Nije da brojim, još 12 dana! :D
ej cure sam da vam se javim tek sam sad došla iz vinogradske, gužva je bila do neba... kaže sestra da je tamo uvijek ponedjeljak i petak gužva tako da izbjegavajte te dane ak ne želite čekati cijeli dan...
ja sam došla oko 10.30 a doktorice nije bilo s odjela do 12. tako da sam na pregledu bila tek oko 13.30...
htjela bi pohvaliti sestru koj radi u ambulanti (mislim da je sr. Snježana - visoka jača) duša od žene...
doktoricu sam vidjela na kratko a koja je bila i kak se zove nemam pojma...
naravno u wc-ima nema papira, ni ključa tako da.... al navikli smo se u našem zdravstvu na svašta...
jedina zamjerka mi je ta što ima jaaaaako puno trudnica a malo mjesta za sjesti i to malo zauzmu mladi tateki koji su došli u pratnju.. mislim... cure, recite muževima nek se ustanu trudnici bez obzira jel bila u 7 tjednu ili 37 tj. trudnoće... i nemojte ostavljati torbe i kapute na stolici i još tako nekome zauzeti mjesto za sjesti....
Pa nisi nam rekla što kažu ?! Kako je tebi prošao taj prvi pregled?
:/ iskreno nemam pojma kaj da velim, prije sam bila vani nego unutra... sve ok sa bebačem. još sam "zaprta" i to je sve kaj mi je rekla. kontrola za tjedan dana... neznam, osjećala sam se ko na pokretnoj traci...
ambulanta me šokirala... stol iz austro-ugarske, vaga ona starinska, opčenito je sve staro i ofucano, doktorica kuca papire na mašini... ko prije 50 godina... strašno..
sramota za naše zdravstvo...
ali srećom tu je ta divna sestra uz koju se sve loše zaboravi i koja za svaku od nas ima lijepu riječ i osmijeh na licu!!!
To je vjerojatno bila dr. Košec... navodno je jako stručna, a kad je gužva ništa drugo te ne čeka nego "pokretna traka"...
Zna li netko raspored doktora preko tjedna tamo? Nisam još bila na pregledu kod nikoga, samo na uzv...
Preporuke?
ponedjeljkom je dr Košec i stvarno je jako stručna ali često ode gore na porode pa ju dolje u ambulanti moraju čekati.
svi su više manje dobri, jedino dr Ivičević zna izvrijeđati, ali onda opet on je i odličan u dijagnostici
da dr. Košec je bila danas (pogledala na nalazu) i imala je porod tak da je kasnila.. čula sam i ja da je dobar dijagnostičar...
Ja sam bila u čet i tada je prof. Herman. On je jedan valjda od glavnih i stvarno je bio ok. Istina, brže sam vani nego unutra...al tako to valjda tamo ide!
Ni ja ne mogu sebi doći od tih tamo uvjeta! Ne znam bih li se smijala ili plakala. Al kao što sam već jednom napisala, meni to ništa nije važno koliko mi je važna ljudskost i nekakav normalni odnos. I meni je ta sestra bila baš dobra. Upravo me njihov odnos nekako opustio glede svega što me čeka!![]()
ma ja sam čitala o takvim uvjetima al sve si misliš kak ljudi pretjeruju a onda kad dođeš tamo i vidiš da su još uljepšali priču ostaneš paf...
stvarno da nema tako divnih ljudi tamo bilo bi koma... ovako uz njihovu toplu riječ zaboraviš okolinu....
Jesu i rađaone tako grozne? Sobe? Čitala sam da je čisto, nadam se da stvarno je.
sobe na odjelu su ok,sasvim pristojne, mislim nemaš nešto pretjerano mjesta, al nije da ni očekujemoi čiste ih i previše puta na dan (mislim 3 ili 4)jer te probude kad se malo želiš odmoriti
rađaone su novo uređene. po meni nije nešto humano da se osjećaš ne znam kak ugodno, ali je novo, čisto i funkcionalno
u biti, mislim da presudnu ulogu ima ljudski faktor, ak je osoblje ljubazno, ni ne vidiš je nešto staro ili novo
Potpisujem!Originally Posted by ivy
Imamo potpuno isto misljenje![]()
Apsolutno potpisujem!Originally Posted by ivy
što se tiče čistoće, jedino možete koji put doživjeti šok kad uđete u WC ali to su krive rodilje koje ne pogledaju što ostavljaju iza sebe i posebno pušačice koje ostave pepeo posvuda![]()
To mi je dovoljno, glavno da je čisto i da su ljudi ok. Hvala cure!![]()
A ova fora s pušenjem mi je jednostavno nepojmljiva! Pročitala sam da se u wc-ima puši već puno puta, ali stvarno mi je nevjerovatno kako se trudnice i rodilje mogu tako ponašati....to nikad neću shvatiti! :?
Evo ja sam se taman vratila s pregleda - kaže prof. Herman vidimo se za tjedan dana ako ne ranije. Radio mi je pregled plodne vode i nalaz je mliječna +. Ne znam što to znači, zna netko?
Uglavnom iako sam otvorena prst to mi baš nije bilo ugodno,mogao je biti malo nježniji.
hej draga-super da je sve ok..
ne mogu ti pomoći savjetom...neznam šta to znači...
kaj si već doma?-super...nisi dugo čekala il si raaaano došla tamo?
Ja sam došla oko 7,bila prva i gotova u 8 i 10! radije pričekam tako ranije dok još nema gužve, al meni je zgodno jer do bolnice imam 10 min autom. Mm i ja vježbamo put do gore!![]()
eh tak se da...ma neka si ti bila čim prije gotova i nek je sve u redu...
sitno koka...sitnooooooo.....
Cure, ovo je topic na kojem se razmjenjuju iskustva o rodilištu u sklopu bolnice. Molim vas da se držite teme i ne chatate. Hvala.
ok! Sorry!![]()
Originally Posted by asphodel
Trudnička ambulanta raspored doktora:
ponedjeljak-dr. Košec
utorak - dr. Butorac ili dr. Kuna
srijeda- dr. Ivičević
četvrtak - dr. Herman
petak- Dr. Soljačić - Vraneš
nisam jedino sigurna utorak i srijedu možda je i obrnuto to, al ovo ostalo je sigurno tako. Ja idem kod doktorice soljačić -Vraneš i do sad mi je bila draga i sve 5 nadam se da će tako i ostati...![]()
Hvala za raspored!!! Ja tam krećem na preglede za cca 3 tj.!!!
I ja! Možda se vidimo!Originally Posted by winnerica
Ja inače idem kod prof. Hermana, a danas mi je rekao da dodem u sljedeću srijedu jer u čet ne rade. Znači moram kod Ivičevića? Ima li netko tko ide kod njega?
Originally Posted by Anna8
hej ako ideš kod dr. Hermana lako moguće da će se i on spustiti i doći te pregledati...npr. dr.Kuna uvijek se spusti i gleda svoje pacijentice prije nego dođe ova moja doktorica petkom...a dr. Ivič.... ti je super u dijagnostici i dobar doktor,al zaista neugodan ko osoba, ima glupe komentare..pa lako ubije u pojam...![]()
Hvala! Budem još vidjela! Možda odem i u petak! Ta doktorica je dobra jel da?
Oho, to je neki novi raspored?
Anna, ma svi su ti tam dobri doktori, nemaš brige!!![]()
Originally Posted by Anna8
ja sam jako zadovoljna s njom, draga je i nije gruba kaj mi je jako bitno.... :D ..al neću je puno hvaliti da se ne pokvari hehe
Originally Posted by Neroslava
ja idem cijelu trudnoću u vinogradsku na preglede..i sto posto je tako raspored, samo nisam sigurna možda sam pobrkala utorak i srijedu...![]()
al ostalo je ziher tako...![]()
Hvala! Ma to sam i ja čula - odnosno da je Ivičević malo zeznut, al važnije mi je da dobro radi svoj posao!Originally Posted by Neroslava
da li se za preglede pred kraj trudnoće od 35tj nadalje naručuje ili se samo dođe s uputnicom.
Da li se posebno traži pregled za uzv?
Moja prijateljica je prije jedno mjesec dana rodila u Vinogradskoj i jako je zadovoljna. Kaže da su svi tako ljubazni. Međutim ona nije išla na preglede u bolnicu pa mi to ne zna reći.
..rekla mi je sestra koj tamo radi da su ponedjeljak i petak najgužvastiji dani... tako da probaj izabrati neki drugi...
ja sam išla ponedjeljkom i nikad nisam bila gotova prije 14-15 sati...
sretno!!
Za UZV se naručuješ telefonom, čeka se 2-3 tj.Originally Posted by Adi
koliko sam shvatila u jednom danu se nemože obaviti i pregled i uzv. Ili se naruči za uzv, pa odma i odem u trudničku na pregled.
S 28tj sam naručena kod svog gin na pregled pa bi preostale preglede obavljala u bolnici. I da li mi gin odma da uputnicu ili tek kad se naručim?
Eventualno može, ukoliko si naručena na UZV u neko jutarnje doba i stigneš ga obaviti do 11h pa se vratiš dolje na vrijeme da predaš knjižicu (mislim da primaju knjižice do 11) i nastaviš čekati na pregled u TA. (ili obrnuto, ako si naručena na UZV kasnije, pa prvo dođeš u TA i tamo obaviš pregled, ali to ti se može izjalovit jer nikad nemreš znat kolko ćeš čekat i kad ćeš doć na red, pa ti se može dogodit da dođeš rano ujutro, ostaviš knjižicu, čekaš par sati jer oni ne počnu pregledavat do iza pol 10 jer se eto baš taj dan odužilo s vizitom i konzultacijama....)Originally Posted by Adi
Tvoj dr. ti može dat uputnicu kad god (trebaju ti dvije, za pregled u TA i za UZV), mislim da one ne zastarjevaju ko recepti, ili? Ali ako ideš k njemu na pregled u 28. tj., moj ti je savjet da se ne žuriš na preglede u bolnicu, jer ćeš tamo svaki put jako dugo čekati i pitanje je jel ćeš imati mjesta gdje sjesti, a to pred kraj trudnoće zna biti problem... Generalno mislim da nema potrebe pojavljivati se na tom prvom bolničkom pregledu prije 35.-36. tjedna, osim ak nemaš neki konkretan razlog, naravno.Originally Posted by Adi
..samo da upotpunim neroslavu...
na stoliću piše da primaju uputnice do 11 sati ali nekad se zna dogoditi da već u 10.30. sestra kaže da ne primaju više ili da tek poslje 11 uzme zadnje knjižice..tako da je to lutrija...
i uputnica "vrijedi" mjesec dana...
Može li MM sa mnom unutra ili tu vrijede drukčija pravila nego kod ginekologa?
Neke cure pišu da zna biti kao na pokretnoj traci - znači li to da neće imati razumijevanja ako imam par pitanja o samom porodu? :?
još nisam vidjela da nečji mm ide unutra na pregled a hodočastim gore već mjesec dana... mislim da nema potrebe da ide s tobom jer ulazite po 2 u kabine (2 su kabine da nebi bilo zabune) i kad te pozove onak gologuza došetaš do stola, legneš, pregleda te, siđeš, obučeš se uzmeš papire i van... ako imaju vremena nešto ti objasne ako ne...sve to traje 2 min...u međuvremenu ova u drugoj kabini gologuza čeka da ju pozovu i čuje sve kaj pričate a nekad su i vrata samo pritvorena jer se nedaju zatvoriti do kraja pa se desi da snimiš slučajno nečiju guzumislim sve smo ženske gore i nema srama ali kad bi znala da je neki muški u kabini neznam ,meni nebi bilo ugodno... :/
meni se čini da baš nemaju vremena na previše objašnjavanja pogotovo ponedjeljkom i petkom ali eto nadam se da će netko imati pozitivnija iskustva!!!
..ovo ponedjeljkom i petkom nisam mislila da su doktori loši nego je užasna gužva i jednostavno ne stignu.. recimo na staru godinu nije uopće bila gužva i doktorica koja je tad radila stvarno se potrudila objasniti mi neke stvari za vrijeme i poslje pregleda...
UhJel to znači da ću morati čekati porod da saznam još neke informacije o epiduralnoj i sličnom??
možeš pitati, neki će ti rado odgovoriti, neki neOriginally Posted by Mrvna
ivy a šta mogu kad je tak... znam kako sam se ja prvi put šokirala kad sam došla gore :shock:
mrvna: dobro ivy kaže: možeš pitati, neki će ti rado odgovoriti, neki ne...
ali svakako pitaj...
![]()
Cure, zar dr. Tučkar nije ni jedan dan u trudničkoj ambulanti?
Postoji li caka s parkingom kad MM dođe po nas, može li se negdje uvaliti da je blizu (predvorje rađaone možda?)? Termin mi je 26., neće se baš rode vratiti do tad a bojim se da će siroto dijete promrznut ako se sparkamo 3 km dalje što je sasvim realno.