Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 177

Tema: hrvatski top model

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno hrvatski top model

sinoć, nakon šta mi je karlo zaspao uvalila sam se u naslonjač sa daljinskim u ruci i s obzirom da nije bilo ničeg gledljivog na tv, zastala sam (po prvi put) na rtl-0vom hrvatskom top modelu by tatjana jurić :/

nisam se mogla načuditi koliko mogu biti surovi prema tim curicama u najkritičnijim godinama. imala sam osjećaj da liječe svoje komplekse jer se sve to moglo i puno suptilnije izvesti.

osobno bi zabranila takav način ophođenja na tv prema mladim nadobudnim ljudima jer će sigurno nakon ovog "showa" izaći oštećeni.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: hrvatski top model

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    sinoć, nakon šta mi je karlo zaspao uvalila sam se u naslonjač sa daljinskim u ruci i s obzirom da nije bilo ničeg gledljivog na tv, zastala sam (po prvi put) na rtl-0vom hrvatskom top modelu by tatjana jurić :/

nisam se mogla načuditi koliko mogu biti surovi prema tim curicama u najkritičnijim godinama. imala sam osjećaj da liječe svoje komplekse jer se sve to moglo i puno suptilnije izvesti.

osobno bi zabranila takav način ophođenja na tv prema mladim nadobudnim ljudima jer će sigurno nakon ovog "showa" izaći oštećeni.
    I ja sam na to "bacila oko" i isto mi je palo na pamet, ali...Nekako mislim da je riječ o maloljetnicama čiji su roditelji odobrili sudjelovanje djece u takvom nečemu pa se više brinem kako jedan roditelj može odobriti da mu dijete mjesecima ne ide u školu, da mu kćeri snimaju u grudnjacima i gaćicama, da se netko prema njima odnosi na takav način....
    Manekenski posao je okrutan i ne čudi me što se tako odnose prema tim curicama, ali me čudi kako roditelji pristaju na to. Sve se nadam da će tu djecu baš okrutnost posla odbiti od istog pa će se primiti knjige. :/

Naravno da to vlastitoj kćeri nikada ne bih dozvolila.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam gledala proslu emisiju i prvo sto sam pomislila bilo je "ja svojoj kceri od 16 god nebi nikad dopustila da se slika u badicu i jos k tome na snjegu"! Jako me nervira ta emisija upravo zbog tog njihovog omalovazavanja curica samo zato sto "nisu dovoljno dobre" po njihovim kriterijima i mislim da im nabijaju komplekse manje vrijednosti takvim stavom prema njima.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da, baš taj kompleks manje vrijednosti me strahovito iživcirao.

i čestitke onoj curi što se nije htjela ošišati kako ONA NE ŽELI, pa su je izbacili jer "korjen riječi modela dolazi iz modeliranja".

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja gledam emisiju i uglavnom gledam sve reality showove. I ja sam osupnuta načinom komunikacije s tim mladim curama. Mislim da bi svakako trebali biti bar malo blaži s njima. Jer, samo će jedna pobijediti. Pa ako to bude i dalje željela naučit će se nositi s tim u tom poslu, kao što se i mi nosimo sa svim i svačim u našem poslu. A taj show bi svima trebala biti samo zabava. A tek za pobjednicu posao.

Ja mislim da komentari žirija te cure baš ne diraju previše. Jer nitko im tamo nije rekao da su ružne, što je njima najvažnije.

A svojoj curki bi dozvolila to natjecanje ukoliko bi i ona sama to jako željela.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja se iskreno nadam da moja neće jednog dana imati takve afinitete.

I slažem se s onim što je napisala mim.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Takav nacin ophodenja s djecom je po meni kaznjiv , ali opet postoji i jedan dio punoljetnih djevojaka koje bi trebale samostalno odlucit sto zele. Zalosno je sto ce sad svi misliti da je to samo manekenstvo , a zaboravljaju sport, balet , muziku...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gospodična koja vodi taj "show" nije baš napravila top-model karijeru. i ona se našla p(r)ozvana da tim curama govori svinjarije...

sve koji su uključeni u žiri, trebalo bi poslati na tečaj osnova komunikacije. neovisno o "specifičnostima" posla - niti jedan posao ne zahtjeva ispiranje mozga, uništavanje samopoštovanja, vrijeđanje i bezobrazluke. zbog toga je i osnovana udruga za borbu protiv mobbinga.

svaka čast nedi koja je rekla da ne dozvoljava rezanje kose, jer nije za potrebe posla, već samo za show...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sorciere bilo bi divno kad bi tako bilo, ali u Hrv. ima još puuno mobinga, i ja sam prošla sve ovo što si navela na jednom običnom poslu, i nisam znala pronaći izlaz, ali mi mama nije rekla "nećeš ti dušo to trpit, sjedi doma". Vrlo je obeshrabrujuće bilo znati da mi je grozno ali da je uglavnom svugdje tako. Nadam se s vremenom da će se to promijeniti. I mislim da je modeling zaista sve to što zahtjeva taj žiri, to će ih pripremiti ne samo za to nego i za stvarni život. Ali mislim da bi trebali biti blaži čisto zato što je to show. Pa nek se samo pobjednica uhvati ukoštac sa poslovnim životom, dok i na ove druge ne dođe red.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anima, zar misliš da ja nisam prošla mobbing? na wc sam išla s telefonom, notesom, olovkom i METROM :? ... jer me često na putu do wc-a presretao direktor koji je tražio da se neka slika premjesti dva centimetra lijevo / desno, i / ili centimetar dva gore ili dolje... da je tražio od ljudi da potvrde kako mi je nešto rekao (a nije), pa je urlao na mene da to nisam napravila. pa kad sam ga izričito pitala da li treba ovo ili ono napraviti, on je rekao da ne treba - da bi pola sata kasnije došao vikati na mene jer sam ja "trebala znati" da to treba napraviti, bez obzira na to što je on rekao... a nije se radilo o nekom poslovnom problemu, već npr. o pomicanju ormarića iz jednog ugla u drugi, ili vješanju slike u hodnik ili u kancelariju... (slike su mu bile specijalnost )...

to što takve stvari postoje - ne znači da se na njih trebamo učiti i privikavati...

pa i huligani divljaju zagrebom... trebamo li se i na to naviknuti - ili tražiti da se to sankcionira???

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj sorci, i meni je bilo tako jednako loše kao i tebi. Plaće mi se kad se toga sjetim ne znam kako sam to preživjela

Ne kažem da se na to treba priviknuti, Bože sačuvaj, i zato sam jako sretna što postoji sad ta udruga za mobing, mada, nitko tko želi sačuvati posao nema baš puno pomoći od te udruge. Ali ipak ću vjerovati da se stvari mjenjaju, ali puževim koracima. ALI najgore od svega je što je svugdje grozno, negdje manje a negdje više.

A što se show-a tiće, cure kad su dobre budu pohvaljene, a kad nisu kaže im se. Ne vidim u tome ništa posebno loše.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa ni danijela trbovic nije pobijedila na nekom kvizu, pa vodi kviz znanja na isti nacin, to je ocito trend.

uopce ne vidim smisao tog showa, osim da se mlade djevojke radi majmunima, jedino mi nije jasno kako to da se prijavilo toliko djevojaka koje su na to pristale.

ako se zele baviti tim poslom lijepo su mogle otici u agenciju i oni bi im to isto rekli, al ih ne bi gledala cijela hrvatska.

sjecam se jednog takvog showa na stranoj televiziji, izbacili su jednu curu jer je prelijepa!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    A što se show-a tiće, cure kad su dobre budu pohvaljene, a kad nisu kaže im se. Ne vidim u tome ništa posebno loše.
    anima, loš je NAČIN na koji im se to govori. uvredljiv, potcjenjivački... loše stvari mogu se reći i na način da motiviraš osobu da ono što je napravila lošije - napravi dobro, ponekad i savršeno.

ja sam imala profesora violončela - koji me od jedva dvojke - doveo do skoro petice... uvijek je govorio da sam nešto napravila puno bolje od prošlog puta, i da je jako zadovoljan onim što radim. i da mi treba još samo malo da "potrefim" ono pravo... i ja sam vježbala ko luda...

na lošu ocjenu sam došla zbog njegove (glupe i bezobrazne) prethodnice, koja me u petom (predzadnjem) razredu glazbene - tjerala da sviram c-dur kroz jednu oktavu - cijeli sat. jer je došla sat vremena kasnije, a ja sam se usudila reći da imam druge obaveze (školu).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    pa ni danijela trbovic nije pobijedila na nekom kvizu, pa vodi kviz znanja na isti nacin, to je ocito trend.
    danijela je VODITELJ, a ne žiri.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, sori, ne pratim pazljivo taj show (rekla bih, nisam ga nikad gledala )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ok, sori, ne pratim pazljivo taj show (rekla bih, nisam ga nikad gledala )
    ma ja ga gledam, baš zbog takvih stvari. naime, gleda ga i kikica - i zgraža se kako se s curama komunicira.

prvo ih ubiju u pojam, a onda od njih traže da budu odlučne, i da "imenuju" curu koja nije za taj posao (dakle da se nekom zamjere),

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sorci, imaš pravo. Pogrešan je način, definitivno.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene općenito šokira činjenica da su i našim medijskim prostor zavladale kojekakve emisije i "show-ovi" za koji mladi (ali i ne tako mladi :/ ) ljudi stoje u redu da ih se eventualno primi,pogleda,posuša.. U koju svrhu?
    Da se gomila zabavi i nasmije na njihov račun i da tv-kuća zaradi hrpu love od reklama koje idu svakih 10 minuta.Brrrrrr!!

Ne kužim poriv tih koji se javljaju :? Zar je moguće da je toliko velika potreba za hranjenjem ega putem "popularnosti"?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Mene općenito šokira činjenica da su i našim medijskim prostor zavladale kojekakve emisije i "show-ovi" za koji mladi (ali i ne tako mladi :/ ) ljudi stoje u redu da ih se eventualno primi,pogleda,posuša.. U koju svrhu?
    Da se gomila zabavi i nasmije na njihov račun i da tv-kuća zaradi hrpu love od reklama koje idu svakih 10 minuta.Brrrrrr!!

Ne kužim poriv tih koji se javljaju :? Zar je moguće da je toliko velika potreba za hranjenjem ega putem "popularnosti"?
    Kad sam počela raditi sa navršenih 19 god. i postala žrtva mobinga, pokušala bih (i jesam) sve da se izvučem iz toga. I probam nešto novo, drukčije. U nadi da će mi nešto donijeti. Što? To bih tek vidjela.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja to redovno gledam (kajcu nemrem si pomoc ) i svaki od clanova zirija vise je nego jedanput rekao da oni njih pripremaju za ono sto JE PRAVI zivot modela...

rijetki od nas, a i od njih znaju sto se SVE ZAPRAVO desava na backstageu... a ovo sto im ono rade upravo je to... pripremaju ih i pokazuju im gadan zivot iza kulisa

dakle, tak je to.. nema milosti... i cim prije shvate lakse ce im biti
    cesto si mislim da bi i meni u zivotu lakse bilo da mi je neko dao neku pokaznu vjezbu na kojoj bi mogla vidjeti kava me sve sranja ocekuju i kako da se nosim s njima...
    a svaka od ovih cura ce, sigurna sam, nakon sto ovo zavrsi, bit za zrnce mudrosti teza

a to jel bi ja kao roditelj pustila dijete ili ne u to... mozemo na novi topic

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm...

ali gospon iz žirija je primijetio kako se ipak taj posao kod nas odvija na način da tu i tamo prošetaš, vidiš i budeš viđen - po mogućnosti od strane nekog nogometaša... jer tak je kod nas...

čisto za usporedbu - dvojac (kreatori) koji su naše cure angažirali za reviju - bio je izrazito kulturan. dakle - vani se to može i na drugi način...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    čisto za usporedbu - dvojac (kreatori) koji su naše cure angažirali za reviju - bio je izrazito kulturan. dakle - vani se to može i na drugi način...
    Lako je bit kulturan kad pred sobom imas Korinu Longin ili tako neku , a da mi je vidit sta bi radili i rekli da im se ja pojavim pred nosom.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da slažem se s ovim i jako lijepo su se ponašali prema one dvije cure. A tatjana jurić mi je bila ok do sad jer ja neznam da je ona ikad nosila neku reviju ili radila išta slično osim šta je vodila exploziv i mislim da uopće nije kompetentna za ovaj posao :/

I zanima me bi li ona dopustila da njoj ošišaju kosu ili drastično promijene boju, šta nije bila faca pa se prva ona ošišala a onda cure....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Lako je bit kulturan kad pred sobom imas Korinu Longin ili tako neku , a da mi je vidit sta bi radili i rekli da im se ja pojavim pred nosom.
    pa ne moraš imat korinu pred sobom... ali trebaš znati biti kulturan

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To je totalno neprimjerena emisija i sramota je što u tome sudjeluju maloljetne osobe.

A za sve je krivo ovo današnje društvo instant celebrityija i BB-ova .

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

potpis.
    Postojanje takvog smeća na TVu u udarnim terminima....žalosno.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gospodična već spomenuta voditeljica, također i buduća nogometna snaha (a što se curama nabilo na nos kao "nije manekenstvo samo uhvatiti nogometaša"), tek je zrnce starija od cura kojima dijeli bukvice bez ikakvog pokrića, preočito trenirajući vlastitu glupost. sorry, al cure nakon što odšute na njene egoistične izljeve stvarno djeluju jadno i tupavo.

i da, treba ih zabraniti, cure poslati u školu i neki tečaj samopouzdanja, a članove žirija kazneno goniti. po mom mišljenju

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam napisala vrlo dugu i vrlo žučnu čitabu na ovo smeće od emisije, ali ću vas poštedit jer je srecom paci to fino sažela :

Citiraj paci prvotno napisa
    i da, treba ih zabraniti, cure poslati u školu i neki tečaj samopouzdanja, a članove žirija kazneno goniti. po mom mišljenju
    Potpis!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja to redovno gledam (kajcu nemrem si pomoc ) i svaki od clanova zirija vise je nego jedanput rekao da oni njih pripremaju za ono sto JE PRAVI zivot modela...

rijetki od nas, a i od njih znaju sto se SVE ZAPRAVO desava na backstageu... a ovo sto im ono rade upravo je to... pripremaju ih i pokazuju im gadan zivot iza kulisa

dakle, tak je to.. nema milosti... i cim prije shvate lakse ce im biti
    cesto si mislim da bi i meni u zivotu lakse bilo da mi je neko dao neku pokaznu vjezbu na kojoj bi mogla vidjeti kava me sve sranja ocekuju i kako da se nosim s njima...
    a svaka od ovih cura ce, sigurna sam, nakon sto ovo zavrsi, bit za zrnce mudrosti teza

a to jel bi ja kao roditelj pustila dijete ili ne u to... mozemo na novi topic
    potpis
    cinjenica je da je modni svijet takav kakav je, surov i nemilosrdan.
    meni je drago da postoji ovakav show, jer mnostvo curica masta o tome da postanu modeli, jer misle da je to sjajan i bajan zivot.
    pa neka sada vide sta je to ustvari, barem ce jedan dio njih prestati sanjati o karijeri modela.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    potpisujem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se samo toplo nadam, da ce se trend, cool zanimanja, promijeniti kad ce moja B imati 16-17 godina i da necemo morati voditi edukativne razgovore o svijetu mode.
    Kad sam kumce za 6. rodjendan pitala sto zeli za poklon, dobila sam popis: maskara, sjajilo, rumenilo, sljokice za kosu...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono sto je meni prestarsno u doticnoj emisiji je to da su curi s 92 u bokovima rekli da je predebela, a curi od 20 i nesto da je prestara...i da je sve to istina za posao modela, filter u djevojaka je vjerojatno cuo samo te dvije cinjenice neovisno od konteksta.

kao mod. zamolila bih vas da se rasprava odvija u smjeru utjecaja na djecu i djevojke ovog i slicnih emisija, a ne o samoj emisiji kao takvoj

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

utjecaj na djecu?

pa kikica se zgraža... i super joj je bila cura koja nije dala odrezat šiške, a i ona koja je po cijenu ispadanja - odbila navesti ime djevojke koja "nije za topmodel"...

gledamo taj "show" i uz njega vježbamo komunikacijske vještine , i to na konkretnim pitanjima i odgovorima. naravno, uz to ide i promatranje neverbalne komunikacije...

cura koju su pofarbali u plavo, stavila je ruku na usta kad je rekla da joj se nova boja sviđa... cura koju je "većina" imenovala kao "nepodobnu" - stala je ispred žirija i prekrižila ruke... distancirala se... itd...

mislim da mlađa djeca nisu u potpunosti svjesna situacije, te da bi bilo primjerenije da to ni ne gledaju.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moram priznati da sam čudom propustila vidjeti taj reality show, iako sam druge gledala bar 1 emisiju i iskreno idu mi na živce i voljela bih da takvih emisija nema. Imam curku i ono što me brine je slijedeće: hoće li moja curka za nekoliko godina doći mi i reći da je predebela i prestati jesti i hoću li sa njom voditi borbu oko zalogaja i hoću li je morati furati psihijatrima radi anoreksije. Imam frendicu čija je mala od 5 godina izjavila da je predebela :shock: Sve te manekenke meni izgledaju neuhranjeno, a neke koje vidim na revijama (volim gledati te revije na tv jer volim vidjeti što su novog ljudi dizajnirali) mislim da su ih prije nego su izašle na pistu odtključili sa infuzije - toliko strahotno izgledaju. Ali teško je dijete sačuvati od toga, kako da joj ja objasnim da to nije lijepo kad svi vele da je. Bwt jeste li vidjeli novu Barbiku, onu sa nogama skoro do vrata. Bio prilog u novinama: da je stvarna žena noge bi joj bile dugačke 1m, a kukovi cca 40-ak centimetara. I sad da mi mala dođe sa tim čudom doma i da hoće biti kao to čudo i da pati što nije i pokušava sve da tako izgleda. Brrr, grozim se toga unaprijed. Meda, taj kviz je inače otkupljen od BBC-a ja ga gledala u originalu, trebaš tek vidjeti što kandidatima radi voditeljica na BBC-u, Trbovička je mala beba naspram nje. A to što se ljudi vrijeđaju u pojedinim emisijama nije nikakva novost, sjetite se samo Malnarovog nightmare stage, i one neke emisije u kojoj su ljudi pjevali (čitaj tulili) i svi se ismijavali. Ne kužim ljude koji gledaju takve emisije, meni je strašno gledati kako se ljudi sramote, to je zbilja jedna stvar koju nikako ne mogu. Svatko bi trebao imati svoje dostojanstvo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Smatram da su te cur(ic)e premlade da bi im se vec sad pokazivala "prava strana" tog posla. Prenezrele su da bi gledale na stvari onako kako im to oni pokusavaju objasnit. A uostalom, nemozes ti nekom u roku od par tjedana usadit u glavu ideju da je zivot sr**e i jedna velika borba za opstanak. To, po meni, one moraju naucit same s vremenom kao sto smo svi mi a ne na nacin "ti to moras znati".

I moram napomenuti, kad vidim onog Boruta dize mi se kosa na glavi! Ako on zna ista o modi onda sam ja nuklearni fizicar!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Maloljetnim osobama bi općenito trebali zabraniti da sudjeluju u emisijama ovakvog tipa.
    I smatam da je posao modela izrazito težak.
    I da, to na modnim pistama i fotografijama jesu curice od 16, 17 i 18 godina. Zato i završe kako završe, jer se prevelik teret svali na njih.
    Za njihov pojam si sa 25 stara koka. Ali, tko voli nek izvoli.
    Sigurna sam da ih roditelji gledaju.
    Modelima i manekenkama se stil mijenja iz dana u dan. To je njihov posao.
    Bilo mi je strašno žalosno vidit kesicu na kojoj piše ime djevojke i broj 36 pored toga.
    Ovo je jedna od stvari zašto sam sretna da nemam curicu jer...

mene je emisija nagnala samo da odem na dijetu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    što konkretno iz te emisije te nagnalo na to? neki komentar, pogled, ...???

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma da...kako su lijepe i šlang. I sve im fino stoji.
    A ja kad sjednem u foetlju, zauzmem je cijelu. I ništa mi ne stoji kako triba. Uvik negdi zateže i poteže :/
    Iskreno, baš mi je žao šta sam upravo TO pomislila gledajući emisiju, ali mi je još žalije šta će isto TO pomisliti i još neka, ne baš pretjerano samouvjerena, cura.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha... dakle čista vizuala...

a kako ti se sviđaju njihovi odgovori na pitanja???
    ja se ne bih mijenjala, pa makar zauzela kompletan trosjed

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam do sad gledala, ali od sada ne samo da gledam, već snimam

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

aha... dakle čista vizuala...

a kako ti se sviđaju njihovi odgovori na pitanja???
    ja se ne bih mijenjala, pa makar zauzela kompletan trosjed

da da...čista vizuala..dižeš mi samopouzdanje
    Joj..one kad stanu pred onaj nesretni žiti, puca ih tolika trema da ne mogu niti zadržati prirodan oblik lica, a kamo nešto izustiti

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jadro ništa to nego ja bila kod frendice i morala na WC. Ona ima jako malu kupaonicu, a WC u njoj između kade i umivaonika, i to 1 cm od kade i 1 cm od umivaonika. Skoro zaglavila na WC, jedva se isčupala. Tako znam da mi je vrijeme da idem na dijetu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    jadro ništa to nego ja bila kod frendice i morala na WC. Ona ima jako malu kupaonicu, a WC u njoj između kade i umivaonika, i to 1 cm od kade i 1 cm od umivaonika. Skoro zaglavila na WC, jedva se isčupala. Tako znam da mi je vrijeme da idem na dijetu
    ne mora biti... reci frendici da presloži kupaonu ...

sad će ispasti da ovaj show ima više utjecaja na mame nego na kćerke :? ...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prije par mjeseci gledala sam američki Top model, ali 1-2 epizode na čelu koje je bila Tyar Banks. Ono što je ona govorila curama i što su te cure morale raditi bilo je strašno. U toj jednoj epizodi cure su morale snimati kupaće kostime u hladnom bazenu na otovrenome, a bila je zima. Jedna od cura je toliko promrzla da se ukočila i nije mogla izaći iz bazena već su je oni izvukli i još kao komentirali što se ona prije toga žalila da joj od hladnoće trnu ruke jer kao to je takav posao i nemoj se žaliti, ako ga misliš raditi i time se baviti :shock:

U svakom slučaju cijeli koncept Top modela je katastrofalan, pogotovo kvazi izjave "kompetentnih" voditelja.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bih rekla da je katastrofalno to sto modna industrija radi tim mladim curama.
    emisija "top model" to samo priblizava siroj javnosti.
    nacin na koji se voditeljica emisije ponasa prema curama ljepsi je i pristojniji od ponasanja nekih modnih agenata.
    a to sa snimanjem po zimi u hladnom bazenu, na snijegu isl... pa mislim da nema iskusnijeg modela koji to nije prosao.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja mislim da je katastrofalno to što mlade cure rade sebi... jer da su one odlučnije i složnije, i drugi bi promijenili svoje ponašanje prema njima.

a u ovom slučaju - to je pokazala samo jedna, po cijenu da izađe iz natjecanja...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U toj jednoj epizodi cure su morale snimati kupaće kostime u hladnom bazenu na otovrenome, a bila je zima. Jedna od cura je toliko promrzla da se ukočila i nije mogla izaći iz bazena već su je oni izvukli i još kao komentirali što se ona prije toga žalila da joj od hladnoće trnu ruke jer kao to je takav posao i nemoj se žaliti, ako ga misliš raditi i time se baviti
    Pa to i je cest slucaj takvog zivota.. uvijek se odjeca za neku sezonu snima u suprotnoj sezoni - jesen/zima na proljece/ljeto i obratno. Zar mislite da nije tako?
    Slicno je i s glumcima. Sjecam se intervjua s Elizabeth Shue koja je opisivala dozivljaj snimanja seksi scena s Tomom Cruiseom ispod led ledenog vodopada koji je zamjenjivao ambijent nekog tropskog otoka.

Cure koje su isle tamo, mogle su ocekivati kako ce biti, a osobito se cudim onima koje se nisu dale osisati i sl. jedino sto sam o njima tamo zakljucila je da nisu dosle spremne i nisu bile spremne na ono sto je bilo za ocekivati da ih ceka. Steta. Kao roditelj, ako vec pustas dijete u to, onda se potrudis valjda provjeriti je li to dijete svjesno u sto ide i sto moze ocekivati.

Moj roditeljski zakljucak... dokle god treba moju dozvolu za slicne stvari, E je nece dobiti jer smatram da joj u odredjenim godinama ne treba onakav tretman koji rusi svaku trunku samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Sto ti treba da ti netko za 57kg kaze da si debela ili da imas presiroke bokove ili da si preniska ili... bljak!
    Nadam se u biti da cu je nauciti da vrednuje neke sasvim druge stvari, da joj ne treba potvrda za njen izgled kroz ovakve show-programe i poslove.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... jer da su one odlučnije i složnije, i drugi bi promijenili svoje ponašanje prema njima.
    U mnogim dijelovima zivota bi se stvari promijenile da su ljudi slozniji (u obitelji nam je aktualan primjer odnosa sefova na poslu prema pripravnicima ili odnos mentor-specijalizant), ali rijetko jesu. Uvijek ima onih koji su izdrzljiviji ili nisu nauceni suprotstaviti se ili su odgajani da se ne suprotstave autoritetu cak i kad im svi unutarnji alarmi luduju i signaliziraju da je ono sto im se dogadja lose.
    Zelim reci, i puno odrasliji/zreliji ljudi trpe teror nadredjenih pa kud nece te djevojcice koje si na ovaj nacin "ispunjavaju san".

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam se frapirala kad je moja starija curka, koja ima tek 5,5 godina, prije par dana izjavila da "neće jesti bijeli kruh jer on deblja" :shock: to je donijela iz vrtića, bili su po dežurstvima i neka teta je očito tak nešto rekla djeci (njene znam da nisu jer nemaju slične izljeve). naravno, uslijedilo je moje ispiranje mozga o zdravlju, debljini, tanjini, ljepoti i sl.

pa ne bi li bilo normalnije reći djeci da je crni kruh zdraviji ili ih na neki drugi način potaknuti da jedu zdravije. nego ovako nabijati neznamnijašta curicama od 5 godina?! to je baš istinsko poticanje ovih iskrivljenih modela ljepote u našem vremenu, a prisutno je na svakom koraku - hoćeš u vrtiću, školi, dućanu, reklamama, do emisija ovakvog tipa.

iako, čini mi se da kojekakvi izbori ljepote i misica više nisu takvi nacionalni događaji kakvi su bili u vrijeme kad sam se ja mogla prijaviti za misicu znači, prije 10-15 g. nadam se samo da će se opadajući trend popularnosti nastaviti i da će do vremena naših kćeri zamrijeti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ste malo zabrijale. "Curice" imaju u prosjeku oko 20 godina, mislim da samo jedna ili dvije imaju 17. Iskreno, ja bih se u toj dobi smrtno uvrijedila da me se doživljavalo kao debilčeka koji pojma nema. Slažem se s onima koji su napisali da to jest takav svijet i da je bolje da to shvate na početku, a ne kad bude prekasno.

Čitanjem ovog topica dobije se dojam da su sve redom stare 12-14 godina.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •