Mima prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
emira prvotno napisa
![]()
ovo me podsjeća na lovačke priče il kad su prije muškarci prepričavali kako su služili u jna. bas mi je drag ovaj topic
![]()
ma, kad smo carice![]()
![]()
Mene su 2003 godine zafrkavali na stolu da mi danas nazalost "svo sledovanje" rezu na pola.
Ceka me pola anestezije, pola sredstava za smirenje, raditi ce velike savove da ustede pola konca jerbo oni su u strajkuanesteziolog me molio da se smirim jer mi brunilu nije mogao uvesti koliko sam se smijala s doktorima
![]()
mene su budili njih 5 ili 6 i onako me čudno gledali, poslije sam saznala zašto ( skoro otišla u vječna lovišta )
a ja njima ,pa ne morate svi biti oko moga kreveta, dovoljan je jedan doktor![]()
Joj, meni je najsramotnija situacija u životu bila kada su mi četvrti dan boravka u šok sobi uvalili čepić u dupe. Kao moram se pokakati prije nego što me prebace na drugi odjel. Preklinjala sam ih da me puste na školjku. Ma kakvi, valjda su sve redom mazohistice - ja sam srala u krevetu sa jastukom preko glave (što od smrada što od srama), a sestre su na dva metra od mene jele pršuta i sira i izmjenjivale recepte. Napunila sam padelu dupkom, bilo me je sram ko nikad, a sestra, umjesto da šuti i sačuva mi makar mrvu dostojanstva, prokomentira jako glasno kako sam lijepo ja to nakrcala.
Isprika onima koje čitaju i jedu
![]()
meni jos uvijek nije jasno zasto to kod nas rade, ma staviti cepic nije neka mudrost, svatko si ga sam moze staviti, nije mi jasno zasto ti ga ne daju, objasne kako ide i ti odes dostojanstveno na wc....to me jako ljuti u nasim bolnicama, recimo u italiji prije poroda i carskog te ne klistiraju ni nista, jedino ako se nisi praznio par dana ti daju klistir(ali ti ga ne uvale oni) ti objasne kako ide i ti si sam ovavis sve na wc-u, i naravno, nitko ti ne visi nada glavom jesi li obavio...tako su pricale ove koje su ga uzele i poslije i prije poroda, jedna je htjela prije poroda, ali su joj rekli da nema smisla da se pati jer se je ispraznila i nisu joj dali...i je rekla da joj je drago......iako je onaj tren bila ljuta..he he....Goge prvotno napisa
meni je bila jedna simpa sestra i stalno smo se zezale...a ja je pitam sta ako mi pobjegne...![]()
![]()
ona kaze da nema sanse, da ne brinem..a ako i da da nije to nikakav problem
što sam strgnula masku za anesteziju sa lica i rekla da ne želim anesteziju, a netko je dobacio 'pa, možemo i na živo'![]()
![]()
![]()
MC i meni je ova tema jako draga i bas mi je drago da sam je otvorila , ali sam se malo i premisljala u pocetku jer da je opet otisla u onom smjeru kao prva ne bi imala smisla
carice![]()
luna kako napredujete?
Veličina bebe nema veze, meni procjenjena na 4200, pa na SD forsirali prirodni (ipak rodila na Carski)lun@ prvotno napisa
1. 2 dana prije, 7 dana nakon
2.Sve isto kao i normalan porod, ne bi bilo loše uzeti nešto što će te "protjerati (sok od šljive i sl.) jer te forsaju na WC, nakon šta 2 dana nisi jeo , malo neugodno, pa nije loše da je stolica mekša
3.Odmah nakon poroda
4.ja imala spinalnu, toplo preporučam, odmah vidiš bebu i lakši je oporavak. ako je tlak jako visok i otkucaji srca onda idu na opću
5. koda carskog mlijeko dođe kasnije, sestre ti uvale dijete i jednom pokažu. dalje se snalaziš sam. ja imala sreću da je bila neka mlada na praksi koja je bila super
Danas (35 tjedana) smo bili na pregledu i kompić još uvijek sjedi i skuplja kile, danas je procjena 3500 g a ne znam dokle će... :/
Danas me dr. Jakovčić naručio za 2 i pol tjedna da vidimo jel se misli moje zlato okrenut a ako se ne okrene "znamo što slijedi" kaže dr.
Imam puno plodne vode i ne znam jel zbog toga ali već drugi put me šalju na test za dijebetes.
Sve u svemu ne paničarim- još uvijek čekam da se okrene jer ako je samo velika beba ne bih išla na carski ako ne moram.
Bok cure
Ja sam trenutno u 14 tj. i znam da je porod jos daleko ali uzasavam se prirodnog poroda....
Inace imam astmu i pitam se postoji li mogucnost da mi ginekolog preporuci carski jer pri jacim naporima ja dobijem napade astme.
Tako da se pitam kako bi izgledao prirodni porod sa zenom koja se gusi :?
Ima li koja od vas sa astmom (ili poznajete li koju) i sto joj je doktor preporucio?
Ja unaorijed umirem od straha :shock:
da li si razgovarala sa svojim ginekologom o tome? carski se ne nudi na tacni, a ti imaš dovoljno vremena da odvagnete argumente za i protiv
.
Rekla sam mu da imam astmu ali nismo nista o tome razgovarali.
Znam da se ne nudi na tacni ali ja imam dosta tezak oblik astme pa me je strah jer moji tezi napadaji zvuce kao iz horor filma :shock:
Jos cu o tome razgovarati s gin. pa valjda on zna sto bi bilo najbolje i za mene i za bebu...
aliana, razumijem tvoj strah... svi mi imamo neke strahove.
zato smatram da je najbolje ODMAH krenuti s tim razgovorima. to je jako važno, jer sama razmišljanja o strahovima se mogu odraziti i na tvoje psihičko stanje. a to ti doista nije potrebno.
![]()
Sljedeci pregled mi je 14.5. pa cu tada definitivno otvoriti tu temu
Javit cu sto mi je rekao![]()
Imam prijateljicu koja ima astmu od svoje prve godine.Konstantno na terapiji.Aliana prvotno napisa
Na prvom porodu(vaginalnom) su joj predložili epiduralnu.Pristala je.Porod je pošao dobro ,nije imala napada.Drugu trudnoću je imala za dvije godine.
Na porodu je odbila epiduralnu jer joj je sa prvog oproda ostao loš osjećaj oduzetosti nogu i neosjećanja trudova ,te je rekla da je imala osjećaj nepovezanosti sa bebom.Drugi porod bez epiduralne(isto vaginalni) ,prošao odlično.Nije imala napada.
Ona kaže da ima osjećaj da je u trenutcima poroda tijelo bilo zauzeto važnijim stvarima pa je astma pala u drugi plan.
Njezina sestra (također boluje od astme) je imala dva poroda ,ali oba CR,ne zbog astme nego drugih indikacija.
Sretno sa trudnoćom i porodom.
Sirius hvala,drago mi je da ona nije imala nikakvih problema ni napada,to me stvarno oraspolozilo :D
Mame, ja sam rodila carskim prije 2 tjedna pa me zanima da li je i vama još trbuh kao u 3,4 mj? Navodno poslije carskog duže treba da se povuće?Rekli su mi da nosim steznik stalno..neki dan u dućanu žena je mislila da sam još trudna![]()
Imala carski prije 4 tjedna i jos nosim trudnicku odjecuDa, normalno je da je trbuh jos tamo. Nakon prvog carskog mi je otisao nakon nekih 6 tjedana, iako je malo suvisnih kila ostalo. Kazu da nakon carskog jedan trbuscic ostane i da to nema veze s mrsavljenjem. Moje iskustvo nije bilo takvo, trbuh nakon prvog carskog je otisao kad su i kile otisle (nakon 9 mjeseci), ali valjda ima i drugacijih.
i kaj onda? :?petral prvotno napisa
pa otići će. mene je jedino mučilo da li imam što obući, a ne koliki mi je trbuh. jednostavno nisam razmišljala o tome, i nakon 6 mjeseci sam se vratila u normalu.
meni je rečeno da ne nosim steznik. a veliki trbuh, crni podočnjaci i neoprana kosa baš lijepo pašu mama!![]()
ovo ne treba uzeti ako pravilo. to, između ostalog, ovisi i o tome kako je porod započeo i je li majka imala trudove. ako je porod induciran moguće je da mlijeko krene nešto kasnije.Apathetic prvotno napisa
meni su 15 minuta prije rekli da ću na CR, tako da nisam imala vremena pripremati se. ništa me nije boljelo. čak ni kateter. smijala sam se cijelo vrijeme. škripavo je bilo buđenje iz anestezije, ali sve je prošlo ok. podigli su me još istu večer. e, to je bilo prilično grozomorno. nisam uspjela napraviti korak. ali, već ujutro sam sama odšepesala do WC-a, da se dotjeram. E. je već prvu večer noćila sa mnom. i tako do kraja.![]()
najveći problem je bio što mi nisu dali da jedem, a ni pijem 3 cijela dana. mislila sam da ću umrijeti od gladi. ne znam je li to bio samo moj slučaj, ali još nisam čula da nekom toliko dugo nisu dali da jede. tek četvrti dan sam smjela piti, a peti jesti kašasto. ljudi, umirala sam od gladi. sate sam provodila maštajući o hrani.![]()
treću večer je nadošlo mlijeko, pa sam završila s mastitisom, ali nisam se predala, pa je sve prošlo ok. analgetike sam dobila prvi i drugi dan, treći dan sam odbila. po mom mišljenju, majke koje rode na CR bi trebale obratiti pažnju na to, jer mlijeko nadolazi kasnije i, nekako, odjednom (ili je to barem bilo tako u mom slučaju), pa često dođe do začepljenja.
e, da, nisam nikako mogla iskoordinirati disanje i hodanje. tako da sam morala udahnuti, napraviti nekoliko koraka, pa stati, izdahnuti, pa onda ponovo.
stolicu sam imala sama od sebe noć prije izlaska- kompoti od šljiva čine čuda.![]()
joj mogu misliti kako je tek tebi bilo, ja sam drugi dan smijela piti, a treci dan jesti kasasto, a cetvrti sam nazvala moje roditelje da mi donesu pizzu i smazala cijelu obiteljsku sama.....he he he
a prva dva dana sam samo sanjala hranu i bila gladna ko vuk, a da ne pricam koliko sam bila zedna.........ma ja sam svako toliko malcice zljuknula malo vode samo da si usta navlazim....
Ja sam u podne imala carski,a u 5 popodne sam vec dobila caj i dvopek.
Bolje ista nego nista![]()
Ja sam imala carski u 8 ujutro, u 1 poslijepodne sam jela pileću juhicu i rižoto od povrća, a najela se i za večeru.
Četiri dana bez hrane???? Što su oni ludi???!!
bjuma to mi se stvarno cini previse :/ Kaj je njima?
U vinogradskoj si u intenzivnoj cca. 24h, nakon toga te prebacuju na odjel, dobivas bokal caja, kada popijes dobijes jos![]()
Drugi dan za rucak juhica kao i za veceru, onda se ceka stolica, ako neide samo dobije se tabletica i drugo jutro od dorucka na dalje normalna prehrana kao i sve druge rodilje.
Sada na zadnjem sam bila gladna jos u intenzivnoj, rekla sam sestri da mi kruli u zelucu (nisam ni morala reci, culo se) i onda otisla do doktora i rekla mu to, vratila se i prikopcala mi bocu infuzije.
Nisam bila posteno gladna narednih par dana![]()
ma meni su stalno cijelo vrijeme davali infuziju..ma to mi nimalo nije pomoglo za glad...zeludac se je glasao sto na sat.....he he he
ali zato mi je ona pizza super prijala.....he he he...nevjerojatno kako je bila dobra...nikad bolju nisam jela...he he eh he
da, ta praksa gladovanja nakon carskog u nasim bolnicama mi bas nije jasna.
nakon prvog carskog u zg merkuru, kada mi nisu davali jesti 2 dana, imala sam opstipaciju skoro 2 tjedna.
u austriji, nakon drugog carskog, isti dan sam dobila meni i birala rucak i veceru... i nisam mala nikakvih problema sa stolicom.
ma ja nisam rodila kod nas..nego u italiji i opet sam gladovala 2 dana...oni kazu da se nakon carskog ne moze jesti...sad ne znam.......a meni je bilo i razumljivo da se ne moze jesti...a znaci, ipak se moze?
I ja sam bila gladna danima...zadnji obrok rucak u ponedjeljak. Carski u utorak. U cetvrtak navecer sam dobila caj, prvi obrok je bio rucak u petak.
Nije bas bilo lako, bila sam iscrpljena od gladi i slabosti.
Izgleda da sam jedino ja ovdje bila sita 5 sati nakon carskog![]()
I ja![]()
Gdje si ti rodila? Si imala spinalnu?
Inace,ja sam taj caj i dvopek dobila zato jer sam bila gladna,a nije bilo vrijeme obroka.
Veceru sam dobila normalnu,sat vremena kasnije.
Ali nisam rodila u Hrvatskoj.
o, ja sam bila itekako gladna... :/
ne znam koliko dugo sam imala infuziju, ali znam da su mi donesli za prvi obrok 2 ili 3 keksa i jogurt, a i drugi obrok je bio takav... pa sam počela tulit kak sam gladna, i onda mi je sestra miraprošverala još jedan jogurt i par keksa...
kad je krenula klopa, bila sam zahvalna teti rodilji vegetarijanki na svim mesnim dodacima![]()
![]()
Rodila sam u Dubai-ju i da, imala sam spinalnu i predivan carskiNina prvotno napisa
![]()
I meni je baš drago čitati ovaj topic, tako je normalanmama courage prvotno napisa
![]()
mislim da nisam jeela do utorka ,a rodila u petak![]()
a joj..i ja se nesto zalim..ima vas koje ste puno duze gladovale......ali nevjerojatno kako bude ukusna prva 'prava hrana'maria71 prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
a tek ona famly pizza...mislim da bih pojela i 2 da su mi donijeli..he he..a kad su tek dosli...sam im rekla da sta nose tu ogromnu i rekli su mi da ce oni sa mnom za drustvo(moji roditelji)...no za njih nije istao ni komadic.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e, da...ni ja nisam rodila u hrvatskoj..i mogu reci samo pohvale osim ovog gladovanja..isto kao iridana...predivan carski..super osoblje...i sve u svemu super
jedino što ja uopće nisam gladovalasingle prvotno napisa
![]()
ne razumijem kako očekuju da se žene oporave nakon carskog ako ne dobivaju nikakvu hranu 4 dana :?
da , baš je to s indukcijom bio kod mene slučajpinocchio prvotno napisa
![]()
ali je zato vidljiv ogroman korak u oporavku nakon family pizzeiridana2666 prvotno napisa
he he h ehe h he
i poslije cijelu noc sam jela 2 ili 3 kg mandarine...nisam mogla spavati...samo sam gledala maloga kako mirno spava i imala ga na oku
u jutro bila ko nova
ja nisam dobila jesti ništa osim čaja puna 24 h, onda sam dobila za doručak maslac i kruh, al sam se zguštala uh... to mi je bio doručak života a odmah sam dobila i snage i počela šetati...
a još pamtim drugi dan kako cimerice tamane mađaricu a ja glaaadna, od tada mrzim taj kolač![]()
ljudi moji, ja sam maštala o hrani... gladovala sam i zamišljala bureke, baklave, sarme... cijelo to vrijeme... ništa u životu mi nije bilo slađe nego šoljica čaja kojeg sam popila četvrtog dana. MM mi je prošvercao keks, pa sam svečano pojela jedan. nikad ljepši obrok nisam okusila. a tek pasirana mrkvica sutradan... mmmmmmmmm njam njam... došlo mi da plačem od sreće.
pozdrav mamama....
imam dvije prekrasne curke, jedna je 2god i 5mj a druga je 6 i pol mjeseci. rodila sam na carski i prvi i drugi put. prvi put nisam nista htjela
znati jer svaka zena ima svoje iskustvo, i svaka zena to prozivljava drugacije..
meni je prvi carski bio koma, oporavila sam se nakon 2mj i to sam mogla ajmo reci, normalno hodati,a po prave mi je trebalo pola god da se vratim u normalu. drugi porod mi je bio bolji, mislila sam da ce mi biti gore ali nije, prije sam se oporavila, rez mi je bio super, posto sam znala da smijem piti lupocet za bolove jos os 1.puta onda sam si lijepo sve priredila pa kad sam znala da ide ustajanje, popila sam si jer boli, ona koja veli da ne boli vara samu sebe jer jebeno boli samo sto tu bol zaboravis nakon par dana kad dodes doma.meni je mala razlika pa sam u drugoj trudnoci imala dosta problema i udebljala sam se 23kg a u prvoj samo 13 tako da su me i leda boljela, a i imala sam laznjake mjesec i pol prije termina pa sam morala miraovati ali uz moju srecu to nije bilo moguce jer ona nema ni sekunde mira ali na kraju je sve ok proslo jer sam tjedan dana ranije isla u bolnicu, odlezala dva dana i rekla im da me rezu ili idem doma, i onda sam rodila, imala je 2puta pupcanu oko vrata. isto sam imala spinalnu oba dva puta jer kad vec nisam mogla prirodno htjela sam bar odmah vidjeti tu malu sto mi nije dala mira ni po danu ni po noci! imala sam super ekipu oko glave a i svi poznati jer mi je stari dok pa smo se i zezali, a i doktori su opaljeni, a kad mi je anesteziolog rekao OPA, JEDAN PUT PUPCANA OKO VRATA... DVA PUTA...a ne cujem da place, bilo mi je gadno i pitala sam jel sve ok, i onda sam cula kako se dere iz petnih zila pa sam odahnula... znas, prvi put je super, nista ne znas a drugi put ti je koma jer znas sta te ceka i priredis se na neki nacin na tu bol ali nije ni malo ugodno...
nakon prvog carskog sam rekla NIKAD VISE ali kad sam se oporavila, htjela sam odma na drugog bebaca, i sad mi je muka kad se sjetim da ce proci ljeto i onda moram ic radit i najradije bi na decka pa da budem 3god doma!!!!!!!
ssto se tice dojenja, treba stavljati bebu odma iduci dan na ciku da izvuce mlijeko jer ipak nije prirodan porod, ja sam se napatila sa mladom, nikako nije htjela vuci, tek mi je 4 dan pocela cicati a onda mi je stalno bila na ciki, cim ju maknem place, a tako je i sad, pojede voce, za 10min trazi ciku,ne spava skoro pa nista, 15min se odmori na ciki i to je sve prek dana a po noci malo odspava, pa se probudi oko 2 i prica do 3-4 malo dremne i opet prica tako da se bas ne uspijemo naspavati, ali eto kak bi moja majka rekla SPAVAT CU U GROBU!
klinci su prekrasni ali fakat treba zivaca i strpljenja...
moja starija je sa 2god vec sama birala obleku i nema sanse da obuce ono sto joj ja priredim, i samo benetton....rekla sam da cu ju dati za reklamu benic pa da zaradimo malo :D
eto ja sam se malo raspisala.....
nije nego plavaMima prvotno napisa
i vječito ima miris Chance
Ha, hate sestre se i ja sjecam...Oblak Chancea.
Uvjerljivo me uvjeravala da je ipak bolje da taj katetr ipak ostane...sto joj nisam dala...rekoh vadite to van...zvat ću doktora.
Kaze.....pa mozda cete trebati na wc, znate to se na tutu radi. Rekoh sestro-ja na tutu u krevetu VISE NIKAD nemam namjeru ici...ja cu svoje obaviti na pravom wc...Vi mi pomognite da do tamo dodjem, dalje sam ja gazda.
(tako je i bilo....)
A hrana...svekar mi je na dan poroda donio pola kile grozđica (hvala mu na tome) sve sam pojela, a mm. je slijedeci dan morao doci sa sendvicem.
Nisu nam dali nista jesti tri dana....
Rekoh ljudi koji vam je....ja probavu uspostavila isti dan....dajte mi hrane!!!!
Ne mogu ne komentirati- stalno na ovom forumu citam napade na zene koje su rodile carskim rezom.. :shock:
Ja sam dijete rodeno carskim i navjerojatnije cu i sama tako roditi, i ne shvacam otkud taj negativan stav prema rodiljama, samo zato sto dijete nije izaslo kroz porodajni kanal. :?
Zar je TO ono sto cini neku zenu dobrom majkom? :/ Nikad nisam ni pomislila da je moja mama manje vrijedna, ili losija majka, zato sto sam ja rodena carskim. To mi je bio jedan posve zanemariv podatak dok ovdje nisam naisla na takve besmislenen napade na zene koje su svojom odlukom ili visom silom tako rodile.
Znam puno zena koje su rodile "prirodno" svoju djecu i to je sve sto su i napravile za svoju dijecu. A isto tako znam puno Carica koje su divne majke i zene i potpuno su predane svojoj djeci.
Iskustvo imanja ili nemanja trudova nije nista za cim treba zaliti, niti smatrati se manje zenom zato sto to niste prosle ili iskusile. To nije ono sto ikoga definira u bilo kojem smislu. Samo iskompleksirane osobe koje silom zele dobit na vaznosti prave razliku izmedu rodilja.
Sve vi ste zeljele svoje bebace i 9 mjeseci ih nosile, jedva cekale da ih vidite, zagrlite, poljubite i radujete se svakoj sitnici u njihovom zivotu i TO je ono sto vas cini najboljim mamama na svijetu.
![]()
Pusa svima!![]()
Posto cu ja najverovatnije imati carski rez (tako mi je rekao dr, zbog prethodne operacije), zanima me koliko je vazno da li imam vaginalne infekcije?