Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 502

Tema: Porod carskim rezom II.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj dajte prestanite prepadati zene koje moraju na carski!

I ne, ne poznajem nijednu zenu kojoj je stvarni oporavak od carskog trajao dulje od 2-3 tjedna. A poznajem 20-ak zena koje su rodile tako. Sto ne znaci da se neke, koje ne poznajem, nisu oporavljale sto puta dulje.

Tisucu puta sam napisala da imam sto nekih dijagnoza, ali eto, unatoc tome, jako brzo sam se oporavila. I NISAM LAZLJIVICA, i molim da mi se to ne imputira. Jer je uvredljivo i bezobrazno. I molim takodjer da me se ne uvjerava da cu imati posljedice, jer eto, nemam posljedice ni nakon tri godine. I malo manje ideologije, molim

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa

I ne, ne poznajem nijednu zenu kojoj je stvarni oporavak od carskog trajao dulje od 2-3 tjedna.
    A ja vidiš, poznajem.

. I molim takodjer da me se ne uvjerava da cu imati posljedice, jer eto, nemam posljedice ni nakon tri godine. I malo manje ideologije, molim

TI nemaš. I to je super.
    Ali ja ih npr. imam. I znam još nekoliko žena koje imaju dugoročne posljedice.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajmo sad svi u nabrajanje tko zna više žena koje su rodile ovako ili onako i sa posljedicama po njih ili dijete

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa

I ne, ne poznajem nijednu zenu kojoj je stvarni oporavak od carskog trajao dulje od 2-3 tjedna.
    A ja vidiš, poznajem.

. I molim takodjer da me se ne uvjerava da cu imati posljedice, jer eto, nemam posljedice ni nakon tri godine. I malo manje ideologije, molim

TI nemaš. I to je super.
    Ali ja ih npr. imam. I znam još nekoliko žena koje imaju dugoročne posljedice.
    Poslid moram te potpisati.
    Nažalost i ja znam dosta žena koje imaju problema nakon carskog :/
    K'o i svaka druga operacija, uvijek nosi za sobom određene rizike.

Kad smo do oporavka poslije poroda, samo moje dvije prijateljice su se oporavljale mjesec dana od epiziotomije i dan danas smeta, pa mi je logično da je od carskog nekad (ako ne u prosjeku i češće) puno duži oporavak.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ajmo sad svi u nabrajanje tko zna više žena koje su rodile ovako ili onako i sa posljedicama po njih ili dijete

Pisala sam poslije tebe, da sam prvo ovo pročitala možda bi se suzdržala komentara sad si me uhvatila u klopku

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nazalost provela sam malo duse u bolnici i nagledala se sto prirodnih sto carskih poroda!Vaginalni porod kakav god da je je med i mlijeko naspram carskog poroda ma sta pojedine osobe ovdje pricale!!!Ja osobno sam izasla 8 dan iz bolnice i narednih tjedan dana sam uz stisnute zube sjedala i ustajala,a nakon duzeg hodanja mi je toliko bilo slabo da je MM non stop isao za mnom!I danas nakon mjesec dana ne vozim auto,i boli me kad sjedim ili hodam duze ili npr.obuvam carape...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Postoje posljedice i posljedice. Ako nemam izbora, vase strasenje grozotama carskog totalno je kontraproduktivno.
    Ali vas ocito veseli.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoje posljedice i posljedice. Ako nemam izbora, vase strasenje grozotama carskog totalno je kontraproduktivno.
    Ali vas ocito veseli.
    Tko nema izbor,nema izbor.I taj sigurno je svjestan(ili bar bi trebao biti) da može biti posljedica,ma koliko one rijetke danas bile.
    Iskreno ,meni nabrajanje posljedica nije plašenje.
    Kad sam potpisivala za operaciju djeteta kirurg i anesteziolog mi je nabrojao sve moguće posljedice ,ali kao što kažeš kad nemaš izbora ,nemaš izbor.A kad izbor imaš, bilo bi dobro da si svjestan u što se upuštaš.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da treba razgovarati s lijecnicima o svemu unaprijed. Ali nijedan lijecnik nikada mi nije rekao "Ti ces SIGURNO imati neke posljedice, ako ih sad nemas, jvati ce se kad-tad! Carski je grozan..."
    A to je receno OVDJE. Pa ono, dozvoli da sam malko iziritirana.

Uostalom, ovdje se razgovara o CR kada za njega postoje indikacije. Onaj drugi obradjuje se par topika nize.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Uz to, treba i razlikovati elektivni carski ili hitni carski. Nakon hitnog carskog, oporavak je puno duzi. Ja sam nakon elektivnog bila kao pticica, a nakon vaginalnog..dize mi se zeludac...jos imam traume

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam imala elektivni carski
    drugi dan kad su me prebacili na babinjače zavidno sam gledala žene koje su taj dan vaginalno rodile i u stanju su otuširat se...
    ja sam jedva malog držala
    moj oporavak je počeo onaj dan kad sam iz bolnice izašla i kako je netko negdje napisao svaki dan je dvostruko bolji od prethodnog
    nakon dva tjedna sam kihala a da me ništa ne boli
    al se još uvijek smijem ko debil, ko da glumim smijeh, zinem i kažem ha ha ha, jer se bojim boli

al sam nakon tri tjedna bila super super, osim utrnute kože oko reza
    jedino ne znam šta ću s pustim vir ulošcima, dojim i nemam mengu, a ionako to ne koristim...ostala me jedno 4 paketa :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jasno mi je da ovo nije tema o izboru.
    Ali koliko sam shvatila žena koja je imala carski rekla je da je ona imala dug oporavak.Neke su imale dug i brz ,ona nije.
    To je činjenica ,a ne plašenje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MARSIA prvotno napisa
    Nazalost provela sam malo duse u bolnici i nagledala se sto prirodnih sto carskih poroda!Vaginalni porod kakav god da je je med i mlijeko naspram carskog poroda ma sta pojedine osobe ovdje pricale!!!Ja osobno sam izasla 8 dan iz bolnice i narednih tjedan dana sam uz stisnute zube sjedala i ustajala,a nakon duzeg hodanja mi je toliko bilo slabo da je MM non stop isao za mnom!I danas nakon mjesec dana ne vozim auto,i boli me kad sjedim ili hodam duze ili npr.obuvam carape...
    Marsia, apsolutno nemas pravo nekoga prozivati samo zato sto je hdB oporavak bio brzi i sto nije bilo komplikacija. iskreno uvrijedila si me time sto si napisala da mi pisemo lovacke price. nije u redu.

uistinu oporavak je individualan kao i sve ostalo te nema smisla tu se prepucavat. al nekoga nazivat lazljivcima je uistinu "ispod pasa".

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    .Neke su imale dug i brz ,ona nije.
    .
    Trebalo je biti lak i brz,

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sirius, ja sam reagirala na Marsijine optuzbe da smo lazljivice sve mi kojima oporavak nije bio zahtjevan i uvjeravanja da cemo sigurno imati posljedice. Btw, na to bi u stvari trebale reagirati moderatorice. Ili i one misle da smo lazljivice?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam dosla na ovu temu da cujem kak se koja zena oporavila jer meni fakat nije bas sjajno kad ono ... mislim po vama ispada da je taj carski ko otic kupit Kruh u ducanu a to svakako nije i zato kazem da su to LOVACKE PRICE...NISAM IMALA NAMJERU NIKOGA PLASIT ILI UVRJEDIT...Samo pricam iz vlastitog iskustva i iskustva ostalih pacijentica iz bolnice u kojoj sam lezala...Neke su otpustene kuci jedva hodajuci,a neke su oprale kosu, i sminkale se za izlazak iz bolnice...ali sad bas da su isle u soping il se sexale cisto sumnjam...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

P.S Naglasavam da sam imala hitan carski uz totalnu anesteziju kao i ostale pacijentice iz bolnice u kojoj sam lezala...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam dosla na ovu temu da cujem kak se koja zena oporavila jer meni fakat nije bas sjajno kad ono ... mislim po vama ispada da je taj carski ko otic kupit Kruh u ducanu a to svakako nije i zato kazem da su to LOVACKE PRICE...NISAM IMALA NAMJERU NIKOGA PLASIT ILI UVRJEDIT...Samo pricam iz vlastitog iskustva i iskustva ostalih pacijentica iz bolnice u kojoj sam lezala...Neke su otpustene kuci jedva hodajuci,a neke su oprale kosu, i sminkale se za izlazak iz bolnice...ali sad bas da su isle u soping il se sexale cisto sumnjam...
    ne znam kako si dosla do zakljucka da je nama carski bio kao "otic po kruh" . sve smo mi odlezale u bolnici i imale prve korake nakon, i micale konce. eto neke manje osjecaju bol, rez nije kod svake isti, a nije ni doktor isti u piatanju. svaka od nas je razlicita, razlog carskom je razlicit... u svakom slucaju neprihvatljivo je to sto si nas etikirala kao lazljivice, samo zato sto smo imale drugacije iskustvo. mozda si trazila postove sa slicnim iskustvom kao tvoje al to ti ne da za pravo.
    nikad se ne bih usudila ovako javno tvrditi da ce svaka imati super carski kao sto sam ga ja imala i da ove koje osjecaju bol naprosto pretjeruju, a niti obrnuto.

brrrr, smrznem se samo i od pomisli.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

etikirala = etiketirala

prsti brzi od glave

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A gdje sam ja to izjavila da vi lazete???Uopce ne kuzite sta hocu rec,mogla sam i ja sjest u auto i vozit 5 dan nakon CR al bi vristala od boli pa zato i nisam...a od vas toliko tu niti jedna da se javi da joj je nest smetalo...Ocito ste brzo sve zaboravile bol...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A gdje sam ja to izjavila da vi lazete???Uopce ne kuzite sta hocu rec,mogla sam i ja sjest u auto i vozit 5 dan nakon CR al bi vristala od boli pa zato i nisam...a od vas toliko tu niti jedna da se javi da joj je nest smetalo...Ocito ste brzo sve zaboravile bol...
    marsia, mene osobno nije boljelo. i ne pricam lovacke, stvarno. carski je bio u ponoc. isto je bio hitni carski. dobila sam spinalnu anesteziju i valjda "najgore" mi je bilo sto sam se tresla ko siba nakon spinalne. to je trajalo intenzivno nekih sat, max dva i prestalo.

sutradan, oko 18 sati ( 18 sati nakon operacije) sam se MORALA ustat na zahtjev doktorice. nije me boljelo al sam se osjecala bas nekako presjeceno. ustala sam i isla na wc sama. vukla sam sve cijevcice i vrecicu sa sobom al isla sam. drugi dan nisam dobila cak niti nista protiv bolova jer sam rekla da me ne boli :/ ... treci dan sam isla doma. nisam trcala, generalno pospremala, al bome nije ni sex pao prvih mjesec dva al sam nosila moju srecicu , normalno kuhala i polako radila sve sto sam trebala. svakim danom mi je stvarno bilo samo lakse. dvije godine nakon carskog nemam nikakvih problema. tu i tamo osjetim malo stezanje kod promjene vremena i to je to.

iskreno najiskrenije.
    zao mi je sto si imala lose iskustvo, ali dijete ti je zivo i zdravo... di ces vece srece. nemoj bit ljuta zbog carskog, budi sretna sto je sve dobro zavrsilo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam 4 dana bila na aparatima i primala kojkakve inekcije u infuziju,guzu i ruku.I tek taj 4 dan kad su mi to sve skinuli sam mogla ici u posjete...(tako rade kod nas CR).Izasla sam 8 dan i cetvoronoske ulazila u auto!Kuci nisam nist radila osim presvukla i hranila bebu a za ostalo se brinio MM.Sjedenje mi je bila prava umjetnost!Danas nakon mj.dana radim pomalo po kuci,bavim se bebom ali ne vozim,ne usisavam i ne kuham jer jedva skupim snage i za osnovno oko bebe i kuce!Mozda je stvar u tome sto mi je bio hitan CR i sto sam imala totalnu anesteziju!Oduvijek sam htjela na CR a sad ga nebi pozeljela ni najgorem neprijatelju bas zbog tog oporavka...Eto ukratko moje iskustvo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, pa, evo, mene opet.
    imala sam i hitan i nehitan carski.

nakon prvog sam se treći dan skoro onesvijestila i to je bila jedina neugodnost. i nije bila uzrokovana CR već hemoglobinom koji mi je u trudnoći, opako, pao. dan iza toga osjećala sam se kao nova. rez me nije bolio i dan danas (ni nakon drugog CR) ne osjećam nikakvo peckanje, niti rezanje, niti bolove-ni na rezu, ni tijekom menge.

eto, ima i takvih CR-ova i oporavaka. ustvari jedina neugodnost mi je ta što, zbog spinalne, moraš 24 sata ležeti.

mislim da nepotrebno generalizirate. ja isto tako znam hrpu žena koje su se nakon vaginalnog poroda teško oporavljele, dok nakon CR-a baš i ne znam, iako sam svjesna toga da je to, vjerojatno, samo slučajnost.

isto tako, trebalo bi uzeti uobzir da oporavak ovisi i od osobe do osobe-ako je netko osjetljiviji, ili nije u (ovo će glupavo zvučat) jak u glavi, oporavak je teži, i obrnuto, naravno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uff, sad vidim da ovo zadnje i ne zvuči baš najljepše. da pojasnim, znam curu koja i na zanokticu plače, e pa njoj je CR bi koma. no, to nužno, u njenom slučaju, ne znači da je, stvarno, tako i bilo. jer, u stvari, sve je stvar osobne percepcije. nekome bi se moj oporavak činio užasnim. meni, pak, nije. jer su mi neke druge stvari, u tom trenu, bile bitnije.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

koja rasprava bez smisla! svaki slucaj je individualan i neznam zasto bi ikome palo na pamet da kaze da nema strasnih posljedica od carskog a zapravo ih ima? svako prica svoje iskustvo.
    ja sam prosla jedan carski koji mi je ostao u ruznom sjecanju iskljucivo zbog glavobolje (od spinalne) koja je trajala 2 dana i bila uzasna. osim toga, sama sam se tusirala, isla na wc (naravno da je bolilo ali ocito ne toliko da bi bilo neizvedivo), nakon 7 dana izasla, najnormalnije nosila bebicu, dojila, radila lakse kucanske poslove...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    svaki slucaj je individualan
    Upravo tako.
    I zato je zaista bespotrebno tvrditi da je oporavak od carskog reza lak ili težak.
    Ostaje jedino činjenica da može imati posljedice kao i svaka velika operacija.
    Naravno da i težak, medikalizirani i loše vođen vaginalni porod može imati velike posljedice, pogotovu na psihu žene, ali ono što ja osobno i cure koje su u projektu Porod pukušavamo napraviti, je to da približimo ženama pojam prirodnog, nemedikaliziranog poroda kao bi se same za njega mogle izboriti.
    Takav porod je sigurno puno sigurniji i bolji i za majku i za dijete.
    Carski rez je operacija koja bi trebala služiti za onih 5 % poroda u kojima se nešto zakompliciralo ili je vaginalni porod nemoguć iz raznih razloga.
    Stopa od 25% pa sve do 80% posto Carskih rezova u pojedinim bolnicama je naprosto suluda.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poslid, imaš pp

osim toga, itekako sam uvrijeđena komentarom "lovačke priče"!!!!

pa briši i ovo ako ti se ne sviđa.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    svaki slucaj je individualan
    ..... ali ono što ja osobno i cure koje su u projektu Porod pukušavamo napraviti, je to da približimo ženama pojam prirodnog, nemedikaliziranog poroda kao bi se same za njega mogle izboriti.
    Takav porod je sigurno puno sigurniji i bolji i za majku i za dijete.
    Kontradiktorna si.

Ako je svaki slucaj individualan, onda ne mozes ni tvrditi da je neki nacin poroda sigurniji i bolji za pojedinu, individualnu majku i dijete.

Bas zato jer je svaki slucaj individualan, svaka individua treba imati pravo odabrati nacin poroda, ukljucujuci i carski rez kao izbor.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A ja vidiš, poznajem.
    A ja sam, vidis, napisala svoj post ovako:

I ne, ne poznajem nijednu zenu kojoj je stvarni oporavak od carskog trajao dulje od 2-3 tjedna. A poznajem 20-ak zena koje su rodile tako. Sto ne znaci da se neke, koje ne poznajem, nisu oporavljale sto puta dulje.

S obzirom na boldani dio, ovaj tvoj post sasvim je suvisan. Zapravo ne mogu razumjeti kako to da ti je slucajno iz citata ispala bas boldana recenica. Slucajno si bas tu recenicu selektirala i onda stisnula delete?

I jos te molim da nam das reference za informaciju o tome da bi samo 5% zena "trebalo" roditi carskim rezom, te za informaciju o tome da u nekim bolnicama stopa CR ide i do 80%. O kojim se bolnicama radi, je li to uopce u Hrvatskoj? Cime se te bolnice bave, jesu li centri za patologiju trudnoce, ili su "obicna" rodilista?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Daedi, meni ono sto je Poslid napisala ne zvuci kontradiktorno - ja bih rekla da je u velikoj vecini slucajeva (dakle, ne govorimo o patologiji u trudnoci), nemedikaliznirani porod sigurniji za majku i dijete.

drugo je ako govorimo o majcinoj toleranciji bola, strahu itd... i njenoj zelji da iste umanji carskim rezom.
    ja bih tu prije pokusala poraditi na otklanjanju istih, negoli odmah pristupiti CR kao vlastitom izboru bez medicinski opravdane indikacije

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Daedi, meni ono sto je Poslid napisala ne zvuci kontradiktorno - ja bih rekla da je u velikoj vecini slucajeva (dakle, ne govorimo o patologiji u trudnoci), nemedikaliznirani porod sigurniji za majku i dijete.

drugo je ako govorimo o majcinoj toleranciji bola, strahu itd... i njenoj zelji da iste umanji carskim rezom.
    ja bih tu prije pokusala poraditi na otklanjanju istih, negoli odmah pristupiti CR kao vlastitom izboru bez medicinski opravdane indikacije

Da, ali nitko ne može garantirati rodilji da je ona u velikoj većini slučajeva, a ne u onoj manjini...Tako da odluka o načinu poroda mora biti samo njena. Bez manipulacija oko uvjeravanja u ishod bilo kojeg izbora.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dakle najidealnije bi bilo da zena u 40.tjednu trudnoce dobije trudove, naravno pravilne i ne suvise bolne. Dok se istusira i polako stigne do bolnice pukne joj vodenjak a na pregledu se ustanovi da je 8cm otvorena. U narednih pola sata, bez epiduralne, bez epiziotomije i uz dva malo jaca truda, nasa trudnica postane majka predivnog djeteta, apgar 10/10, koje odmah dopuze do majcinih grudi i zadovoljno pocne dojiti.

Ali naravno to je samo najidealniji porod. Sve ostalo su realne price i realna iskustva majki koje su rodile potpuno prirodnim ili djelomično prirodnim porodom ili elektivnim ili hitnim carskim ili u autu na putu za bolnicu i vecina nas je vlastiti porod zamisljala drugacijim.

Ja sam htjela roditi prirodno a na kraju sam rodila hitnim carskim i sad me ceka ponovni carski. Rade bi da sam prirodno ali bogu hvala nemam nikakvih posljedica od carskog i ne osjecam se niti malo manje vrijednom jer nisam rodila prirodno i ocigledno je tako trebalo biti. A sta je bolje za mene? Tko to zna? Mozda da je doktor forsirao prirodan porod, mozda bi on bio fatalan za moju bebicu koja je bila na zadak a samim time i fatalan za mene. Ovako, imam predivnu curicu od 20mj i mali oziljak koji me podsjeca na nju. I zakljucujem da je u tom slucaju carski bio bolji za mene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marsia, ja stvarno ne kužim zašto je teško vjerovat da se netko brzo oporavio od CR-?
    pa i od nekih drugih operacija neki se oporavljaju brže, a neki sporije.

npr. MM se od upale slijepog crijeva oporavljao skoro mjesec dana.

ja sam, s blizancima, nakon 3 tjedna došla doma i više se nisam ni sjećala poroda ni načina poroda.

susjedica kopja je operilrala slij.crijevo se oporavila puno brže od MM. i što sad treba reće da dijete priča lovačke priče.

oporavak, kao i doživljaj poroda je individualan. koja god vrsta poroda bila.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim vas da ne spuštamo raspravu na osobna prepucavanja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim vas da ne spuštamo raspravu na osobna prepucavanja.
    POSLID!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

moj post je bio izuzetno pristojan.
    da li si opomenula korisnicu MARSIU za vrijeđanje?????????????????????

ovo smatram osobnim, i to s tvoje strane.

pozvala sam ju da se predstavi.
    rekla da je to stvar kućnog odgoja.
    rekla da se osjećam uvrijeđeno komentarima.
    rekla svoje iskustvo o carskom.

što je tu sporno????

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorciere, upozoreni su svi koji su trebali biti upozoreni.
    Kao što rekoh nećemo ovo svoditi na osobne rasprave.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja poštujem to da svaka od vas ima svoje mišljenje.
    Ne treba naravno ništa shvaćati osobno.
    Ma uredu je i rasprava, dokazivanje, argumentiranje, ali MARSIA ne treba pisati da su žene zmijurine, bezveze zvuči i nekako je nepotrebno.
    Svaka od nas IMA pravo napisati svoje mišljenje, kako god ono zvučalo.
    Ako je neka žena (ne mislim na nikog već pišem općenito) imala super oporavak nakon CR onda to treba tako shvatiti, svaka čast, sretnica je, za razliku recimo od nekih koje su se jako teško oporavljale.
    Za mene osobno je to operacija i nikako ga ne mogu svrstati u rang s vaginalnim, jer ruku na srce to jest operacija, a vaginalni porod može proteći uredu, što u većini je slučaj, a može nedaj Bože poći po zlu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne kuzim na sto se misli kada se spominje "rang" u koji se svrstava vaginalni odnosno porod carskim rezom?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    a vaginalni porod može proteći uredu, što u većini je slučaj, a može nedaj Bože poći po zlu.
    i u čemu se to razlikuje od poroda carskim rezom? :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Za mene osobno je to operacija i nikako ga ne mogu svrstati u rang s vaginalnim, jer ruku na srce to jest operacija, a vaginalni porod može proteći uredu, što u većini je slučaj, a može nedaj Bože poći po zlu.
    sorciere, pitam te, zašto nisi citirala ovu cijelu rečenicu, nego samo jedan dio koji sam za sebe zvuči nebulozan :? :? :?

To je to.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne kuzim na sto se misli kada se spominje "rang" u koji se svrstava vaginalni odnosno porod carskim rezom?
    :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorciere, pitam te, zašto nisi citirala ovu cijelu rečenicu, nego samo jedan dio koji sam za sebe zvuči nebulozan :? :? :?

To je to.
    ak tebi zvuči nebulozno - zvuči i meni. no ne zbog toga što je dio rečenice (koji definitivno može stajati samostalno!), već zbog objašnjenja koje si dala.

pa te još jednom pitam: ako vaginalni može proći u redu, što je u većini slučaj - a može i po zlu - GDJE je razlika između carskog koji u većini može proći u redu - a može i po zlu...

no vidim da te i dankino pitanje zbunilo . nadam se da nije zbog toga što je pitanje vezala uz prvi dio rečenice.

usput - ja nisam, a vjerujem nije ni danka - propustila riječ "osobno". zbog toga su ti i postavljena pitanja. valjda možeš obrazložiti svoj osobni stav? :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...aha sad sam skužila da ste krivo ustvari skužile što sam htjela napisati. Ah, ništa čudno za mene, uvijek zvučim nedorečena

Dakle, CR je operacija i uvijek je.
    S drugim dijelom rečenice htjedoh reći da nije CR jedini od kojeg se žena može duže oporavljati i slično, znam ja i žena koje su rodile bez CR pa su se oporavljale gore nego one što su rodile CR.

Dakle, i bez CR porod može biti težak i s dužim oporavkom.
    Sa mnom u rodilištu je bila cura koja je dole popucala toliko da je to bilo strašno, razdor međice III stupnja. Imala je punata k'o u priči.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure samo pričamo, no hard feelings

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pepita slažem se s tobom sve je individualno.

Curke, vidim da ovdje pomalo "gori" u raspravi, nisma sve čitala ne stignem od svoje mišice samo ću reći svoje iskustvo.

Prije poroda sam se užasavala CR i nikad ne bi ni sanjala da ću ga imati ali eto porod od nekih 20 sati, disprorporcija zdjelice, curka se okrenula u nezgodan položaj, nikako nije išlo i na kraju sam morala na CR. Da sam bar ranije?! a ne tek nakon 21 sata.

Moe iskustvo je stvrano jako pozitivno, prva 2-3 dana su koma istina, teško se dizati i dr. ali nakon samo par dana ja sam bila ko nova, hodala, nosala bebicu, dojila (i mislimo dojit što duže :D ), nikad ali baš nikad nisam osjetila taj rez, nema više nikakvih konaca to se nekako ljepi tj šiva iznutra pa se sami resorbiraju, nakon 3 dana su skinuli flaster sa reza a ja se nisam usudila pogledat jer sam mislila tko zna kako to izgleda.

Doktorica me nagovorila da pogledam, rez je super iznad svih mojih očekivanja , malen i ne vidi se, ne steže, ne boli me niš niš, kao da nikad n isma ni imala CR eto tako sam se osjećala nakon nekih tjedan dana od poroda. Meni je oporavak tekao stvarno brzo i glatko :D :D :D

nisam ni sanjala da to može biti tako brzo,a prije sam mislila da to niej moguće ipak je to operacija

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bok svima!
    rodila sam prije mjesec dana carskim rezom, ustala drugi dan iz kreveta i hodala,skužila sam da mi je rez manje neugodan dok stojim ili hodam pa sam se trudila što više hodati. Ne mogu reći da me nešto previše boljelo (nisam ni jednom tražila nešto protiv boli), kući sam došla uspravno, stajala i sjedila normalno, dizala malu normalno- beba preko 4 kg.
    Vjerujem da na oporavak utječe i kako vam se carski napravi.
    Ja sam jedna od onih koja se brzo oporavila, nakon tjedan dana sam išla sa mužem kupovat sanitarije za kupaonu. Gledao me ko da sam sišla sa uma...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pozdrav evo mene s drugog carskog reza. Sama operacija je protekla fantasticno (za razliku od prve - jer me uhvatila panika). Bebicu sam izljubila nakon sto su je izvadili. 6 sati sam lezala na odjelu a zatim su me odvezli u sobi i doveli mi bebicu. Prvo dizanje je bilo horor. Mislila sam da vise nikad necu na noge. Sva sam se tresla i zapravo bila sokirana jer sam se nakon prvog carskog digla bez problema. Svejedno sam se probala jos jednom dignuti i islo je lakse. Svaki put sve lakse i lakse. Treci dan je vec bio milina a peti sam potpisala da odem doma na vlastitu odgovornost.
    Sve u svemu ja zadovoljna.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje