dijagonale je dermatologija. malo gore više vidiš jedan kiosk, lijevo od njega još malo gore ti je ulaz.sve skupa je vrlo blizu glavnog ulaza
    ginekologija je u prizemlju kada uđeš desno do kraja. vidjet češ šalter i oko njega puno trudnica to je to

Lucas's Avatar

hvala puno!!!!

Ja ti savjetujem da ideš što ranije, ja sam došla oko 7 i 10 i bila druga na redu. Istina oni počinju raditi tek iza 8, al kasnije se stvori ogromna gužva!

Lucas's Avatar

vidiš a svi mi vele odi tek oko pol jedanaest poslje ti nije gužva jer do 11 sam primaju knjižice...
    sad sam bedasta više... ja sam isto mislila ići kasnije jer da bum gore u 7.10 moram se ustati u 5.... jaooooo

Možda su u pravu! gle, ja ti kažem što sam ja vidjela i što su mi rekli. Tako ujutro je katastrofa gužva, a čula sam da je u pon najgore. Moguće da kasnije opet nema gužve. Makar mislim da to i tak brzo ide, jer si s pregledom gotova za 2 min!

Možda su u pravu! gle, ja ti kažem što sam ja vidjela i što su mi rekli. Tako ujutro je katastrofa gužva, a čula sam da je u pon najgore. Moguće da kasnije opet nema gužve. Makar mislim da to i tak brzo ide, jer si s pregledom gotova za 2 min!

Lucas's Avatar

ma hvala puno!!!! javim sutra kaj je i kak bilo

Da, da! Obvezno! Moramo se pratiti da se znamo prepoznati! :D

ivy's Avatar

ja sam isto išla kasnije i nisam toliko čekala
    ponesi maramice za wc, nemaju papira

Lucas's Avatar

hvala ivy uvijek nosim punu ratnu opremu u torbi zlu ne trebalo
    thanks!!

Ja sam jako zadovoljna porodom u Vinogradskoj, mene je porađala dr. Lada i zaista je bila ok.

Budem li išla opet - bez razmišljanja ću u Vinogradsku. I da, bila sam rezana, bolilo je ko vrag, al kad čuješ plač bebača - sve se brzo zaboravi.

Baš je to lijepo čuti Bealara. Mislim ne baš i za bol.. ,al to znamo da nas čeka. Meni nije važno hoće li me rezati ili ne, samo mi je važno da dok i babica budu ok i da naprave svoj posao kako treba. Najvažnije mi da beba i ja budemo dobro nakon svega, a ove druge stvari se vjerujem onda brzo zaborave!

Ma bit će sve ok...ne brini! Koliko još imaš do termina?

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast