Stranica 6 od 11 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 502

Tema: Porod carskim rezom II.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jooj, jooj cure, kod vas je baš super... toliko sam se nasmijala!

evo i ja sam rodila na carski prije nešto više od mjesec. trbuh mi je mrtav i tužno visi preko reza. kada se to vraća u normalu??? moram priznati da mi je to dio priče koji mi se najmanje sviđa...

što se boli tiče, boli, još uvjek zna zaaaabolitiii, ali sve za malog miša.
    još uvjek mislim nikad više...
    kada ću se odprilike predomisliti???

što se infekcija tiče svakako ih je bolje zalječiti prije poroda, zbog katetera. jednoj mojoj prijateljici se zavukla bakterija i nije ju mogla nikako riješiti. mislim da su infekcije manje opasne nego kod vaginalnog jer kod vaginalnog izazivaju pucanje tkiva ili tako nešto, koliko se sijećam s neko predavanja, ali nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ini prvotno napisa
    evo i ja sam rodila na carski prije nešto više od mjesec. trbuh mi je mrtav i tužno visi preko reza. kada se to vraća u normalu??? moram priznati da mi je to dio priče koji mi se najmanje sviđa...

što se infekcija tiče svakako ih je bolje zalječiti prije poroda, zbog katetera. jednoj mojoj prijateljici se zavukla bakterija i nije ju mogla nikako riješiti. mislim da su infekcije manje opasne nego kod vaginalnog jer kod vaginalnog izazivaju pucanje tkiva ili tako nešto, koliko se sijećam s neko predavanja, ali nisam sigurna.
    Hvala na informaciji.
    A sto se tice trbuha i koze, i mene zanima kada se to vraca u normalu? :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    5. koda carskog mlijeko dođe kasnije, sestre ti uvale dijete i jednom pokažu. dalje se snalaziš sam. ja imala sreću da je bila neka mlada na praksi koja je bila super
    to nikako ne treba uzeti kao pravilo...ja sam imala elektivni carski rez.....15 dana prije termina i mlijeko mi je odmah doslo....i tako smo se i iskljucivo hranili sljedecih 6 i pol mjeseci...i onda uz nadohranu kasama i hranom do 18 mjeseci

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

porodila sam se u 4:45 ujutro, a bebu su mi dali isti dan kasnije popodne i bilo je mlijeka. dan nakon bilo ga je jaaako puno, no međutim, borila sam se s malenom da se naući vući. sestra mi je rekla da bebe rođene carskim znaju imati problema sa sisanjem na početku puno više nego vaginalno rođene. no ni to nije pravilo, samnom u sobi su bile gospođe s bebicama koje nisu imale nikakvih problema...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bas kao sta je ini rekla...nije pravilo da nece znati vuci.....jer moj je odmah sisao ko veliki

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ja znam najprije dode kolostrum i ima ga malo, a tek nakon 2-3 dana nadode mlijeko.

Sto se tice sisanja,moje su obje kceri (rodene carski) odmah pocele super sisat. Neznam na koji bi nacin carski utjecao na refleks sisanja :/

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Prvo ustajanje boli, ali sjećam se da nisam mogla vjerovati koliko obično govorenje, kašljanje :shock: , smijanje :shock: , može boljeti. Cijelu noć se nisam mogla pomaknuti koliko me rana boljela.Da ne vjeruješ čemu sve služe donji trbušni mišići.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Miljeko mi je došlo u ogromnim količinama nakon tri dana.Onda je počelo uhodavanje. Hmmm, priča za sebe sa sretnim nastavkom

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvjetkica prvotno napisa
    Prvo ustajanje boli, ali sjećam se da nisam mogla vjerovati koliko obično govorenje, kašljanje :shock: , smijanje :shock: , može boljeti. Cijelu noć se nisam mogla pomaknuti koliko me rana boljela.Da ne vjeruješ čemu sve služe donji trbušni mišići.

Da da, a kad mi je MM došao u posjet i da me razveseli ispričao neki jaaaakooo glupi vic, ali toliko mi je bio smješan. A booooliiiiii...

Nažalost ja nosim jako loša iskustva iz Pulskog osjela za babinjače. Mi nismo uspostavili dojenje, zbog upale žljezda kojoj su oni krivi. Ali drugi put, kanisterom ćemo opskrbljivati pulsku mljekaru, majke mi moje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vjerojatno je prerano jer tek sam u 4. mjesecu, ali volim biti informirana. Ici cu na carski, na vlastiti zahtjev,nema komplikacija - barem za sada. Odnosno, ima komplikacija ali one su mi u glavi. Panicno se bojim igle i na ubod reagiram tako da se ukocim i izgubim svijest. U klasicnim bolnicama to nije razlog za carski, oni bi cekali da vide kako cu se ja to ukociti. Zato idem u privatnu kliniku. Plan mi je bio opca anestezija po principu maska na lice. Sad tu citam da to bas i nije idealno. Ili da ipak ustrajem na tome da ne bude kravala zbog igle? Kakav je osjecaj kod katetera? Nadam se da cu uspjeti da ga ne dozivim kao iglu...

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kiara666 prvotno napisa
    Vjerojatno je prerano jer tek sam u 4. mjesecu, ali volim biti informirana. Ici cu na carski, na vlastiti zahtjev,nema komplikacija - barem za sada. Odnosno, ima komplikacija ali one su mi u glavi. Panicno se bojim igle i na ubod reagiram tako da se ukocim i izgubim svijest. U klasicnim bolnicama to nije razlog za carski, oni bi cekali da vide kako cu se ja to ukociti. Zato idem u privatnu kliniku. Plan mi je bio opca anestezija po principu maska na lice. Sad tu citam da to bas i nije idealno. Ili da ipak ustrajem na tome da ne bude kravala zbog igle? Kakav je osjecaj kod katetera? Nadam se da cu uspjeti da ga ne dozivim kao iglu...
    meni su radili lokalnu anesteziju. vjeruj mi, ne osjetiš kad te pikne,a nenadmašiv je osjećaj čuti prvi plač svog djeteta i dati mu pusu odmah nakon što je rođeno. :D srce mi je tako lupalo da sam se skoro ugušila od uzbuđenja

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kateter nisam osjećala. skinuli su mi ga za jedan dan. čim sam mogla sama na wc

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kiara, porod ti nema veze s iglama. pričam iz iskustva - ja osjećam slabost na sam spomen vađenja krvi, a rađala bih svaki dan. porod je divno, ispunjujuće iskustvo, čin kojim na svijet donosiš život koji je 9 mjeseci rastao u tebi. kroz njega te nose hormoni, bol je svrhovita i sasvim drugačija od izvana nametnute boli koje se bojimo kod liječnika. a osjećaj kad to maleno tjelešce sklizne van - znaš li kako je biti na vrhu svijeta?

trudnoća je dovoljno duga da srušiš barijere u glavi, svakako je vrijedno pokušati. na pravom si mjestu - pročitaj svako slovce o prirodnom porodu, informiraj se o carskom, pročitaj prekrasne priče s poroda...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

puno hvala na odgovorima. Pokusat cu se malo ohrabriti... Srecom, jos imam vremena za to

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kiara666 prvotno napisa
    kiara666 znam da me se ne tiče, ali kad si već rekla da te pitam. Zašto si se odlučila za carski već u 4 mj. trudnoće. Kažeš bojiš se igle. Meni su razvalili venu na porodu i krv je prštala iz ruke, i pozlilo mi je, ali tada o tome ne razmišljaš. Oporavak od carskog traje min 3 mj. onaj fizički, a ponekad i duže. Puno više iskrvariš na porodu i sve poslje njega nije tako romantično kao što ti se sada čini. Biti će ti žao (možda) jednog dana da nisi svoje dijete donijela prirodno. Meni je.
    I ako imaš još 5 mj. vremena možda da iskoristiš to vrijeme za detaljne inf. carski i prirodni za i protiv razloge.
    Post je pisan isključivo u dobroj n namjeri.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kiara, u normalnom porodu nema nikakvog razloga da vidis ijednu iglu. ako naglasis da ne zelis rutinsku braunilu u veni i da ne zelis lijekove u porodu, imas sanse da dobijes lijep, ispunjujuci porod bez igala i intervencija. procitaj malo tekstove o prirodnom porodu na nasem portalu.

ako ides na carski, sansa da vidis dosta igala raste. za pocetak braunila u ruci.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tijekom cijele trudnoće pripremala sam se za vaginalni porod, ali ispalo je tako da sam morala na carski. Nije to ništa strašno, ali ako se tako patološki bojiš igala, možda je tvoja opcija ipak vaginalni. Koliko sam shvatila ideš u privatnu kliniku, ja sam isto rodila u privatnoj i sigurno će ti pomoći da ti prirodan porod bude što lijepši. Naravno, odluka je tvoja. Ako ipak budeš išla na carski, uzmi si onu "lokalnnu" anesteziju, stvarno je predivan osjećaj vidjeti i čuti svoje tek rođeno malo dijete.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, gdje u lijepoj našoj ima privatna poliklinika i koliko košta porod na carski??? da li netko od vas ima iskustva?
    željela bih još djece, ali me užasava boravak u bolnici koji sam proživjela. to mi je bilo gore i od poroda i trudova...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

poliklinika Podobnik, Zagreb, Sveti duh 112. Carski sa pdv-om kosta oko 30.000 kuna. Ja definitivno idem tamo. Dozvoljavam si da se predomislim oko carskoga ali ne i oko bolnice. Precmizdrava sam za klasicnu bolnicu...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne znam da li si se dobro raspitala...ali bas ako ides na carski ces vidjeti puuuuunoooooo vise igala nego one koje rode prirodnim......to ti govori jedna koja se uzasno boji igla i svaki put problijedi na vadenju krvi skoro do nesvjesti...........ali zato sam skroz za carski rodila sam carskim(dijete an zadak) i nije mi nimalo zao......no sam imala puno vise uboda nego one koje su rodile prirodno ili vaginalno.........najprvo kad dodes u bolnicu ti daju cijelu noc infuziju(sta znaci flayboo...ili kako se vec zove kod nas...mi se cini brunila u ruci).........za vrijeme carskog dobijes jos jednu postenu puno spricu necega nisam pitala sta...ali bome osjetis kad ti ude u ruku......i ja bih ti preporucila spinalnu....neces vjerovati....ja sam se tresla od straha....a na kraju nisam uopce osjetila ubod....puno vise boli u ruku........i poslije jos minimalno 1 dan infuzije.....a ako ne pitas ostavili bi ti brunilu cijeli tjedan u ruku za ono protiv bolova sta sam ja odbila........i naravno....sljedecih 5 dana vadenja krvi svako jutro........jooooj.......i to meni ej tesko naci venu pa zamisli kako sam bila izbodena
    no....vrijedilo je sve

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam jedno dijete rodila vaginalno, a drugo na carski. kod prvog sam dobila samo jednu braunilu tijekom poroda koju su sutradan izvadili, a kod carskog su me izboli po cijelom tijelu 569 puta. obavezno ide braunila pa poslije poroda svaki dan injekcije u stomak protiv tromboze pa injekcije sintocinona 2 puta dnevno u guzu, pa injekcije protiv bolova, pa si cijeli dan na infuziji i onda ne daj bože da ti kao meni pukne vena pa da te bodu na još 5 mjesta tako da ako se bojiš igle carski DEFINITIVNO nije opcija za tebe jer će te izbosti ko švicarski sir, a u vaginalnom dobiješ samo jednu pikicu i jednu poslije poroda, ali tu ni ne osjetiš zbog euforije. pošto sam prošla oba poroda uvijek bih glasala za onaj vaginalni. jedina "prednost" carskog je što nema onih porođajnih bolova, ali zato sve to s kamatama platiš narednih dana kada treba ustati na WC i brinuti se o bebi.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Prije poroda, ništa. Kad sam ušla u salu, tamo su me piknuli. Anesteziolog me piknuo u leđa,ali kako je sestra pričala samnom i on također, nisam niti skužila . Da, prije su mi stavili braunilu. Poslije poroda sam dobila infuziju i cijelu noć nekaj protiv bolova. Vadili su mi krv svakio jutro,ali nisam dobivala nikakve injekcije u trbuh niti u guzu. Morala sam prije poroda, jedno mjesec dana ranije ići vadit krv da mi odrede krvnu grupu (ali to nema veze sa carskim), kako sam + nije mi trebalo ništa osim infuzije i toga protiv bolova tako sam barem shvatila. Dosta će te napikat,ali sve se zaboravi kad vidiš svog malog miša.Kod privatnika će ti biti super, ipak moraju se brinuti za svoju reputaciju

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Više ni sama nisam pametna.... U svakom slučaju, idem kod privatnika - na to i računam, da će bolje paziti na mene cmizdravu. Doktorici sam otvoreno rekla kakav problem imam s iglama, i još ćemo razgovarati zajedno s Podobnikom, pa neka mi i oni savjetuju. Dobro da ste mi rekle da na carskom ima puno igala, da ih znam priupitati i oko toga. Mislim, neka bodu ako nisam pri svijesti, ili ako im je svejedno jesam li ili nisam u nesvijesti. Ne smiju me ubosti ako je važno da sam baš tada pri svijesti, to je problem... Na vađenje krvi sam se jedino uspjela priviknuti da ne izgubim svijest, ali cmizdrim kao malo dijete. Ostalo ne mogu. Kod zubarke nisam još nikada uspjela ostati pri svijesti. Sramota, znam, ali nemoćna sam...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kiara... strašno zbog te tvoje fobije. kontam da ti nije lako. dobro je netko rekao, izbodu te kao švicarski sir. odi bolje na vaginalni. nakon carskog imaš osim bolova reza i bolove u zdjeličnim kostima od silnih inekcija, a i kvrgice ostanu... da ne spominjem trbuh koji visi preko reza i utrnulost, evo meni još uvjek nakon mjesec i pol.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

zašto ste svi vi primali injekcije u trbuh??? meni su dali infuziju s nečim protiv bolova i vadili su mi krv.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mislim da su te injekcije protiv tromboze, ako se ne varam...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kiara... strašno zbog te tvoje fobije. kontam da ti nije lako. dobro je netko rekao, izbodu te kao švicarski sir. odi bolje na vaginalni. nakon carskog imaš osim bolova reza i bolove u zdjeličnim kostima od silnih inekcija, a i kvrgice ostanu... da ne spominjem trbuh koji visi preko reza i utrnulost, evo meni još uvjek nakon mjesec i pol.
    ini, zao mi je da si imala takvo iskustvo i oporavak poslije carskog, ali nasreću, to nije pravilo. Ja sam imala carski i nisam imala takvo iskutvo.

Ne znam o kakvim bolovima u zdjelici i kvrgicama pričaš :?
    Trbuh mi nije visio preko reza, mislim da to vise ovisi o kg koje dobijes u trudnoci i tvoj fizickoj konstrukciji - meni je trbuh nakon carskog bio skoro ravan.

Utrnulost postoji, ali mi nista nije smetala, i prosla je sama od sebe.

Nisam dobila nikakve injekcije u trbuh :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam dobila injekciju u nogu nakon CR.
    Trbuh mi je ok, ok, malko je šlaufast , no to nema veze sa CR-om. Imam nekih 50-ak kila cijeli život, no valjda sam tako građena pa mi je taj dio uvijek malo šlaufast.
    Ovaj dio oko ožiljka je u redu, trbuh mi je tu ravan, ožiljak se vidi, no bez problema nosim niski badić .
    Imala sam dva CR-a.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni je prirodno donji dio trbuha malo izbočen, a i ostala je koja kilica viška doduše pa kontam da je visuljak preko reza kombinacija .

Ne znam za vas, ali meni su ostajale kvrgice od injekcija koje sam dobivala u guzu i sjedalične kosti su me rasturale.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja nisam dobila nikakve injekcije u trbuh i nogu :? :?
    a poslije mi ej trbuh odmah ostao ravan.....da mi netko ni ne vjeruje da sam ikad bila trudna ......a badice nosim bez beda jer je rez skroz nisko

ma ja ti mogu reci da je meni carski rez predivno iskustvo i nikad nisam pozalila...i ako opet idem RODITI to ce biti definitivno carski.......

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj single prvotno napisa
    ja nisam dobila nikakve injekcije u trbuh i nogu :? :?
    a poslije mi ej trbuh odmah ostao ravan.....da mi netko ni ne vjeruje da sam ikad bila trudna ......a badice nosim bez beda jer je rez skroz nisko

ma ja ti mogu reci da je meni carski rez predivno iskustvo i nikad nisam pozalila...i ako opet idem RODITI to ce biti definitivno carski.......
    x

Definitivno ne bi ni pokusala roditi vaginalno, carski bi mi bio jedina opcija.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni isto ništa ne visi preko reza. imam malo izbočen trbuh,ali to je tak . Oduvijek sam imala malo trbuha bez obzira na kilažu. Građa, kaj ćeš?! Rez je super, još je malo crvenkast ali samo u sredini. Sve ok.Prve tjedne nakon poroda mi je trbuh bio čudan, ali kad je maternica došla na svoju prijašnju veličinu i trbuh je kao i prije. Sve te gnjavaže nakon poroda ti idu rok službe.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Većer drage forumašice.
    Vi ste sve rodile carskim pa računan da je tu misto mom pitanju.
    Ovako, prvi porod je bija prije 18mj, CR. Nakon 18h trudova nisan se otvarala niti se beba spustila pa je odlučen hitan carski.
    Dijagnoza uska zdjelica. Sada san ponovno trudna, (do poroda ima još vrimena), ali prominila san gin. Ne iden više doktoru za kojeg san mislila da je normalan (virujte iman razloga za to), sada me vodi doktorica, predivna žena koja je prije svega čovik i ona smatra da ne triban ni razmišljati o vaginalnom porodu jer bi to kod mene bilo mučenje sa istim ishodom.
    Zanima me šta bi vi na mom mistu, zatražile drugo mišljenje ili poslušale doktoricu?

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kiara sori ali moran se umišat. Razumin da se bojiš poroda, igala i sl., ali nemoj mislit da kod CR nema igala.
    Cure su ti dobro napisale.
    I evo meni, nakon 18mj je još liva strana ožiljka zatrnuta.
    Pa sad virovale vi ili ne
    Operaciju mi je radija šef gin. i porodništva kod kojeg san vodila cilu trudnoću. Valjda bi mora nekog boga znati :/
    I inekcije san redovito dobivala a o bakteriji i bocama infuzije neću ni govorit.
    Samo tko voli nek izvoli
    Sada me zanima ako mi je liva strana zatrnuta kako će biti ako buden morala na još jedan carski :?

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kiara666, i ja bih te htjela ohrabriti za prirodan porod.
    Najbitnija je dobra priprema sto na Rodi fakat mozes dobit.
    Dobro ad imas mogucnost ici kod privatnika, to ti moze uliti dodatnu sigurnost i ohrabrenje, a samo to ti je i potrebno.
    Kod Podobnika ti je jedna super primalja, Teuta i odlicna dr. Zmijanac
    Poznam ih sa Merkura, jer sam gore provela 2 tjedna (cuvanje trudnoce i porod)
    Inace, ja sam 1. bebu rodila carskim, a 2. prirodno.
    I sve je istina sto cure pricaju o iglama i bolovima nakon operacije.
    Imas stvarno dosta vremena da razmislis i NE BOJ SE!
    Meni je pomogla knjiga Duhovni pristup rađanju http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=67&Show=1236
    najtoplije bih preporucila svakoj zeni.

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

babel, ako imas usku zdjelicu, onda te navodno sljeduju carski (ali jos provjeri)
    Nije to najgora stvar, nemoj se bedirat.
    Ako zelis djecu, moguce je i vise carskih od njihovih preporucenih maxim. 3.
    Poznam zenu koja je rodila 5-ero na carski i sad ceka 6. bebu!
    A o tome sam slusala i na tecaju na Merkuru, svaka zena ima drugacije tijelo i tkivo se moze odlicno oporavit vec nakon 4-8 mjeseci,
    a idealno bi bilo kad bi taj razmak bio oko 2 godine (do sljedece trudnoce).
    Ova moja nije stigla napraviti tako dug razmak i sve je ok.

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

djeca su zakon, hvala ti
    Ma ne muči me sada problem vezan oko dice (kada san ja rodila pokraj mene je ležala žena 42god. sa trećim carskim i izgledala je bolje od mene 10 puta. A ja san joj po god. kćer mogla biti) nego šta mi moj prošli nije bija baš tako lagan (pretpostavljan zbog cjelodnevnog pokušaja da rodin) i zato mi sada nije svejedno. A i osoblje je ajme majko, premda san poznavala neke babice :/
    Ali imaš pravo, nije to najgore.
    Kad bolje razmislin, šta bi bez njega

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ini prvotno napisa
    mislim da su te injekcije protiv tromboze, ako se ne varam...
    da, uobičajena tromboprofilaksa kod svih operiranih! uglavnom to svi dobivaju nekoliko dana nakon op.zahvata

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Eto priključih se i ja k vama CARICAMA! Ja sam rodila tri prekrasne bebe carskim rezom,nisam imala nikakve naznake za prirodni porod,u svim trudnočama cerviks tvrdo zatvoren ne prohodan za prst,nikad trudovi i nikad mi nije puknuo vodenjak! prva tr.završena 40+10, druga 39+4 a treča 39+6.Svi rođeni u Petrovoj kod Zlopaše, iskustva prefenomenalna oduševljujuca bez mita a kamoli korupcije(čak večina nije dobila ni bombonjeru)!Prve dvije su bile u spinalnoj,a treća u opčoj na moju žalost,spinalna mi je mrak! Prvi puta mi je bilo emotivno teže kao i u svemu po pitanju prvog puta.Svaki sljedeči put je bilo još bolje po pitanju svega! Meni bol nije bila ne izdrživa bilo mi je okejčić,mislim da ti nitko ni ne može opisati tu vrstu boli;a i svako ima drugačiji prag tolerancije!Meni je sve skupa i zajedno bilo superiška! Moji TAUBEKI sada imaju 5 g;2g; i 8 mj. Eto baš sam sretna da sam podjelila svoje lijepo iskustvo s vama CARICAMA,hvala!!!!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam frikuša po pitanju igli. a stvarno ne znam o kakvim ubadanjima na CR-u cure pričaju :? ??? koga to bodu ko švicarski sir????? :shock:

na samom porodu piknuli su me JEDNOM (i ostavili mi to u ruci) prije opće anestezije, a sve drugo što sam trebala dobiti išlo je kroz tu iglu.
    bila mi je u ruci dok sam trebala infuziju, a nakon toga su ju izvadili. vađenje igle ne boli.

btw - na porodu su mi bili dr. dukić i dr. zmijanac. i drago mi je da ju hvalite, jer žena je (još tada bila) super. objasnila mi je sve o carskom u detalje. što se reže, kako se reže, kako šiva, kakvi su šavovi, oporavak... i ono što sam pitala, i ono što je mislila da me zanima...

kiara666 - ako ti je lakše - i ja imam iste reakcije na vađenje krvi .

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

meni su stavili tu jednu braunilu......no, ja sam vec sljedeci dan trazila da mi izvade jer mi je uzasno smetala.......kiara i aj imam uzasne traume na igle...kad moram ici vaditi krv je katastrofa ......posto sam trazila da mi izvade iglu, i zbog igle odbila lijekove protiv bolova morali su me bosti svako jutro za vaditi krv...ali ti doslovce izvade jednu kap u 6 ujutro, ja bila jos u polusnu, nisam ni skuzila jer bih na pol spavala.... ...no tih pikanja u nogu i trbuh ni nigdje drugdje nisam imala...i toplo bih ti preporucila spinalnu jer tu iglu u leda ni ne osjetis(valjda jer ne vidis )

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trio, koliki je razmak izmedu tvoje druge i trece bebice?

Pitam buduci da me interesiraju iskustva mama s ne bas prevelikim razmakom izmedu dva carska.
    Osobno bih voljela ici na drugu bebicu sto prije (ponajvise zbog godina), no malenome je tek 8 mjeseci.....ja bih najradije odmah krenula u akciju, pa kad bude-bude.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Lilika, moj razmak između prvog i drugog carskog je 3.g.i mjesec dana,a između drugog i trečeg 19.mj. Kada sam bila na drugom carskom upoznala sam ženu koja je med.sestra na Rebru ona je rodila carskim dva puta,a razmak joj je bio 13.mj i sve je prošlo ok. Pričekaj do bebinih 12.mj pa napravi ultrazvuk maternice da se vidi jel ti ožiljak ok i kreni na drugu trudnoču,razmak bi ti da odmah ostaneš trudna bio 19.-20.mj i mislim da je to sasvim okejčić!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Možeš ti i prije 12.mj svog bebača al svakako napravi ultrazvuk! Ne znam jel ti duže treba da ti se bebica primi pa si probaj iskalkulirat prema ovim podacima!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sredinom 6. mjeseca imam dogovoreno kod dr, pa cemo cuti sto kaze......srecom, nisam imala problema oko zaceca prve bebice, pa se nadam da ce i druga doci vrlo brzo

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Između mojeg 2. i 3. carskog je razmak bio 17. mjeseci i cijelo vrijeme treće trudnoće sam se bojala hoće li sve ispasti ok. Ispalo je super, svi živi i zdravi, 3. carski je bolio puno manje od 2. i oporavak mi je bio puno brži nakon 3.
    Ali... ne bih preporučila tako mali razmak između dva carska reza. Ja sam imala sreće, ali to je ozbiljna operacija i treba dati vremena tijelu da se oporavi.
    Moj ginekolog kaže da bi nakon 1. carskog reza trebalo proći barem godinu dana do sljedeće trudnoće, a nakon 2. carskog reza barem 2 godine.
    (Moje drugo dijete je imalo samo 8 mj. kad sa zatrudnila treći put. Nisam to planirala.)

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

zanima me da li je nakon carskog reza potrebno imati velike količine uložaka kao kod vaginalnog poroda? te koliko je bitna vrsta uloška tada, s obzirom da se kod vaginalnog poroda preporučuju oni vulgaris zbog rane, koje pak kod carskog nema?

bebač je još na zadak, pa se paralelno pripremam i za carski ako bude trebalo
    naime, zanima me da li je tim slučajevima praksa "naručivanja" na carski ili se može čekati da porod sam počne (ipak, možda se beba u mođuvremenu okrene). Ja sam sklonija ovoj drugoj opciji, ali nisam sigurna koliko to u bolnicama prolazi s obzirom na onaj "post" prije operacije?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam koristila prva dva dana na inenzivnoj obične(Vir) a nakon toga sam kombinirala s Alweys nočne i obične, doma sam se prebacila na Alweys klasične. Krvarenje je individualno meni je sva tri puta kod carskog bilo drugačije ali ništa pre strašno! Kada sam bila zadnji put u rodilištu prije 8.mj. bile su dvije žene u sobi koje su imale bebu na zadak probali su prirodno nije išlo pa su ih stavili na carski. Mislim da je bolje ako se beba na okrene do termina da se ide odmah na carski jel čemu mučiti sebe i bebu kada su indikacije 99 posto da češ na carski

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Za opču anesteziju bi trebalo proči 4-6 sati od jela a za spinalnu 2 sata!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Trio prvotno napisa
    Za opču anesteziju bi trebalo proči 4-6 sati od jela a za spinalnu 2 sata!
    dezinformacija ! opća i regionalna anestezija se tretiraju jednako (tko kaže da neće trebati konverzija iz spinala u opću?) tako da se može jesti i piti do ponoći dan uoči operacije

Stranica 6 od 11 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •