Ja uopšte nisam načisto da li da dižem paniku oko tih krpelja ili ne. N je prošle godine, početkom leta pokupila dva u vikendici i posle više nismo išli tamo

Jedan je bio u kosi, drugi na nozi. Ona tada još nije hodala, niti smo je puštali da puže po travi, znači bila nam je na rukama stalno i u kolicima. To veče je nismo istuširali (bilo je kasno i zaspala je u kolima) i ujutru evo krpelja. A onda sutradan i drugi iako smo je kupali i prali kosicu, i već bili kod kuće a ne u viksi.
Elem, šetali su nas od doktora do doktora, slali na infektivnu kliniku, jedna dr je rekla da samo pratimo, druga da obavezno posle 6 nedelja uradimo neki test iz krvi (na, mislim Boreliu ???), uradili smo i bio je negativan, a dr u klinici gde smo radili test nas grdila što mučimo dete za dva uboda.
Uglavnom, ove godine rešim ja da ćemo ići na viksu češće pa šta bude. I odemo sad za vikend, tuširale smo se i prale kosu svako veče, tresle stvari i presvlačile se, sinoć došli, opet se kupale i već sve stvari oprale, kad meni MM jutros jednog vidi na vratu. Sreća pa nije na detetu, ali sam se jaaaaaako iznervirala.
N je toliko uživala u prirodi, "vejikoj kući", dvorištu.... žao mi je da joj to uzmem, a strah me je i zaraze (da ne pričam da ona, na svom malom telu ima 35 uboda komaraca

).