-
evo i mi se pridružujemo društvu krpelja!
živimo u rijeci i navodno naši primorski krpelji nisu opasni - tako kaže pedijatar, nego oni kontinetalni.
uglavnom bili u šumi i presvukla roka kada smo došli doma, pregledala ga, nigdje niš - okupala nisam bilo je kasno, kao sutra ću.
sutra dan pomaknem kosicu na vratu kad ono krpelj :shock:
ja panika odmah. uglavnom MM ga išao vaditi van pincetom i ostala mu noga u vratu, ja u još većoj panici! i ljuta
naravno
išla odmah kod ped i ona mu namazala nekom antibiotskom kremom vrat, i dala antibiotik na bazi penicilina za zaštitu.
rekla je da bi sve trebalo biti ok da će noga sa krasticom ispasti van, tako je i bilo, jedino da u slučaju jakog crvenila i otečenosti idemo na kantridu u bolnicu, ali sve je bilo ok.
i da pokazala nam žena kako se vadi krpelj u stvari vani, na starijoj kćeri jer ga je i ona pokupila par dana poslije.
uglavnom, ne ga močiti ićim, ne koristiti pincetu, nego samo ga golim prstom okretati u smijeru obrnutom od kazaljke na satu i on sam izađe van. i tako nema opasnosti da išta ostane u tijelu. i zbilja funkcionira, nisam mogla vjerovati!
uglavnom poslije šume, prirode, roba na pranje i obavezno tuširanje!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma